WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAle mój były akurat ten SK....yn niczego dobrego nie zrobił ani nie ma czegoś co mogłabym wnieść do małżeństwa mojego.
Ja mam taką nienawiść do tego gościa że nie macie pojęcia.
Jakbym na ulicy go spotkała to chyba noz w plecy bym mu wbila.
On nie raz ni się śnił ale ten erotyczne pierwszy raz i miałam dziwne myśli.
Nie rozumiem po co mnie prześladuje taki ham:-(
Szkoda że nie można wymazać z pamięci....
Mój dojadl 20ml czyli zjadł 80ml i śpi mi na rękach.
Będę miała problem z tą Poduszka head care położyłam go na chwilę i zaczął jeczacy nie podoba mu sie
-
nick nieaktualnyzrobiłam sobie kawy i Mały się przebudził i nawet na chwilę nie zaległam na kanapie, żeby odpocząć, bo rosół kończyłam i przeglądałam rzeczy w kartonach, do których ewentualnie Mały dorósł, mam jakieś śliniaki, ale są niemiłe w dotyku z zużycia, ze dwa znalazłam i są spoko.
-
nick nieaktualnyZabko
w takim razie wspolczuje nie milych przezyc odnosnie bylego. A zreszta nie ma co myslec o nim ! Masz meza wspaniale dzieci a to juz bylo dawno i nie prawdaoby wiecej ci sie nie snil.
ja moja marude przebralam i polozylam do wozeczka, lezy ciagnie sobie smoka, trzyma w raczce kocyk i probuje usnac , moze mu sie uda to pojde do kuchni gotowac, bo poki co ugotowalam makaron do salatki , a musze zaraz mieso do pieczenia zamarynowac i chlopski garnek zrobić -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySarcia ty specu od gotowania.
Daj jakis przepis na miecho na coś co się nada na chrzciny.
Nie wiem co zrobić jakie menu.
Wogole to się zastanawiam czy podejść do knajpy i zapytać o obiad a z drugiej strony bez sensu iść na obiad tylko po mszy nie???? A potem na chatę na torta.
Chłopy już się zamówili i będą pić więc myślę czy na chacie robić czy do knajpy na obiad i do domu na ciacho itd.
Nie mam pomysłu na menu.
Macie coś???? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZabka ja np. Karkowke w calosci nacinam delikatjie wkladam kawalki czosnku , delikatnie nakluwam wykalaczkami cale jiwsao i nacueram sola, bazylua, oregano i przyprawa do karkowki i wieprzowiny inslodka oapryka , delikatnie poleaM olejdm, na dno naczynia leje wody troche i pieke, pozniej mieso jest kruchs i soczyste, krójevj je w plastry na polmisek i robie sosvna bazie rej wody z naczynia gdzue jest mnostwo aronatu z miesa
,
a
bo, tradycyjnie robie marynate do udek z kurczska posypuje. Nacieram, moliwa i do piekarnika
a z bardziej pracochlonnych mozna zrobic zrazy ze schabu nadziewane ogorkiem kiszonym, plastrem boczku weczonego i cebulka-rozbijam cienko przyprawiam sola pieprzem i przed zawinieciem k polozeniem skladnikow do srodka smaruje musztarda zeby byly bardziej kruche i dusze na patelni
albo roladki z fasolka szparagowa z fileta z kurczaka - filet kroisz na ciensze plastry, rozbijasz sola i pieprzem przyprawiasz kupujesz fasolke szparagowa w sloiczku juz pocieta wkladasz do srodka i zawijasz w jajku, bulce i na malym ogniu naatelnie
albo cygara schabowe tak samo rozbijasz na bardzo cienko a do srodka przyhotowujesz farsz z pieczarek czyli dusisz je pkkrojone w cienkie paski z przyprawami wg uznania(sol, pieprz, papryka slodka) i kladziesz lyzke pieczarek pospypujesz startym zoltum serem i zawijasz na prosto zeby wygladalo jak cygaro takie dlugie, no i panierujess w jajku bulce i na wolnym ogniu smazysz
no nie wiem co jeszcze na jakie mieso byc chcialaagatia, żabka04 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLittle Red Fox wrote:chyba oleję temat i na kuriera się nie doczekam, najwyżej Małego zapakuję i pojedziemy na spacer, choć mam wrażenie że dziś za dużo śpi
Napisz kartkę że ma zadzwonić do ciebie i włóż w drzwiach ale tak żeby była otwarta i ja widział.
Nie bądź go może tyle potrzebuje snu akurat dzisiaj.
Mój tez śpi ale nie spokojnie.
A ja chodzę i żre:-(
Słodkie i Kwaśniewski:-(
Brzuch mnie znowu boli okresowo może wreszcie przyjdzie @?
Ktoś nie miał jeszcze okresu czy tylko ja????? -
nick nieaktualnyZabka
Ja juz nie raz pisalam ze gotowanie to moja pasja od mlodych lat i odskocznia od stresujacej pracy
Jesli chodzi o salatki to ja najcsesciej robie gyrosowa ale przepis pewnie znasz warstwowa salatka- filet marynowany wmoleju i, przyprawie do gyrosa, smazony na patelni i ukladany w misce kolejno filet, keczup, ogorek konserwowy, kukurydza, majonez i kapusta pekinska
Albo z makaronem - makaron zmpszenicy durum na polce z makaronami tyle ze w ksztalcie ryzu, gotuje go jak wystygnie to dodaje pokrojona wmkostke bardzo drobna szynke (jakas gotowana typu konserwowa) do tego ogorek zielony w drobna kpsteczke, 2 lyzki majonezu sol, pieprz znika zawzze bardzo szybko
A do obiadu
To robie np. Salate lodowa z sosem winegret albo greckim, moze byc tez salata z kwasna smietana (w kubeczku mieszam sol,, pieprz, cukier, ocet, smietana) polewam salate
Buraczki na cieplo(buraczki na malse podduszone wczesniej ugotowane i starte na tarce dodaje sol, pieprz, ocet troche i robie zaklepke z maki i wody i dodaje odrobine aby zgestmialy, chwile poddusze i gotowe
Z kapusty pekinskiej drobmo poszatkowanej- reka normalnie nacieram delikatnie sola zeby nie przesadzic bo pekinka lubi sol, dodaje pieprz cukier, ocet , scieram kawalek jablka dodaje kielki jakies ze sklepu (z brokula, albo rzodkiewki) dosaje cwbulke drobno siekana albo szczypiorek wszystko miezzam
robuje i gotowe
Z kapusty kiszonej- gotowa kuluje, plukam, odsaczam z wody tutaj jedynie sol pieprz, marchew, cebulka i odrobina oleju miexzam probuje i gotowe
Z bialej kapusty coleslawa mozna zrobic z marchewka i sosem
I tak do jura mogla hym pisac -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sarcia a powoedz mi jwsz juz wszystko przy kp? Czy unikasz czegos?
Ja wczoraj zjadlam bigos no i mlody zrobil dzos kupe jupii a ja mam rozwolnienie od rana hahaAle nic procz kupy mlodego nie meczylo wiec musle, ze juz nie ma co z dietą restrykcyjna.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAJrin wrote:Sarcia a powoedz mi jwsz juz wszystko przy kp? Czy unikasz czegos?
Ja wczoraj zjadlam bigos no i mlody zrobil dzos kupe jupii a ja mam rozwolnienie od rana hahaAle nic procz kupy mlodego nie meczylo wiec musle, ze juz nie ma co z dietą restrykcyjna.
Ja jem wszystko i zauwazylam ze odkad przestalam cudowac z jedzeniem to mojemu malemu bole brzucha przeszly jak eeka odjal serio, nic nie musze dasac zadnych kropli , lekow nicsego przestal sie prezyc, drzec i spac niespokojnie. Nie wiem czy to ma akurat zwiazek z jedzeniem
ale ja oficjalnie diety nie stosuje jem tresciwie, ale nie tlusto bl t
ustego nie lubie i mam coraz mniej na wadze a synek coraz wiecejbigos tez jadlam ostatnio, i zjadlam sama surowke z kapusty pekinskiej surowej az z polowy !
AJrin lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCzy ktoś jeszcze tak jak ja wstaje w nocy tak czesto???
co dwie godziny i rzadziej(
Czuję, że się nie wyśpię przez co najmniej rok...
najgorsze jest to, że po mm śpi tak samo jak po cycku
Płakać mi się chce, bo chora jestem, wsparcia męża nie mam w nocy ani w ciągu dnia, małego mogę zarazić bo to infekcja wirusowac, a w nocy zasypiamy razem.
8.12 powinniśmy iść na szczepienie, ale na pewno nie pójdziemy... nie wiadomo kiedy się wyleczę. Czuję, że dopiero po nowym roku będzie druga dawka..