X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała okulista, bo byliśmy naświetlani w związku z zoltaczka, ale moja Mama pytała jednego okulisty i mówił, że niby nie uszkodzą donoszonemu dziecku oka te lampy, gorzej u wcześniaków. Zastanawiam się nad badaniem dna oka, będę pytać pediatra, a jak nie zawsze można prywatnie. Ale waham się, bo to wiadomo jakie badanie jest...
    A pediatra nie do końca ufam... nie zamierzam zmieniać swojej, ale są takcie kwestie, w których jej nie ufam.

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, oby! :)
    mój dziś szaleje od wczesnych godzin, tak więc trochę więcej snu nie zaszkodzi.
    zwłaszcza że ja się dziś czuję nieciekawie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My okulistę mamy umówionego dopiero na styczeń :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:
    Ja bym chciała okulista, bo byliśmy naświetlani w związku z zoltaczka, ale moja Mama pytała jednego okulisty i mówił, że niby nie uszkodzą donoszonemu dziecku oka te lampy, gorzej u wcześniaków. Zastanawiam się nad badaniem dna oka, będę pytać pediatra, a jak nie zawsze można prywatnie. Ale waham się, bo to wiadomo jakie badanie jest...
    A pediatra nie do końca ufam... nie zamierzam zmieniać swojej, ale są takcie kwestie, w których jej nie ufam.

Ja urodziłam córkę w 38tc i była naświetlana.
    Kazali się zgłosić na takie badanie po wyjściu ze szpitala.
    Popytaj lekarza.

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia u mnie na oznaczenie ď czeka się do dwóch tygodni, w praktyce tydzień, ale zależy kiedy wysłane.

201609111661.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulf, mój po kranówce ma problemy z brzuszkiem, więc używamy butelkowej, źródlanej :)
    kurczę, nie wiem. Szukać jeszcze okulisty czy marzenie ściętej głowy że się załapię gdziekolwiek pod koniec roku :(

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wiem, że w niektórych szpitalach kiedyś rutynowo badali naświetlanych po zoltaczce, ale teraz już ponoć nie, bo tamowali kolejki wcześniakom, a u nas w szpitalu nigdy.

201609111661.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo ja,
    czekam na paczki, dzwoni domofon, wpuszczam, bo o tej porze mniej więcej chodzi listonosz z paczkami i większymi przesyłkami i co? kurde, wpuściłam świadków jehowych :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2016, 14:58

Ulfenstein lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:
    Tak wiem, że w niektórych szpitalach kiedyś rutynowo badali naświetlanych po zoltaczce, ale teraz już ponoć nie, bo tamowali kolejki wcześniakom, a u nas w szpitalu nigdy.
    ja mam naświetlanego wcześniaka i nikt się nie zatroszczył, żeby nas wypchnąć do okulisty :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ona mi powiedziala ze nie ma sie czym przejmowac i ze za 3 tygodnie zbadamy jezzcze raz, no i mowo ze do ilus tam miesoecy te komory chyba sie zrastaja i stad te szmer i mowi ze za 3tygodnie tego wcale juz moze nie byc skychac i ze sie mam nie artwic. Ehe super, dobrze sie gada... :/

Ale nie zauwazylam zmian zadnych w jego zachowwaniu... normalnie kopie nozkami macha raczkami itd

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fox moja mama mialam spotkanie z okulista i jego zona lekarka i pytala o to badanie po naswietlaniu to powiedzial, ze donoszonym nie trzeba robic, ale niby wczesniakom juz lepiej tak. jego zona jeszcze kiwala glowa. Wiem, e kiedys w wielu wojewodtwach robiono rutynowo te badania wsytkim dzieciom naswietlanym, ale niby to sie zmienilo i teraz robia rutynowa tylko wcesniakom ( nie zalenie czy byli naswietlani )

Zabko czytalam o tych gornikach, to strasznie smutne. Twoj maz jest gornikiem??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2016, 15:18

201609111661.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    No ona mi powiedziala ze nie ma sie czym przejmowac i ze za 3 tygodnie zbadamy jezzcze raz, no i mowo ze do ilus tam miesoecy te komory chyba sie zrastaja i stad te szmer i mowi ze za 3tygodnie tego wcale juz moze nie byc skychac i ze sie mam nie artwic. Ehe super, dobrze sie gada... :/

Ale nie zauwazylam zmian zadnych w jego zachowwaniu... normalnie kopie nozkami macha raczkami itd

dlatego sie nie przejmuj
    i komory się nie zrastają-bo one nie powinny miec ubytków-tylko otwór owalny czy przewód botala, bo te w życiu płodowym są potrzebne
    a nawet jak są to niektóre ubytki w sercu sa na tyle małe i zarastaja, ze nic się nie robi do 2 latek

ty masz szmer niewinny (i niech pediatra uszy myje)

sarcia123 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia nie gotujesz wody do mm?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:
    Fox moja mama mialam spotkanie z okulista i jego zona lekarka i pytala o to badanie po naswietlaniu to powiedzial, ze donoszonym nie trzeba robic, ale niby wczesniakom juz lepiej tak. jego zona jeszcze kiwala glowa. Wiem, e kiedys w wielu wojewodtwach robiono rutynowo te badania wsytkim dzieciom naswietlanym, ale niby to sie zmienilo i teraz robia rutynowa tylko wcesniakom ( nie zalenie czy byli naswietlani )

Zabko czytalam o tych gornikach, to strasznie smutne. Twoj maz jest gornikiem??

Pracuje pod ziemią ale w umowie nie ma napisane górnik a powinien mieć bo robi tak jak górnik.

Kuźwa mój junior chyba przeziębiony.
    Temp. Ma 37.1 a harczy w środku mu strasznie:-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój pospał ok pół godziny i teraz marudzi :(
    ale spoko damy radę :D

mieli dzióbem i filozofuje

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis próbowaliśmy dać nan, bo bebilon sie skończył. Totalna porażka ;)
    Zassal butle dopiero jak possał chwile cyca i zrobiłam podmianke.
    Wiec stwierdziliśmy ze skoro już zassal butle to M spróbuje.
    Rozryczalam sie nad butla i nie chciał już dokończyć cyca.
    Wypił 50ml, po chwili dokończył cycem (nie dawał sie już nabrać na podmianki).
    Jutro spróbujemy inna butelka.
    Ale ogólnie dość stresujące :/

Kiedyś była jedna butelka i jedno mleko i jakoś dawali radę :/
    Ech.

Jakieś rady?

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny jesteście kochane :*

Kamcia jestes skarbnica wiedzy, dziekujeza wyjasnienie ja w tematach med kompletny gsmon jestem

Agatia nooo inaczrj byc nie moze sluchaj z!! Zieciu to newno okaz zdrowia :) bede dobrej mysli

a teraz w koncu moge sie cieszyc i swietowac nasza rocznice slubu :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia wszystkiego najlepszego:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia moja mała miała jeszcze ( całkiem możliwe że ma dalej - kontrole mamy nie długo) niezamkniety otwór owalny w serduszku i jest to do kontroli. Ale żadnych objawów i problemów nie ma więc głowa do góry :)

• AJrin Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia właśnie gratki :)
    Ja właśnie od M dostałam nowy telefon i testuje :)

agatia, żabka04 lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

‹‹ 2927 2928 2929 2930 2931 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ