X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka,
    Podziwiam Cię z całego serca za Twoją cierpliwość...
    Nasza kolek nie ma od kiedy nie jem mleka ale zdarza się że jak zjem coś co jej daje gazy to ją to budzi z lekkim płaczem :/ a może jadłaś coś nowego? Rozszerzyłaś może dietę?

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Ulf, ja ostatnio od kilku osob z rodziny M uslyszalam, ze juz luz, bo 4 mce skonczy, dostanie na noc kaszke i bedzie spal. M sie oczy zaswiecily, a ja oczywiscie smutna, bo wspominam co na forum. No ale dojrzalam do tego i musimy sprobowac ;)
    Ale czekam z decyzja na dzisiejszego gastrologa.

Za to sie pochwale, znow zawinelismy malego na noc, tzn. zawinelam pieluszka raczki i w tym do woombie, bo jak byl owijany w kocyk to mial te raczki jednak ciasniej. Pobudka byla na jedzonko po 23, potem kolo 2 pomarudzil, dostal smoczka i spal do 6 45 :D
    Jestem wyspana :) w koncu :):):)
    Jedyny smutek, ze juz nie chcialam go zawijac, no ale mam wybor, niewysypiac sie lub spac, ehh.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia 80 to ja wlasnie po raz pierwszy zamowilam :D w smyku znowu jakies promocje i 5 bodziakow za 41 zl np.
    Jeszcze wzielam pajace, wiec dopiero zobacze, jakie to dlugie :)
    A teraz mamy mocne 68 i male 74.
    Alez te nasze maluchy rosna.

Angela, u nas tez snieg :D i tez sie ciesze jak dziecko, ale jak pokzauje Jasiowi przez okno to go w ogole nie wzrusza :D Na sanki to pewnie od nastepnej zimy ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah, u nas tez kiepsko na brzuszku, bo Jasiek duzo ulewa. Przez informacja o refluksie meczylam go na tym brzuszku i nawet kilka razy sie nieswiadomie obrocil na plecki, ale ostatnio nie mam serca i przez to niewiele na tym brzuszku robi.
    Namietnie ssie piastke :) Oglada zabawki, czasem sie podniesie wyzej, a potem placz..

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie zawijamy.
    Choć myśle ze byłoby lepiej bo raczki mu latają. Ale już wyrósł z woombie. I nie chcemy kontynuować. Jest jakoś.

Dzis tylko dwa razy karmienie. Plus raz włączenie szumisia.
    Ze tez nie wymyślili takiego ba Bluetooth, żeby smatphonem go uruchamiać bez wchodzenia do dziecka pokoju ;)

Dariah lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulf, ja kupilam to srednie woombie w akcie desperacji, jak mi wyrosl z kocyka, potem jakos przez swieta spal u tesciow z raczkami na zewnatrz, a jak poulewal na woombie to zaczelismy bez i niby ok, bo spi, ale jedno karmienie wiecej wychodzi plus marudzenie, przebudzanie co godzine czy poltorej.

Juz w sumie nie wiem o co chodzi i jaka jest magia tego woombie, ale poki co poddaje sie i niech spi, i my tez ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się mogłam pośpieszyć z tymi wyprzedażami, bo widzę że same małe rozmiary zostały tego co mi się podoba :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze cos przeczytalam w poradniku z Bebiko chyba :D
    Ze dzieci powinny w nocy miec przerwe w jedzeniu, bo czeste jedzenie obciaza brzuszek. Moi tesciowie tez mi to w kolko powtarzaja, ja myslalam, ze to mit, bo przeciez dzieci kp jedza na zadanie i w ogole.
    Ale odkad Jas zaczal jesc w nocy tak jak w dzien, czyli co 3 h to zaczelam sie nad tym zastanawiac.
    Bo wiecej w nocy baczkow przy tym i takiego wiercenia, przelewanie w brzuszku po jedzeniu.
    I tak sobie mysle co go bardziej "utuczy" 3 karmienia w nocy czy jedno przed snem z dodatkiem kaszki, hmm.

Wiem, wiem drazliwy temat :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po śniadanku, mały fika na macie a ja piję kawę. Wiatr się trochę uspokoił
    ale to co się działo nad morzem to jakaś masakra, takiej cofki to ja jeszcze nie widziałam. Proszę o trochę spokojniejszej pogody.

Martwi mnie tarmoszenie uszu przez małego, zaczynam myśleć czy przypadkiem nie ma takiego zapalenia jak Liwka Agatii. Cały czas mu je natłuszczam, staram się nie przegrzewać, obie zimowe czapki leżą i używamy tylko takiej jesiennej. Nie wiem sama.

Wczoraj pisałam, że mój leniuszek ani myśli przekręcać się z pleców na brzuch a przed chwilą to zrobił :) :) Ciekawe kiedy zacznie piszczeć bo w odwrotną stronę nie umie.

Natka jak macie się męczyć to podawaj jej na noc saba wiem co czujesz bo jak tylko zobaczę to charakterystyczne prężenia to cierpnę. Zakwasy mówisz, ja po miesięcznej przerwie byłam na aerobiku i dziś nie mogę na sedes usiąść tak mnie wszystko boli hehe.

Foxiku ciekawe skąd ta gorączka szczepienie?zęby? zdrówka życzę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf oni co chwile wrzucaja nowe rozmiary, nie wiem o co chodzi.
    Ale jak przychodzi sms, ze wyprzedaz to zauwazylam, ze od razu trzeba, bo jest full rozmiarow, a jak wzielam sie za to po 3h to mi pozabierali.
    Juz chyba 4 raz poluje na body z krotkim rekawkiem 5 za 41 zl i zawsze zanim wybiore inne rzeczy ktos mi to wykupuje :D Musze chyba zamowic same bodziaki do smyka i tyle.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisacz, ale super ze sie przekrecil :)
    Co do uszek to ja bym oczywiscie sprawdzila, tez sie boje tego bezobjawowego zapalenia ehh.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wlasnie 2 jedz8nio mamy.mojj syn jest taknnie delika5ny ze az cyc mnie boli o.O

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz, chyba szczepienie :/
    violett, muszę polować. Chciałam w HM kupić większe, dorzuciłam do koszyka, po chwili nie ma o.O

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka a ty kp? Może zjadłaś coś co młodej nie podpasowalo.

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Darusia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 10:21

Dariah, Natka-matka wariatka :), Anulka01 lubią tę wiadomość

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas od 2 tygodni dziwna sytuacja, do tek pory maly bardzo duzo rozmawial, odpowiadal na moje wydluzanie samoglosek, sumie bylo tego bardzo duzo, a ostatnio prawie wcale. Odkad namietnie pcha piastki do buzi to z dzwiekow jest smiech, pisk lub placz ;)
    I sie martwie, gadam do niego coraz wiecej, wiem ze te dzwieki sa, ale sie zmienily i nie wiem czy to przez skok, zapomnial, czy mu sie nie chce?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, musiałam przełożyć wizytę, dopiero na 8 marca jest termin..
    prywatnie (tutaj włącza się cenzura), no nic nie moja wina że dziecko ma gorączkę :/

zapłaczę się, kurde... a kazali nam okulistę zaliczyć jak Mały będzie miał 3 miesiące

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha
    dziecko mi odjeżdża w kolysce :) podnosi nogi do góry i wali w materac. I tak przejechał kołyska jakieś 50 cm wzdłuż łóżka :D mąż się śmiał bo wygląda jak zaglowka z tym baldachimem

bisacz, violett lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś szczepienie. Ciekawe jak osluchowo. ..i mamy słońce. Będzie spacer! !

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet nie martw się mój z tym "gadaniem" ma tak samo. Potrafił piszczeć przez dwa dni a teraz jakby o tym zapomniał ale wydaje inne dźwięki chyba taki intensywny okres rozwojowy i dlatego. Mój tak zasysa piąstkę, że ma całą mocno czerwoną.

violett lubi tę wiadomość

‹‹ 3040 3041 3042 3043 3044 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ