X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka a Ty ze swojego weekendu już wróciłaś? :)

• Ania91 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacja wszystkim udanych wizyt dzieciaczki są śliczne siusiaki dorodne :P My z moim głęboko wierzymy, że będzie dziewczynka nie wiem jak ja wytrzymam ten czas do 19 marca na prenatalne:/

w57vikgnszqgz528.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super, ze plec znacie! Gratuluuuuje!! :D
    Ja mam jakis slaby dzien, troche Was podczytalam, ale opadam z sil. Wrocilam z pracy i tak gnije na kanapie.. jeszcze troche i zasne..

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zjadłam kolację i ledwo się ruszam, tak pełno w brzuchu...
    nawet z przeturlaniem na drugi bok mam problem :P

• mmargol Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania91, tez sie nastawialam na prenatalne, ze poznam plec, ale maluch nie pokazal nic, odwracal sie i zaslanial, takze.... bylo mi przykro i czulam sie zawiedziona bo za bardzo sie nastawilam ;) nigdy nie wiadomo, ale zycze Ci zeby bylo wszystko widac :)

Ania91 lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda z nas pozna płeć :) Prędzej czy później :P Najważniejsze aby później potwierdziła się przy porodzie :D

mychakruszyna, YvonnElizabeth, megg, Ania91, _izunia_, Bratek lubią tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    chyba dziecko jest za małe aby poprawnie zmierzyć nt
    No było za małe. Tam na którymś zdjęciu jest. 1.5 ma, nie wiem ile powinno mieć Ale gin mówiła że za małe. Ale to możliwe ze dlatego że za wcześnie na pomiar nt bo ja dziś dopiero 10+6 jestem i dlatego za dwa tygodnie idę znowu

Edit: tzn nt było za małe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 18:53

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    idę na hennę i regulację brwi :P
    Jakoś nie potrafię w tej kwestii zaufać kosmetyczce. Już dziesiątki razy byłam niezadowolona. Robię sama i tak jest najlepiej. Marzy mi się permanentny ale skoro zwykłej henny czyjąś ręką nie potrafię zaakceptować to o trwały makijaż się martwie. Do kosmetyczni to tylko na maski, oczyszczanie, masaże i inne rozpustne przyjemności.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie, ze kazda pozna plec tylko niekoniecznie na najblizszej wizycie, nie zawsze maluch wspolpracuje i przychodzi to rozczarowanie ze jeszcze nie wiadomo, a mocno sie na to liczylo. Nie ma sie co nastawiac, lepiej miec mila niespodzianke, ze juz wiadomo ;)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - gratulacje z udanych wizyt i kolejnych potwierdzonych płci :) fajnie, ze siusiaczki u Was wychodzą ;)
    My tez wierzymy, ze siedzi Kuba :)
    A mnie tradycyjnie znowu zaczęła bolec głowa :/ zjadłam właśnie kolacje, nabrała mnie ochota na pastę serowo-jajeczna z czosnkiem i łyżeczka majonezu - mmmmmm było pysznie :) a w międzyczasie gotuje sie już na jutro zupka jarzynowa - tylko ciekawe, czy jutro będę miała na nią taka ochotę jak dzisiaj :)

• Sophia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello Babki,
    Wracam po trzech dniach spędzony z poduszką. Normalnie nie mogłam się na nogach utrzymać. Pierwszego dnia tak mnie głowa bolała, że tylko apap popijałam mlekiem. Efekt - 2 kg. Kolejne dni to mega zawroty głowy. Aż chciałam dziś dodatkowe badania robić ale dziś obudziłam się jak nowonarodzona więc poczekam z badaniami do wizyty u gina. Może to normalny etap ciąży.
    Zazdroszcze wam, że już tak dobrze znacie swoje maluchy. Zobaczymy na ile mój będzie chciał się przedstawić na kolejny USG.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaLewandowska wrote:
    Dziewczyny - gratulacje z udanych wizyt i kolejnych potwierdzonych płci :) fajnie, ze siusiaczki u Was wychodzą ;)
    My tez wierzymy, ze siedzi Kuba :)
    A mnie tradycyjnie znowu zaczęła bolec głowa :/ zjadłam właśnie kolacje, nabrała mnie ochota na pastę serowo-jajeczna z czosnkiem i łyżeczka majonezu - mmmmmm było pysznie :) a w międzyczasie gotuje sie już na jutro zupka jarzynowa - tylko ciekawe, czy jutro będę miała na nią taka ochotę jak dzisiaj :)
    Przed ciąża jadłam same zupy, jakoś tylko zupy mi smakowały. Odkąd jestem w ciąży to tylko dwie pierwsze łyżki daję radę. Bardzo żałuję bo miałąm w planach zdrowe odżywianie- zupki i koktajle warzywne a tu dupa.
    Swoją drogą to żadne danie obiadowe mi za bardzo nie smakuje. A jak wy tu piszecie to aż ślinka cieknie, a jak już na talerzu to wolę chleb z dżemem.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale że NT może być za małe? To chyba przecież dobrze. Przy córce miałam mierzone w 11+6 i wychodziło niespełna 1 cm i było ok. Nie musiałam już iść drugi raz

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophia wrote:
    Jakoś nie potrafię w tej kwestii zaufać kosmetyczce. Już dziesiątki razy byłam niezadowolona. Robię sama i tak jest najlepiej. Marzy mi się permanentny ale skoro zwykłej henny czyjąś ręką nie potrafię zaakceptować to o trwały makijaż się martwie. Do kosmetyczni to tylko na maski, oczyszczanie, masaże i inne rozpustne przyjemności.
    ja nie potrafię sama, próbowałam kilka razy i nic z tego dobrego nie wychodziło, a próbowałam nawet metody nitkowania :P mam zaufaną kosmetyczkę, która zawsze mi pięknie brwi zrobi, wcześniej miałam jeszcze lepszą ale niestety pracuje już tylko w fryzjerstwie. Raz w życiu miałam spiep**ne okrutnie brwi, jak babeczka się bawiła przez pół godziny ciągle coś poprawiając, a ostatecznie przez tydzień dotknąć tych okolic nie mogłam, bo tak bolało... i pomyśleć że z polecenia była... brrr... :P

ojejkuuu... ale mnie się jabłek chce...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zjadłam ćwierć arbuza, ale soczysty...

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po weekendzie :)
    Gratuluję udanych wizyt. Wreszcie dziś ugotowałam sobie fasolkę po bretońsku. Mniammm. Zjadłam 3 talerze, a teraz jak każdego popołudnia zdycham, bo od jakiegoś tygodnia znowu mam mdłości. Na dodatek rano odczułam znajome pieczenie w pipce, parcie na pęcherz i pójście do toalety tylko na "kropkę". Od razu zrobiłam sobie gorącej wody z cytryną, na szczęście mam też sok z czarnej porzeczki. Wypiłam już z 4 litry i odpukać nie jest gorzej. Jutro rano zrobię posiew, jak wyjdzie źle to zgłoszę się do gina.
    Miłego wieczoru, my z mężem jedziemy do znajomych :)

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z córką tez nt miałam 0.6 przy CRL 44mm

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my siedzimy z mężem i misiem oglądamy bajki i jeny chipsy. ;P Na jutro mąż mi rpbi kolacje z krewetkami!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Z córką tez nt miałam 0.6 przy CRL 44mm
    U nas tyle samo miała NT

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ale że NT może być za małe? To chyba przecież dobrze. Przy córce miałam mierzone w 11+6 i wychodziło niespełna 1 cm i było ok. Nie musiałam już iść drugi raz
    Mówiła gin jaki przedział powinien być. Ale nie pamiętam. Zaraz spr

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
‹‹ 297 298 299 300 301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ