X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin mój bobas śpi pod kołderką ale rączki wykładam mu na wierzch, odpukać jaszcze się nie zdarzyło, żeby nakrył sobie buzię.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli raczej są dzieci które gryzą i które nie gryzą :D
    Bo z Emilka tego nie pamiętam
    Teraz to mamy dużo śmiechu z tego gryzienia :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tak się rzuca do gryzienia jak mam go przodem do siebie jak mu się uda ugryźć moja brodę to wydaje takie żarłoczne dźwięki że hoho :)

Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kolderka w kolysce była od urodzenia ale potem się odkrywal (3 razy nakryl )i śpi w spiworku
    długo nie pospi bo wyrasta :)
    Powoli w głowie układam przeniesienie małego do jego pokoju ale skubaniec ostatnio wcześnie wstaje ale on jest niewyspany i laduje ze mną w łóżku gdzie dosypia
    i to łóżko zaczyna mnie martwić

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Mój tak się rzuca do gryzienia jak mam go przodem do siebie jak mu się uda ugryźć moja brodę to wydaje takie żarłoczne dźwięki że hoho :)
    Dokładnie
    ZARLOCZNE DŹWIĘKI :D

bisacz lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:

Żarłoczne dźwięki! ! Hehe się uśmiałam! I wyobraziłam sobie ciasteczkowego potwora co się na Ciebie rzuca !
    To chyba efekt siedzenia w domu. ..:)

bisacz lubi tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już zjedliśmy dynie (resztki) zapis mm aż 130ml i zrobił kupala hahaha
    Pewnie za chwilę pójdzie na tą dłuższą drzemmke.

Dziś mam kurierow.
    Nawet nie wiem co przyjdzie bo tyle zamówiłam hahaha
    I wieczorem będę miała skoczka hura cieszę się jak dziecko.
    Roberta Ciotki koleżanka będzie w okolicach to odbierze.

Przebralam i znowu dalej robi kupę.

Bisacz luzuj portki.
    To co ja mam powiedzieć jak on sie Darłowo dzień i nic przez niecałe 2 mce?:-(
    Nie możesz tak przeżywać.
    Przecież to normalne że może go brzuszek boleć po czymś
    A ty jak coś zjesz czy to nowość czy coś np zepsute a wyglądało na świeże i brzuch cie bóli?
    Nigdy nic nie wiadomo a wiedzieć też musisz co mu służy a co nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 10:55

bisacz lubi tę wiadomość

• Dariah Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin,
    U nas najpierw była kołderka bo jak Zosia była malutka to nie chciała śpiworka. Przykrywaliśmy ją kołderką a w zasadzie nawet nie kołderką tylko kocykiem Minky bo on jest trochę bardziej sztywny niż kołderka i nawet jak raz się "nakryła" to tak nie do końca..w sensie że kołderka jest taka miekka i plastyczna i faktycznie może nakryć całą buzię, a ten kocyk nie.
    A teraz śpi w śpiworku :)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze Dzieci też gorzej podrapane po obcięciu paznokci niż przed? Mój jak dziecko wojny wygląda, aż czasem wstyd się ludziom pokazywać. Kurczę i nadal ma te czerwone poliki, a że skóra sucha to już pomysłu nie mam :(

• AJrin Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF a probowalas krem avent? Bo ja najpier stosowalam ten co ty bo sklad mi sie bardziej podobal ale niestety nie dal rady dopiero wczoraj 3 razy posmarowalam aventem i dzos juz ladnie wyglada.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tzn tym avene? co dziewczyny polecają? dostałam próbkę musteli, ale nie wiem czy to coś warte. Mam wrażenie że odkąd się ślini bardziej, a potem wyciera w buzię jest gorzej, więc może to nie na tle alergicznym?

• Dariah Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF,
    Nasza też się drapie cały czas...paznokcie obciete czy nie. .nie ma różnicy. ..
    Plus te suche czerwone place...
    Tez wygląda jak dziecko wojny.
    Jedno co zauważyłam to że te place robią się dużo dużo gorsze po spacerze na mrozie. Więc na kilka dni koniec ze spacerami - niech się ta skóra trochę wyciszy.

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uwaga, będzie głupie pytanie
    co zamierzacie zrobić z dzieckiem jak zacznie się przemieszczać, a będzie potrzeba wyjść do toalety lub np otworzyć drzwi listonoszowi?

dziś zauważyłam że mój zaczyna "pełzać", w ciągu kilku minut przemieścił się na ok 30 cm więc póki co ok, ale z czasem może się zrobić problematycznie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    LRF,
    Nasza też się drapie cały czas...paznokcie obciete czy nie. .nie ma różnicy. ..
    Plus te suche czerwone place...
    Tez wygląda jak dziecko wojny.
    Jedno co zauważyłam to że te place robią się dużo dużo gorsze po spacerze na mrozie. Więc na kilka dni koniec ze spacerami - niech się ta skóra trochę wyciszy.
    mój się ostatnio do krwi podrapał :(
    ale z czasem zaczną się siniaki, guzy, obdarte nogi i inne rany bojowe...

• AJrin Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF tak tym co dziewczyny polecaly ale u nas poliki od mrozu chyba czerwone.

Co do drugiego pytania jamam zamiar zostawiac otwarte drzwi i bede miala nadzieje ze za mna bedzie pelzal. Jesli nie to pewnie bede brala do lazienki i soe z nim zamykala.
    Moj M juz tego etapu nie moze sie doczekac ale on ma innyn plan kupic ubranko w froterke i niech zamiata podlogi ;)

Dariah lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    co zamierzacie zrobić z dzieckiem jak zacznie się przemieszczać, a będzie potrzeba wyjść do toalety lub np otworzyć drzwi listonoszowi?

dziś zauważyłam że mój zaczyna "pełzać", w ciągu kilku minut przemieścił się na ok 30 cm więc póki co ok, ale z czasem może się zrobić problematycznie...

Rozgladam się za kojcem :)

• Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:

LRF moja juz od ok 2tyg pelza. W sumie to teraz to zapyla jak blyskawica. Ja mam ciagle duzy koc rozlozony na podlodze. Jak dzwoni listonosz czy ide do lazienki to daje jej jakas absorbujaca zabawke i narazie starczy mi czasu by zalatwic co trzeba :)

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my toaletę mamy taką 1x1, więc się nikt poza interesantem nie zmieści :(
    a na kojec miejsca nie mamy, a jeśli chodzi o łóżeczko to chciałabym, żeby kojarzyło się tylko i wyłącznie ze spaniem...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    LRF tak tym co dziewczyny polecaly ale u nas poliki od mrozu chyba czerwone.

Co do drugiego pytania jamam zamiar zostawiac otwarte drzwi i bede miala nadzieje ze za mna bedzie pelzal. Jesli nie to pewnie bede brala do lazienki i soe z nim zamykala.
    Moj M juz tego etapu nie moze sie doczekac ale on ma innyn plan kupic ubranko w froterke i niech zamiata podlogi ;)
    Nie, no uwielbiam Twojego mężą :) :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF coś pamiętam, że chciałaś wydzielić takie zamykane miejsce dla małego....pomysł upadł?

‹‹ 3072 3073 3074 3075 3076 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ