X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    to łosoś wędzony też nie? :o
    Niestety nie :-( nic wedzonego

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Ksosia, Ulfenstein mnie zabroniła jeść łososia wędzonego :(
    Fuck, a dziś zjadłam... Wczoraj specjalnie kupiłam, żeby jakąś rybę jeść... :/

mallgorzatka, skąd Ty się tego wszystkiego dowiedziałaś?!?!?!?! :O

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 wrote:
    Ksosia prosilam o dopisanie mnie do listy. Tp. 30.09.2016 a termin wizyty: 04.03.2016

Już się biorę za dopisywanie ! :)

Strazaczka1990, slodka100 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:31

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Bratek, żebyś z czasem się nie zaklinowała z brzucholem w tym brodziku :D

Behemottka, podziwiam za sok buraczany. Próbowałam pić go dla zdrowia, a w zasadzie jabłkowo-buraczkowy taki 5-litrowy z kranikiem od kolegi producenta mój mąż kupił. I mówię, że tak tak będę piła, że żelazo z buraka lepiej się wchłania w towarzystwie wit. C. A tu psikus, bo tak mi to nie podchodziło, że mój biedaczek musiał sam pić, czasem mi szklankę pod nos podstawił, bo mu też on nie smakował hihi ale podołał :D
    Ale ja ten sok mieszam z pomarańczem, jabłkiem i marchewka. Czasem tez imbir dodam. No i świeży wyciskam, taki jest dużo smaczniejszy :).

Tez miałam wizje biednego Bratka zablokowanego w brodziku... Uważaj bratku! ;)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia_M wrote:
    Mi lekarz powiedział, że to wszystko zależy ode mnie czy chce czy nie. Bo już znał przypadki kobiet u których wszystko wyszło pozytywnie, a dziecko urodziło się chore i w drugą stronę, że dziecko miało być chore i urodziło się zdrowe. Więc jeśli wierze w te cyferki i prawdopodobieństwo to mogę iść, a jeśli nie do końca jestem przekonana w wiarygodność to zdecydowanie lepiej nie iść.
    niestety nie ma 100% pewności

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • Moonicorns Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Zapytaj ją o pappa zintegrowany. Mi moja go poleciała i właśnie dziś zrobiłam. Pokazywała mi jak wygląda wynik i było napisanie
    Zespół Downa
    1:846

Zespół Edwardsa
    1:1345

Zespół Patau
    1:3626

Dokładnie jakie jest prawdopodobienstwo wystapienia... Zapamietalam tylko wynik Zespolu Downa i sie wystraszyłam. Mówie do niej, czy pacjentka widziala ten wynik, a lekarka mi powiedziala "w tym wypadku mama moze spac spokojnie".

Zobaczymy co mój pokaze.

A ile kosztuje coś takiego i jak to wyglada? Czy duzo zalezy od wieku czy od jakichś innych aspektów :)

Tez prosiłam o dopisanie mnie do listy :) 14.09 TP i 19.02 wizyta :)

f2w3ugpj6tnh1br3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja niestety nie odżywiam się podręcznikowo i jak przystało na kobietę ciężarną, tyle pokus czyha na każdym kroku...

• Sophia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Ksosia, Ulfenstein mnie zabroniła jeść łososia wędzonego :(
    kiedyś był jakiś test i 8/10 wędzonych łososi zawierało listerie czy jakoś tak

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jadam ryby wędzone i w nich na pewno nie ma toxo...Gorsze są niby te związki które wytwarzaja się podczas wędzenia, ale to dotyczy wszystkiego wedzonego(wędlin też) i wazne by to było tzw wędzenie na gorąco. W ciązy wszystko z umiarem.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Agape89 Koleżanka

Wysłany: 17 lutego 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ze względu na i tak zawsze cukier na granicy unikam słodyczy. Trzeba dmuchać na zimne....nie jem też żadnych surowych mięs bo i tak przed ciąża nie lubiłam

• Kaszka Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czym się różni zintergrowany pappa od zwykłego? ja mam mieć tego samego dnia badanie krwi + usg. Można się pogubić w tych wszytskich badaniach

ckaiflw1xmxjuufc.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    Witam dziewczyny
    Mam pytanie, zjadłam polędwicę łodosiową surową i zastanawiam się czy to nie zaszkodzi maluchowi? Wy taką jecie czy raczej nie. Chodzi mi o toxoplasmozę :/
    Ja jem, ale toxo mam już za sobą co ostatnie wyniki pokazały. Nawet nie wiedziałam, że przechodziłam. :)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeśli chodzi o surowe rybki tu nie chodzi o bakterię listerii?

Żabcia_, MalaKropka lubią tę wiadomość

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj miałam tragiczny dzień. Zawroty głowy, było mi duszno, słabo i niedobrze. Dziś na szczęście o niebo lepiej, rano nawet posprzątałam w kuchni, ogarnęłam w domu.
    Dziewczyny, ja odkąd jestem na L4 to mam totalny spadek mocy. Całymi dniami leżę i już to mnie męczy ;)

Ja poproszę o dopisanie moich wizyt do listy: 23.02. wizyta, 04.02. prenatalne.

Piękny ten wózek Bebetto. Ja się napaliłam na Quinny Mood, ale nie podoba się mojemu mężowi i obawiam się, że może być zbyt ciasny. Zależy mi przede wszystkim, żeby był kompatybilny z fotelikiem z Maxi Cosi.

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszka wrote:
    czym się różni zintergrowany pappa od zwykłego? ja mam mieć tego samego dnia badanie krwi + usg. Można się pogubić w tych wszytskich badaniach

Zintegrowany to wlasnie usg+krew na pappa. Niektorzy moga nie chciec pappa wiec robia tylko usg. Ja sie caly czas waham, ale mnie lekarz nastraszyl, ze jak juz raz poronilam to powinnam pappa zrobic :/ I ni wyobrazam sobie czekania na wyniki :(((

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszka wrote:
    dziewczyny będziecie robić test Pappa czy tylko samo usg?
    Ja chyba usg, bo czytałam, że pappa nie jest miarodajny w mnogiej ciąży... Z resztą wyjaśni się jak pogadam z lekarzem na usg.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Fuck, a dziś zjadłam... Wczoraj specjalnie kupiłam, żeby jakąś rybę jeść... :/

mallgorzatka, skąd Ty się tego wszystkiego dowiedziałaś?!?!?!?! :O

Wszystko jest w sieci, dostepne, nieukryte. Naprawde trzeba uwazac jesli chce sie zachowac chociaz namiastki anonimowosci.

‹‹ 28 29 30 31 32 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ