X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:31

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:

Byłam u kumpeli zamówiliśmy kebaba dla mnie wyjątkowy bo obfity w ilości sosu czosnkowego. Hmmmmmm
    Prawie pękłam lepiej mi za to mózg słuchajcie dzisiaj mi nie pracuje nie myśli nie mam siły nawet przeczytać co naskrobalyscie.
    Chyba ta pogoda na mnie działa u mbie śnieg pada a wcześniej deszcz:-(
    A ja tak chciałam słońce:-)

Okurde. Odważnie.
    Ja jak czytam o tych kontrolach w kebabach, ze tylko kilka procent knajp przechodz, a takto syf i mogiła.

Ze juz lepszy mak. Bo nic odzwyczego, ale przynajmniej surowe kontrole.

Jeśli chodzi o surowe ryby to mój lekarz powiedział ze mam nie jesc, bo po co ryzykować. Śledzie i wędzone out.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Dziewczyny tak siedze u lekarza bo mam mieć te USG tarczycy i tak myślę czy się nie zbeltam jak on mi tak będzie jeździł po szyi...Kurka 120za USG oszaleli

U mnie 180zl wizyta +usg

• megg Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgorzalka wrote:
    dziewczyny,

tu macie nasza BLAIR -> http://bielskobiala.naszemiasto.pl/artykul/wosp-2016-w-bielsku-bialej-gra-mimo-deszczu-program,3619803,artgal,t,id,tm.html

Dziewczyna w kurtce w kratke z dlugimi wlosami :)

z kad to masz? :) Halina P ?:)

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam do domku, w związku, że mąż dziś późno wróci do domu, nie gotowałam obiadu, a zjadłam sobie na mieście - zjadłam ogromną porcję i stwierdzam, że nadal bym coś wszamała, a zawsze miałam z tym problem - żeby dojeść do końca :P aż boję się pomyśleć jak będę wyglądać pod koniec ciąży, jak tak będę wszystko w takich ilościach jeść :D

• Gumcia Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki pomóżcie!!!
    Dziś pierwszy dzień od ponad 2 tyg nie mam mdłości, ale też pierwszy dzień od ponad 2 tygodni mam takie wzdęcie że się chyba zaraz własną ręką uduszę.
    Błaaagam poradzcie co robić i jak sobie pomóc :(

uwo943r8sc6b8ien.png
  • kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój gin na śledzie mi odp, ze mam nie wydziwiać i nie czytać netu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo wiem, ze nazywa sie Halina Padziewska :) Do wczoraj miala tez odkrytego fejsa. Jest niezle pokrecona.

agatia, megg lubią tę wiadomość

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg ja tez teraz mam klups ale do drugiej dzidzi planuje cos takiego http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5546683421

megg lubi tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    ja też używam oliwki i balsamu z rossmana- przeanalizowałam skład i naprawde jest bezpieczny. Oprócz tego powywalałam kosmetyki z retinolem i z tymi substancjami przenikającymi- wolę dmuchać na zimne. Cieżko znaleźć krem do twarzy z dobrym składem- jaki polecacie?
    ja na dzień używam Vichy z serii Idealia. Na noc używałam Normaderm -też Vichy, ale ciąża na mnie wpłynęła tak, że był zbyt sillny i miałam wysuszoną skóre więc zaczęłam używać najzwyklejszego bambino (na noc).

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest przyklad tego, ze w necie jesli nie jestesmy ostrozne, da sie znalezc wszystko. Mam tez juz jej adres w Brennej, wiem co lubi robic, kim sa jej rodzice, kto jest jej przyjaciolka najlepsza, do jakiego kosciola chodzi...

Blair / Halina - jesli to czytasz, jesli wpadniesz na to, zeby jeszcze raz wywinac taki numer to pamietaj, ze wiemy gdzie Cie szukac. Pastor na pewno sie ucieszy jak dowie sie jakie rzeczy robisz w wolnym czasie.

Bee85, Anulka01, Sabina, Strazaczka1990, megg lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiecuje, ze juz nie porusze tematu tej chorej dziewczyny :)

Ja mam sklonnosc do rozstepow i sie ich tak strasznie boje. Probowalam uzywac bio oil o ktoym ktos pisal, ale mi brudzil wszystko. Teraz zmienilam na cetaphil, ale obawiam sie, ze jesli mam sklonnosc do rozstepow to nic mi nie pomoze:/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też większośc kosmetyków odrzuciłam i tak został mi krem bambino pielęgnacyjny), a na moją "piękną" cerę uzywam wodę utleniona...

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja póki co na rozstępy używam najtańszego babydreamu, ale zobaczymy na ile to skuteczne ;)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wizyte u endo 29.02, robiłam w między czasie tsh, ft3, ft4, i abtypo i wszystko w normie, za pierwszą wizytę z ug płaciłam 130 zł. sama wizyta chyba 100 zł. ja będę robić samo usg genetyczne a jak lekarz zaleci to dopiero testy pappa.

kurdę trochę mnie rwię/kłuje jajnik lub w prawym dolnym podbrzuszu, ale śluz ok martwię się, ,że przez ten bieg z rana coś jest nie tak, to taki promieniująco - kłujący ból. Mam nadzjeje że przejdzie

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • staraczka_85 Koleżanka

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

dopiszcie także mnie na naszym nowym forum. Termin porodu mam wyznaczony na 11.09. Najbliższe USG (prenatalne) mamy zaplanowane na 1.03., kolejna wizyta u gina 17.03. a USG połówkowe mam 21.04. To plan na najbliższe miesiące :)

Póki co ciąża przebiega prawidłowo, wszystkie wyniki w normie, maluszek ma bijące serduszko. Praktycznie żadnych przykrych objawów, poza wilczym głodem nie mam :) Chyba jestem szczęściarą ;)

Justyna_89, mmargol, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

ckai43r875tbq03c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszka wrote:
    Moja lekarka twierdzi, że żeby wynik był wiarygodny trzeba zrobić i Pappa i usg. Sama już nie wiem co robić

Zapytaj ją o pappa zintegrowany. Mi moja go poleciała i właśnie dziś zrobiłam. Pokazywała mi jak wygląda wynik i było napisanie
    Zespół Downa
    1:846

Zespół Edwardsa
    1:1345

Zespół Patau
    1:3626

Dokładnie jakie jest prawdopodobienstwo wystapienia... Zapamietalam tylko wynik Zespolu Downa i sie wystraszyłam. Mówie do niej, czy pacjentka widziala ten wynik, a lekarka mi powiedziala "w tym wypadku mama moze spac spokojnie".

Zobaczymy co mój pokaze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Okurde. Odważnie.
    Ja jak czytam o tych kontrolach w kebabach, ze tylko kilka procent knajp przechodz, a takto syf i mogiła.

Ze juz lepszy mak. Bo nic odzwyczego, ale przynajmniej surowe kontrole.

Jeśli chodzi o surowe ryby to mój lekarz powiedział ze mam nie jesc, bo po co ryzykować. Śledzie i wędzone out.

to łosoś wędzony też nie? :o

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia prosilam o dopisanie mnie do listy. Tp. 30.09.2016 a termin wizyty: 04.03.2016

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia, Ulfenstein mnie zabroniła jeść łososia wędzonego :(

‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ