WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Spacer udany. Ponad 2h. A jak tylko dotarliśmy pod blok zaczęło padać -pięknie się zrobi jak to wszystko zanarznie
w dodatku od 15 min Piotrek śpi w gondoli na przedpokoju
ja tam odpoczywam teraz od ludzi - w tym od.męża (bo jest na takim szkoleniu ze nie może mieć telefonu )i od korepetycji. Nawet tej ciszy i samotności człowiek potrzebuje
-
nick nieaktualnyDawno nie pisałam, ale od dwóch tygodni rodzinie dalszej sie o nas poprzypominało i mieliśmy ciągle gości
Niby fajnie, ale trzeba ogarnac dom przed wizyta, po wizycie, przyszykowac obiad, malego, o sobie juz nie wspomne :p
A M w pracy, wiec musialam negocjowac z bąblem zeby byl grzeczny
Za to nadostawal tyle miskow, ze glowa boli
W ogole to od urodzenia ma w lozeczku od babci Tygryska i Puchatka. A jakis tydzien temu dopiero je zauwazylteraz Tygrysek to jego ulubieniec i ciagle gryzie mu nos
AJrin lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZabka dziwny ten Twoj pediatra. My dostalismy bez problemu recepte na Nutramigen i na Pepti i sama mam zdecydowac co podawac...
Poki co probuje Pepti z Nutriconem i zobaczymy, byly juz dwa karmienia, zjada ledwo 100 ml, tylko raz delkatnie ulal przy beknieciu, wiec tego nie licze
Ale smutno mi, bo pediatra potwierdzila moje obawy i maly oprocz nietolerancji laktozy ma tez refluks
Z dobrych wiesci wazy 6100Ladnie trztma glowke i sie podnosi za raczki.
Ostatnio 3 razy obrocil sie z brzuszka na plecy, ale juz zapomnial i tego nie powtarza
A w glos to juz sie czesto smieje, najczesciej ze mnie
-
nick nieaktualnyChcialam zapytac o rozszerzanie diety, Kamcia Ty cos wspominalas, ze myslisz powoli o tym?
Mamy szczepienie jakos 7 stycznia, wiec to bedzie prawie skonczony 4 miesiac i pogadam z pediatra, ale kuzynka mi powiedziala, ze od 4 zageszczala mleczko jakas kaszka. Ona tez mm. Moj M jak uslyszal, ze po takiej kaszce na noc dziecie fajnie spalo to sie napalil na to. Staram sie tlumaczyc, ze kazde dziecko pewnie inaczej reaguje, nie? Nie to zebym nie chciala, zeby ladnie spal
Ale mam dylemat z tym rozszerzaniem, bo jedni mowia, ze od 4 miesiaca, a inni od 6. Czy w ogole kaszka w mleczkuto jest rozszerzanie, czy chodzi o te marcheweczki, papki itp?
Dodam, ze my od tygodnia juz tylko mm.
Musze dopajac malego? Czym najlepiej, jak wody nie chce? -
Violett
dla mnie już kaszka jest rozszerzeniem diety
ja po rozmówie z pediatra i położna teraz rozszerzam
ale u córki kaszka cudów nie zrobiła tzn mimo kaszki na noc budziła się po 3h
i mnie już na sr uczyli ze przy mm dziecko powinno być dopajane. A u nas taki problem ze Piotrek nic nie chce pić. Nie ma takiej potrzeby. Czasem odpuszczam -
nick nieaktualnyviolett wrote:Zabka dziwny ten Twoj pediatra. My dostalismy bez problemu recepte na Nutramigen i na Pepti i sama mam zdecydowac co podawac...
Poki co probuje Pepti z Nutriconem i zobaczymy, byly juz dwa karmienia, zjada ledwo 100 ml, tylko raz delkatnie ulal przy beknieciu, wiec tego nie licze
Ale smutno mi, bo pediatra potwierdzila moje obawy i maly oprocz nietolerancji laktozy ma tez refluks
Z dobrych wiesci wazy 6100Ladnie trztma glowke i sie podnosi za raczki.
Ostatnio 3 razy obrocil sie z brzuszka na plecy, ale juz zapomnial i tego nie powtarza
A w glos to juz sie czesto smieje, najczesciej ze mnie
No dziwny dziwny.
Jak zapytałam czy łapać małego za rączki i podnosić to powiedział że nie sam będzie się podnosił jeszczea czas.
Zobacz twój się ładnie podnosi, prywatny pediatra też chwytal go za rączki o mówił ze się nie podnosi.
Wiesz sama się zastanawiam czy dobry wybór był z tym pediatra na NFZ a tak go umie Zachwalaja.
Ale ważne że mamy prywatnego super jeszcze tego się zapytam na wizycie kontrolnej.
Właśnie wstałam mąż pojechał po córkę do przedszkola a ja z małym do łóżka się położyłam
3min drzemki i od razu lepiej
Mój dostał od dziadków (teściów) auto na pilota hahah córka się tym bawiła ale schowałam i będzie czekać na małego i kopertę z kasą na chrzciny i m prezent jeszcze z tego kupić
Co mnie bardzo ucieszyło.
Dziś zamówiłam mięso, uszka,krokiety i pierogi w barze co by mniej szykować na te chrzciny o wigilię (bo my w domu) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:Violett
dla mnie już kaszka jest rozszerzeniem diety
ja po rozmówie z pediatra i położna teraz rozszerzam
ale u córki kaszka cudów nie zrobiła tzn mimo kaszki na noc budziła się po 3h
i mnie już na sr uczyli ze przy mm dziecko powinno być dopajane. A u nas taki problem ze Piotrek nic nie chce pić. Nie ma takiej potrzeby. Czasem odpuszczam -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:Violett
a jak pediatra refluks zdiagnozowala?
Ale Jasiek ulewa, ostatnio bardzo duzo, przy butelce placze jak tylko zaspokoi pierwszy glod. Kazde ulewanie, bekniecie konczy sie placzem, ale takim skarzacym sie, jakby go wlasnie pieklo. Z brzuszkiem jest ok.
No i najgorsze to pojawil sie kaszel. Najpierw myslalam, ze to od nadmiaru sliny, bo kaszlal tylko jak lezal na pleckach, a teraz kaszle juz wszedzie. I jak od 3 dni tak mocno ulewa to nasilil sie kaszel, towarzyszy jedzeniu i ulewaniu. Pozniej jest juz ok, pogodne i kochane dziecko.
Dzisiejsza noc i poranek to bylo apogeum
Zauwazylam tez, ze lepiej mu jak jest na rekach, ogolnie w pozycji pionowej. Kiedy go klade na pleckach to jest placz.