WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja bym chciała okulista, bo byliśmy naświetlani w związku z zoltaczka, ale moja Mama pytała jednego okulisty i mówił, że niby nie uszkodzą donoszonemu dziecku oka te lampy, gorzej u wcześniaków. Zastanawiam się nad badaniem dna oka, będę pytać pediatra, a jak nie zawsze można prywatnie. Ale waham się, bo to wiadomo jakie badanie jest...
A pediatra nie do końca ufam... nie zamierzam zmieniać swojej, ale są takcie kwestie, w których jej nie ufam. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMadziuuuula wrote:Ja bym chciała okulista, bo byliśmy naświetlani w związku z zoltaczka, ale moja Mama pytała jednego okulisty i mówił, że niby nie uszkodzą donoszonemu dziecku oka te lampy, gorzej u wcześniaków. Zastanawiam się nad badaniem dna oka, będę pytać pediatra, a jak nie zawsze można prywatnie. Ale waham się, bo to wiadomo jakie badanie jest...
A pediatra nie do końca ufam... nie zamierzam zmieniać swojej, ale są takcie kwestie, w których jej nie ufam.
Ja urodziłam córkę w 38tc i była naświetlana.
Kazali się zgłosić na takie badanie po wyjściu ze szpitala.
Popytaj lekarza.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBrawo ja,
czekam na paczki, dzwoni domofon, wpuszczam, bo o tej porze mniej więcej chodzi listonosz z paczkami i większymi przesyłkami i co? kurde, wpuściłam świadków jehowychWiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2016, 14:58
Ulfenstein lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadziuuuula wrote:Tak wiem, że w niektórych szpitalach kiedyś rutynowo badali naświetlanych po zoltaczce, ale teraz już ponoć nie, bo tamowali kolejki wcześniakom, a u nas w szpitalu nigdy.
-
nick nieaktualnyNo ona mi powiedziala ze nie ma sie czym przejmowac i ze za 3 tygodnie zbadamy jezzcze raz, no i mowo ze do ilus tam miesoecy te komory chyba sie zrastaja i stad te szmer i mowi ze za 3tygodnie tego wcale juz moze nie byc skychac i ze sie mam nie artwic. Ehe super, dobrze sie gada...
Ale nie zauwazylam zmian zadnych w jego zachowwaniu... normalnie kopie nozkami macha raczkami itd -
Fox moja mama mialam spotkanie z okulista i jego zona lekarka i pytala o to badanie po naswietlaniu to powiedzial, ze donoszonym nie trzeba robic, ale niby wczesniakom juz lepiej tak. jego zona jeszcze kiwala glowa. Wiem, e kiedys w wielu wojewodtwach robiono rutynowo te badania wsytkim dzieciom naswietlanym, ale niby to sie zmienilo i teraz robia rutynowa tylko wcesniakom ( nie zalenie czy byli naswietlani )
Zabko czytalam o tych gornikach, to strasznie smutne. Twoj maz jest gornikiem??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2016, 15:18
-
sarcia123 wrote:No ona mi powiedziala ze nie ma sie czym przejmowac i ze za 3 tygodnie zbadamy jezzcze raz, no i mowo ze do ilus tam miesoecy te komory chyba sie zrastaja i stad te szmer i mowi ze za 3tygodnie tego wcale juz moze nie byc skychac i ze sie mam nie artwic. Ehe super, dobrze sie gada...
Ale nie zauwazylam zmian zadnych w jego zachowwaniu... normalnie kopie nozkami macha raczkami itd
dlatego sie nie przejmuj
i komory się nie zrastają-bo one nie powinny miec ubytków-tylko otwór owalny czy przewód botala, bo te w życiu płodowym są potrzebne
a nawet jak są to niektóre ubytki w sercu sa na tyle małe i zarastaja, ze nic się nie robi do 2 latek
ty masz szmer niewinny (i niech pediatra uszy myje)sarcia123 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMadziuuuula wrote:Fox moja mama mialam spotkanie z okulista i jego zona lekarka i pytala o to badanie po naswietlaniu to powiedzial, ze donoszonym nie trzeba robic, ale niby wczesniakom juz lepiej tak. jego zona jeszcze kiwala glowa. Wiem, e kiedys w wielu wojewodtwach robiono rutynowo te badania wsytkim dzieciom naswietlanym, ale niby to sie zmienilo i teraz robia rutynowa tylko wcesniakom ( nie zalenie czy byli naswietlani )
Zabko czytalam o tych gornikach, to strasznie smutne. Twoj maz jest gornikiem??
Pracuje pod ziemią ale w umowie nie ma napisane górnik a powinien mieć bo robi tak jak górnik.
Kuźwa mój junior chyba przeziębiony.
Temp. Ma 37.1 a harczy w środku mu strasznie:-( -
nick nieaktualny
-
Dzis próbowaliśmy dać nan, bo bebilon sie skończył. Totalna porażka
Zassal butle dopiero jak possał chwile cyca i zrobiłam podmianke.
Wiec stwierdziliśmy ze skoro już zassal butle to M spróbuje.
Rozryczalam sie nad butla i nie chciał już dokończyć cyca.
Wypił 50ml, po chwili dokończył cycem (nie dawał sie już nabrać na podmianki).
Jutro spróbujemy inna butelka.
Ale ogólnie dość stresujące
Kiedyś była jedna butelka i jedno mleko i jakoś dawali radę
Ech.
Jakieś rady? -
nick nieaktualnyDzieki dziewczyny jesteście kochane :*
Kamcia jestes skarbnica wiedzy, dziekujeza wyjasnienie ja w tematach med kompletny gsmon jestem
Agatia nooo inaczrj byc nie moze sluchaj z!! Zieciu to newno okaz zdrowiabede dobrej mysli
a teraz w koncu moge sie cieszyc i swietowac nasza rocznice slubukamciaelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sarcia właśnie gratki
Ja właśnie od M dostałam nowy telefon i testujeagatia, żabka04 lubią tę wiadomość