X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zastanawiam czy mojemu zeby nie ida..bo malo je , duzo spi, martwi mnie to ze malo je hmm...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka, a jak wlasnie na mecie? Jak wagowo? Masz diete czy na razie nie?
    Ja ciagle nie mialam czasu na badania ehh, mialam isc jutro, ale bedziemy mieli ksiedza.
    A z dieta na razie u mnie kiepsko :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem zla bo cycki, pelne mleka a Ifimrobi, sobie jaja i nie ma zamiaru jesc :/ musialam sciagac i przeszlo 250 ml mleka mam...chyba schowam do lodowki bo kiedy on to niby wypije jak w noc spi, a mleko 8 h mozs stac w temp pokojowej ehh

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, podziwiam :)
    Ja chcialam drugie szybko, ale po ciezkim porodzie mi sie odwidzialo :p Teraz juz zapomnialam i pewnie niedlugo zaczne bardziej myslec, ale jeszcze troche.
    Tez mi sie corcia marzy :):)

Dariah, Natka-matka wariatka :) lubią tę wiadomość

• Dariah Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka,
    Szacun!! Chcę żeby Z miała rodzeństwo ale zacznę myśleć o tym jak będzie mieć około 2 latka :)
    Po pierwsze nie widzę siebie z dwoma szkrabami na raz a po drugie mamy bardzo małe mieszkanie więc musimy najpierw dorobić się większego ;))

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka to zycze, zeby ladnie spal :)
    Ja tez bede zaczynac od jednej miarki do mm, ale chyba jeszcze z tydzien poczekam.

żabka04 lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz tez lubi jeżdżenie po dziaslach zwłaszcza jak matka palucha da do pyska ale na bank nic się nie dzieje
    ja wiem ze zęby wyjdą niepostrzeżenie
    tak samo zyczylam sobie dziecka bez kolki !!!

Siwa robię się od dawna
    włosy natomiast MI NIE WYPADAJĄ!
    W pierwszej ciąży poszłam do fryzjerki podciac włosy bo "po ciąży wypadają ". Kobieta powiedziała ze nie zawsze tak jest. Po pierwszej ciąży i teraz włosy wręcz rosną (mam takie krótkie nowe kosmyki ) I nie wypadają

Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali tak widziałam Twój post, dzięki! Młody jak śpi na mnie to tych odruchów nie ma.. może dziś taki dzień?! Robiłam imieniny Kacpra i trochę nerwowa byłam może młody to czuł.
    Ja mam nadzieje ze te problemy ze spaniem miną po skoku... Ale jak któraś tu napisała ze on trwa nawet do 19 tygodnia to mnie wygięło...
    Żabka tak ja ciagle bez okresu ale ja tylko kp. Jak karmiłam Kacpra to ja chyba po 6 miechach dopiero dostałam!

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka nie ma takiej potrzeby sama sie odstawić od chcą.
    Daj jej i sobie tego szczęścia :-)

Kamica to chyba tobie trzeba wlać?! ;-)
    Jak masz zrobić Małgosie jak chcesz rozwodu???? Żartuje
    Usiądź wygarnij co ci leży na sercu i się dogadajcie i przy okazji zróbcie Małgosie :-)
    Piękne imię mam sąsiadke (2latka) Małgosia cały czas się śmieje i juniora mi glaska taka opiekuńcza:-)
    I robi mi pa pa i tak ładnie mówi papa:-)

Nie no poważnie tyle razem przeszliscie i macie nie skreślajcie tego nie warto.
    Pewni nic strasznego nie zrobił co by trzeba było go skreślić na amen.
    Oczywiście to wasza sprawa już nie gderam:-)
    Wierzę że się pogodzicie no to jeszcze to chciałam dodać Kamciu.

Adama
    Junior dzisiaj też kupy nie zrobił:-(

kamciaelcia, Natka-matka wariatka :) lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Kochana, a co on nabroilv?? :(
    Po pierwsze -palcem nie trafiłam i polubiłam
    po drugie -nie ma czegoś takiego jak nabroil. ..coś pękło. ..przed świętami na fb wspomniałam o tym. ..coś we mnie pękło. ..nie mam już nawet cierpliwości do niego. ..w Kołobrzegu do swojej ciotki mówiłam juz o tym rozwodzie. ..dostrzegli ze jest problem. ..no bo jest. ..ale nie umiem a może nie chce go rozwiązać

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia super, ciesz sie!!
    Ja dzisiaj koka zrobilam i tak patrze, ze mam male zakola :D
    Mysle sobie, nie no, pewnie zawsze mialam, a teraz rzadko w lustro patrze ,bo nje ma kiedy :p
    Szukam zdjec w telefonie z czasow ciazy i cholera nie bylo.Kazde mycie glowy, szczotkowanie i suszenie to jakas masakra, mnostwo wlosow sie sypie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, a moze wyjedz gdzies sama z malym, tzn. do rodziny, zeby nabrac dystansu, przemyslec, zatesknic?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Zabka, a jak wlasnie na mecie? Jak wagowo? Masz diete czy na razie nie?
    Ja ciagle nie mialam czasu na badania ehh, mialam isc jutro, ale bedziemy mieli ksiedza.
    A z dieta na razie u mnie kiepsko :D

Chyba moja endokrynolog miała rację i mam za mała dawkę bo biorę tylko 500 siofor.
    Przed ciąża na mnie działala super ba widok lodówki ba nawet kuchni mnie cofalo a teraz nic.
    Nie powiem jem mniejsze porcje bo jak za dużo nawale to albo nie zjem bo brak miejsca albo źle się czuję po posiłku (żołądek skręca) więc nie ryzykuje.
    Nie mam odruchu na widok lodówki. Jem coś słodkiego też nic jedynie pepsi nie mogę tak mnie czyści że już jej nie chce.
    W lutym mam wizytę u enfo zrobię badania i chyba ale jestem bardziej pewna ze zwiększy mi dawkę.
    Żadnej diety nie mam.
    A jeśli chodzi o wagę stoję w miejscu od porodu ale widzę po ciele moim że mam dużo wody :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Kamcia, a moze wyjedz gdzies sama z malym, tzn. do rodziny, zeby nabrac dystansu, przemyslec, zatesknic?

Dobry pomysł :-)
    Tyle że ona pewnie sobie radę da bez niego i musiało by dużo czasu upłynąć żeby zatesknila:-(
    A może się mylę????.....

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc.
    W nocy dam znać na karmieniu nr 1 ile przespal na tej kaszce:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 23:36

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett
    mąż wyjechał (na to szkolenie co nawet telefonu nie miał wiec pełna separacja ) I nawet wtedy się z myślami nie ogarnelam. ..czasem mam wrażenie ze juz nie wiem w czym problem bo to się tak ciągnie ale z drugiej str tyle tego jest wszystkiego ze nie ogarniam
    któregoś dnia ajrin mi tu jedno uświadomiła -to coś pękło w dniu kolizji z honda...nie jestem aż tak głupia by za kolizje męża winić i temat drazyc (bo ważne ze nic nikomu się nie stało ) ale wtedy poczułam WIELKIE ROZCZAROWANIE i do głowy weszło wszystko z czasów dawnych. ..bo ja z tych co pamiętają i nie wybaczaja. ..a jak mam żal jestem podla. ..jak jestem podla tracę szacunek. ..wpadając w takie błędne koło jestem nieszczęśliwa i bardziej podla a patrząc na to widzę tylko ze nie jest to normalne i nie warte niszczenia drugiej osoby. ..Mąż nie zdradził. Nie bije. Nie pije (nałogowo i patologicznie ). Ale czegoś nie ma

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Żabka, natka, sarcia
    to raczej nie chwilowy kryzys
    i to nie kwestia jednego grzeszku
    mi trudno się przełamać i nie ma wciąż porozumienia
    od 2 miesięcy? ??
    Narazie święta tego nie naprawiły (z mojej strony )
    A chciałam jeszcze Malgosie

Kamcia, może warto porozmawiać? Wiem, że to taka dość głupia rada, ale całkiem skuteczna :) przynajmniej w moim wypadku.

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Dobry pomysł :-)
    Tyle że ona pewnie sobie radę da bez niego i musiało by dużo czasu upłynąć żeby zatesknila:-(
    A może się mylę????.....
    :) chyba masz rację :D nawet mój mąż to wie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Natka

a jak rozumiem u was nie ma w ogole mozliwosci na naguralne poczacie ?

Sarcia, całkowicie nie ma. Gdyby nie bardzo przemiły, anonimowy pan, którego nazywają okropnie moim zdaniem "dawcą" a dla mnie powinien nazywać się "darczyńcą" to Amelki by nie było.

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka
    zawsze warto porozmawiać
    ale jakoś i tego brak
    ja głośno mowie co myślę
    mąż słyszał
    moja bliska ciotka tez. ..jak wyjezdzalismy to na ucho mi kazali spokorniec. Bo ja się nie godze. ..Mąż bardzo chce się dogadać. ..mam opory bo podobna sytuacja może się powtórzyć i bez sensu tracić czas teraz
    ja wiem ze mam wstrętny charakter

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 3055 3056 3057 3058 3059 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ