X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • esmi Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin w domku robimy ale catering zamawiamy :)

AJrin lubi tę wiadomość

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się.
    Mój tez tak je 90-130 :-(

Ja właśnie usiadłam z zeszytem i spisuje liste zakupow na święta i chrzciny.
    Podjadę zamówię mięso to zostanie tylko rosół zrobić i makaron z Ziemniakami :-)
    Koleżanka zrobi torta i ciasto.

A dziś pochwalę się obchodzie urodziny więc siedzę z małym na rękach bo go usypiam,spisuje liste zakupow i wiszę na telefonie bo gorąca linia.

Kamcia odezwij się ją też się martwię :-(

Madziuuuula lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój właśnie na pierwszą drzemkę poszedł :)
    dostałam smsa, że Mikołaj zostawił prezenty dla Małego,
    tak go rozpieszczają, że będziemy musieli się chyba wkrótce wyprowadzić, bo nam miejsca braknie :D

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko
    ty pani Mikolajowo :)
    wszystkiego naj naj najlepszego
    samych radości! !

żabka04, AJrin lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Dziewczyny a czy któraś z was miała bolesne miesiączki przed ciążą ? I jak to wygląda po ? Bo ja miałam mega bolesne 3 ketonale albo masa ibupromu mam nadzieję że po porodzie się to zmieni bo skurcze muesiaczkowe miałam gorsze niż pogodowe
    Skali, ja wlasnie dostalam pierwszego okresu. Tez co chwile zmieniam podpaski, bo obfiy na maxa, az sie boje z domu wychodzic, a chcialam isc do Biedronki.
    Ale wlasnie przed porodem mialam bardzo bolesne, musialam wziac 2 nospy plus ibumprom max sprint i tylko taki zestaw dzialal, jesli wzielam dostatecznie szybko, zani bol sie rozkrecil. Po 2-3 h kolejna dawka...
    Teraz sie wlasnie boje co bedzie, bo przy kp nie mozna, ale wole nie karmic dzien niz z tym bolem siedziec, bo nie wiem jakbym malego ogarnela. Ale okres mam od wczoraj ipoki co na samej nospie daje rade, wiec oze juz tak zostanie, oby:):)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Mi wczoraj tez żywa krew kapała. Myślałam ze to okres w 'nagrode'po tych 3 butlach mm :/
    Ale nie. Bo kilka kropli, do tego żywa krew. Ale piszecie ze Wam tez sie zdarza

A z mm porażka. Mlody nie chce pic. Nie wiem czy minie smakuje czy butla nie pasuje.
    Bebilonu wypił jedna butelkę, drugiego dnia już nie poszło. Nan wypił 50ml, druga już nie poszła. Butelki avent i tommee tippi.

Nie wiem ale już sie stresuje przed kolejna próba :(

Jak to było ze kiedyś na rynku była jedna butla i jedno mleko i nie było problemów z karmieniem?
    Ulf, a Ty podajesz butle czy maz? Slyszalam, ze jak sa problemy to lepiej zeby butle dala inna osoba niz mama :)
    A moj np. musi miec mm dostatecznie cieple, bo letniego nie wypije.
    Sorki, ze tak po kilku dniach, ale wlasnie Was nadrabiam :D a moze juz nieaktualne :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabko, wszystkiego najlepszego :)

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś mnie naszła ochota na frytki z piekarnika, a co mi tam, niech dupa rośnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny:-) <3

Kamcia jesteś!!!! :-)

Mój mały zasmarkany. Cały czas mu gile wyciągam a on charczy :-(
    Rano tak był obsmarkany że na zewnątrz gile były.
    Miałam wizję przychodni:-(
    Katar jest biały:-(
    Ale charczy w nosie w środku bo nie ma co wyciągać :-( to normalne?
    Głupieje:-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka, a może za mocno grzejecie?
    u mnie po nocy też w nosku furczy

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko
    U nas tez charczy a nic nie wyciągnę. Więc nawet nie wyciągam tzn nie męczę noska. Tyle że tam naprawdę nie ma nic.czasem psikam solą morska.
    A jak białe to nie ma powodów do zmartwień

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie okres też w trakcie, ale jest taki normalny jak miałam przed ciążą. Tylko ze ja mam wkładkę więc może dlatego.

Co do ilości mleka to jak odciagne i dam małej z butelki to pije koło 170 ml :O i wczoraj mi się popsuł laktator elektryczny medeli. Dobrze ze miałam w domu awaryjnie ręczny i co ciekawe sciagnelam więcej mleka w krótszym czasie ....

Katar też mamy :( i wychodzi troszkę zielonkawy czasami :( A za tydzień szczepienie, jutro idę do pediatry omówić wyniki badań to niech mi małą obejrzy raz jeszcze. Już mam dość tego kataru, mam wrażenie że od miesiąca jak nie dłużej nie mozemy się go pozbyć. Jak zniknie to kilka dni i jest znowu :(

A poza tym 2 tygodnie temu kupiłam małej bodziaki w rozmiarze 68 i dzisiaj zakładam i są takie akurat! Nie nadaze z wymianą garderoby, a tych się okaże ze nie zdąży zalozyc nawet raz. Miałam nadzieję ze do nowego roku wystarcza :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w domu jest 21 st.
    Wietrzymy chatę i tak ciepło bo mieszkanie nasze jest po między innymi mieszkaniami w środku.
    Robimy wszystko żeby na noc było 19 st ale n nie wychodzi bo sie nie da:-(

Ja używam od zawsze sól fizjologiczna też nie wiem czym sie różni od morskiej.

Gile są przezroczyste.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podejrzewam ze stężeniem soli się różnią

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i żabka wszystkiego najlepszego!!! Ty dzisiaj szczesciaro podwójny prezent powinnaś dostać :) Mikołaj już był? :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chciałam Małemu czapkę na zimę kupić, czapka dwie dychy a minimalna kwota zamówienia 76 zł i chyba nie zamówię :/ bo co ja niby kupię jak niczego nie potrzebujemy? :/

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka wszytskiego najlepszego:)::)

Violett ja jeszcze nie miałam, ale liczę, że będzie lżejszy.

My po wizycie u neonatologa ogólnie dobrze, ale mamy rehabilitację zeby wspomóc szymonka, bo jak nie był kładziony na brzuszku to słabo główka, podnosi jest za mało sztywny, ale za to się tak nie odgina jak go nie kładziemy to się nie odgina ale główka kaput noi tak zle tak nieodbrze trzeba wspomóc od rana próbuje coś ogarnac. Za 2 tyg konatrola witaminy d, któraś z Was wrzucała stronkę z wynikami morfo dla dzieci można przypomnieć? Na fb wrzucam zdjęcie morfo małego bo ja się nie znam kompletnie.

U nas dziś mikołaj sąsiad będzie przebrany, miałam małego od rana wystroic ale coś mnie tknęło i nie ubrałam i dobrze bo się tak usrał ze pampek przeciek i bodziak do zmiany od razu. Takze popołduniu się wystroimy.

Szymek waży 5400, jak narazie daje się oszukać na mm plus moje wymieszane.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    No i żabka wszystkiego najlepszego!!! Ty dzisiaj szczesciaro podwójny prezent powinnaś dostać :) Mikołaj już był? :D

Czasy podwójnych prezentów się skończyły hahah
    Ale mąż za to mnie rozpieszcza wczoraj i dzisiaj też.......
    Właśnie zabieram się obraził ziemniaków i wstawię obiad pójdziemy na spacer przy okazji do marketu bo jutro jedziemy q gości więc musimy jakiś prezent dzieciakom kupić typu zabawki i pewnie sobie coś kupię hihi

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko wszystkiego najlepszego zdrowia szczęścia miłości i dużo radości

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my od tesciow dpstlismym 200 zl na Mikolaja :D haha starym koniom kase daja :)

a moj maz mnie zaskoczyl , bo dal mi na mikolaja lancuszek ktory sobie upatrzylak u jubilera :) nie spodziewalam sie tego wiec ja dla niego nic nie mam slabo kurcze :/

AJrin lubi tę wiadomość

‹‹ 2942 2943 2944 2945 2946 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ