X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisacz ahhh ten słownik chyba się domyślilas o co chodzi hihi.
    Agatia współczuję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 20:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, bardzo współczuję :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Bijące ahhh ten słownik chyba się domyślilas o co chodzi hihi.
    Agatia współczuję
    Tak Żabko domyśliłam się no i mogę być Bijące :)

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia to straszne, nie wiem co napisać......współczuję.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Podpinam sie mam tylko jedną pare od siostry ciotecznej. A unne się wpijają
    Ja kupuje w tesco takie, albo w Auchan. W Auchan bardzo tanio kupilam.
    W Tesco byly czaderskie, bo wygladaly jak trampki i kazdy jak widzi mlodego w nich to sie cieszy :D
    Ale bezuciskowe sa krotsze troche, ponad kostke sa normalnie, ale to tyle, troche mi to przeszkadza, jak sie spodenki podciagaja, ale Jasiowi chyba nie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 21:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha bisacz =bijące hihihi

Pisze z telefonu a skończył mi się net i zanim się załaduje, zanim edytuje i poprawię to wy już te bzdury czytacie!:-(

bisacz, AJrin, Dariah lubią tę wiadomość

• Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam padnięta na maksa, ale szczęśliwa :) Dałam radę od początku do końca praktycznie w tempie jakie mieli inni :) jupi :)

Agatia, masakra z tym rozszczepem, ale słyszałam, że u wielu dzieci dziurki są i po dalszych badaniach wyklucza się rozszczep, więc trzymam kciuki, że będzie ok.

Amelka też miała czas, że przewracała się z brzuszka na plecy i odwrotnie i też nagle wszystko zapomniała. Za to pełza po całym mieszkaniu bez opamiętania. Trzeba ją pilnować.
    Ulubiona zabawa- wyrywanie mamie resztki włosów. Jak jej odciągam rączki i mówię, że nie wolno, bo mame boli to patrzy na mnie tymi dużymi oczami, uśmiecha się i analizuje ilość wyrwanych włosów w swojej piąstce :)
    Taka świdrygantka z niej jest.
    Siada chętnie, ale jeszcze się chwieje, więc nie dopuszczam by w siadzie przebywała. Próbuje usiąść z pozycji na brzuchu (nóżki podsuwa pod pupę, wysoko na rękach, pupa do góry i jedną nogą kombinuje na boki jednocześnie uchylając jeden z pośladków) :)

My też musimy wybrać się do pediatry. Umówiłam nas na poniedziałek. Sprawa dość delikatna, ale ponoć u wielu dziewczynek się zdarza. Chodzi o zrośnięcie/ sklejenie warg sromowych. Ja zauważyłam u Amelki kilka dni temu częściowe sklejenie. Próbowałam to delikatnie rozsunąć, ale nie da rady. Rozmawiałam ze swoją położną i powiedziała mi, że zdarza się to u dziewczynek i muszę skonsultować ten stan z pediatrą, ale mogę próbować rozsunąć lekko i delikatnie te wargi. A potem natłuszczać.
    Uprzedzam wasze ewentualne pytania: nie, nie używam sudocremu, chusteczki nawilżane używam, tak, ale nie wycieram nimi tam (no chyba, że zdarzy się kupka).

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski

Wysłany: 4 stycznia 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia, ojej, współczuje :(

5v79kzu.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    A w dzień skrzeczy i piszczy. Aż uszy bolą :)
    Wasze dzieci tez wydają poddzwieki?

Pani dr twierdzi ze to nie zęby, ze sie nie najada i stad problemy w nocy.
    Może sie nie najada bo to skok i potrzebuje więcej?
    On ma trwać do 19 tygodnia, Wiec pasuje i u nas :)
    Haha tak, potrafi zapiszczec, ze zlosci lub radosci, az uszy bola ;)

Ja zrobilam eksperyment i maly mial ostatnia drzemke do 18, o 19 30 kapiel, potem inhalacja, wyciszenie, butla i zasnal sam w lozeczku przy szumisiu i karuzeli!! I spi :D
    Ehh od 20 30, nie wiem na jak dlugo i az sie boje, co to bedzie za noc. Trzymajcie kciuki :)

Acha, Ulf, moze byc z tym nienajadaniem. Ja wczoraj, jak zmienilam w butelce smoczek na 3 to sie zorientowalam, ze Jasiu sie nie najadal... No bo to mleczko nam szybko gestnieje i on nie dawal rady go wypic przez mnojsza dziurke. A teraz znow wydaje mi sie, ze jest za duza, bo szybko wypija i leci mu po brodzie czasem, no ale zjada wiecej, bardziej zadowolony i wreszcie w dzien wytrzymuje jak keidys 3 h, a nie 2-2,5.
    Nie pamietam, czy dokarmiasz malego mm?

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlody nie uznaje butelki.
    Dzis znów próbowałam i wypił z 20ml, ale był po cycu, Wiec o tak sukces ze zassal.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    A Piotrek właśnie chce siedzieć. Podnosi się do pionu a jak i naczej to ryk. ..pozostaje tylko odwrócenie uwagi innym tematem
    Kamcia, u nas to samo. Ja juz przestalam walczyc, na pleckach nie chce lezec, na brzuszku tez nichetnie, wszystko przez ten refluks. Pozostaje pollezenie i siad u mnie na kolanach albo w cebuszce do karmienia.
    Na szczescie mamy spoko pediatre i mnie uspokoila, ze to moze byc dla niwgo dobra pozycja przy refluksie i dlatego tak do niej dazy. I mam sie nie martwic kregoslupem, mniejsze zlo. Ale martwie sie, oczywiscie :D Wiec staram sie ograniczac, ale to silacz jakich malo ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia smutna wiadomosc, moze jeszcze wyklucza?

Wysłany: 4 stycznia 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia, moja położna twierdzi, że im mnie chemii w tych rejonach tym lepiej a najlepiej wg niej to płatki kosmetyczne i woda. Stosowaliśmy przez pierwsze 3 mies,. potem z wygody przerzuciliśmy się na chusteczki.
    Agatia, tylko bez paniki of course :) możliwe, że temat cię nie dotyczy. U nas sklejenie nastąpiło w połowie długości od cewki moczowej w kierunku odbytu.
    Jedną z przyczyn (częstych) jest używanie sudocremu. Inne to właśnie chusteczki, ew. jakieś zapalenie wywołane przez bakterie przebywające w moczu. Niewyklucza się też tego, że sklejenie następuje z powodu braku u takich małych dziewczynek estrogenu.
    Ja chcę córeczkę skonsultować, bo są trzy szkoły na rozdzielanie takich cudenek:
    1. jeśli problem jest szybko zauważony to da się samemu powolutku i delikatnie rozdzielić płatki, przy czym należy dużo nawilżać np.oliwką aby uniknąć kolejnego sklejenia
    2. to użycie kremu/ maści z estrogenami ale nie dłużej niż 2tyg i ręczne powoli rozdzielanie- powinno pomóc a jak nie to chirurgiczne oddzielanie (a tego chce uniknąć)
    3. pozostawienie sklejonych warg aż do momentu, w którym w dziewczynki ruszy produkcja estrogenu i wargi powinny same się rozkleić, gdyby nie to chirurgiczne rozklejanie- ale ta szkoła niestety czasem przewiduje powikłania i w sumie bezsensowny ból dla dziecka, bo chirurgiczne rozdzielenie następuje w późniejszym wielku i mimo znieczulenia miejscowego boli. Moim zdaniem po co ma takie rzeczy dziecko pamiętać.

5v79kzu.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam Was i widac, ze najbardziej panikuja i probuja byc idealne mamy jedynakow ( w tym ja :D). To chyba faktycznie prawda, ze przy drugim juz sie czlowiek luzuje.
    Ja w ciazy i nawet jeszcze przed mialam piekna wizje macierzynstwa, moje dziecko mialo byc grzeczne, ulozone, bo przeciez mozna wszystkiego nauczyc, potem jedzenie od 6 mca, zdrowa zywnosc, bez cukru, bez tv, itp.
    Ale :)
    Wszystko sie zmienilo, jak Jas okazal sie dzieckiem bardzo wymagajacym i dal nam popalic przez pierwsze 2,5 mca. Wtedy diametralnie zmienilam nastawienie, przeczesywalam internet, czytalam po nocach ksiazki madrych ludzi, robilam wszystko, zeby znalezc jakies sposoby, ktore nam pomoga, choc na chwile. I wiecie co? Pomogly, a ja jestem mega dumna, ze dalam rade, choc bylo cholernie ciezko.
    I wiem, ze dalej bedzie, dlatego pogodzilam sie z tym, ze Jas bedzie ogladal tv, jak bede musiala np zrobic obiad, ze podam mu dobrej jakosci sloiczki i kasze, poki nie zobacze co mu smakuje, potem zaczne sama gotowac, ale warzywa kupie w zieleniaku u milego pana, ktory obiecuje, ze wszystko z jego ogrodka. Biore to z dystansem, ale nie bede sie przejmowac. I rozszerze diete pewnie po 4 mcu, zaczne od kaszki na noc i przyznam sie szczerze, ze bede bardzo bardzo marzyc o tym, ze kaszka pomoze malemu dluzej spac w nocy, bo niektorym dzieciom pomaga, choc na forum nie ;)
    Jedyne, czego bardzo chce sie trzymac to cukier jak najpozniej i jak najmniej slodyczy. Mam nadzieje, ze dam rade.
    Rozpisalam sie, ale chcialam napisac, ze nie krytykuje nikogo, bo kazde nasze zdanie, kazda opinia uwarunkowana jest przez to, czego musielismy doswiadczyc. Dlatego bedzie sie roznic.
    Ale wszystkie te doswiadczenia sa bardzo pomocne imi akurat duzo daja, choc przyznam, ze nie lubie, jak ktos z gory ocenia. Nie chce podac kaszki, zeby malego utuczyc ;)

Angela89, Anulka01, bisacz, AJrin, Dariah lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia to strasznie przykre. Oby chociaz byl lagodny i dal sie szybko wyleczyc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Violett niestety wyniki na maksa do doopy, jutro mają podać jaki rodzaj nowotworu (bo że jest są pewni) i ewentualne metody leczenia :( kurde dziewczyna 36 lat ręce mi opadły kur... ale Nowy rok się zaczyna :(
    Tule <3 nie wiem co powiedzieć, oby się szybko i dobrze leczył

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia współczuje :(

Hej Sabinka! Dawno cię tu nie było :) jak tam u was?

Sabina lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia współczuję :( może nie będzie tak źle trzeba wierzyć mój m miał chloniaka na szczęście udało się wyjść cało.

Dałam kleik ryżowy rzucał się ale zjadł jak mu w trakcie wysmarowalam dziąsła

Moja teściowa najlepsza pisze że może jest jakieś mleko dla niejadkow z witaminami jej

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia oby jednak lekarze się mylili..

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej uważam że nie panikuje ja po prostu pisze po 10 razy to samo bo przeważnie nie ma odzewu to pisze aż ktoś się zlituje i coś napisze no może teraz panikuje bo boję się szpitala 6 jest wolny potem weekend więc co zrobię jak dalej nie będzie chciał jeść

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
‹‹ 3038 3039 3040 3041 3042 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ