X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka, u nas tez tylko lekarz. No, czasem M przylapalam, ale juz mu zakazalam :)
    Jak M daje malemu raczki to on sam sie na nich podciaga, ja sie wlasnie martwilam w driga strone czy to dobrze.
    Ehh przewrazliwiona jestem.
    A dzis po wizycie to stres ze mnie schodzil dlugo, az M sie zdziwil, ze tak pediatre przezywalam.
    A teraz maly spi, ja mam isc do fryzjera, a szkoda mi Jasia zostawiac, bo on taki biedny od wczoraj jest i zeby mu sie smutno nie zrobilo jak wstanie i mamy nie bedzie.
    Ehh, no nic, bedzie tata, bedzie dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    violett
    czyli rozumiem-zasada ze jak nie placze przy ulewaniu u was nie działa...bidulek pocierpiał
    Niestety :(
    W nocy dwie godziny go z mezem na zmiane usypialismy, potem i tak sie budzil i spal niespokojnie.
    Najbardziej mi serce pekalo jak na przewijaku go zagadywalam i jak zwykle chcial mi cos pogugac, juz tak pieknie to robi i przeszkodzil mu kaszel i sie biedny rozplakal z takim zalem :(
    Glupie te choroby.
    Trzymajcie kciuki zeby ten Nutricon faktycznie pomogl :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam czasem sama podnoszę. Piotrek lubi. Ale raz i juz. A robie to bo robiłam z Emilka

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak z innej beczki można zacząć rozszerzanie od kaszki, a dopiero potem dawać warzywa i owoce? bo nie chcę dodawać do mm, a robić śniadania i deserki z owocami.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam od kaszki
    wiadomo -kilka łyżeczek max

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tezc19.12 mamy 2 dawke 5w1 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    To bardziej jest duze przypuszczenie, powiedza, ze badaniami za bardzo zdiagnozowac sie nie da...
    Ale Jasiek ulewa, ostatnio bardzo duzo, przy butelce placze jak tylko zaspokoi pierwszy glod. Kazde ulewanie, bekniecie konczy sie placzem, ale takim skarzacym sie, jakby go wlasnie pieklo. Z brzuszkiem jest ok.
    No i najgorsze to pojawil sie kaszel. Najpierw myslalam, ze to od nadmiaru sliny, bo kaszlal tylko jak lezal na pleckach, a teraz kaszle juz wszedzie. I jak od 3 dni tak mocno ulewa to nasilil sie kaszel, towarzyszy jedzeniu i ulewaniu. Pozniej jest juz ok, pogodne i kochane dziecko.
    Dzisiejsza noc i poranek to bylo apogeum :/
    Zauwazylam tez, ze lepiej mu jak jest na rekach, ogolnie w pozycji pionowej. Kiedy go klade na pleckach to jest placz.
    Da sie, mloda miala diagnozowane. Robione miala usg na czczo później kazali mi ja nakarmic i bylo widac jak sie cofa jedzenie oczywiście na usg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 17:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja musze zabrac sie za pieczenie pierniczkow.... bo świeta tuz..tuz

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia

dokladnie kochana, dokladnie :) jedyne co Liw musi go nauczyc to ladnego leaeniq na brzuszku bez krzyku, bo on jest leniwy jak to facet haha ;D

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas płacze straszne płacze zale i wszystko na nie.
    Dawno nie było takiego płaczu.
    Mąż podpowiedzial że może noga go boli po szczepieniu i faktycznie dotknęła a tam twarde wokół miejsca po wkluciu i wrzask

Posmarowalam alcatel i dałam czopka paracetamol
    Od rana bardzo malutko jadł mam nadzieję że coś zje przed nocka.
    Teraz lulam na rękach bidulka mojego.

Agatia i Sarcia ja już kiedyś miałam wam pisać że wasze dzieci się zagrały hihi

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kicha mnie gania.. mąż na szczęście trochę ogarnia. Młoda nie ma apetytu. Kubuś sie dzielnie trzyma. Rok temu młodej tez nic nie było tylko nam. A w sumie mi bo ja tylko byłam na imieninach. No nic oby przetrwać. Zapas smecty, probiotykow i elektroitow zakupiony.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela

kurde, was to ostatnip coagle jakis pech przesladuje i co rusz cos meczy ;/ biedactwa, najwazniejsze zebyscie wydobrzeli i bylo ok z dzieciakami. A jesli ta b7wgunka jesg na maksa dokuczliwa to kup wegiel w tabletkach i bierz to cie szybciwj uleczy niz smecta

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Angela

kurde, was to ostatnip coagle jakis pech przesladuje i co rusz cos meczy ;/ biedactwa, najwazniejsze zebyscie wydobrzeli i bylo ok z dzieciakami. A jesli ta b7wgunka jesg na maksa dokuczliwa to kup wegiel w tabletkach i bierz to cie szybciwj uleczy niz smecta
    Smecta dla córki w razie Wu, ja jade na weglach.. laremid jutro kupie. Już wychodzilismy na prosta a tu bach.. jelitowka

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie się dowiedziałam, że moja "przyjaciółka", z którą kontakt się urwał zaraz po moim porodzie nawet do mojego brata przestała się nie odzywać

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Ja zaczęłam od kaszki
    wiadomo -kilka łyżeczek max
    I jaka reakcja?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    a tak z innej beczki można zacząć rozszerzanie od kaszki, a dopiero potem dawać warzywa i owoce? bo nie chcę dodawać do mm, a robić śniadania i deserki z owocami.
    Ja bym zaczynała od warzyw, na słodkie przyjdzie pora. Tak samo z owocami. Bede dawala większość warzyw a pozniej owoce. Kaszki na koncu bo Kuba to pulpet ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    będę musiała jakieś dobre warzywa znaleźć, bo u nas eko brokuł 16 zł za sztukę o.O

• Darusia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:44

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ja byłam z Małym w szpitalu to na sali z nami była dziewczynka z refluksem, ale ona wręcz chlustała po każdym karmieniu, tego było tak dużo że aż wręcz wydawało mi się że zwraca dosłownie wszystko co zjadła :(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela
    smakowało :) ale narazie za wcześnie oceniać bo dostał kaszkę przez 3 dni. Nie dlawil się, nie miał odruchu wymiotnego, przelykal choć wiadomo ze troszkę z buzi uciekalo. Nawet nie był zdziwiony. Mąż stwierdził że kaszka dla niego smakuje jak papier :D brzuszkowo nic złego nie zauważyłam. Była nawet kupa -taka jak zwykle. Na początku zielona skończona na żółto. Nie oceniam z perspektywy kaszki sposobu robienia bo poszło lżej i szybciej -uznaje za przypadek. Zatem jemy dalej

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2961 2962 2963 2964 2965 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ