WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyclaudiuszek wrote:Chciałam dzisiaj zrobić tesy pappa- pani w labolatroium powiedziała, że nie robią takich testów bo ona nawet nie wie o co chodzi ja się pytam"jak żyć?" PAppy nie zrobiłam a usg genetyczne mam już w piątek. Najwyżej zrobię jak coś na usg wyjdzie nie tak...ale trzeba myśleć pozytywnie MIŁEGO DNIA!
a na czym polega usg geetyczne? myslalam, ze pappa to wlasnie badanie gentyczne, w zastepstwie prenatalne. z tym, ze prenatalne idzie w parze z USG u gin...? -
maluutka90 wrote:Co do ciuchów ciążowych, ja chce kupić z max dwie pary spodni, no i w czewrcu musze kupić sukienkę na wesele to będzie wyczyn
Odpadają nam za to 3 wesela w tym roku:
- pierwsze dwa tyg przed terminem porodu - 300 km dalej
- drugie w termin porodu wg usg - 150 km dalej
- trzecie dwa tyg po terminie - 200 km dalej
Także tego... będzie na wózek i coś tam jeszcze -
nick nieaktualny
-
Ola boga! Co to się na działo.... A tu juz tyle str namahalyscie, nie nadrobie!
Co do ubrań to w ciąży najlepszym przyjacielem ciężarnej są legginsy!
mychakruszyna, mmargol, Kaszka, żabka04, kamciaelcia, Dzierzba, MalaKropka lubią tę wiadomość
-
termin porodu 23.09.2016
najbliższa wizyta 08.03.2016
a do tego pochwalę się, że byłam wczoraj na usg i fasolka ma już 22 mm i fika piękne fikołkiWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:56
Madziuuuula, mmargol, claudiuszek, martta, Gumcia, Pysiaczek89, megg, Anulka01, szpilka, violett lubią tę wiadomość
-
Ksosia wrote:Ja babydream w rossmana. Ma najlepszy i najbezpieczniejszy skład. Słyszałam że kolagen jest super, ale jest drogi i nie wiem czy jest dostęny w aptekach
-
Ksosia wrote:a na czym polega usg geetyczne? myslalam, ze pappa to wlasnie badanie gentyczne, w zastepstwie prenatalne. z tym, ze prenatalne idzie w parze z USG u gin...?
-
nick nieaktualny
-
Witam sie po kilkudniowej przerwie i powiem Wam ze jestem w szoku, ale moze najpierw prośba o dopisanie mnie rownież do listy TP 14.09 a następna wizyta 19.02 .
Bardzo zaskoczyło mnie to co sie ostatnio tutaj działo kilka godzin z przerwa na drzemkę nadrabialam to wszystko na starym wątku i potem tutaj na nowym najpierw zanim weszłam na forum zajrzałam na Nasza tabelke i sie zdziwiłam czemu nie ma tam Blair i zmartwiłam sie czy cos sie nie stało złego, a tutaj taka afera, nie podejrzewałam jej w ogole, moze dlatego ze innych wątków nie czytałam i nie miałam porównania ale jeju... Dobra mniejsza z tym najwazniejsze ze juz jest spokoj (mam nadzieje)
Ja osobiście jesli dostanę teraz zdjecie USG to wstawię, o ile ogarne jak to sie robi
+ w tabelce Blair podawała swoj numer telefonu ciekawe co to był za numer w takim razie
++ jesli chodzi o samopoczucie to czuje sie strasznie i czekam z utęsknieniem az te wymioty mdlosci zgaga i wszystko sie skonczy, a brzuch mam taki nienaturalnie duzy nie wiem czy to wzdęcia czy co, bo jakos znacznie nie przytyłam -
nick nieaktualnyPół dnia mnie nie było a lecicie!!!!!
U endo ok.
Dostałam większą dawkę letroxu co drugi dzień.
Pytałam o tsh ma być do 2 w ciąży. Jeśli jest powyżej to trzeba zażywać leki od endo.
Nie pamiętam która z was miała tsh wysokie a lekarz nic z tym nie robi.
Przepraszam ale mózg mi się dzisiaj wyjątkowo opóźnia i nie myśli hihi
Endo moja powiedziała że to niedopuszczalne mieć takie tsh i musisz udać się koniecznie do endo.
Proponuję zrobić badania tsh,ft3,ft4 i szukać na gwałt prywatnie wizyty.
Na własną rękę nie bierz niekombinuj.
Co do ft3 też któraś pisała że jej lekarz każe badać. Przepraszam ale nie pamiętam a za dużo wytwórnia i szukania.
Ft3 sprawdza się jak masz raka tarczycy i on o różnej porze dnia jest inny.
Endo w ciąży bierze pod uwagę tsh który jest prawidłowy po 6 tyg.
A ft4 najbardziej jest brane pod uwagę.
Ty chyba nie masz raka tarczycy więc proszę upewnij się lekarza co masz badać.
W ciąży normalne jest to że tsh rośnie a ft4 spada trzeba zwiększać dawkę leku.
Byłam u kumpeli zamówiliśmy kebaba dla mnie wyjątkowy bo obfity w ilości sosu czosnkowego. Hmmmmmm
Prawie pękłam lepiej mi za to mózg słuchajcie dzisiaj mi nie pracuje nie myśli nie mam siły nawet przeczytać co naskrobalyscie.
Chyba ta pogoda na mnie działa u mbie śnieg pada a wcześniej deszcz:-(
A ja tak chciałam słońce:-)
-
Żabcia tez biore pod uwagę ten wózek jesli chodzi o łóżeczko to muszę wybrać coś wąskiego z racji malej sypialni aczkolwiek to co wybrałam posłuży ok rok tylko bo później urządzimy pokoik dziecku w nowym domu. To mój wybór choć cena mnie powala bo niecaly tysiąc http://babystore24.pl/roba-kolyska-rock-star-baby
-
Moonicorns wrote:
+ w tabelce Blair podawała swoj numer telefonu ciekawe co to był za numer w takim razie
na grudniówkach od których zaczęła się afera też podawała numer i tam dziewczyny dzwoniły i z nią rozmawiały - tą drogą dowiedziały się jak naprawdę się nazywa; bo po jakimś czasie włączała się poczta -
Żabka04 ja właśnie czekam na kontakt mojego endo, bo mi tsh z 3,5 spadło na 0,55 a ft4 lekko przekroczyło normę (tą dla kobiet nie w ciąży, bo u mnie tylko tradycyjne normy podają w tabeli)
Pewnie będę musiała zmniejszyć dawkę, a wizytę u endo mam dopiero na 11 marca, więc nie mam co czekać, a na własną rękę w ciąży też lepiej nie kombinować.
-
nick nieaktualnyLusia_M wrote:Żabka04 ja właśnie czekam na kontakt mojego endo, bo mi tsh z 3,5 spadło na 0,55 a ft4 lekko przekroczyło normę (tą dla kobiet nie w ciąży, bo u mnie tylko tradycyjne normy podają w tabeli)
Pewnie będę musiała zmniejszyć dawkę, a wizytę u endo mam dopiero na 11 marca, więc nie mam co czekać, a na własną rękę w ciąży też lepiej nie kombinować.
Oczywiście.
Mecz go aż Ci odpowie łaski nie robi.
Ja też nie mam norm dla kobiet w ciąży dlatego pytałam o wszystko dzisiaj endo bo się martwię o zdrowie koleżanek.
A niestety ryzyko jest duże choć nie zawsze przy nie leczone tarczycy w ciąży.
Na pewno każe zmniejszyć dawkę.
Wiesz to już do porodu będa nasze wyniki się wahać tego nie unikniemy.
Będzie dobrze:-) -
ja też muszę zrobić kontrolnie sobie wyniki tarczycy i zobaczyć czy spadło, bo na początku ciąży mocno ponad normę mi skoczyło i tak łykam sobie letrox 75 i wizytę mam dopiero 2 marca, wiec teraz jakoś na dniach sprawdzę jak się sprawa ma. Jezu jak mi się nie chce juz dzisiaj siedzieć w pracy, byle juz była ta 16.... bleeeee