X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS - ze szczęścia kupiłam arbuza! :)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, ja też kompletnie nie kumam tych kątów nachylenia ... Ale widze, że dziewczyny się zaangażowały w interpretacje i poszerzają badania naukowe :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5fa5c0f42596.jpg A u mmnie jak jest? bo czekam na wizytę u dentysty i nie widzę

Na oko też powyżej 30°. Ale niech Behemotka Ci pomierzy ;P

Tak poza tym ładny kolor masz na paznokciach. Mi odkąd jestem w ciąży się łamą wzdłóż i nie mogę ich zapuścić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 14:12

• martta Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia gratulacje, super że wszystko dobrze i ze znacie płeć :-)
    Ja mam dzisiaj słaby dzień, boli mnie znowu głowa, niedobrze mi i chce juz do domu :-(

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Ksaosi zdjęcie potwierdza stwierdzenie, że powyżej 30° chłopaczek będzie
    Potwierdziłaś hipotezę :P

Dzis miałam powtórzona cytologię i poraz pierwszy tak zabolało, że aż się zawiłam w fotelu.. :( Czekamy na wyniki i jesteśmy dobrej myśli :)

Pora wpisywać płeć przy nickach na głównej...
    Niestety nie spamiętałam wszystkich, wiem tylko że Angela ma synka.. i wiem, ze są córy, ale nie pamiętam u kogo :(
    Wpisujcie, a ja zacznę uzupełniać, bo później może być problem... :)
    i chyba w tabeli haneczki można wpisywać :>

• maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    Powodzenia dziewczyny dziś.
    maluutka90: a nie wiesz jak jest jak się nie przepracowało 12 miesięcy? Słyszałam, że liczą średnią z tych przepracowanych tylko, ale nie jestem pewna. ktoś coś wie?
    tego niestety nie wiem... :/

Nie pamietam,kto ale ktos mi dziekowal o sugestii za spodnie - to odpowiadam, ze nie ma za co ;)

Kseosia gratuluję chłopaka!!! :)

Ksosia, Magdziulla lubią tę wiadomość

f2w33e3khxcaayjq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Dziewczyny chyba mnie jakas grypa dopadla :-( czuje jak mnie rozklada,ale w przychodni nie ma juz numerkow :-/ pieprzone NFZ ide pod koc :-[
    Na IP Cię przyjmą. jak zgorączkujesz to jedź bez zastanowienia... Swoją drogą, jak wejdziesz do lekarza, to chyba powininen Cię przyjąć (?). Moja mama kiedyś w rejestracji zrobiła wielką zadyme o to, ale w sumie wtedy to ja byłam chora. Ty za to jesteś w ciąży...
    Tylko siedziec z tymi bakteriami i myslec przyjmie czy nie przyjmie to lepiej na IP jechac...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 14:16

Ania91 lubi tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macioszczyczka, ooooo, lubię takie stronki :)
    Ja już parę razy zaopatrywałam się na zrobsobiekrem.pl :) Wcale nie wychodzi tak drogo, a skóra potraaaaafi się odwdzięczyć ;)

Ksosia, brawo Mąż!!!! :-D
    No i gratulacje!!!!!!!!! CUDNY ANTOŚ!!!!!!!!!! <3 <3 <3
    (ja wciąż się łudzę, po wpisach Behemottki, że to jednak nie siusiak tam latał na USG ;) )
    A z wyrostkiem nie taka prosta sprawa - 2 razy mi go zaleczyli, zanim go wycięli ;)))) (3x szpital w ciągu 6 miesięcy ;))))) )

Sabina, ja Lutkę odstawiam od kilku tygodni - po prostu na raty trzeba i obserwować czy nic się nie dzieje.

Malutka - na takie bóle dobrze też wziąć No-spę - bo może być tak, że Ci się bebeszki rozciągają i trzeba je troszkę ukoić ;)))))

ANiu-liczą ten trymestr różnie, taka prawda. Tak samo, jak moment przejścia zarodka w płód. Czy to aż takie ważne? ;)
    A waga może na tym etapie stać, może wręcz spaść. Jak pilnujesz, co jesz, to nie powinnaś nagle ważyć kilka kg więcej, to nie ten etap ciąży.

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    macioszczyczka, ooooo, lubię takie stronki :)
    Ja już parę razy zaopatrywałam się na zrobsobiekrem.pl :) Wcale nie wychodzi tak drogo, a skóra potraaaaafi się odwdzięczyć ;)

Ksosia, brawo Mąż!!!! :-D
    No i gratulacje!!!!!!!!! CUDNY ANTOŚ!!!!!!!!!! <3 <3 <3
    (ja wciąż się łudzę, po wpisach Behemottki, że to jednak nie siusiak tam latał na USG ;) )
    A z wyrostkiem nie taka prosta sprawa - 2 razy mi go zaleczyli, zanim go wycięli ;)))) (3x szpital w ciągu 6 miesięcy ;))))) )

Sabina, ja Lutkę odstawiam od kilku tygodni - po prostu na raty trzeba i obserwować czy nic się nie dzieje.

Malutka - na takie bóle dobrze też wziąć No-spę - bo może być tak, że Ci się bebeszki rozciągają i trzeba je troszkę ukoić ;)))))

ANiu-liczą ten trymestr różnie, taka prawda. Tak samo, jak moment przejścia zarodka w płód. Czy to aż takie ważne? ;)
    A waga może na tym etapie stać, może wręcz spaść. Jak pilnujesz, co jesz, to nie powinnaś nagle ważyć kilka kg więcej, to nie ten etap ciąży.

Ja pilnuje co jem i mam prawie 3 do przodu!

Co do usg u mnie jak się wyciągnęła nic nie wystawało. ;P

Stronę znalazłam przez przypadek, szukałam żelu z aloesem - podobno rewelacja na rozstępy. I chyba sobie taki miks zrobie. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 20:04

martta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 20:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli masz możliwość to zaparz sobie herbatę z lipy można z miodem- działa napotnie pomaga przy przeziębieniu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak piszecie o grypie, a ja siedze w sklepie i od godziny zastanawiam sie czy mnie nic nie łapie. Bo czuje się dość podle.

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    I siusiak, w którym mąż się zakochał :)
    http://iv.pl/images/40498128835647360640_thumb.jpg

No na 100% chłopak, toż to kat rozwarty od kręgosłupa! ;).

Dzien dobry wszystkim. :)

Macioszczyczka, A_n_k_a_80, Sabina, Agata9000, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się jeszcze dzielnie trzymam, ostatnie przeziębienie w ubiegłym roku i nawet mąż mi zarazków przekazać nie potrafił :P ja się w końcu umówiłam do kosmetyczki, może w końcu zacznę jakoś wyglądać i mniej straszyć :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    No na 100% chłopak, toż to kat rozwarty od kręgosłupa! ;).

Dzien dobry wszystkim. :)
    A U Mnie :)?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    strazaczka mi Pan w sklepie zrobił prezentację wózka bebetto - pisałam o tym wcześniej. I z tego krótkiego "wykładu" (tak to nazywał :D) wyniosłam tyle, że lepsze są kółka pompowane niż kauczukowe i ten konkretny wózek ma świetną amortyzację w kółkach. Ponoć krawężniki, kamienie, wydmy mu nie straszne i jak czytałam opinie to dziewczyny właśnie najbardziej chwalą te koła w tym wózku.

Angela ja mam bzika na punkcie wyrostka.. Zawsze chciałam żeby w końcu go wycieli, bo nie daj Bóg w ciąży się trafi. I gdy pierwszy raz pisałaś, że miałaś operację w 19tc to tak pomyślałam że ot wyrostek. Powiedz mi proszę z doświadczenia, czy to może być niebezpieczne?

Czekam na zdjecia! :)

Dzięuję dziewczyny za dobre słowa! :) Potrzebowałam ich, bo po ostatnim USG nie byłam usatysfakcjonowana, a dziś paluszki liczyłyśmy, serduszko sprawdzałyśmy i tego siusiaczka! :)
    Kolejną wizytę mam po świętach, a 2 tygodnie później już połówkowe :)

Dostaliśmy dziś 3-minutowy film z wesela. Jakiś taki szczęśliwy dzień dziś :)

wysyłam WAM pozytywną ENERGIĘ!!! :)
    z wyrostkiem w ciąży jest mega trudno do zdiagnozowania przez usg bo wszystko się przesuwa no i U Mnie nie było go widać ale wyniki krwi nie były fajne i lekarz stwierdził że to na 80% to. Ja mogłam tylko zdecydować czy się zgadzam na operację. Ryzykować nie chciałam i się zgodziłam. No i dobrze zrobiłam. Wyrostek był już na wykończeniu i jakbym kilka do poczekala to by mogło Mnie i dziecka nie być.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie widać siurka w dobrym kącie?;) dr nie chciała jeszcze przesadzać, ale ja wiem, że chłop. Nogi pokręcone, bo Cwaniak jedną na drugą założył;)
    http://www.fotosik.pl/zdjecie/33c05e2d66efef32

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze raz nie wkleiło się77ae679c30478520med.jpg

Malutka92, Pysiaczek89, Ewelina.Irl, Strazaczka1990, maluutka90, Bratek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam siuska nie widze wogole

kamciaelcia, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

‹‹ 295 296 297 298 299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ