X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS - ze szczęścia kupiłam arbuza! :)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, ja też kompletnie nie kumam tych kątów nachylenia ... Ale widze, że dziewczyny się zaangażowały w interpretacje i poszerzają badania naukowe :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5fa5c0f42596.jpg A u mmnie jak jest? bo czekam na wizytę u dentysty i nie widzę

Na oko też powyżej 30°. Ale niech Behemotka Ci pomierzy ;P

Tak poza tym ładny kolor masz na paznokciach. Mi odkąd jestem w ciąży się łamą wzdłóż i nie mogę ich zapuścić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 14:12

• martta Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia gratulacje, super że wszystko dobrze i ze znacie płeć :-)
    Ja mam dzisiaj słaby dzień, boli mnie znowu głowa, niedobrze mi i chce juz do domu :-(

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Ksaosi zdjęcie potwierdza stwierdzenie, że powyżej 30° chłopaczek będzie
    Potwierdziłaś hipotezę :P

Dzis miałam powtórzona cytologię i poraz pierwszy tak zabolało, że aż się zawiłam w fotelu.. :( Czekamy na wyniki i jesteśmy dobrej myśli :)

Pora wpisywać płeć przy nickach na głównej...
    Niestety nie spamiętałam wszystkich, wiem tylko że Angela ma synka.. i wiem, ze są córy, ale nie pamiętam u kogo :(
    Wpisujcie, a ja zacznę uzupełniać, bo później może być problem... :)
    i chyba w tabeli haneczki można wpisywać :>

• maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    Powodzenia dziewczyny dziś.
    maluutka90: a nie wiesz jak jest jak się nie przepracowało 12 miesięcy? Słyszałam, że liczą średnią z tych przepracowanych tylko, ale nie jestem pewna. ktoś coś wie?
    tego niestety nie wiem... :/

Nie pamietam,kto ale ktos mi dziekowal o sugestii za spodnie - to odpowiadam, ze nie ma za co ;)

Kseosia gratuluję chłopaka!!! :)

Ksosia, Magdziulla lubią tę wiadomość

f2w33e3khxcaayjq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Dziewczyny chyba mnie jakas grypa dopadla :-( czuje jak mnie rozklada,ale w przychodni nie ma juz numerkow :-/ pieprzone NFZ ide pod koc :-[
    Na IP Cię przyjmą. jak zgorączkujesz to jedź bez zastanowienia... Swoją drogą, jak wejdziesz do lekarza, to chyba powininen Cię przyjąć (?). Moja mama kiedyś w rejestracji zrobiła wielką zadyme o to, ale w sumie wtedy to ja byłam chora. Ty za to jesteś w ciąży...
    Tylko siedziec z tymi bakteriami i myslec przyjmie czy nie przyjmie to lepiej na IP jechac...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 14:16

Ania91 lubi tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macioszczyczka, ooooo, lubię takie stronki :)
    Ja już parę razy zaopatrywałam się na zrobsobiekrem.pl :) Wcale nie wychodzi tak drogo, a skóra potraaaaafi się odwdzięczyć ;)

Ksosia, brawo Mąż!!!! :-D
    No i gratulacje!!!!!!!!! CUDNY ANTOŚ!!!!!!!!!! <3 <3 <3
    (ja wciąż się łudzę, po wpisach Behemottki, że to jednak nie siusiak tam latał na USG ;) )
    A z wyrostkiem nie taka prosta sprawa - 2 razy mi go zaleczyli, zanim go wycięli ;)))) (3x szpital w ciągu 6 miesięcy ;))))) )

Sabina, ja Lutkę odstawiam od kilku tygodni - po prostu na raty trzeba i obserwować czy nic się nie dzieje.

Malutka - na takie bóle dobrze też wziąć No-spę - bo może być tak, że Ci się bebeszki rozciągają i trzeba je troszkę ukoić ;)))))

ANiu-liczą ten trymestr różnie, taka prawda. Tak samo, jak moment przejścia zarodka w płód. Czy to aż takie ważne? ;)
    A waga może na tym etapie stać, może wręcz spaść. Jak pilnujesz, co jesz, to nie powinnaś nagle ważyć kilka kg więcej, to nie ten etap ciąży.

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    macioszczyczka, ooooo, lubię takie stronki :)
    Ja już parę razy zaopatrywałam się na zrobsobiekrem.pl :) Wcale nie wychodzi tak drogo, a skóra potraaaaafi się odwdzięczyć ;)

Ksosia, brawo Mąż!!!! :-D
    No i gratulacje!!!!!!!!! CUDNY ANTOŚ!!!!!!!!!! <3 <3 <3
    (ja wciąż się łudzę, po wpisach Behemottki, że to jednak nie siusiak tam latał na USG ;) )
    A z wyrostkiem nie taka prosta sprawa - 2 razy mi go zaleczyli, zanim go wycięli ;)))) (3x szpital w ciągu 6 miesięcy ;))))) )

Sabina, ja Lutkę odstawiam od kilku tygodni - po prostu na raty trzeba i obserwować czy nic się nie dzieje.

Malutka - na takie bóle dobrze też wziąć No-spę - bo może być tak, że Ci się bebeszki rozciągają i trzeba je troszkę ukoić ;)))))

ANiu-liczą ten trymestr różnie, taka prawda. Tak samo, jak moment przejścia zarodka w płód. Czy to aż takie ważne? ;)
    A waga może na tym etapie stać, może wręcz spaść. Jak pilnujesz, co jesz, to nie powinnaś nagle ważyć kilka kg więcej, to nie ten etap ciąży.

Ja pilnuje co jem i mam prawie 3 do przodu!

Co do usg u mnie jak się wyciągnęła nic nie wystawało. ;P

Stronę znalazłam przez przypadek, szukałam żelu z aloesem - podobno rewelacja na rozstępy. I chyba sobie taki miks zrobie. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 20:04

martta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 20:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli masz możliwość to zaparz sobie herbatę z lipy można z miodem- działa napotnie pomaga przy przeziębieniu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak piszecie o grypie, a ja siedze w sklepie i od godziny zastanawiam sie czy mnie nic nie łapie. Bo czuje się dość podle.

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    I siusiak, w którym mąż się zakochał :)
    http://iv.pl/images/40498128835647360640_thumb.jpg

No na 100% chłopak, toż to kat rozwarty od kręgosłupa! ;).

Dzien dobry wszystkim. :)

Macioszczyczka, A_n_k_a_80, Sabina, Agata9000, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się jeszcze dzielnie trzymam, ostatnie przeziębienie w ubiegłym roku i nawet mąż mi zarazków przekazać nie potrafił :P ja się w końcu umówiłam do kosmetyczki, może w końcu zacznę jakoś wyglądać i mniej straszyć :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    No na 100% chłopak, toż to kat rozwarty od kręgosłupa! ;).

Dzien dobry wszystkim. :)
    A U Mnie :)?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    strazaczka mi Pan w sklepie zrobił prezentację wózka bebetto - pisałam o tym wcześniej. I z tego krótkiego "wykładu" (tak to nazywał :D) wyniosłam tyle, że lepsze są kółka pompowane niż kauczukowe i ten konkretny wózek ma świetną amortyzację w kółkach. Ponoć krawężniki, kamienie, wydmy mu nie straszne i jak czytałam opinie to dziewczyny właśnie najbardziej chwalą te koła w tym wózku.

Angela ja mam bzika na punkcie wyrostka.. Zawsze chciałam żeby w końcu go wycieli, bo nie daj Bóg w ciąży się trafi. I gdy pierwszy raz pisałaś, że miałaś operację w 19tc to tak pomyślałam że ot wyrostek. Powiedz mi proszę z doświadczenia, czy to może być niebezpieczne?

Czekam na zdjecia! :)

Dzięuję dziewczyny za dobre słowa! :) Potrzebowałam ich, bo po ostatnim USG nie byłam usatysfakcjonowana, a dziś paluszki liczyłyśmy, serduszko sprawdzałyśmy i tego siusiaczka! :)
    Kolejną wizytę mam po świętach, a 2 tygodnie później już połówkowe :)

Dostaliśmy dziś 3-minutowy film z wesela. Jakiś taki szczęśliwy dzień dziś :)

wysyłam WAM pozytywną ENERGIĘ!!! :)
    z wyrostkiem w ciąży jest mega trudno do zdiagnozowania przez usg bo wszystko się przesuwa no i U Mnie nie było go widać ale wyniki krwi nie były fajne i lekarz stwierdził że to na 80% to. Ja mogłam tylko zdecydować czy się zgadzam na operację. Ryzykować nie chciałam i się zgodziłam. No i dobrze zrobiłam. Wyrostek był już na wykończeniu i jakbym kilka do poczekala to by mogło Mnie i dziecka nie być.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie widać siurka w dobrym kącie?;) dr nie chciała jeszcze przesadzać, ale ja wiem, że chłop. Nogi pokręcone, bo Cwaniak jedną na drugą założył;)
    http://www.fotosik.pl/zdjecie/33c05e2d66efef32

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze raz nie wkleiło się77ae679c30478520med.jpg

Malutka92, Pysiaczek89, Ewelina.Irl, Strazaczka1990, maluutka90, Bratek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam siuska nie widze wogole

kamciaelcia, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

‹‹ 295 296 297 298 299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ