X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bebbetto faktycznie bardzo ładny ;) ale my musimy osobiście te wózki pooglądać i sprawdzić, które nadadzą się na jazdę ekstremalną :) dodatkowo planuję kupić do wózka i fotelika poduszkę angel wings, żeby amortyzowało wstrząsy, mamy w okolicy lasy, to tam będziemy się wybierać na spacery

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 15:24

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia_M wrote:
    Ja płaciłam 150 zł za usg tarczycy z wizytą.[/QUO ją za same USG 120 wizyta u endo u mnie 100a robil mi jakiś chirurg

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Fuck, a dziś zjadłam... Wczoraj specjalnie kupiłam, żeby jakąś rybę jeść... :/

mallgorzatka, skąd Ty się tego wszystkiego dowiedziałaś?!?!?!?! :O

Podobno wędzone na ciepło można. Na zimno nie.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ho :)
    jestem towarzyszki doli i niedoli :D

dziecko ma się świetnie, ruszało rękami i nogami:) widziałam same stópki <3
    serducho bije 170 razy/min :P i w ogóle śmieszny ten mój żelek :)

ginek po znajomości oprócz usg zrobił cały kompleks wizytowy, badanie na fotelu itp:) miło.

aaa i proszę mi zmienić Ksosiu termin na 26.09.2016 jednak trzymamy się terminu z miesiączki:)

wiecie co? beznadziejnie jest być prawie na końcu listy :P
    wy już to wszystko przeżywałyście a ja podniecam się dopiero teraz :P

Żabcia super ta pioseneczka:)

malGORZAŁKA :D Ty nasz detektywie :D
    swoją drogą brzydka ta BLAIR :P

Ja pappa nie robię, lekarz nie karze,mówi że wszystko jest ok, nie jestem po 35 rż żeby ryzyko było jakieś większa a po trzecie zadaję sobie pytanie, po co mi pappa bez wskazań? nie mam w rodzinie nikogo obciążonego chorobami genetycznymi,co mi to da? czy coś zrobię jeśli się okaże że coś jest nie tak? usunę? odpowiedź brzmi NIE.
    więc jak dla mnie ten test bez wskazań nie ma sensu:)

Gumcia, staraczka_85, martta, Bee85, maluutka90, mmargol, Sabina, szpilka, Strazaczka1990, Angela89, Pysiaczek89, slodka100, Behemottka, violett lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Kaszka Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka właśnie takie miałam nastawienie jak Ty i też do 35 jest mi jeszcze daleko ale lekarka mówi, że lepiej sprawdzić i że co prawda potencjalnej choroby nie da sie wyleczyć ale można się przygotować na choroby współistniejące. Podobno na całym świecie robi się Pappa, niestety w pl nie wszystkich stać i dlatego robi się samo usg. Ja Pappa i tak mam za darmo więc dla świętego spokoju zrobię, choć szczere mówiąc nie całkiem czuję taką potrzebę

ckaiflw1xmxjuufc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie czuję potrzeby robienia PAPPA, bo lekarz mi powiedział, że to dodaje tylko 10 % do wyniku, a samo usg niby 70 %, więc te liczby i tak mnie nie zachęcają do badań :( a niestety stres jest i będzie... aż do poniedziałku! :(

ja próbuję się zmobilizować do wyjścia do sklepu, żeby kupić coś na jutrzejszy obiad, a nadal nie mam pomysłu co zrobić, chodzą za mną krokiety, ale z czym...?

• Kaszka Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja też nie czuję potrzeby robienia PAPPA, bo lekarz mi powiedział, że to dodaje tylko 10 % do wyniku, a samo usg niby 70 %, więc te liczby i tak mnie nie zachęcają do badań :( a niestety stres jest i będzie... aż do poniedziałku! :(

ja próbuję się zmobilizować do wyjścia do sklepu, żeby kupić coś na jutrzejszy obiad, a nadal nie mam pomysłu co zrobić, chodzą za mną krokiety, ale z czym...?

ze szpinakiem i serem feta! smakuje nawet tym co szpinaku nie lubia :D

ckaiflw1xmxjuufc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:

Red Fox -> Pappa dodaje Ci 20% do wyniku usg. Nifty/Harmony/Aminopunkcja dodaja 29%. Wiec usg+pappa daje 90% szans. Ale to i tak tylko statystyka. I to dla ludzi o mocnych nerwach...

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszka jakbym miała za darmo to możliwe że bym zrobiła hehe :)
    ale w zaistniałej sytuacji to nawet o tym nie myślę, nie kalkuluję i już:)
    mi w zupełności wystarczy to co zobaczę na usg i co powie mój lekarz.
    ja nawet nie mam ustalonego tego usg prenatalnego :P pójdę za 2 tygodnie na wizytę to się zapytam :P

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszka, ostatnio były i fakt bardzo lubię, teraz zastanawiam się nad pieczarkami i serem żółtym, ale pewnie jak dotrę w końcu do sklepu to inny pomysł wpadnie do głowy :P

Żabcia_ lubi tę wiadomość

• Sophia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszka wrote:
    ze szpinakiem i serem feta! smakuje nawet tym co szpinaku nie lubia :D
    ja mam dziś ciasto francuskie nadziewane szpinakiem, fetą, pomidorkami suszonymi i innymi skarbami, a do tego sos czosnkowy

Little Red Fox, Kaszka, Żabcia_, mmargol, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophia znowu się głodna zrobiłam, a zjadłam ogromnego kotleta po hawajsku! :D

• Kaszka Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Kaszka jakbym miała za darmo to możliwe że bym zrobiła hehe :)
    ale w zaistniałej sytuacji to nawet o tym nie myślę, nie kalkuluję i już:)
    mi w zupełności wystarczy to co zobaczę na usg i co powie mój lekarz.
    ja nawet nie mam ustalonego tego usg prenatalnego :P pójdę za 2 tygodnie na wizytę to się zapytam :P

no i dobrze! ja też sobie obiecałam, że myślę pozytywnie. Nie zakładam wcale, że coś może być nie tak :) dlatego się nie stresuję. Zresztą takie nastawienie przyjełam jak tylko zobaczyłam serducho w 6 tyg :)

ckaiflw1xmxjuufc.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wózków to też chorowałam na quinny mood ale spacerowka nie spełnia moich wymogów. To moje typy póki co
    Allegro oferta: http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5135342248
    http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5313065985
    http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5639819509
    co do obiadu już mam zjedzony-salatka cezar:)
    A tak poza tym fatalny dzień teścia pogotowie zabrakło chyba wylew:/ więc nawet mojemu nie marudzę ze źle się czuję.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po wizycie u dentysty ... Ząb mnie bolał i jednak coś się dzieje, martwiła się trochę dentystka, że ząb może być martwy, bo jak mi go robiła to nic nie czułam :P ale po tym jak na koniec skrzywiłam się z bólu to stwierdziła, że teraz może być spokojna ;-)
    Pomyśleć, że co pół roku chodzę na kontrolę i już od chyba 3 lat nie miałam nic robione, a tu nagle teraz zaczęły się już ząbki psuć

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:32

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co?

ja to już nie wiem kiedy mam ten termin porodu.....
    raz było że 24, potem 22 a teraz 26......
    cykle po porodzie skróciły się, masakra :P
    Jagodę urodziłam w dzień terminu a teraz? masakra czuję się jakbym sobie conajmniej wpadkę zaliczyła z mężem :P

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia, niestety w ciąży podobno zęby mocno się psują, mojej mamie nawet bardzo, ale ma problem z paradontozą i skutki ciągły się latami :( ja się staram dbać, ale ostatnio coraz częściej dziąsła mi krwawią przy myciu, przydałoby się pójść do dentysty ale skąd wziąć na wszystkich lekarzy pieniądze? :(

• ggohaa Znajoma

Wysłany: 17 lutego 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh Dziewczyny,ale macie tempo...ciężko za Wami nadążyć:)
    Ja już o niczym innym nie mogę myśleć tylko o tych jutrzejszych badaniach...tak strasznie się boję-ten strach jest przerażający :(Koszmar normalnie!

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nadrobię. No nie da rady, skończyłam na kaszance z patelni i teraz bedzie za mną chodzić a u mnie takich rzeczy nie ma :(

Już jestem po śniadaniu, wbiłam sie w sukienkę i znowu wyglądam jak ciota-klota z przerośniętym cycem. Musiałam zmienić stanik na taki cieńszy zeby sie w ogóle dopiąć.

Idę cudze dzieci uczyć. Pozdrawiam wszystkie, a po pracy doczytam od strony 27 w gore :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 04:57

maluutka90, mmargol, Robotka1 lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ