X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od 23.30 karmienie nr 1 :)

• AJrin Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My karmoenie nr 2 pierwsze bylo o 2 w nocy a poszedl spac o 21. O 2 w nocy oczy w 5 zlotych po karmieniu M mówi odloz do lozeczka smialam sie z niego ale wsumie dziecko polezalo same 30 min az zasnelo :) 2 razy wstalam smoczek podac bo ssal palce.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My hmmm sie karmieniu poproszę 1 ale ja już mam po spania bo córka wstała. Lezymy w trójkę i oglądamy gwiazdki

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wrocilismy do dwoch karmien w nocy. O 3 i teraz, alw teraz to juz po porannej toalecie i w ubranku dziennym ;)
    A mialam juz tak, ze mlody zasypial ok 22 i wstawal 5-6. Chociaz potem juz za bardzo spania nie bylo, wiec moze to i na jedno wychodzi.

Dzis ma byc ladny dzien, znowu pospaceruje sobie troszke, choc wczoraj Jasiek mi sie dwa razy rozplakal na spacerze i byl marudny, zobaczymy jak bedzie dzis.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My 2 karmienie :) jak maly usnie to tez pojde jeszcze spac a co se bdde zalowac w koncu mam braki w spaniu od 2 miesiecy :)

• esmi Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,
    u nas dzisiaj kiepska noc- dosłownie.
    Starszak się przebudzał płakał, chyba mu coś się śniło... mąż poszedł spać do aneksu a potem ja ze starszakiem spaliśmy w jednym łóżku.
    Kacperek też spał niespokojnie ... raz się budził, płakał, kręcił się, bąki puszczał, nad ranem też bąki puszczał... a rano finalnie była kupa :P
    a teraz się bujami na bujaczku a ja siedze i się relaksuje :)
    Nie mam pomysłu na obiad może jakieś pomysły ?

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• AJrin Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlody walczy ze snem jak zasnie to i ja sie klade. U nas od tygodnia mamy problem z kupa jest co 2 albo 3 dzien. Jak dzis w ciagu dnia nie zrobi znowu pojdzie windii w d... :/ Bo to juz 3 dzien bez kupy. Pediatra mowi ze mleko sie dobrze wchlania i mam sie nie przejmowac ze nie codziennie. Chyba ze maluszek ewidentnie sie wije z brzuszkiem ale poki co od szczepieni maly jest spokojny jak placze to na cyca i zasypia wiec marudzi bo spiacy.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    A my wrocilismy do dwoch karmien w nocy. O 3 i teraz, alw teraz to juz po porannej toalecie i w ubranku dziennym ;)
    A mialam juz tak, ze mlody zasypial ok 22 i wstawal 5-6. Chociaz potem juz za bardzo spania nie bylo, wiec moze to i na jedno wychodzi.
    To dokładnie jak u nas. Przesypial już 5-6h ale potem dosypiała godzinkę i koniec.
    A teraz regularnie 2x 3,5h.
    Moim cycków ten tryb bardziej odpowiada.

violett lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis moj tata przyjezdza do mas w gosci to licze ze synek pospi bo mam pare rzeczy do przygotowania.

Napewno zrobie cukinie nadziewana miesem mielonym mniaaam :) zrobie jeszcze chlopski garnek, lopatke zbkapusta, salatke z makaronem ryzowym i ieke udka z kurczaka nl i pizze zrobie bo mezowi obiecalam. Tomtyle z mpich planow teraz obym dzidzius spal popoludniem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na nogach, ostatnio Młody wstaje ok 7.30 - można pospać.
    Od kilku dni mam taki kryzys macierzyński, że najchętniej bym wyszła i nie wróciła :/
    Potrzebuję chyba chwili dla siebie, tylko dla mnie bez męża, bez dziecka :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esmi
    u mnie co noc mały nad ranem zaczyna taniec brzucha, biedny pręży się czasem puści bączka a o 8 jest płacz, pociągnie trochę mleka z butli i idzie kupa, dziś zauważyłam, że od tego kręcenia się zrobił mu się kołtunek na włoskach

Sarcia szalejesz z tym jedzeniem, ja nie mam pomysłu i chęci do zrobienia jednego dania na obiad,
    kupiłam mięso mielone i kapustę i chyba zrobię takie oszukane gołąbki bo mi się nie chce kapusty parzyć
    jeśli chodzi o pielęgniarkę srodowiskową to faktycznie na ostatnim szczepieniu babka mówi do mnie, że powinna przyjść do nas żeby ocenić warunki bytowe ale obie doszłyśmy do wniosku, że to zbędna wizyta :)

Kamcia mam nadzieję, że u Ciebie dziś zaświeciło słońce :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś tylko rosół gotuję, miała być buraczkowa, ale zabrakło najważniejszego składnika ;D

Dziewczyny, pocieszcie mnie że jakoś ogarniemy tą główkę, bo płakać mi się chce...
    naprawdę nie mam już sił i nie mamp ojęcia co robić :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja dziś tylko rosół gotuję, miała być buraczkowa, ale zabrakło najważniejszego składnika ;D

Dziewczyny, pocieszcie mnie że jakoś ogarniemy tą główkę, bo płakać mi się chce...
    naprawdę nie mam już sił i nie mamp ojęcia co robić :(
    On nie lubi lezec na brzuchu? Polecam w takim razie zabawy na pilce do pilatesu. My tak cwiczylismy i przy lustrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 09:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, główki nie podnosi, jak się go za rączki do siadu ciągnie to leci mu do tyłu :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    On nie lubi lezec na brzuchu? Polecam w takim razie zabawy na pilce do pilatesu. My tak cwiczylismy i przy lustrze
    słyszałam też o podkładaniu rogala, ale sama nie wiem jak to powinno wyglądać, żeby mu krzywdy nie zrobić :( coś w tym stylu? Czy Fifi za młody?
    https://www.youtube.com/watch?v=fUJeB3j0UVw

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 09:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    słyszałam też o podkładaniu rogala, ale sama nie wiem jak to powinno wyglądać, żeby mu krzywdy nie zrobić :(
    https://youtu.be/pUQ7tPF5Dns mi takie sposoby pokazywali

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plus piłka ale rowniez lezenie przed lustrem

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF a nie wiesz ze dzieci rozwijają die w swoim tempie?
    Ćwicz ćwicz wierzyć musisz że pięknego dnia podniesie i cie zaskoczy.
    Bo tak będzie.
    Ja uważam że każde dziecko rozwija się w swoim tempie nie zawsze jest tak jak rówieśnicy.
    On też jest wczesniakiem weiec nic na siłę.
    Nie jest to pocieszające ale tak jest.
    Będzie dobrze zobaczysz.

Przyszła poduszka head care:-)
    Jeszcze hipcio jakby dziś przyszedł to było by cudownie.
    Zaczęlibysmy prostowanie główki w wesoły sposób.

Tak się zastanawiam czy dzisiaj męża nie wygonic do księdza bo dziś przyjmuje żeby załatwił chrzciny.

Ja robię bigos taki kwaśny bo mi się chce i będzie na kilka dni obiad z głowy.

Kamcia????? Odezwij się Noooooo:-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 09:53

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Dzis moj tata przyjezdza do mas w gosci to licze ze synek pospi bo mam pare rzeczy do przygotowania.

Napewno zrobie cukinie nadziewana miesem mielonym mniaaam :) zrobie jeszcze chlopski garnek, lopatke zbkapusta, salatke z makaronem ryzowym i ieke udka z kurczaka nl i pizze zrobie bo mezowi obiecalam. Tomtyle z mpich planow teraz obym dzidzius spal popoludniem :)

Brzmi jak menu na tydzień. Wow!
    U nas pewnie makaron z bolognese. Bo szybko i łatwo ;)

AJrin lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka to prawda dziecko rozwija sie w swoj indywidualny sposób alr niestety jeżeli dziecko ma wzmożone obniżone napiecie to trzeba mu pomoc. Ja jestem zdania ze rehabilitacja (cwiczenia)to nic zlego a samo dobro bo krzywdy dziecku sie tym nie zrobi a pomoże. A e przypadku gdzie sa wzmożone kub osłabione napiecia trzeba dziecku pomoc bo samo to nie wyjdzie

‹‹ 2892 2893 2894 2895 2896 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ