WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAgatia
umowa stoia mojego jak klade na brzuchu to jest na mnie jina w stylu wielka krzywda, wielki foch a za chwile ryk nie wiem czemu on tego tak nie lubi
moj Igi to za duzo spi normalnie, on ma zaraz 3 miesiace a wieksza czesc dnia przesypia, spioch po tatusiu, trafil mi sie spiacy krolewicz -
nick nieaktualny
-
Ja słyszałam żeby najpierw dawać warzywa bo owoce słodkie to potem dziecko nie będzie chciało
Ogólnie niby święta i czasu na nic nie mam ale jestem załamana Szymek nadal się nie śmieje do nas owszem do ściany do karuzeli do okna a do nas nic dziś już mam depresję do tego ta główką nawet mąż mówi że coś jest nie tak w piątek idę do pediatry zobaczymy co powie boję się ze ...nawet nie chce myśleć
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, podczytuje was od samego początku, ale jakoś nie złożyło się by wcze$niej do was dołączyć (ciąża zagrożona, wielokrotnie bałam się, że ją stracę i nie dołączyłam do was).
Czuję jednak z wami niesamowitą więź. Przyznam szczerze, że jesteście dla mnie wielkimi autorytetami i wiele razy przytaczam mężowi wasze "macieżyńskie pomysły", rady i opinie. Dlatego też pozwole sobie zadać wam pytanie: czy udajecie się gdzieś na Sylwestra wraz ze swoimi maludami czy zostajecie w domu? Mamy zaproszenie od znajomych na domówke (3pary wraz z nami oraz 2 dzieci- nasze i 2letnie) i jestem w strasznej rozstrcewasze zdanie cenie bardzo i będę wdzięczna za opinie
-
Natka ja idę właśnie na taką domowe jak opisalas. Będą 3 pary i 3 maluchy jeden starszy o 5miesoecy a jeden o miesiąc od naszego. Mieszkanie jest 3 pokojowe założenie że maluszki uśpić w sypialni i będziemy się cichutko bawić w salonie. Jestem tym przerażona ale chce spróbować jak będzie dramat pojedziemy do domu na szczęście mamy 4 kilometry więc 10 min i w domu. Nie wiem jak mały to zniesie bo on zasypia i pięknie śpi tylko w swoim łóżeczku no ale będziemy próbować z gondola u usypianiem w niej. N
-
nick nieaktualny
-
Wczoraj znowu to samo cyc po czym poszłam się kąpać a mały się obudził nie wiem moze to dlatego z rano doscc długo śpi bo do ok 9 potem o 10 butla i znowu śpi potem 12 spacer a potem już jest aktywny
Żabka z główką chodziło mi ze nie trzyma jeszcze dobrze tzn na brzuszku trzyma wręcz się odgina ale nie jest jakby to ująć sztywny ale bardziej martwi mnie ten uśmiech i brak kontaktu wzrokowego rano jeszcze się uda ale później żeby skupił rzek na mnie to nie ...
Co do sylwestra to my raczej domowka chociaż mieliśmy iść na salę ale za duże koszty poza tym Szymek jeszcze różnie chodzi spać. Więc pewnie ze znajomymi co też mają dziecko coś się ogarnie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Skali nasze pociechy maja dopiero 3 miechy. Mój tez jeszcze np nie ma odruchu siadania jak go za raczki pociągniesz. Pamiętaj kezdy w swoim tempie
Co do patrzenia na was to nie chce być świnia ale moze dookoła są ciekawsze dla niego rzeczy?
Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySkali89 wrote:Anulka wiem że każde dziecko w swoim tempie ale sama sobie jestem winna bo jest kilka dzieci w Szymka wieku wśród najbliższych i wszystkie już się cieszą pełną gębą a mnie rośnie gula za każdym razem
Rozumiem cie ale nie możesz w ten sposób patrzeć!
Zwariujesz kobieto
A może Szymonek będzie ciężki do rozweselenia jak to moja mama mówi trzeba sobie kupić uśmiech w naszej rodzinie hahaha u nas tak jest:-)
Ja też kiedyś jak patrzyłam na rówieśników córki to smutno mi było bo każde coś umialo a córka nie.
Każdy się rozwija w swoim czasie.
Daj mu ten czas cierpliwości być może zabawki są fajniejsze.
Gadaj dużo do niego pewnego dnia zwróci uwagę i się będzie brechtal na całego.
Co do główki podejdź do pediatry niech ci powie co myśli nie zaszkodzi zapytać.
Mój wczoraj krzyczał na mnie i nagadac się nie mógł
Mamy właśnie drzemke wstanie zje i jedziemy na zakupu spożywcze.
Wolę teraz niz później kiedy to będzie szał potem tylko dokupie owoce i warzywa.
My w sylwestra siedzimy w domu. -
nick nieaktualnySkali to ile dziecko śpi w dzień to indywidualna kwestia. Mój syn śpi tyle samo ile jego kuzynka (3 mies starsza). Ona przesypia całą noc z jednym karmieniem, a Antek ma 3-4 pobudki.
Ostatnią drzemkę ma ok 16-17, a o 19 bardzo ladnie zasypia po kapieli.
To naprawde indywidualna sprawa. I nie porównuj swojego synka do innych dzieciPotrzebuje wiecej czasu żeby chcieć siedzieć, a jak ruszy do przodu, to bedziemy tesknic jak lezaly tam gdzie jest zostawilysmy
-
nick nieaktualny