X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Ltr to już trwa kilka dni ogólnie jest grzeczny tylko przy jedzeniu tak jest nie wiem może jego coś boli jak przelyka może to refluks ?czytałam że nie musi się ulewacjestem padnieta zasnął w końcu na cudu walka trwała 2 h jestem przerażona bo jemu żadne mm nie pasuje macie jakieś rady ? Może mu poslodzic ?jak bebiko nie to ja już nie wiem
    Skali, u nas to jedna z cech refluksu niestety.
    Jakie mm podajesz? Moze sprobuj bebilon Pepti lub Nutramigen, moze macie skaze bialkowa lub refluks, nie zaszkodzi sprawdzic. Slyszalam mnostwo historii o zachowaniu dzieci przy karmieniu pdoobnym jak u Was i zmiana mleka na ktores z tych dwoch pomogla.
    Co mowi pediatra?
    Ja bym nie slodzila tylko wlasnie wprowadzila te specjalistyczne i oby pomoglo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    3 pobudki?
    Kosio postanowił mi pokazać na co go stać :)

Stęka, jęczy i płacze przez sen. Może go coś boli jednak. oczywiscie podejrzewam brzuch, przez te ohydne kupy. Ale może to pod żeby coś?
    Jej, u nas tak samo, mam dosc, juz nie wiem ktora to noc z rzedu.
    W dzien jest super, spi bardzo fajnie, wieczorem kapiel, jedzonko i zasypia. A potem pobudki co 3 h plus jeczenie wlasnie, wiercenie sie, marudzenie. Musze podac smoczka, poglaskac i spi dalej.
    Ale ile tak mozna?
    Wczoraj wypil na noc 210 ml pierwszy raz i nie chcial usnac, po 1,5h dodalam mu 60 ml i zasnal. 4 h pozniej znoq pobudka na jedzenie. Po kolejnych 3 to samo. A potem byl dzien :D
    Ja podejrzewam skok, mamy 16 tydzien. I nie wiem, kaszel dalej jest, kupki przez to przeziebienie dziwne, mnostwo baczkow, moze to?
    Ale czemu on sie nie najada na noc, jak juz bylo dobrze i byla tylko 1 pobudka, to ja nie wiem...

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, chcę przejść na BLW, ale zobaczymy jak szybko to pójdzie ;)
    nie chciałabym dawać super gładkich papek, ale nie mogę założyć z góry co spasuje Filipowi ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka

rozszczepu czego ? Kregoslupa? A skad te podejrzenia ?? Martwie sie o moja synowa. Bezobjawoe zapalenie uszu ? A to przez ten katar ? Bo Iguniu tez znow ma ten katar paskudny

Behemottka lubi tę wiadomość

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Jej, u nas tak samo, mam dosc, juz nie wiem ktora to noc z rzedu.
    W dzien jest super, spi bardzo fajnie, wieczorem kapiel, jedzonko i zasypia. A potem pobudki co 3 h plus jeczenie wlasnie, wiercenie sie, marudzenie. Musze podac smoczka, poglaskac i spi dalej.
    Ale ile tak mozna?
    Wczoraj wypil na noc 210 ml pierwszy raz i nie chcial usnac, po 1,5h dodalam mu 60 ml i zasnal. 4 h pozniej znoq pobudka na jedzenie. Po kolejnych 3 to samo. A potem byl dzien :D
    Ja podejrzewam skok, mamy 16 tydzien. I nie wiem, kaszel dalej jest, kupki przez to przeziebienie dziwne, mnostwo baczkow, moze to?
    Ale czemu on sie nie najada na noc, jak juz bylo dobrze i byla tylko 1 pobudka, to ja nie wiem...

A w dzień skrzeczy i piszczy. Aż uszy bolą :)
    Wasze dzieci tez wydają poddzwieki?

Pani dr twierdzi ze to nie zęby, ze sie nie najada i stad problemy w nocy.
    Może sie nie najada bo to skok i potrzebuje więcej?
    On ma trwać do 19 tygodnia, Wiec pasuje i u nas :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia to średnio :/ może kropelki pomogą i antybiotyku nie będzie trzeba.

A Kubuś nauczył się pierdzieć buzią i wszystko jest zaplute, łącznie z moją twarzą ;)

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jambylam w Biedrze i tak jak podejrzewaam, nienchcieli aymienic mi pampersow podpierajac sie reg wew sklepu i kierowniczka mowi ze jak ona przyjmie te pampersy to dostana po premii ! Csy wy to rozumiecie ? I sie tak uparla ze mi nie wymieni i koniec o.O

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisacz, sarcia dziękuję za pamięć.

Skali może kup kaszke smakowa (no bobovita porcja zbóż? Ona jest składem ok)
    Dodaj miarke do mm zmieni smak i może wypije?
    Ja np daje wodę do picia troszkę wypije i podmieniam butle.
    A może potrzebuje spokoju przy jedzeniu tak jak mój????
    Próbuj.... Powodzenia

Jestem obecną ale tylko czytająca.
    Nie ukrywam że dziwnie tu ostatnio ja nie mam czasu :-(
    My po chrzcinach było ok
    W połowie stycznia wybieramy się prywatnie do pediatry.
    Lekarz ma zamiar wprowadzić zwykle mm i rozszerzać dietę.
    Ja już dawałam marchewkę
    Nie smakowała :-(

Co do rozszerzania diety.
    Kiedyś dawali od 4 MC i dzieci żyją bić im nie jest a że zmienili jakieś wytyczne?...... Bez przesady dziewczyny.
    Oczywiście zrobicie jak uważacie.
    Moja córka jadła słoiczki,kaszki, serki i swojskie gotowane truskawki z ziemią i jest ok
    Bajki ogląda id malutkiego bo inaczej nie zjadła posiłku i też nie mam z nią problemu teraz.
    MC donalda też zaliczyła.
    Wszystko z umiarem ale bez przesady.

Warzywa/owoce eko zapomnijcie to ma tylko nazwę!

Skali89, bisacz lubią tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia szit mój młody ma jedną dziurkę jak od szpilki nie wiedziałam że to może być podejrzenie rozszczepu :/
    Oby u Liwki było ok a ja mojego też zapisze wtedy aby sprawdzić.

Dziewczyny tu każdy daje swoją opinię nie bierzcie tego do siebie.
    Ja pisałam że chce po 6 miesiącu ale jeśli młody będzie się garnal i sięgał to dam w trakcie 5 miesiąca. Trzeba wyczuć dziecko i moment.

No i masz wylizalam dziś dziecko i wiecie co po raz pierwszy od dawien dawna zjadł ładnie i zasypial przy jedzeniu. Odlozylam do kołyski i śpi :)

Tylko ja się teraz martwię tym kręgosłupem :/ Nikt mi dziecka kurde nie oglądał ja widziałam to od pierwszego przewijania ale nie wiedziałam że to coś złego.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i ja to wyrodna zła matka jestem!!! Bo dodaje do każdego mm cukier tak zwykły biały cukier bi inaczej nie wypije a jeść musi.
    Pediatra się zgodził i ja go słucham chyba lepiej wie
    Czasami warto posłuchać się swojego pediatry przecież źle życzyć mówić też nie mogą tak?

• agatia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin ale dziurka jest normalna tylko nie powinno się z niej sączyć, a u Liw jest podejrzenie wycieku. Więc zero wkrętek :)
    Borek ma 2 zarośnięte dziurki i nikt niczego nie podejrzewał u niego :)
    Wiec5 luzuj mama majcioszki w groszki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 19:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na moje dziecko to lizanie chyba nie działa!
    a znowu ma problem z zasypianiem, mimo że dziś mało spał w ciągu dnia :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 19:48

• AJrin Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic się nie Sączu a dziwne bo jest jedna tylko widać jakby skóra się źle zrosla. jutro zrobię fotke bo juz sama nie wiem.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez z tych wytycznych chciałabym sie śmiać, gdybym wiedziała przy okazji co robić.
    A tu kilka lat temu mówili 'po 4 miesiącu bo coś tam', teraz nagle układ jest niedojrzały. A za kolejnych kilka lat sie okaże ze równo po 20 tygodniach i 3 dniach bo coś innego.
    Wiec podoba mi sie podejście: pytanie - odpowiedz.
    Bez morałów. Chociaż z sugestiami oczywiście.

Mój młody przestał próbować sie przekręcać. Na plecach bawi sie w przekładanie zabawek miedzy rączkami i buzia. A na brzuchu podkurcza nóżki i próbuje sie poruszać. Na boki go nie interesuje.
    Czyli skok rozwojowy. I jesteśmy na etapie cofania sie ;)

Piszczą Wam i skrzeczą dzieci?

k0kd3e5emmavzxbk.png
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Sarcia i co zrobisz jak nic nie zrobisz ;)

Ale nie byla bymsoba gdybym nie dodala, ze zloze skarge na ten sklep do zarzadu i brak checi potxumienia z klientem, bezczelny i opryskliwy ton kierowniczki imposzlam to biegla za mna zebym przyniosla te pampki to mi wymieni o.O to w koncu moga wymieniac czy nie ?

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulf, skrzyczy, piszczy, czasem warczy :P

Ulfenstein lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Igi przy cycku piszczy i kopie nogami jak by biegac chcial. Na dodate jak sciagam mu body i dochodzimy do raczek to sie tak chichocze ze szok chyba ma laskotki :)

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Ulf, skrzyczy, piszczy, czasem warczy :P
    Cieszę sie :)
    Następnie bedą pluc i gryźć.
    Może wiedza ze są niezbyt duzi i musza sie przebić w inny sposób ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 19:56

k0kd3e5emmavzxbk.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do kogo się udać aby to sprawdzić najlepiej? Nie wiem nawet gdzie się zapisać a w luxmedzie mogła bym obrazu do specjalisty.

Co do skarpetek ja mam bezuciskowe z h&m
    Ulf mój zapiszczy i sprzeczny codziennie.
    A cofanie się to standard nauczy się czegoś nowego i zapomina ale wraca ;)

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet Babilon pepti już jadł i z niego właśnie zrezygnował mieszalm z nam i nie pomogło teraz ma bebiko ale nie bardzo ja myślę że to żeby dziś kupiłam Klein ryżowy bobovita i zobaczymy czy z moim zje na razie wyrodnie wzięłam go jak się budził do piersi i zjadł bo jakby się obudził to już by nie zjadł

A jak się słudze to mu podłodze cukrem bo już mam dość walki z nim tym bardziej że mało przybrał

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
‹‹ 3036 3037 3038 3039 3040 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ