WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Little Red Fox wrote:i mi kurier dziecię obudził
a Filip coś ma dziś problem ze spaniem
czy tylko mój się PANICZNIE boi dźwięku domofonu?
A jak to nam zależy żeby spał to potrafi obudzić go szept albo telefon wibrujący na kołdrze
A ja dzis mam prawdziwe wychodne!
2h! Do knajpy z koleżanka.
Broszka, AJrin lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
alinka wrote:Gratuluję trzech miesięcy, u nas będą w czwartek
Tak czytam o tym przekrecaniu waszych maluchów i moja się jakoś nie zbiera do tego turlania z pleckow na brzuszek. Jakie stosujecie ćwiczenia wspomagające?I jak to jest z tym chwytaniem zabawek? Wasze dzieci same łapią? Moja ma niby 3 miesiące ale ręki po zabawkę nie wyciągnie jak jej macham przed oczami. Jak jej sama w rękę wloze to trzyma.
No i moja kluska śpi od 9 do teraz na mojej piersiale muszę ją odłożyć bo do toalety mam potrzebę to pewnie zaraz wstanie
z pleców na bok tez mu czasem wyjdzie (w jedna stronę), ale nic dalej.
Choć jak załapie raz to potem powtarza, ale na kolejnej sesji już nie umie.
Łapek nie wyciąga. Łapie zabawki, które kładę mu na brzuchu. W rączce trzyma ładnie.
Jak byłam w sobotę u ortopedy to powiedział ze super na brzuchu trzyma głowę na przedramionach. Długo i wysoko. I ze to na ten etap dobrze. Wiec jeszcze sie brakiem przekrecenia nie martwię -
nick nieaktualny
-
Dzieci mają czas i nie ma powodów do zmartwień. Zrobią wszystko -ale w swoim czasie. Już to wiem. ..bo kiedyś to bym może się martwiła
Mam zdolnego synka. Najmadrzejszy, najpiękniejszy i najsprawniekszy nie musi być. I tak mu dam wsparcie i swoje serduchoDarusia lubi tę wiadomość
-
kamciaelcia wrote:To u nas Piotrek jeszcze starszy i wielu rzeczy nie robi
ale to nie problem bo o tak zrobi (zawsze to mój mąż podkreśla )
No dokładnie
Mój na przykład jakiś czas temu, jak mu robiłam kokoszke co kaszkę warzyła, to przy 'a temu nic nie dała, tylko Frrrrrrru poleciala' ryczał.
A teraz sie cieszy -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWyobraźcie sobie ze nasz NFZ pediatra nie dał recepty na nutramigen
Powiedział że mam przynieść zaświadczenie od alergologa i nie ma problemu wypisze nawet na rok mm!
Ale ro nic już kupiłam na allegro bo była okazja dokupić jeszcze 4-5 puszek tak żeby starczyło do wizyty kontrolnej u pediatry prywatnego.
Tam na pewno dostanę receptę no i też nie wiem co z tym mm bo mówił że będziemy wprowadzać zwykle mm i rozszerzać dietę.
Szkoda gadać.
Na szczepienie dotarliśmy ja myślałam że z WC nie wyjdę a na miejscu zemdleje
Matka wariatka!!!!
Nie wiem co mi było......
Zmieniłam też szczepienia na 5w1. Lekarz nie chciał się zgodzić bo argument jego: zaczynamy szczepienie takim i kończymy takim samym! A ja mu odpyskowalam że chyba przechodzimy na lepsze szczepienia i powinien się zgodzić, gorzej jakbym odwrotnie miała chęci.
Byłam tak zła na niego za te problemy z recepta ostatnio odmówił recepty na Wit d!! K...as jeden!
Byłby na spacerku po córkę potem w Rosjanieusialam kosmetyki pokupowac wszystkie skończyło.
Teraz mały śpi ja wypiłam ciepła herbatkę i gadamy z mężem co jutro w planach mamy
LRF nie gadaj tyle st????
Jej muszę pogodę obejrzeć na samą myśl już mi zimno.
A mój junior też dużo rzeczy nie robi alinka.
Każde dziecko w swoim czasie
Mój a to dzisiaj gadał do lalki córki "Dominiki"
Ale się nasmialismy z mężem wręcz krzyczał do niej hihi -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyagatia wrote:Zabko oczywiscie, że można zmienić szczepienia z NFZ na skojarzone, odwrotnie nie można. Co za lekarz łachę robi...
Co do zaświadczenia to wieku lekarzy wymaga na nutra, moja pediatra wypisuje bez problemu, ale jak sama mówi, wielu lekarzy boi się kontroli i ewentualnych kar za refundację mleka. My do marca mamy ze zniżką, a potem musimy zrobić testy alergiczne.
Kolejny raz się zawiodłam ahhhh
Ważne że mam innego pediatre w razie poważnego problemu.
Zobaczymy jak to będzie z t arelgologa i mm. Jeśli mały będzie miał dalej boleści i ta skaze to na pewno pójdę po zaświadczenie i niech zbada synka.
Na razie się wstrzymuje do połowy stycznia zobaczę co tam zadecyduje lekarz.
A znam pediatrow z opowieści którzy bez problemu wypisują mm.
Moje dziecko śpi od 16!!!!!!
LRF obecnie warta najtaniej
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny