X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i spi dalej...chyba muszę go niechcacy obudzić

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    i mi kurier dziecię obudził :(
    a Filip coś ma dziś problem ze spaniem

czy tylko mój się PANICZNIE boi dźwięku domofonu?
    Mój jak chce spać to nic go nie obudzi. Wiertarka, domofon, stłuczona miseczka.
    A jak to nam zależy żeby spał to potrafi obudzić go szept albo telefon wibrujący na kołdrze :)

A ja dzis mam prawdziwe wychodne!
    2h! Do knajpy z koleżanka.

Broszka, AJrin lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ulfenstein
    zatem korzystaj z usmiechem :)

Ulfenstein lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my zamówiliśmy rodzince pod choinkę ramki z zdjęciami Małego, właśnie przyszły <3
    są tak śliczne że aż płaczę ze wzruszenia <3

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    Gratuluję trzech miesięcy, u nas będą w czwartek :)

Tak czytam o tym przekrecaniu waszych maluchów i moja się jakoś nie zbiera do tego turlania z pleckow na brzuszek. Jakie stosujecie ćwiczenia wspomagające? :) I jak to jest z tym chwytaniem zabawek? Wasze dzieci same łapią? Moja ma niby 3 miesiące ale ręki po zabawkę nie wyciągnie jak jej macham przed oczami. Jak jej sama w rękę wloze to trzyma.

No i moja kluska śpi od 9 do teraz na mojej piersi :) ale muszę ją odłożyć bo do toalety mam potrzebę to pewnie zaraz wstanie :D
    Kostek jest ciut starszy i sie przekręca z brzucha raczej przez przypadek :) z pleców na bok tez mu czasem wyjdzie (w jedna stronę), ale nic dalej.
    Choć jak załapie raz to potem powtarza, ale na kolejnej sesji już nie umie.
    Łapek nie wyciąga. Łapie zabawki, które kładę mu na brzuchu. W rączce trzyma ładnie.
    Jak byłam w sobotę u ortopedy to powiedział ze super na brzuchu trzyma głowę na przedramionach. Długo i wysoko. I ze to na ten etap dobrze. Wiec jeszcze sie brakiem przekrecenia nie martwię :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmimy się :D choć patrzy jednym okiem :D żeby obudzić wystarczy u nas wziąć na bekanko :D

Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas Piotrek jeszcze starszy i wielu rzeczy nie robi
    ale to nie problem bo o tak zrobi (zawsze to mój mąż podkreśla )

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też wielu rzeczy nie robi a jeszcze starszy jest :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci mają czas i nie ma powodów do zmartwień. Zrobią wszystko -ale w swoim czasie. Już to wiem. ..bo kiedyś to bym może się martwiła ;)
    Mam zdolnego synka. Najmadrzejszy, najpiękniejszy i najsprawniekszy nie musi być. I tak mu dam wsparcie i swoje serducho

Darusia lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    To u nas Piotrek jeszcze starszy i wielu rzeczy nie robi
    ale to nie problem bo o tak zrobi (zawsze to mój mąż podkreśla )

No dokładnie :)
    Mój na przykład jakiś czas temu, jak mu robiłam kokoszke co kaszkę warzyła, to przy 'a temu nic nie dała, tylko Frrrrrrru poleciala' ryczał.
    A teraz sie cieszy :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz się raz na głos zaśmiał jak tata gilgal w stopy. Tak się zdziwił śmiechem ze się poplakal :) wierzę że znów się zasmieje

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dalej drzemie u mnie na rączkach :) daje mu czas do 17. Rzadko tak się przytulamy bo mnie po prostu w domu nie ma

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój się wczoraj zaśmiał i dziś już nie chce :P

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf
    U nas jakiś czas temu był pierwszy śmiech i do tej pory zdarzył się aż 3 razy :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może jestem za mało śmieszna dla niego? :D
    Mąż mu wczoraj pierdział po brzuszku, a jak ja mu tak robię to ni huhu :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźcie sobie ze nasz NFZ pediatra nie dał recepty na nutramigen :-(
    Powiedział że mam przynieść zaświadczenie od alergologa i nie ma problemu wypisze nawet na rok mm!
    Ale ro nic już kupiłam na allegro bo była okazja dokupić jeszcze 4-5 puszek tak żeby starczyło do wizyty kontrolnej u pediatry prywatnego.
    Tam na pewno dostanę receptę no i też nie wiem co z tym mm bo mówił że będziemy wprowadzać zwykle mm i rozszerzać dietę.
    Szkoda gadać.
    Na szczepienie dotarliśmy ja myślałam że z WC nie wyjdę a na miejscu zemdleje :-(
    Matka wariatka!!!!
    Nie wiem co mi było......
    Zmieniłam też szczepienia na 5w1. Lekarz nie chciał się zgodzić bo argument jego: zaczynamy szczepienie takim i kończymy takim samym! A ja mu odpyskowalam że chyba przechodzimy na lepsze szczepienia i powinien się zgodzić, gorzej jakbym odwrotnie miała chęci.
    Byłam tak zła na niego za te problemy z recepta ostatnio odmówił recepty na Wit d!! K...as jeden!

Byłby na spacerku po córkę potem w Rosjanieusialam kosmetyki pokupowac wszystkie skończyło.
    Teraz mały śpi ja wypiłam ciepła herbatkę i gadamy z mężem co jutro w planach mamy

LRF nie gadaj tyle st????
    Jej muszę pogodę obejrzeć na samą myśl już mi zimno.

A mój junior też dużo rzeczy nie robi alinka.
    Każde dziecko w swoim czasie :-)

Mój a to dzisiaj gadał do lalki córki "Dominiki" :-)
    Ale się nasmialismy z mężem wręcz krzyczał do niej hihi

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mnie pracy brakuje, mąż teraz próbował negocjować ubezpieczenie OC, ale coś mu nie wyszło, jak usłyszałam jak agent sprawę potraktował, to aż śmiać mi się chciało, dobrze że chłopaka nie znam :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Zabko oczywiscie, że można zmienić szczepienia z NFZ na skojarzone, odwrotnie nie można. Co za lekarz łachę robi...
    Co do zaświadczenia to wieku lekarzy wymaga na nutra, moja pediatra wypisuje bez problemu, ale jak sama mówi, wielu lekarzy boi się kontroli i ewentualnych kar za refundację mleka. My do marca mamy ze zniżką, a potem musimy zrobić testy alergiczne.

Kolejny raz się zawiodłam ahhhh
    Ważne że mam innego pediatre w razie poważnego problemu.
    Zobaczymy jak to będzie z t arelgologa i mm. Jeśli mały będzie miał dalej boleści i ta skaze to na pewno pójdę po zaświadczenie i niech zbada synka.
    Na razie się wstrzymuje do połowy stycznia zobaczę co tam zadecyduje lekarz.
    A znam pediatrow z opowieści którzy bez problemu wypisują mm.

Moje dziecko śpi od 16!!!!!!

LRF obecnie warta najtaniej

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka, obecny ubezpieczyciel zaproponował mu najtaniej, ale my zawsze bierzemy directa :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci śpią, Kuba dzis polecial w drzemkę ze mna i spaliśmy 2 godziny. Dziś łącznie 4 godziny w dzień spał. Ciekawe jak noc sie zapowiada bo z mlekiem dziś tez nie szalał od rana czyli 8 zjadl 700 ml okolo. Słabo. Może nadrobi w nocy.

‹‹ 2958 2959 2960 2961 2962 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ