X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po wichurze nie ma jednej fazy i akurat nie ma prądu w gniazdku do którego przyłączona jest lodówka a dojście żeby kabel przełączyć gdzie indziej fatalne. Zaraz zasoby lodówki będę musiała na dwór wynieść.

Foxiku ale macie pecha

• esmi Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,
    niestety nie mam możliwości tak często się odzywać z uwagi na chorobę Kacpra ( zmiany w płucach ) i biedak jest na zastrzykach. W dniu dzisiejszym konsultowałam sie z lekarką i mamy kontynuować zastrzyki i w poniedziałek do Niej się zjawić.
    Ogólnie dziewczyny zauważyłam jedną rzecz, że strasznie niektóre dziewczyny ( bez urazy ) mówicie o eko warzywkach ze nie będziecie dawały kaszek sraszek mmm słodyczy tv ale powiem Wam jako mama dwójki dzieciaczków, że napewno chociaż z jedną rzecz zmienicie. Życie zweryfikuje bardzo. Kiedyś też gadałam broń boże słoiczków ale jak pluł moimi to dałam słoiczka i co ? zjadał chętnie. A wracając do EKO to najgrosze gówno!!!! najlepsze to swoje jak sobie sama posadzisz bo wiesz, że niczym nie pryskane.
    Tak samo odnośnie kiedy rozszerzać dietę. Nie negujcie podjętych przez inne matki odnośnie rozszerzenia. Jedna rozszerzy w 3 ,4 miesiacu a inne rozszerzą w wieku 6 miesięcy. Każde dziecko jest inne. Z doświadczenia wiem, że jak starszaka zaczynałam od 4 miesiąca nie chciał jeść nie był zainteresowany- odpuszczałam i próbowałam kilka dni później... do 9 miesiąca był głównie na mleku nie chciał jeść warzywek owocków itp. Kasza też bleee. Żył mlekiem tylko... Teraz widze po Kacprze ze też będzie tak samo... bo nie je dużo ale może mu się odmieni.
    Oczywiście każda ma prawo wyrazić swoje opinnie ale nie każcie dla innej Mamy robić tak ja Wy robicie... to mija się z celem :) przecież to forum każda kobieta może się wypowiedzieć.

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, mogłam nie iść na to szczepienie :(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf
    gorączka się zdarza
    oby to była tylko jedna noc
    ja od drugiego szczepienia mam jeszcze nurofen zamiennie dla paracetamolu. Pierwsze -gorączka na noc. Drugie szczepienie -nic. Dziś może być różnie.
    Ale masz już to z głowy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esmi
    cieszę się ze unikneliscie szpitala. Zdroweczka dla malutkiego

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martwię się, mam nadzieję że z oczkami wszystko jest dobrze, że są zdrowe :(
    i teraz kolejne dwa miesiące jak sobie przypomnę o tym będę się przejmować :(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z oklulista nie mogę się dodzwonić od miesiąca a rano nie mam kiedy lecieć na rejestrację. ..a miała być wizyta PO 4.MIESIĄCU. ..tez mnie wkurza ten stan rzeczy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf
    A mały ma teraz gorączkę ze musisz wizytę odwołać?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, ma podwyższoną temperaturę ok 37,8 przed chwilą jak mierzyłam, poza tym jest okropnie słaby, śpi nadal. Na zewnątrz mocno wieje i sypie śniegiem, znowu wszystko zasypane, przed domem mam śnieg do pół łydki - nie chcę w takim stanie i na taką pogodę ryzykować wyjściem, dzwonię, proszę, ale albo nie przyjmują niemowląt albo terminy z kosmosu, kurde... w szpitalu nam mówili że po 3 m. zaliczyć neurologa i okulistę, mogli dać skierowanie, a ja po porodzie i wizycie Młodego na oddziale intensywnej terapii byłam zbyt zmęczona by kontaktować. W przychodni nie widzą potrzeby, lekarz prywatnie mi nie da. Więc wszystko zaliczam prywatnie bo nawet lepiej. Raz byliśmy na NFZ na usg i nigdy więcej do tej przychodni nie zamierzam iść.

• Dariah Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet,
    No wlas nasza też się nie garnie do przewracania..na brzuszku długo nie wytrzymuje. .leniwa..ale za to jak ją trzeba nosić to tylko na pół siedząco lub w pionie, na płasko wscieklizny dostaje.
    Co do gadania, mieliśmy taki tydzień że bardzo mało mówiła, a wcześniej non stop. ..ale teraz wróciło do normy i już nie pojedyncze samogloski ale łączy je w całe serie hehe :))

Ulfe,
    U nas zawijanie by nie przeszło bo Mała się denerwuje jak jej kocykiem ręce przykryje więc nie chcę wiedzieć co by robiła gdyby ją zwinąć :))

violett lubi tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak niektóre matki załatwiają terminy na cito? ja się prosić nie umiem czy co? :/

• Dariah Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF,
    A nie ma innego lekarza który może przyjąć trochę wcześniej? :(

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett tak bywa nie przejmuj się mój też napierdala się przekraczał później jak zaczął gadac i się śmiać zapomniał co to przekrecanie. Ale od wczoraj opanował w dwie strony więc powróciło.
    Ponoć tak jest ze nowe umiejętności zabierają na chwilę stare dziecko jakby zapomina ale to powraca spokojnie.

violett lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia serio kurde całe łóżko? No to powiem że wnet jak raczkowal ie już musisz uważać gdzie z kołyska wyjedzie haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 09:41

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia zdrówka daj znać co po kontroli.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No
    udało się
    w końcu (po miesiącu )się dodzwonilam i okuliste mamy 16 stycznia. juz mężowi mówiłam ze ma brać wolne

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah, nie każdy przyjmuje niemowlaki, szukam dalej, póki co moje Smoczątko wstało, wiec będę dzwonić później, jak się na drzemkę uda... ostatnie szczepienie zniósł dobrze, teraz go kompletnie rozłożyło :(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Kamcia serio kurde całe łóżko? No to powiem że wnet jak raczkowal ie już musisz uważać gdzie z kołyska wyjedzie haha

Kołyska waży :) nieźle lupal tymi nogami :) na wyjeździe w turystycznym to pod nogi podkladalismy duży koc

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf
    będzie dobrze po szczepieniu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze co do diety muszę dodać bo akurat wczoraj rozmawiałam z moją koleżanką ma 2 maluchów rok po rok.
    No i ona mnie przestrzegają przed trzymanie się stricte 6 miesięcy. Ona miała taki przypadek że za wszelką cenę czekała n an te 6 miesięcy pomimo że młody się gatnalni łapać wszystko że stołu. Efektem było to że jak po 6 miesiącu dostał to tego samego dnia odrzucił pierś i nie chce mleka. Walczyli aby jadł mm bo nie chciał ani piersi ani nic z butli w efekcie po 2 tygodniach spadł z 75 centyla na 10 i piersi już nigdy nie chciał pomimo prób.
    Więc słuchajcie instynktu i obserwuje dziecko. Każde dziecko jest inne jednym trzeba dosłownie wodę innym nie ;)
    Przecież każdy ma inne smaki

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

‹‹ 3041 3042 3043 3044 3045 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ