X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny :)
    My po chrzcinach diabeł wygoniony. Szymek był grzeczny uśmiechał się do księdza a cała imprezę przesłał obudził się o 20 i do północy nie chciał spać tatuś troszkę popil z bratem i szwagrem więc było wesoło.

Święta i po ja niby nic jeść nie mogłam.Bo wszystko albo kapusta albo grzyby ale ciasta o matko już widzę te dodatkowe kg masakra dziś jeszcze pogoda do bani to tylko śpię i jem.

Ajrin ty może do lekarza idź bo tu chyba już ze 2 miesiące chora jesteś

Mam nadieje że święta u was minęły ok my po mały wracamy do rzeczywistości no i czekam na wyprzedaże :)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulf, moja gwiazdka zasypia wyłącznie na brzuchu i od początku walczę ze swoim strachem czy czasem się nie poddusi. Teraz już mniej się boję, bo kiedy jej niewygodnie to przekręca głowę z jednej na drugą, a jak zaśnie mocniej to ja ją układam na boku. Każde ułożenie na plecach kończy się pobudką i histerią.

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas właśnie spanie od początku tylko na plecach a krzyk na boku i histeria na brzuchu :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali
    brawa dla szymka

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuba mi brzydko zaczal kaszlec wiec zabralam go do lekarza.. bo maz tez chory więc poszlismy razem. Mąż zapalenie gardła. Kuba kaszel na szczęście już odkrywajacy sie. Dostaliśmy hederasal.. ja juz na prawde mam dosyć. Niech będzie juz wiosna.

Wysłany: 27 grudnia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, trzymajcie się tam cieplutko i zdrówka wam życze! Oby szybko wszystko wszystkim przeszło.

5v79kzu.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas okropna końcówka dnia -tak dla odmiany po przyzwoitym dniu. ..
    jak zbliżała się pora kąpieli a mały juz wymyślal (tzn marudzil żeby nosić jak on chce ) to chciałam go odłożyć do łóżeczka na codzienne przedkapielowe brykanko
    no chciałam tez mieć wolne ręce żeby tę kąpiel przygotować
    zaczęło się jak odlozylam do łóżeczka
    płacz
    a że mały mało placze i przez to płakać "normalnie "nie umie to od razu wszedł na najwyższe obroty -histeryczny płacz i krzyk. No ale wodę nalać musiałam. I Piotrek juz tylko resztkami sił krzyczał. Z wanny go raz wyciągałam by uspokoić. Taki typ jak juz się nakreci. Szybka kąpiel, szybkie ubieranie, odciaganie nosa (kolejny powód do placzu ) I mleczko. ..i spi. Jak ja marzyłam o tej chwili
    a jutro szczepienie
    juz słyszę ten krzyk o.O
    tak naprawdę ostatnio na szczepieniu pierwszy raz to zjawisko się zaczęło. Oby poszło w cholerę z tym szczepieniem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój coś ma bunt na spanie, na butelce przysypiał, a jak odłożyłam to pobudka o.O
    teraz się wierci i kręci i walczy, ale w końcu padnie, bo już marudził od 18. że spać chce

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zaczęły się (tfu tfu ) piękne regularne drzemki i bardzo ich pilnujemy
    ale ten płacz jest u nas rzadkością -aż serce się krajalo
    a co do jedzenia -dziś jadł dość mało a na noc zjadl swoją dużą porcje do dna czego nie zrobił od dawna dawna

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Darusia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:50

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia
    ten płacz pierwszy raz pojawił się na poprzednim szczepieniu. Trwało to jakieś 20 minut kiedy w końcu małego kocem związałam. ..oby te szczepienie nam zabrało histerie.
    Lekarka juz wtedy (zanim zaplakal ) mówiła ze charakterny
    przypadek zdecydował ze szczepienie jutro. Bo dobrze. Bo dziś męża by nie było a ja po jednym szczepieniu emilki powiedziałam ze nigdy więcej sama nie pójdę
    i my 2 wklucia

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i się zaczął chichrać, kurde... co z tym dzieckiem? może przez ten wiatr zasnąć nie może?
    Darusia, nie zazdroszczę, ja kilka dni chodziłam w maseczce i się okropnie męczyłam :(

• Darusia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Pokonałam PCO...

4K5ap1.png

Wysłany: 27 grudnia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia, ja tez niedawno zasmarkana chodzilam i pomogla mi poza prenalenem w saszetkach witamina w stezeniu 1000. Doslownie kilka dni i nie pamietalam o przeziebieniu, moze sprobuj.

5v79kzu.png

Wysłany: 27 grudnia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kolejna noc z tych koszmarnych ;( Amelia jest padnieta, cala wczorajsza noc spala na raty, dzis tylko jedna krotka drzemka, caly dzien marudzila, kapiel przeplakala i mimo, ze widze, ze jest zmecxona to znow spi na raty ;( niby wszystko jest ok,zasypia i po chwili histeryczny placz. Jakby jej ktos krzywde robil ;( wiec znow bujam, cicham, wlaczam szumy i powtorka z rozrywki. Jak mam pomoc dziecku nie wiem :( czy to skok czy zeby, a moze nadal przezywa swieta?moze wszystko naraz? Pogoda tez taka, ze nie spacerujemy juz od kilku dni.

5v79kzu.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach. ..
    musze jeszcze wyzalic się z innej bolączki. ..chyba nawet ryczec mi się chce. Ale przecież nie mogę odpuścić na finiszu. ..no jak? ? Przedwczoraj odkryłam ze pracodawca wypłacił mi wygrane z zusem pieniądze. ..czyli dostałam zaległy macierzyński i ten aktualny macierzyński. Chu...że bez odsetek -radca uczulal że będę musiała pisać o te odsetki (choć za zaległe chorobowe w lutym bez gadania oddali )
    Ta kwota jest za mała o.O
    nie chciałam pochopnie nikogo posadzić. ..najpierw upewnilam się czy była wypłata (bez wypłaty kwota by się zgadzała)...Nosz kur...liczyć nie umieją? ??sama sprawdzałam. Sama liczyłam. Każdy papier w sprawie przeczytałam. Nawet w nocy rozmyslalam. Ale liczyłam jak te chorobowe -jedna kwota minus druga i jest to ile mi się należy. ..dali mi za mało jakieś 1000 zł (nie liczę odsetek ) to jak oni to policzyli? ?kto tak policzył? ?zus czy pracodawca? ??mam ich normalnie dosyć. Na pierwszej stronie wyroku jak byk napisane jaki należał mi się macierzyński. ..idę jutro do radcy
    ..niech mi poradzi czy mam do nich podjechać czy musze jednak z zusem załatwiać? ?i jak? ?czy kur...to ja liczyć nie umiem? ?odsetek ustawowych nie odpuszczę -przecież to zus przeciagnal sprawę o 10 miesięcy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Darusia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Pokonałam PCO...

4K5ap1.png

Wysłany: 27 grudnia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, nie popuszczaj. Tak daleko zaszlas, to teraz nie odpuszczaj. 1000 to nie 1zl a nawet gdyby to bylo 1zl to i tak warto dla zasady.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

5v79kzu.png

• Darusia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Pokonałam PCO...

4K5ap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne Kamcia ! Wałcz o swoje! I ZUS i pracodawcy wiedza jak i bez skrupułów oszukują wiec skoro tyle wywalczylas i wygrywałas to walcz do końca.

Ja odwlekałam szczepienie ale juz po nowym roku pójdę ...

Wszyscy mi mowia ze Antek to grubasek...:(
    Smutno mi i szkoda go...

‹‹ 3007 3008 3009 3010 3011 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ