WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKamcia!!!!!!!!!
To teraz ty chyba chcesz w d.....e?!
Rozumiem cie ale to jest dziecko daj spokój luzuj te portki.
Bądź cierpliwa, niektóre szopki Piotrusia zlekcewaz nie bierz tak bardzo do siebie.
Policz do 10 i odetchnij kobieto.
Ja ci uciekne z wątku to zobaczysz!
Ja cię znajdę!!!!!!
Ty wiesz:-)
Kupiłam hipcia.
A 5.12 zapowiada się ciekawy dzieńz rana lecę do fryzjera a popołudniu przyjeżdża szwagierka i moja kuzynka która zrobi nam pazurki woooow.
Ale sobie prezent odpaliłam drogi na Mikołajki/urodziny:-)AJrin lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa się zastanawiam czy nie zrobić listy rzeczy, które Filip by mógł dostać na gwiazdkę. Coś co na prawdę się przyda i będzie praktyczne, np marzy mi zestaw do karmienia ze skip hopa, chociaż miseczka
nie chcę by dostał nowe zabawki, bo ma kilka, a od nadmiaru to głowa jednak boli
-
nick nieaktualnyLittle Red Fox wrote:Ja się zastanawiam czy nie zrobić listy rzeczy, które Filip by mógł dostać na gwiazdkę. Coś co na prawdę się przyda i będzie praktyczne, np marzy mi zestaw do karmienia ze skip hopa, chociaż miseczka
nie chcę by dostał nowe zabawki, bo ma kilka, a od nadmiaru to głowa jednak boli
Dobry pomysł.
Jak ktoś zapyta to sobie wybierze i odchaczysz na liście.
Ewentualnie jak bardzo drogie to poproś o kasę która przeznaczyć ma owy prezent tzn zrzuta -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyżabko, właściwie mamy na chwilę obecną wszystko co trzeba,
a pierdółek nie chcę, bo się będą walać po kątach, lubię minimalizm
i żadnych grających zabawek nie chcę znaleźć pod choinką!
sarcia, ja kupowałam używany na allegro
na pałąku brakowało tylko zabawek, ale na innej aukcji znalazłam to doczepię.
chciałabym Małego przyzwyczaić do wspólnych posiłków, a później sam będzie w nim jadł.
jak przyjdzie zdam relację -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKamcia co się dzieje??
To tylko mały słodki Piotruś. Odetchnij, wyjdź na balkon i będzie ok.Ja też czasem mam dość siedzenia w domu z dzieckiem, ciągłego noszenia, ale ta złość trwa 10 sekund, bo jak się do mnie uśmiechnie to mam baterie naładowane na nowo.
Szczególnie, że Hania nie jest śpiochem i wymaga baaardzo dużo uwagi. Jak nie śpi to nie lubi być sama z leżaczkiem chodzę wszędzie.
U nas kąpanie jest o 20, bo mała przed 22 i tak nie śpi (dopóki rodzice nie wyłączą telewizora, światła itd.) Pieluchę zmieniam tylko raz o 22, bo mała rano budzi się praktycznie z suchą i lekką, chyba, że nasiusia koło 5. Bardzo twardo śpi i do jedzenia miałczy, ale przez sen - nie daje jej się obudzić do końca.
Na święta Hania dostanie spiralę na łóżeczko i interaktywną zabawkę. A zamiast maty mam puzzle piankowe, bo szkoda mi kasy trochę. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa mam obiad z wczoraj tym sposobem dzis nic nie musze eobic
Kto lubi prasowac ?? Bo ja nie !a przyszla mpja firanka do salonu ale jest wygniecoona ehhh...jak gogus maly bedzie spac to musze sie za to zabrac bo odkrylam ze samo sie mie zrobi haha
-
nick nieaktualnyja prasuję tylko pieluszki i ubranka Małego
no i ewentualnie koszule
a na obiad mam roladki z kurczaka z serem i szynką, zapiekane w sosie pomidorowym,
ziemniaczki i gotowana marchewka wg przepisu mojej Mamy - ona i tak robi ją lepszą, za każdym razem smakuje inaczej u mnieWiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 11:38
-
nick nieaktualnysarcia123 wrote:Ja tez kapie w okolicy 20-21, potem karmie i klade spac, bo jak usnie sxybciej niz o 22 to w nocy wstaje mi wiecrj, a tak jak usnie o 23 to wstaje 3-4a pozniej kolo 7 takzemi pasuje z:)
Troche sie martwilam, ze za pozno klade go spac. Co prawda pozwalam mu spac tak kolo 18-19. Jak probowalam wczesniej kapac to od 17 nie spal, ale i tak noc byla gorsza.
No i kladac spac wczesniej widze, ze dziewczyny maja wieczory dla siebie. Od 20 ehh byloby super. A tak? 22 30 najczesciej schodze do meza i po godzinie padam, wiec ide spac.
Cos musze wykombinowac -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU mnie tez tylko polozna.
Zabka, faktycznie chyba IO, ale nic sie nie martw, pewnie endo da leki i bedzie ok, a przy okazji zgubisz kg
Ja chyba zrobie od razu z insulinowa, bo bardzo dawno nie robilam.
Kamcia, kazdy ma slabsze dni, a maluchy daja popalic. Ja ratuje sie melisaa oprocz tego staram sie cieszyc z dobrych dni, ktorych maly ma coraz wiecej, a w te gorsze powtarzam sobir, ze mina i po nich bedzie lepiej.
-
nick nieaktualnyA jakie macie bujaczki lezaczki, ewentualnie hustawki?
I jak dlugo pozwalacie lezec w nich maluchom?
Bo u nas Jasiek ma dwie dluzsze drzemki, jedna zazwyczaj w bujaczku, bo tam mu sie dobrze spi, co mi sie nie podoba.
A oprocz tego albo jest w tuli (max pol h dziennie), albo na macie (tez ok pol h), albo rece lub bujak.
Na lozku czu w lozeczku na pleckach nie polezy, bo jest placz. Najlepiej mu w bujaku, ale mam taki malo wypasiony i boje sie czy za dlugo w nim nie przebywa... -
nick nieaktualnyNo a do mnie dzis dzwonila pielegniarka srodowiskowa ze na wizyte patronazowa chce przyjsc, czytalam w necie ze one przychodza typowo na obczaj oceniac warunki bytowo-lokalowe czy dziecko jest zadbane , czy masz kibel i lazienke w domu its. No i ze maja obowiazek sie zjawic po ukonczeniu przez dziecko 2 miesiaca zycia, no i patrzylam w ksiazeczce zdrowia faktycznie jestt taka strona pielegniarka srodowiskowa
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysarcia, moich paskudnie zabrudzonych okien nie przebijesz! w ciąży jeszcze chciałam umyć, ale mąż mi nie pozwolił, obiecał że sam to zrobi i nie zrobił, później w któryś weekend po porodzie było ładnie ale nadal są brudne
ehh... obudziłam dziecko obcinając mu paznokcie -
nick nieaktualny