WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Anulka, ja bylam na diecie eliminacyjnej z powodu kolek Amelki i sluzowatych kupek (za namowa lekarza, nie zostalam w ogole poinformowana o tym, ze nietolerancje.mozna zbadac, ale pomijajac...). Mimo to mloda.miala kolki, ale kupki po odstawieniu nabialu i podawaniu delicolu poprawily sie doslownie po 3dniach, wiec cos w tym musialo byc moim zdaniem. Teraz pooooowooooli znow wprowadzam nabial do swojej diety i niektore kupki sa lekko sluzowate, czasem bez tej charakterystycznej "jajeczniczki z niestrawionego mleka" ale nie przejmuje sie tym, bo Mela nie ma raaaaczej problemu z brzuszkiem.
-
Moge smialo napisac, ze moje dziecko JESZCZE nie spi
od 19 spi po godzinie, budzi sie z placzem, uspokajam ja 1,5godz i znow godzine spi i tak w kolko z przerwami na jedzenie. Padam na twarz ;(
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyu nas wiało i padało
Mały spał bardzo niespokojnie, ale obudził się dopiero przed 6.
w środku nocy wydal dziwny dźwięk, coś między przeciągniętym piskiem a płaczem
nie mam pojęcia o co chodzi, bo jak wstałam to spał dalej, a mi serce waliło jak głupie -
nick nieaktualny
-
Hejka,
Co do kup miałam pisać dawno temu ale zawsze zapomniałam. U nas zielona kupa była standardem od ponad miesiąca. Ja jem wszystko nabiał od samego początku jem Bawaria u mnie to norma i jedna kawa z mlekiem też. Młody nie ma problemu z brzuszkiem ale zielona kupa i to co 2 nawet co 3 dni to była norma. Dodam że młody przybiera równo cały czas niezmiennie idziemy 59 centylem. Więc stwierdziłam nie będę udzielić i rezygnować z czegoś co uwielbiam nabiał skoro nic prócz zielonej kupy nie ma. Ale skończył nam się delicol i kupiłam za radą Angeli zmianę probiotyki padło na acidolac baby i wiecie co po 3 dniach kupa pięknie zolciutka no i już w dzień podania były 3 kupy a po 3 dniach stosowania mamy kupę a nawet 2 dziennie i to ładnego koloru. Więc polecam zmianę probiotyku na jakiś inny szczep u nas zadziałało.
Sarcia jak pisałam u nas kupa na 3 dni to był standard dodam że mały nie wyglądał aby cierpiał z tego powodu ani też przy robieniu kupy się nie prezyl.
Kurde jestem w samym centrum sosnowego lasu i wokół domu pełno drzew wszystko się chwieje że aż zaczynam się bać tak tu pizga. Barbara daje dziś CZADU! Behemota pamiętam jak kiedyś był huragan Irene i też mi się to nie podobało -
Agatia, wspolczuje ci. Dzis normalnie z tym snem to juz przechodzila sama siebie, ja jestem wycienczona, nie umiem sobie wyobrazic jak ty jestes zmeczona, masakra.
U nas tez wialo cala noc, teraz tez. Dudnilo mi w kominku jakby ktos na trabie gral. -
Święta święta i po świętach a ja nawet trochę się cieszę bo od 5 dni młody budzi się non stop w nocy czasem co 30 min ja do tego chora z temperatura i ciekawym nosem. Wysmarkalam wszystkie Husteczki i ręczniki papierowe idzie papier toaletowy w nocy poszła cała rolka. Masakra jestem permanentnie chora od jakiś 9 tygodni i chyba do wiosny będę
Co wyjdę na prostą to coś innego mnie dopada.
-
Kiedys mi polozna powiedziala, ze na kp kupy moze nie byc nawet 10dni. Nie trzeba sie martwic, jesli dziecko jest nadal radosne, nie placze nadmiernie i gdy nie widzimy, ze brak tej kupy stanowi jakis problem dla tego dziecka. Ale Sarcia, dobrze cie rozumiem, ze sie martwisz bo my jak nie mamy kupy 1 na dobe to tez sie lekko niepokoje.
-
nick nieaktualnymój Bąbel próbuje pełzać, położyłam go na brzuchu na macie, bo się już bez problemu turla na boki, poszłam po laptopa do sypialni, coś tam mąż zagadał, wracam a Filipa dzieli mniejsza odległość od zabawek które leżały przed nim
Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatka-matka wariatka :) wrote:Angela, skad ty jestes, ze u ciebie byla burza? Az niewiarygodne, burza w grudniu...a w zasadzie prawie w styczniu, bo to koniec miesiaca juz
Szczecin.
Anulka01 wrote:A mnie przy takim wietrze tak łeb napierdala... sory ale bólem już tego nazwać nie można, Apap nie pomagaibuprom możemy przy ko czy nie???
Wiecie ja chyba po 4 miesiącu wprowadzę marchewkę ze względu na te zielone sluzowate luźne kupki. Może wtedy się poprawią.
Ja sama miałam wprowadzać produkty po 4 miesiącu ale niestety Kubuś znów ma problemy z kupą ( mimo że jest poprawa) i na razie rezygnuje. Również przez to mamy w plecy ze szczepieniami, bo ciągle jakieś leki bierze więc chce odczekać. Oby teraz poprawa była już na dłużej bo zwariuje. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A my dzisiaj wracamy do domku. ..byliśmy u moich rodziców od soboty. Mała bardzo to przeżyła. Na początku był tryb uśmiechy, histeria i spanie i tak w kółko. .ale od soboty Mała przeszła w tryb spania. W nocy spała 13h !!! A do tego w dzień jeszcze z 5-6h... myślę że tak odreagowywała stres i nadmiar bodźców. ..
Ale dziś już będziemy u nas w domku09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
nick nieaktualnyO słodki jeżu, ja kiedyś na zawał padnę jeżdżąc autem. Chyba się na komunikację miejską przesiądę. Dziś mi się przejazd kolejowy zaczął zamykać akurat jak przejeżdżałam przez niego, nawet sygnalizacji nie było wcześniej, światła równocześnie z rogatkami się zapaliły. Kurde, aż o teraz mi serce bije
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2016, 11:39
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
Angela89 wrote:Ja sama miałam wprowadzać produkty po 4 miesiącu ale niestety Kubuś znów ma problemy z kupą ( mimo że jest poprawa) i na razie rezygnuje. Również przez to mamy w plecy ze szczepieniami, bo ciągle jakieś leki bierze więc chce odczekać. Oby teraz poprawa była już na dłużej bo zwariuje.
Dziewczynki dzięki za odpowiedzAgatia troszkę mnie uspokoiłas z ta wagą. Wytrzymam jeszcze ten tydzień i zobaczę jaki będzie miesięczny przyrost.
Odstawiam nabiał i się zastanawiam czy mogę do porannej kawy użyć troszkę mleczka bez laktozy czy lepiej nie???Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia