X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektóre dzieci tak mają, pamiętam że moja Mama swojego czasu opiekowała się chłopcem który był bardzo ciężkim dzieckiem, zacznie biegać do zgubi :)

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha! Właśnie sobie ostatnio pomyślałam ze z jednej strony takie forum to skarbnica wiedzy i porad a z drugiej strony w paranoje można popaść ;) Ja i tak pewnie będę musiała wsześniej wprowadzać bo młody wolno przybiera. Kaszki u Kacpra tez chciałam "te zdrowe" a on to olał i zajadał się tymi z nestle. Jadł od 4 miesiąca słoiczki hippa a innymi pluł (również moimi zupkami). Wszystko wychodzi w praniu ;) Moje dzieciaki oglądają bajki, Kacper jada słodycze i zna fast foody. Kuzynki dzieci wychowane na eko dietetycznych rzeczach bez cukru i słodkości, wyglądają dziś jak własna smierć : blade, chude i nic poza domem zjeść nie mogą bo zaraz rzygają. Także dziewczynki wszystko z umiarem ;)

Angela89, Dariah, bisacz, Sabina, Natka-matka wariatka :) lubią tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela odpal trochę gramów mojemu! Chętnie przyjmiemy!
    A co do tempki to lepiej żeby nie wyskoczyła bo wtedy znowu antybiotyk...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 16:39

atdcupjy14gifv7v.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja panikuje ? Wypraszam sobie :p

Ulf ja jestem z Tarnobrzega koło Sandomierza ja tam wiem jak Eko wygląda ja mam sama sady z jabłkami a w Sandomierzu to jeden oprysk jest :)

Kurde aż mi się telefon zagotowal czytałam was jak dobry kryminał

Mój m mówi tak napisz ze twoja babcią hoduje Eko kurki na paszach i Eko jabłka pryskane 25 razy a nie 30 jak normalnie :)

Ja kupiłam kleik ryżowy i zamierzam dodać go do mleka

Uważam że mam problem bo Szymek nie chce mm a na swoim nie wyrabiam więc może któraś z was jak podać dziecku mm ?

Dariah, Ulfenstein, Angela89 lubią tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sobie obiecałam że najwcześniej tydzień przed skończonym 6 m dostanie warzywo
    zobaczymy jak w praktyce to wyjdzie, wątpię żeby nagle zaczął przybierać więcej ;)

• Dariah Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    My wchodzimy powoli w 74 czyli wg metek w rozmiar 6-0 m-cy :)
    u nas dziś suwaczek 3x3 :)

My cały czas w 62...choc powoli zaczynam oglądać rzeczy z kartonu 68 :) jeszcze się w nich topi ale spodenki powoli można zakładać.

My też mamy zapas 68 mega dużo, i 74 dużo :) potem już mniej ale też mamy :) a do tego ja matka wariatka jak jestem w sklepie i widzę ładną sukienkę to nie mogę. ..muszę kupić! ! :)))

bisacz lubi tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarka powiedziała że ona tyle lat pracuje ze już tyle zaleceń przeżyła ze nic jej nie zdziwi
    Ltr na sloiczkach zacznie więcej przybierać bo dajesz je jako dodatek na początku

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali, właśnie się zastanawiam, bo warzywa i owoce są mniej kaloryczne od mleka, a w pierwszych tygodniach polega to tylko na poznawaniu smaków, zje 2-3 łyżeczki, część wywali za miseczkę, część na ubranko na podłogę... :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Skali, właśnie się zastanawiam, bo warzywa i owoce są mniej kaloryczne od mleka, a w pierwszych tygodniach polega to tylko na poznawaniu smaków, zje 2-3 łyżeczki, część wywali za miseczkę, część na ubranko na podłogę... :D

Ale będziesz go karmić na początku więc trochę też do buzi trafi :P

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ltr moja koleżanka po 2 tyg już daje cały słoiczek i zastępuje jeden posiłek więc z tymi tygodniami bym nie przesadzala

Kamica gratki dla Piotrusia Szymek na diecie hehe ale liczę na 6 kg za tydzień :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali a tego najslodszego mm próbowałaś? A może kwestia smoczka? Takiego zwykłego kauczuka może sprobuj... ja tak tylko rzucam bo w karmieniu mm praktyki nie mam.

atdcupjy14gifv7v.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera coś mnie podkusiło i weszłam na fb na dział kulinaria... język mi do dooopy ucieka! Ulfe jutro jak znajdę foremkę to piekę twój chlebek!

Dariah lubi tę wiadomość

atdcupjy14gifv7v.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Piotruś zwolnił :) w ostatnim tyg 110 poprzedni 170 g a jeszcze poprzedni 110 g :) dla nas to super sukces.

A słoiczki trafiają całkowicie do buzi. Tak mu smakuje

A co do podawania kaszki. ..ona zmienia smak mleka wiec może bardziej zachęci (lub bardziej zniechęci ) do mleka. U nas kaszka jest używana w przypadku strasznego wybrzydzania przy jedzeniu. Wystarczy miarka i juz lepiej smakuje. Choc nie zawsze. Bo jak serio nie chce to już nic nie pomoże

Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że to nie smoczek bo moje mleko zje z butelki od wczoraj ma bebiko mieszane z pepti zobaczymy

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, ale jakbyśmy na BLW przeszli to już mniej :D
    Skali, nawet jeśli będziemy mieli zupkę czy warzywa zamiast jednego mleczka to będzie mniej kalorycznie, no choćby że dodam jakieś mięso, kaszę czy coś...

• Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziś idę pierwszy raz od ponad roku na indoorwalking. Aż się boję :P Trzymajcie kciuki bym nie padła na zawał w połowie zajęć haha :) Trzeba coś ze sobą zrobić w końcu a w domu raczej nie mam motywacji by znaleźć czas i chęci na ćwiczenia.

Little Red Fox, Dariah, bisacz lubią tę wiadomość

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszło zamówienie z gemini, zapomniałam zaznaczyć że wszystko jest dla chłopca no i mam teraz masę różowych rzeczy o.O będziemy zaraz próbować nakładkę do masażu dziąseł ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, powodzenia! ;)

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Myślę że to nie smoczek bo moje mleko zje z butelki od wczoraj ma bebiko mieszane z pepti zobaczymy
    Zawsze zostaje jeszcze sposób Kamci. Smakowa kaszka powinna mu podejść.

atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Angela, ale jakbyśmy na BLW przeszli to już mniej :D
    Skali, nawet jeśli będziemy mieli zupkę czy warzywa zamiast jednego mleczka to będzie mniej kalorycznie, no choćby że dodam jakieś mięso, kaszę czy coś...
    Chcesz od blw zaczynac? Ja sie bym bala wiec tak jak przy córce pierw papki szybko grudki a pozniej jedzenie do raczki

‹‹ 3035 3036 3037 3038 3039 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ