X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia!!!!!!!!!
    To teraz ty chyba chcesz w d.....e?!:-)
    Rozumiem cie ale to jest dziecko daj spokój luzuj te portki.
    Bądź cierpliwa, niektóre szopki Piotrusia zlekcewaz nie bierz tak bardzo do siebie.
    Policz do 10 i odetchnij kobieto.
    Ja ci uciekne z wątku to zobaczysz!
    Ja cię znajdę!!!!!!:-)
    Ty wiesz:-)

Kupiłam hipcia.
    A 5.12 zapowiada się ciekawy dzień :-) z rana lecę do fryzjera a popołudniu przyjeżdża szwagierka i moja kuzynka która zrobi nam pazurki woooow.
    Ale sobie prezent odpaliłam drogi na Mikołajki/urodziny:-)

AJrin lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam czy nie zrobić listy rzeczy, które Filip by mógł dostać na gwiazdkę. Coś co na prawdę się przyda i będzie praktyczne, np marzy mi zestaw do karmienia ze skip hopa, chociaż miseczka :) nie chcę by dostał nowe zabawki, bo ma kilka, a od nadmiaru to głowa jednak boli

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Ja się zastanawiam czy nie zrobić listy rzeczy, które Filip by mógł dostać na gwiazdkę. Coś co na prawdę się przyda i będzie praktyczne, np marzy mi zestaw do karmienia ze skip hopa, chociaż miseczka :) nie chcę by dostał nowe zabawki, bo ma kilka, a od nadmiaru to głowa jednak boli

Dobry pomysł.
    Jak ktoś zapyta to sobie wybierze i odchaczysz na liście.
    Ewentualnie jak bardzo drogie to poproś o kasę która przeznaczyć ma owy prezent tzn zrzuta :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiku

chce malemu zamowic krzeselko Polly chicco magic, widzialam ze kupilas zamawialas przez allegro czy z innej strony ? Jak masz sprawdzona to podrzuc prosze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabko, właściwie mamy na chwilę obecną wszystko co trzeba,
    a pierdółek nie chcę, bo się będą walać po kątach, lubię minimalizm
    i żadnych grających zabawek nie chcę znaleźć pod choinką! :P

sarcia, ja kupowałam używany na allegro ;)
    na pałąku brakowało tylko zabawek, ale na innej aukcji znalazłam to doczepię.
    chciałabym Małego przyzwyczaić do wspólnych posiłków, a później sam będzie w nim jadł.

jak przyjdzie zdam relację :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki, ja chce nowe kupic ale ciekawa jestem jak sie sprawdza bo widze ze 8pisy ma extra :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia co się dzieje??

To tylko mały słodki Piotruś. Odetchnij, wyjdź na balkon i będzie ok. :) Ja też czasem mam dość siedzenia w domu z dzieckiem, ciągłego noszenia, ale ta złość trwa 10 sekund, bo jak się do mnie uśmiechnie to mam baterie naładowane na nowo. ;)

Szczególnie, że Hania nie jest śpiochem i wymaga baaardzo dużo uwagi. Jak nie śpi to nie lubi być sama z leżaczkiem chodzę wszędzie. ;D

U nas kąpanie jest o 20, bo mała przed 22 i tak nie śpi (dopóki rodzice nie wyłączą telewizora, światła itd.) Pieluchę zmieniam tylko raz o 22, bo mała rano budzi się praktycznie z suchą i lekką, chyba, że nasiusia koło 5. Bardzo twardo śpi i do jedzenia miałczy, ale przez sen - nie daje jej się obudzić do końca.

Na święta Hania dostanie spiralę na łóżeczko i interaktywną zabawkę. A zamiast maty mam puzzle piankowe, bo szkoda mi kasy trochę. :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podszykowałam obiad i już Bąbel nie śpi, a miałam mu paznokcie obciąć przed wizytą u lekarza o.O

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam obiad z wczoraj tym sposobem dzis nic nie musze eobic :)

Kto lubi prasowac ?? Bo ja nie ! :/ a przyszla mpja firanka do salonu ale jest wygniecoona ehhh...jak gogus maly bedzie spac to musze sie za to zabrac bo odkrylam ze samo sie mie zrobi haha

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja prasuję tylko pieluszki i ubranka Małego ;D
    no i ewentualnie koszule

a na obiad mam roladki z kurczaka z serem i szynką, zapiekane w sosie pomidorowym,
    ziemniaczki i gotowana marchewka wg przepisu mojej Mamy - ona i tak robi ją lepszą, za każdym razem smakuje inaczej u mnie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 11:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Ja tez kapie w okolicy 20-21, potem karmie i klade spac, bo jak usnie sxybciej niz o 22 to w nocy wstaje mi wiecrj, a tak jak usnie o 23 to wstaje 3-4a pozniej kolo 7 takzemi pasuje z:)
    To widze, ze u Was podobnie :)
    Troche sie martwilam, ze za pozno klade go spac. Co prawda pozwalam mu spac tak kolo 18-19. Jak probowalam wczesniej kapac to od 17 nie spal, ale i tak noc byla gorsza.
    No i kladac spac wczesniej widze, ze dziewczyny maja wieczory dla siebie. Od 20 ehh byloby super. A tak? 22 30 najczesciej schodze do meza i po godzinie padam, wiec ide spac.
    Cos musze wykombinowac :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szybkie pytanko byla u was na patronazu Pielehniarka Srodowiskowa (nie polozna) bo ja z corka nie pamietam takiej wizyty hmm.. po co ona w ogole ma przyjsc ? O.O

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nikogo takiego nie było... tylko położna

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez tylko polozna.

Zabka, faktycznie chyba IO, ale nic sie nie martw, pewnie endo da leki i bedzie ok, a przy okazji zgubisz kg ;)
    Ja chyba zrobie od razu z insulinowa, bo bardzo dawno nie robilam.

Kamcia, kazdy ma slabsze dni, a maluchy daja popalic. Ja ratuje sie melisa ;) a oprocz tego staram sie cieszyc z dobrych dni, ktorych maly ma coraz wiecej, a w te gorsze powtarzam sobir, ze mina i po nich bedzie lepiej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie macie bujaczki lezaczki, ewentualnie hustawki?
    I jak dlugo pozwalacie lezec w nich maluchom?

Bo u nas Jasiek ma dwie dluzsze drzemki, jedna zazwyczaj w bujaczku, bo tam mu sie dobrze spi, co mi sie nie podoba.
    A oprocz tego albo jest w tuli (max pol h dziennie), albo na macie (tez ok pol h), albo rece lub bujak.
    Na lozku czu w lozeczku na pleckach nie polezy, bo jest placz. Najlepiej mu w bujaku, ale mam taki malo wypasiony i boje sie czy za dlugo w nim nie przebywa...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a do mnie dzis dzwonila pielegniarka srodowiskowa ze na wizyte patronazowa chce przyjsc, czytalam w necie ze one przychodza typowo na obczaj oceniac warunki bytowo-lokalowe czy dziecko jest zadbane , czy masz kibel i lazienke w domu its. No i ze maja obowiazek sie zjawic po ukonczeniu przez dziecko 2 miesiaca zycia, no i patrzylam w ksiazeczce zdrowia faktycznie jestt taka strona pielegniarka srodowiskowa

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam wyniki: tarczyca zdrowa, anemii się pozbyłam ;)

sarcia123, żabka04, Ulfenstein lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co wam powiem, ze bedejeszcze w tym roku musialaumyc okna! Kurde a juz myslalam ze w tym roku mnie t o ominie ale jak patrze jak wygladaja to mam chec wyjsc i wrocic wiosna :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia, moich paskudnie zabrudzonych okien nie przebijesz! w ciąży jeszcze chciałam umyć, ale mąż mi nie pozwolił, obiecał że sam to zrobi i nie zrobił, później w któryś weekend po porodzie było ładnie ale nadal są brudne :D

ehh... obudziłam dziecko obcinając mu paznokcie :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ok, ostatnio umyliśmy tylko w salonie, bo gości mieliśmy ;D

kasia_1988 lubi tę wiadomość

‹‹ 2890 2891 2892 2893 2894 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ