X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kapanie kolo 19 a zasypianie kurde roznie wczoraj 21. Ale bywało i 19 zaraz po kąpieli. Ale faktycznie jak idzie spac o 19 to ja mam gorszą noc. Bo ide spać kolo 22 i już przed 12 mamy karmienie pożniej kolo 3 i znowu kolo 6. Jak zasnie po 21 zaraz inaczej nocka wyglada bo mamy karmienie kolo 2 i spi nawet pozniej do 7. No ale jak padnie po kapieli to go nie budze a karmienie na spiocha totalnie odpada bo maly nie chce ssac.

Co do parsowania mhmm wyrodna matka wyprasowala tylko raz ciuszki teraz juz po praniu nie prasuje. Prasuje tylko tetry ale ostatnio nie wyprasowana uzylam bo byla pod reka ;-) Czy już mowilam, że oboje z M nienawidzimy prasowania ale tak totalnie akysz z zelazkiem mamy.

Dziewczyny od wczoraj leci mi woda z nosa ale tak na maksa nosz kurde walcze z choroba juz 4 tydzien. A teraz przeziebienie mnie dopadlo :/ Co można procz wody morskiej do nosa?

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się nauczyłam chodzić spać ok 20:30/21 i dzięki temu jestem wyspana :)
    my się zaraz zbieramy do neurologa. Muszę dopakować torbę i oby Młody strzelił kupę teraz, a nie u lekarza, bo coś się przymierza...

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś blogi dzień zjadł byliśmy na spacerku bawiliśmy się na macie teraz drzemie.
    .
    Rozwalily mi się okulary Tata wziol i pojechał je naprawić a tymczasem nic nie widzę :/ siedzę z nosem w telefonie.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin nie wiem czy można ją psikalam dwa razy dziennie sudafed i jednocześnie prenalen ten spray dla kobiet w ciąży i matek jego na pewno można

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam u gina dostalam cerazette :) i bardzo dobrze przynajmniej sie zle czula nie bede. Ja dzis ta nowa firane przeszło godzinee prasowalam o zgrozo ! I stwierzilam ze za czesto jej s0prac nie bede bo bede musiala pkzniej prasowac haha

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki usg bioderek.
    Mamy wpisane 1a,1a.
    Kontrola za 4tyg

Co to znaczy??????

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej jak może być.
    Brawo Robert!

żabka04 lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Najlepiej jak może być.
    Brawo Robert!

Super dzięki:-)
    W takim razie po co kazał pieluchowac podwójnie? :-)

• AJrin Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali dzieki jak do jutra nie przejdzie to zakupie. Nosz kurde walcze i non stop mnie cos dopada. Dobrze ze w domu moge siedziec i nic zalatwiac nie musze. Wsumie dowód na nowe nazwisko bym musiala ogarnac.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka04

mi polozna mowila, ze odchodzi sie od tego pieluchowania, ze jak dziecko nie ma dysplazji biodrowej to mija sie z celem. Czyli jak masz 1a i 1a to znaczy ze wzystko jest zajebiscie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Zabka04

mi polozna mowila, ze odchodzi sie od tego pieluchowania, ze jak dziecko nie ma dysplazji biodrowej to mija sie z celem. Czyli jak masz 1a i 1a to znaczy ze wzystko jest zajebiscie :)

Dzięki.
    To nie będę pieluchowac ani nie pójdę do ortopedy bo po co.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nakarmilam małego, napoilam i ululalam tzn sam usnal bo wcześniej się bawiliśmy,cwiczylismy.
    Więc mały śpi a ja mam ucztę:-)
    Odpycha się chipsecie leysami karbowanymi zielona cebulką i pomijam coca cola chery.
    Mniammmmm
    P.s. To tak chwilowy kryzys póki mogę jeść takie rzeczy hihi

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zauważyłam, że ludzie starszej daty najchętniej by pieluchowali dzieci. Mnie położna jak była u nas, w domu po urodzeniu Filipa też założyła tetrę i kazała go tak trzymać cały dzień i jej otwarcie powiedziałam, że jeśli nic na usg bioderek nie wyjdzie nie zamierzam tego robić. Popatrzyła się na mnie jak na wariatkę. Jak tylko wyszła szybko mu ją wyciągłam. Prywatnie pediatra powiedział, żebym absolutnie zdrowego dziecka nie męczyła.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój odkąd wróciliśmy od neurologa cały czas śpi, może pół godziny miał przerwy na butlę i chwilę zabawy, co jakiś czas teraz oko otwierał i na nowo zamykał.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie juz Kuba odpływa. Ja zaraz Martyne kładę, obejrze serial i tez spać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój się obudził, pobawiliśmy się, przeczytałam na dobranoc, mleczko, a teraz próbuje się na pół śpiąco turlać po łóżku. Wysłałam męża do sklepu na zakupy, żeby kupił mi rzeczy na jutrzejszą zupę buraczkową, mam wszystko prócz buraków ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 20:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    A u nas od tygodnia cyrku. Od szczepienia. W dupie mam czy szczepienie czy skok ale mam ochotę małego rozszarpac Piotrusia
    Jak znikne z wątku to zdecydowanie nabieram dystansu do wszystkiego bo tracę serce do macierzyństwa (które staje się beznadziejna codziennością )

Kamcia co jest? Głowa do góry, każda z nas ma gorszę dni. Spójrz jak Piotruś się uśmiecha a ten uśmiech wynagrodzi Ci wszystko.

• marta258 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pielęgniarka środowiskowa była w czwartek, najwięcej było papierologii, obejrzała Antosia i to wszystko.

Jeżeli chodzi o kąpanie dziecka to my kąpiemy ok 18-19, później karmienie i synek zasypia ok 21-22. Zauważyłam że im później tym dłużej śpi, przedwczoraj spał do 7 a dzisiaj do 8, zobaczymy jak będzie dzisiaj, usnął o 21:30. Ja też zaraz kładę się spać.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 02:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My karmienie nr 1 także nie jest źle bo kapany był o 8 i zasnął o 9.
    Wczoraj był piękny dzień, dziś jestem umowiona że szwagierka i kuzynka mam nadzieję że będzie ładnie.
    Ale się wkurzylam wczoraj bo drzwonie do przychodni po receptę a bańka mi mówi że nie wiadomo czy będzie szczepienie bo mają remont i dopiero w środę się dowiem.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My próbujemy zasnac po karmieniu nr 1:-)
    Kapalismy się o 18:30 zjadł butle chwila drzemki i do 21:15 bez spania.
    Widzę że takim tokiem jedzenia i rytuałów przesypiamy mi do 4-5 co mnie cieszy bo trochę śpię:-)

Wczoraj wieczorem narzekalam do meza jak mi źle,jak jestem zmęczona i jak mnie wkurwia córka.
    Opowiedziałam mu co gada, jak die zachowuje wieczorem sam miał okazję zobaczyć
    Wiecie przez córkę nie mam ochoty rano oczu otwierać żeby ją zaprowadzić do przedszkola.
    Mam nadzieję że dziś wstanie prawa noga.
    Dziś będę wisieć na tel żeby Roberta zarejestrować do pediatry na kontrolę.

‹‹ 2891 2892 2893 2894 2895 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ