WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
bbeczka91 wrote:Witam się po weekendzie
Gratuluję udanych wizyt. Wreszcie dziś ugotowałam sobie fasolkę po bretońsku. Mniammm. Zjadłam 3 talerze, a teraz jak każdego popołudnia zdycham, bo od jakiegoś tygodnia znowu mam mdłości. Na dodatek rano odczułam znajome pieczenie w pipce, parcie na pęcherz i pójście do toalety tylko na "kropkę". Od razu zrobiłam sobie gorącej wody z cytryną, na szczęście mam też sok z czarnej porzeczki. Wypiłam już z 4 litry i odpukać nie jest gorzej. Jutro rano zrobię posiew, jak wyjdzie źle to zgłoszę się do gina.
Miłego wieczoru, my z mężem jedziemy do znajomychbbeczka91 lubi tę wiadomość
-
Wiecie co, ja to głupek jestem jednak. Macie rację że to chodziło o to że dzieciak jeszcze za mały żeby spr nt. Gin mówiła że powinno być między 4.5 a 8.4 Ale ja myślałam ze to chodzi o nt a jej chodziło o długość człowieka. A mój miał mniej niż 4.5. Dlatego jeszcze raz muszę jechać za dwa tygodnie. Debil ze mnie
-
nick nieaktualnystardust87 wrote:Wiecie co, ja to głupek jestem jednak. Macie rację że to chodziło o to że dzieciak jeszcze za mały żeby spr nt. Gin mówiła że powinno być między 4.5 a 8.4 Ale ja myślałam ze to chodzi o nt a jej chodziło o długość człowieka. A mój miał mniej niż 4.5. Dlatego jeszcze raz muszę jechać za dwa tygodnie. Debil ze mnie
Noo tak myślałam że człowieczek był trochę za mały do zbadaniaZa 2 tygodnie będzie idealnie
-
nick nieaktualnyJa wróciłam od gina i wspaniała wiadomość jest taka, że powiedział, że kiedy będę chciała to mi zwolnienie wypisze. Następna wizyta za msc, puścił serduszko przez tą maszynkę w sensie detektor, a zła wiadomość taka, że następne usga...ola boga za 2 msc! Jak żyć pytam? Też tyle będziecie czekały po prenatalnym?
A poza tym wszystkie wyniki mam super.
Tyle czasu nie będę pewna czy to na pewno chłop._izunia_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagdziulla wrote:Ja wróciłam od gina i wspaniała wiadomość jest taka, że powiedział, że kiedy będę chciała to mi zwolnienie wypisze. Następna wizyta za msc, puścił serduszko przez tą maszynkę w sensie detektor, a zła wiadomość taka, że następne usga...ola boga za 2 msc! Jak żyć pytam? Też tyle będziecie czekały po prenatalnym?
A poza tym wszystkie wyniki mam super.
Tyle czasu nie będę pewna czy to na pewno chłop.
Aż tyle czekania?! OOO JAAAAAA! bym chyba zwariowała. Ja mam podgląd na każdej wizycie jak na ten moment mamy wizyty co 2 tygodnie. Czyli kolejne usg u Ciebie to już połówkowe? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
_izunia_ wrote:Malutka jak grypa się zaczyna i kości i mięśnie bolą to może wicksem się natrzyj.
Jestem z siebie dumnaMimo ogromnego lenia, pochmurnego i deszczowego dnia byłam ponad godzinkę na spacerku. Na szczęście tylko tak ciapie a nie leje. Chyba maleństwo potrzebowało świeżego powietrza bo zazwyczaj szukam sobie wymówek
Teraz już po ciepłym prysznicu zjadam bułeczkę z dżemem porzeczkowym i pije gorące kakao mniammm...Zaraz trzeba się za obiad zabierać i może w szafie posprzątać. Teraz jakoś lepiej się czuję po tym spacerze więc trzeba to wykorzystać.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyStrazaczka1990 wrote:AAA w sumie jak mam ciążę starszą o tydzień to jutro wchodzi w 14tc
(chyba dobrze licze)
A zmienili ci termin porodu? U mnie wychodzi od pierwszego usg i tak na każdym że jest starsza o 3 dni ale lekarz zostawił bo stwierdził że to mała różnica.Strazaczka1990, mychakruszyna lubią tę wiadomość
-
Angela89 wrote:A zmienili ci termin porodu? U mnie wychodzi od pierwszego usg i tak na każdym że jest starsza o 3 dni ale lekarz zostawił bo stwierdził że to mała różnica.
-
nick nieaktualnyStrazaczka1990 wrote:Wlasnie nic mi nie napisał i nie mówił o zmianie nawet nic nie wpisał w kartę.ciąży .Stwierdził że.ciąża starszą o tydzień.Dlatego dla własnego spokoju na 30marca się umowilam .Miała być moja ginekolog ale ściągnęli ją na dyżur do szpitala.I musialam iść do gościa który ją zastępuje.A akurat l4 mi się skonczylo wtedy.A moja gina przyjmuje tylko i wyłącznie we środy.
Z tego co kiedyś słyszałam najistotniejsze jest pierwsze usg i chyba w 10 tc nie pamiętam i wtedy lekarz często decyduje na zmiane terminu jeżeli jest spora różnica. A tak czy siak dzieci same zdecydują kiedy wyjda tylko 5% rodzi się w terminie.Strazaczka1990 lubi tę wiadomość
-
A co do prenatalnych na drugiej wizycie pytalam swoją panią ginekolog czy skieruje mnie to powiedziała że to nie potrzebne bo młoda jestem.a ten facet co byłam ostatnio na wizycie to tylko jak weszlam,nawet usiąść nie zdążyłam to pytał czy prenatalne robilam.Stwierdziłam że nie.To kazal się umówić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 20:24
-
Hej dziewczyny. Pawel ostatnio daje do wiwatu i jestem 60 stron do tylu. Nie dam rady tego nadrobic wybaczcie. Co usiade to zaczynaja sie jeki, ze sie nie bawimy a jak juz uda, ze spi w dzien to trzeba cos zjesc w spokoju bez malego sepa. Bo na noc to on sie kladzie ok 23, nawet po skroceniu drzemki w dzien chodzi spac tak samo pozno a przetrzymany bez snu zasypia wczesniej budzi sue po max 1,5 h i jest bal do poznych godzin nocnych, wiec padam na twarz momentami.
Mam nadzieje, ze u Was wszystko ok. Jakbt mi ktoras strescila jakies wazniejsze info jak cos bylo z zeszlego tyg.
Jutro ide na wizyte i moze wreszcie sie uda wstawic foto jak dostane, ale raczej sroda lub czwartek. -
nick nieaktualnyStrazaczka1990 wrote:OOo takie zielone
sama bym wciągnęla
Strazaczka1990 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyszpilka wrote:Hej dziewczyny. Pawel ostatnio daje do wiwatu i jestem 60 stron do tylu. Nie dam rady tego nadrobic wybaczcie. Co usiade to zaczynaja sie jeki, ze sie nie bawimy a jak juz uda, ze spi w dzien to trzeba cos zjesc w spokoju bez malego sepa. Bo na noc to on sie kladzie ok 23, nawet po skroceniu drzemki w dzien chodzi spac tak samo pozno a przetrzymany bez snu zasypia wczesniej budzi sue po max 1,5 h i jest bal do poznych godzin nocnych, wiec padam na twarz momentami.
Mam nadzieje, ze u Was wszystko ok. Jakbt mi ktoras strescila jakies wazniejsze info jak cos bylo z zeszlego tyg.
Jutro ide na wizyte i moze wreszcie sie uda wstawic foto jak dostane, ale raczej sroda lub czwartek.
Współczuje małego sępa.. u mnie też nie raz nie kolorowo. Na szczęście szybko chodzi spać.
A czy coś wydarzyło się ciekawego, niektóre z nas poznały płeć. Mamy tu speców od określania płciOdbywały się masowe zakupy w h&m
Ja również jutro mam wizytęszpilka lubi tę wiadomość