X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 20:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nam na prenatalnym powiedział że to chłopak ale jutro się upewnić się jeszcze będę chciała.

Malutka92, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• _izunia_ Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :)
    Ksosia wrote:
    It's a BOY!!!!
    Maz skacze z radosci, tesciu placze!
    No meegaaa siusiaka pokazalo moje szczescie!:)

Wszystko jeat dobrze! Fotke niedlugo wrzuce.

I tyllo 0,5kg przytylam :P

Gratulacje :) Super wiadomości :)

Gumcia dziękuję za opinie. Zrezygnuje z zakupów tam.

U mnie też też pochmurno i nic się nie chce :( Muszę się zebrać coś zjeść - może płatki z mlekiem :) Mimo tej pogody chociaż na chwilkę na spacer trzeba się wybrać.
    Zmykam narazie :) Miłego dnia i udanych wizyt :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 12:19

Gumcia, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Hej dziewczynki :-* ja od wczoraj wieczorem zdycham z silnym bolem brzucha i to calego :-( boli tak,ze spac nie moglam :-( kłujejak jakas kolka i co najgorsze nic nie przechodzi... :-( Doszlam do wniosku,ze to moze tylko jakas kolka jelitowa/nerkowa? Sama juz nie wiem :-( wczoraj bralam no-spe ale nic nie pomogło
    Weź apap a jak nie przejdzie to proponuję jednak udać się do lekarza.

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka z tego co wiem espumisan można :)
    Co do spacerów to na dzień kobiet zażyczyłam sobie kijki do nordic walking :P zawsze się śmiałam ze to dla emerytów no ale w tym wypadku urozmaici mi to spacer :P

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    A ja się zastanawiam jak to jest z tymi trymestrami...niby jestem w 13 tyg -12+6...któraś mi powiedziała że dla lekarza to 12 tydz...z kolei mój uważa że 13. Bbf twierdzi że 2trymestr zacznie się jutro, natomiast inne aplikacje ciążowe które mam na telefonie ze wraz z początkiem 13 tyg się zaczął już...zgłupiałam!

Ja miałam prenatalne w 11+5, ale lekarz w karcie mi wpisała że badanie wykonane w 12tc. A dziś jestem 14+5 i wpisała 14+5, z tym że ostatnio jej powiedziałam że to już 12 tydzień i powiedział "dobra, wpiszemy 12-stke", a dziś w ogole o tym nie gadałyśmy tylko ciągle jej mowilam o siusiaku i jak bardzo rodzina męża się ucieszy :)

Z tej okazji w TESCO w F&F kupiłam pierwsze body! :)
    http://iv.pl/images/09157947605018885083_thumb.jpg

A tu Nasz Antoś :)
    http://iv.pl/images/68225541402504286476_thumb.jpg (chyba się chciał podeprzeć na kolanku)

I siusiak, w którym mąż się zakochał :)
    http://iv.pl/images/40498128835647360640_thumb.jpg

Nie znam wymiaru CRL, ale mam podane już brzuszek, kość udową i główkę.. Udo jednak odrobinkę przymałe bo wykazuje 14+0, za to brzucholek ma po tatusiu, bo 15+6 :D

kamciaelcia - nasz radco prawny... zainteresowało mnie to, że zawsze należy się trzynastka. Ja podjęłam prace we wrześniu 2014r. i księgowa powiedziała, że w 2015 (czyli w zeszłym roku) nie nalezy mi się, bo nie mam przepracowanych 6 msc (pół roku)... Myślisz, że było to niezgodne???

W październiku dostaliśmy podwyżki i okazało się, że dziewczyny (aż 3), które poszly na zwolnienie po nowym roku nie będą miały naliczanych podwyżek!!! WHY????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 12:26

Malutka92, Sabina, AniaLewandowska, bisacz, A_n_k_a_80, Ewelina.Irl, Strazaczka1990, Żabcia_, Angela89, Bratek, martta, Madziuuuula, claudiuszek, Anulka01, mmargol, violett, Kasia1987. lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi te trzynastki to w każdym zawodzie się dostaje??? Bo pierwszy raz o tym słyszałam od mojej teściowej która jest nauczycielką. Pytam bo jestem w tym zielona. Dopiero zaczynam przygodę z pracą, bo tak to studenckie zleceniowki tylko.

Ksaosia gratuluje siusiaka!!! ;) super duzy chłopiec

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 12:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a więc defacto powinnam jakieś grosze dostać...
    Za luty też dostałam tak niską pensję, że aż boli :/
    Polska <3

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia
    Ja pisałam o 13 za ten rok (czyli wypłaca ja nam w 2017 roku ). Trzeba przepracować min 6 miesięcy aby nabyć prawo do trzynastki (tak było u ciebie )a w przyszłym roku nas to nie będzie dotyczyło. Będziemy na podstawowym urlopie macierzynskim i nie musimy pracować faktycznie 6 miesięcy. Dzięki macierzyńskiemu nabędziemy prawo do 13. Ale jej wysokość zależy od tego ile do pracy pochodzimy. U mnie to tylko styczeń. Ta pensja : 12= trzynastka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 12:44

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Powiedzcie mi te trzynastki to w każdym zawodzie się dostaje??? Bo pierwszy raz o tym słyszałam od mojej teściowej która jest nauczycielką. Pytam bo jestem w tym zielona. Dopiero zaczynam przygodę z pracą, bo tak to studenckie zleceniowki tylko.

Ksaosia gratuluje siusiaka!!! ;) super duzy chłopiec

Zakłady Państwowe, nie wiem czy nie tylko budżetówka (to to samo?). Znajomi jest celnikiem i ten to dopiero ma tyyyleee nagród, premii, itp. że pozazdrościć...:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksaosia kąt nachylenia na pewno powyżej 30°. Coś w tym chyba jest. ;)

Ksosia, Behemottka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Trzynastki,premie miesieczne,premie uznaniowe, bony,wykupy,paczki takie pakiety socjalne i nagrody roczne,miesieczne ustala firma,kazdy ma co innego :-)

O. To już wszystko wiem. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Dzisiaj jeszcze sprobuje cos dzialac,jak sie nic nie poprawi to zadzialam gdzies u jakiegos lekarza (wybijam sobie z glowy szpital,bo to nie wchodzi w gre). Z apapem nie rozstaje sie od dobrych 3 tygodni,wiec musze przerwy robic od niego. W nocy caly kręgosłup mi zesztywnial i nie dalo sie nic z nim zrobic,wygladalam jakby mnie conajmniej prad popiescil
    Malutka goń do lekarza!

• Malutka92 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 09:58

Strazaczka1990, Kasia1987. lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksosia
    u mnie z podwyżkami tak samo. mnie nie było w pracy 461 dni. Nikt mi nie podniósł pensji po powrocie, a tym samym zarabiam już niemal najmniej. Teraz część (!) pracowników ma dostać podwyżki 15 %, a druga część(w tym byłabym ja) mniej niż 5%...i gdzie sprawiedliwość???I nie było zadnej decyzji, zanim poszłam teraz ma zwolnienie. Wnioskuję, że ja nawet tej małej podwyżki nie dostanę. Gdybym pracowała, walczylabym nawet w sadzie o równe podwyżki (z racji dyskryminacji o czym mówi kodeks pracy). Ale mnie nie ma i ta opcja odpada. Jak wróce po macierzyńskim to podziałam(ta podwyżka nawet nie wpływa na wysokość zasiłku). Z drugiej strony o podwyżce decyduje pracodawca(jesli nie jest to ustawowa podwyżka placy minimalnej)i póki nie łamie przepisu(np nie zmienia ci sie zaszeregowanie), to nic nie można zrobić. UY mnbie to byłaby zasada, ze za podobna pracę należy się podobna płaca.Jawne łamanie kp jest już podstawą. Np dyskryminacja ze wzgledu na wiek, pleć, staż...Kiedy wnosi sie już taka sprawę do sądu pracy, wtedy obowiązek udowodnienia , ze takowej dyskryminacji nie ma, ciązy(na szczescie)na pracodawcy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 12:57

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Ja miałam prenatalne w 11+5, ale lekarz w karcie mi wpisała że badanie wykonane w 12tc. A dziś jestem 14+5 i wpisała 14+5, z tym że ostatnio jej powiedziałam że to już 12 tydzień i powiedział "dobra, wpiszemy 12-stke", a dziś w ogole o tym nie gadałyśmy tylko ciągle jej mowilam o siusiaku i jak bardzo rodzina męża się ucieszy :)

Z tej okazji w TESCO w F&F kupiłam pierwsze body! :)
    http://iv.pl/images/09157947605018885083_thumb.jpg

A tu Nasz Antoś :)
    http://iv.pl/images/68225541402504286476_thumb.jpg (chyba się chciał podeprzeć na kolanku)

I siusiak, w którym mąż się zakochał :)
    http://iv.pl/images/40498128835647360640_thumb.jpg

Nie znam wymiaru CRL, ale mam podane już brzuszek, kość udową i główkę.. Udo jednak odrobinkę przymałe bo wykazuje 14+0, za to brzucholek ma po tatusiu, bo 15+6 :D

kamciaelcia - nasz radco prawny... zainteresowało mnie to, że zawsze należy się trzynastka. Ja podjęłam prace we wrześniu 2014r. i księgowa powiedziała, że w 2015 (czyli w zeszłym roku) nie nalezy mi się, bo nie mam przepracowanych 6 msc (pół roku)... Myślisz, że było to niezgodne???

W październiku dostaliśmy podwyżki i okazało się, że dziewczyny (aż 3), które poszly na zwolnienie po nowym roku nie będą miały naliczanych podwyżek!!! WHY????

Oooooooo jaCiez!!!! Jakie foto!!!! Jaki siusiak!!! :)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się...

Odzywam się teraz bo dopiero o 5 nad ranem erocilismyxz imprezy.Jak pojechalismy w sobotę po 23 wyjazd nie planowany to wrocilismy dziś..

Masakra od wczoraj zwracam... Kumpel Sławka Nas odwozil po to 70km od.Nas i co chwilę musiał się zatrzymywać bo musialam zwrócić.Najgorzej było jak nie było gdzie i musialam blisko ulicy wysiąść a auta jechały to sobie pomyslaly że napita z imprezy zwraca..Ale co ja się będę przejmowała w ciąży jestem.IDE nadrobić ;)

• Malutka92 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 09:58

• Ania91 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w moim ostatnio bardziej zabieganym świecie mało mam czasu by tu zaglądać to na pewno zmieni się w maju :) Powiedzcie mi jutro kończę 12 tydzień czyli wychodzi na to, że zaczynam 13 tc czy to już będzie II trymestr? Jakoś nie może to do mnie dojść, brzuszek rośnie a waga w miejscu też tak macie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 13:03

w57vikgnszqgz528.png
‹‹ 293 294 295 296 297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ