X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bylam z malym u pediatry, osluchowo czysto tylko nadal ten katar dostalDicortineff z antybiotykiem do tego noska

i mniemastraszyla ze slyszy niby jakies szmery u malego na sercu!!! A wczesniej nic takiego nie mowila...i mowla ze 19.12 na szcsepieniu go znada i powie czy nadal sa bo jesli tak to skierowanie do kardiologa da kurde....tak sie zestresowalam ze szok :(

KAMCIA
    a jak u was bulo ???

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mu byliśmy u neonatolog.
    Młody tak płakał przy pobieraniu krwi :( ale potem na raczkach sie uspokoił.
    W dupie mam wychodne przy takiej pogodzie :) Nidzie sie już nie ruszam.
    Najwyżej zaaplikuje stopery i pójdę czytać do sypialni :)
    Pani neonatolog oczywiście mówi żeby na czas mojej nieobecności podawać ściągnięte.
    A jeśli nie współpracuje mi sie dobrze z laktatorem to jakiekolwiek mleko numer 1 próbować. A żeby sie lepiej najadal i przybierał to wciągać przed karmieniem 2-3 minuty, czy sama te wode co na początku leci. I potem przystawiać do tłustego mleczka.
    Oczywiście przyrost 8 tygodniowy rewelacyjny - dziennie 28gramow.
    Ale powiedziałam ze zwolnił w ostatnich dwóch tygodniach.

Ogólnie wizyta taka o.
    Dowiedziałam sie tez ze jest problem ze szczepionkami na pneumokoki. Nie ma w magazynach Prevenaru 13, a decyzja naszego super ministra refundowane maja być gorsze 10.

No i zalecała, żeby w grudniu zaszczepić na meningokoki bo ostatnio maja dużo przypadków sepsy pomeningokokowej.
    Szczepienie 5w1 mamy w piątek. W piątek kończymy tez 3 miesiące. .

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i zbadają mu tez witaminę D, przez to małe ciemiączko. Chociaż wciąż jest bez zmian 0,5x0,5.
    4 probówki aż pobrały. A młody rozpaczał :) i krzyczał 'mama' az sie pielęgniarki śmiały, .'ze tez w tych spazmach słyszały. Haha :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Multi-Mam Nowa

Wysłany: 30 listopada 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Drogie Mamy!

Ponieważ zauważyłam, że kompresy Multi-Mam były polecane we wcześniejszych wątkach, chciałabym Wam przedstawić nasze produkty, które od niedawna dostępne są na polskim rynku.

Oferujemy kojący balsam na brodawki oraz czystą lanolinę, która pielęgnuje piersi karmiącej mamy. Ponad to na podrażnione lub nawet poranione brodawki polecamy kompresy Multi-Mam. Stoimy na straży pierwszych macierzyńskich chwil :)

Preparaty z gamy Multi-Mam są w pełni bezpieczne zarówno dla matki, jak i dziecka. Opierają się wyłącznie na składnikach pochodzenia naturalnego i nie zawierają konserwantów. Dzięki temu można bez obaw przystąpić do karmienia nawet tuż po ich zastosowaniu.

http://www.multi-mam.pl/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój wreszcie się obudził, po czwartym lub piątym podejściu próby obcięciu paznokci - ok, trochę pospał, ale pobudkę dziś zorganizował ok 5. :D ja czekam na obiad, od jutra w lidlu ma być świąteczna pościel, może się wybiorę i już jutro będę mogła wyciągnąć swój adwentowy kalendarz :D

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    są szmery i szmery niewinne
    i nas trafił się niewinny - kardiologicznie bez wady serca (są tylko te dwie droznosci )
    Z praktyki zauważyłam (u tych dzieci co wadę serca wykryto późno ) ze nie szmer a nagle zmiany w rozwoju zwróciły uwagę i rodziców i lekarzy. Np spadek wagi, meczliwosc, potliwość czy osłabienie nóżek. ..u nich szmeru nikt nie słyszał
    u nas z Piotrusiem pediatra podkreslila ze będzie raczej niewinny
    u Emilki był wielki (co głupio dla uspokojenia matki tłumaczono duży szmer -mała dziurka, mały szmer -duża dziurka )
    Obstawiam u was niewinny
    ale ucieszyłabym się z wizyty u kardiologa. Moim zdaniem wszystkie dzieci powinny mieć badane serduszka, brzuszki i główki
    no ale wiemy na jakim świecie żyjemy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oja! Zapomniałam o kalendarzu adwentowym!

k0kd3e5emmavzxbk.png
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam szmer serca i ślad po dziurce, wykryto to u mnie jak chodziłam do podstawówki.Nigdy nie miałam żadnych dolegliwości. Wyrosłam z tego, można powiedziEC.

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okulista i kardiolog i rehabilitacja - pediatrzy nie widza często asymetri To powinno być dostępne.

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:
    Okulista i kardiolog i rehabilitacja - pediatrzy nie widza często asymetri To powinno być dostępne.

U nas okulista jest dla każdego dziecka po 4m.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    A po dokarmianiu czy tylko na butli?
    Pytam bomlody dostał 3 razy butelkę i sie to pokrywa ze strasznym marudzeniem ;)
    Jakby nam ktoś dziecko podmienił :)
    Ale ostatnia butelka była w niedziele o 18, a on jest marudny wciąż :)
    Wiec myśle ze to skok.
    Wisi na cycu dodatkowo.

Ps. Czy cyc pomaga na kolkę?
    Bo myślelibyśmy ze może to marudzenie to kolki, ale cyc go uspokaja i to nie na chwile tulko na stałe.
    Może jednak głodny? Albo lubi cycka ;)
    Ulf, u nas jak byly kolki okropne, to cyc pomagal.
    Przez to polozna twierdxila, zd maly sie nie najada, bo przy cycu sie uspokajal. Wprowadzilismy po kzdym karmieniu mm, Sam simplex przed kazdym karmieniem, noszenie i ukladanie brzuszkiem do dolu, nozki przt brzuszku i pomoglo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, a jak to jest na zdjęciach?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, fleszem po oczach nie będę mu strzelać :)
    ale ja mam ostatnio schizę przez te zdrówko, osiwieję przed 30stką przy nim :(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    błysk w oku to już siatkówczak, a wszelkie badania przesiewowe mają na celu wykrycie zmian zanim pojawi się jakaś zmiana, choroba, więc zawsze maja sens

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A. I co ciekawe w książeczce zdrowia, jak zaznaczyła wagę Kostka, to wyszedł 50 centyl (3 miesiące, 5340)
    Powiedziała ze to są polskie siatki. A te who w internecie są angielskie albo amerykańskie, i przez to na nasze warunki zaburzone, bo oni maja większa roznorodosnosc rasowa.

Mamy mm. Czy wy serio gotujecie wode do butli przez 5 minut? I bierzecie butelkowa? U nas woda z kranu jest dobra, ale nie wiem czy ryzykować pod Kostka.

k0kd3e5emmavzxbk.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie wzięłam wody butelkowanej. Bo gotuje normalnie tzn jak gwizdek się odezwie lub Piotrek pozwoli mi pójść do kuchni :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i już swojego oddelegowałam na drzemkę.
    szukam póki co ładnego albumu na zdjęcia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje dziecko dzisiaj dla odmiany śpi już drugą godzinę. Normalnie nie wiem co z sobą robić:D

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulf ja podaje z kranu.
    Tyle że ta z kranu wlewam do dzbanki z filtrem i wlewam do czajnika i gotuje.

Ja wracam z zakładu pracy.
    Odbierałam bony i paczkę świąteczna.
    U nas na rejonie głośno bo w kopalni był wstrząs i zginęli górnicy
    Przejezdzalismy obok szybu gdzie był wypadek.
    Jakie to smutne że ludzie idą do pracy i nie wracają a szczególnie nie mają na to wpływu:-(((
    Dobrze ze mój mąż pracuje na innym szybie.
    Zawsze gadam że nie chce tych pieniędzy z odszkodowania i innych wolę męża całego i ojca dla dzieci.

Niedawno pisali ze dziewczyna zabiła trzy miesięcznego synka udusić poduszka:-(
    Była libacja w domu razem z konkurentem chlala i cpala chciała chyba się zabawić ktoś tam też jeszcze był.
    Powiedziała że dziecko jej przeszkadza i coś trzeba z tym zrobić.
    Poszła i udusila a ci co tam byli pozwolili jej na to!
    Co się dzieje na tym świecie.
    Jakby niemowląt oddać dziecko czy podrzucić skoro jej przeszkadzało.
    SORY że wam to pisze ale jakoś tak..... Dziwny ten kraj/świat.
    Ludzie nie doceniają to co mają:-(

Jadę do domu.

Sarcia tule cie.
    Trzymam kciuki żeby to był szmer niewinny.
    Ja bym poszła do kardiologa.
    Jak da ci skierowanie to super ale pewnie czas oczekiwania kosmiczny może prywatnie???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2016, 14:38

• Ulfenstein Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ulfe ile się u Ciebie czeka na oznaczenie witaminy D3? Robilas samą witaminę czy razem z gospodarką fosforanowo-wapniową? Bo muszę oznaczyć Młodemu, ale u nas są robione wysylkowo i długo się czeka na wyniki.

nie wiem :(
    Ani ile się czeka ani co konkretnie będzie miał badane.
    Wpisane mam:
    żelazo, morfologia krwi z pełnym różnicowaniem granulocytów i retykulocyty.
    D nawet nie jest tu wymieniona.

Maila do pani dr mam napisać w piątek, więc podejrzewam, że wtedy będą wyniki wszystkiego.

pogrzewasz wodę z butelki?
    czy taką z czajnika podgrzewaną kiedyś do np herbaty?

k0kd3e5emmavzxbk.png
‹‹ 2926 2927 2928 2929 2930 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ