X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    Chciałam dzisiaj zrobić tesy pappa- pani w labolatroium powiedziała, że nie robią takich testów bo ona nawet nie wie o co chodzi ;-) ja się pytam"jak żyć?" ;-) PAppy nie zrobiłam a usg genetyczne mam już w piątek. Najwyżej zrobię jak coś na usg wyjdzie nie tak...ale trzeba myśleć pozytywnie ;-) MIŁEGO DNIA!

a na czym polega usg geetyczne? myslalam, ze pappa to wlasnie badanie gentyczne, w zastepstwie prenatalne. z tym, ze prenatalne idzie w parze z USG u gin...?

• mmargol Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maluutka90 wrote:
    Co do ciuchów ciążowych, ja chce kupić z max dwie pary spodni, no i w czewrcu musze kupić sukienkę na wesele :D to będzie wyczyn :D
    tak samo myślę max 2 pary kupić. I sukienkę na weselu, ale w maju muszę kupić.

Odpadają nam za to 3 wesela w tym roku:
    - pierwsze dwa tyg przed terminem porodu - 300 km dalej
    - drugie w termin porodu wg usg - 150 km dalej
    - trzecie dwa tyg po terminie - 200 km dalej

Także tego... będzie na wózek i coś tam jeszcze :P

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Kaszka Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny właśnie próbuje ogarnąć co się stało na naszym starym wątku, Co trzeba zrobić żeby dołączyć do nowego? :)

ckaiflw1xmxjuufc.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    W labie u przygody chyba każde jest po 16 zl albo po 19 zl, więc x 3.
    A endo prywatnie 100 zl na podolach jest dwóch.
    DZiekuje! a polecasz któregoś z nich szczególnie? nie orientuje sie w tym temacie

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez zapach palmers przytłacza ale czego się nie robi dla piekna:P co do wesela to coś mnie doszły sluchy ze na wrzesień się zapowiada u znajomych więc raczej odpadamy.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszka wrote:
    hej dziewczyny właśnie próbuje ogarnąć co się stało na naszym starym wątku, Co trzeba zrobić żeby dołączyć do nowego? :)

Podaj tylko termin porodu i wizyte najblizsza i Cię dopiszę :)

• AISAK Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola boga! Co to się na działo.... A tu juz tyle str namahalyscie, nie nadrobie!

Co do ubrań to w ciąży najlepszym przyjacielem ciężarnej są legginsy!

mychakruszyna, mmargol, Kaszka, żabka04, kamciaelcia, Dzierzba, MalaKropka lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Kaszka Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    termin porodu 23.09.2016
    najbliższa wizyta 08.03.2016 :)

a do tego pochwalę się, że byłam wczoraj na usg i fasolka ma już 22 mm i fika piękne fikołki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:56

Madziuuuula, mmargol, claudiuszek, martta, Gumcia, Pysiaczek89, megg, Anulka01, szpilka, violett lubią tę wiadomość

ckaiflw1xmxjuufc.png
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Ja babydream w rossmana. Ma najlepszy i najbezpieczniejszy skład. Słyszałam że kolagen jest super, ale jest drogi i nie wiem czy jest dostęny w aptekach :(
    ja też używam oliwki i balsamu z rossmana- przeanalizowałam skład i naprawde jest bezpieczny. Oprócz tego powywalałam kosmetyki z retinolem i z tymi substancjami przenikającymi- wolę dmuchać na zimne. Cieżko znaleźć krem do twarzy z dobrym składem- jaki polecacie?

mhsvi09k4211dm8g.png

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    a na czym polega usg geetyczne? myslalam, ze pappa to wlasnie badanie gentyczne, w zastepstwie prenatalne. z tym, ze prenatalne idzie w parze z USG u gin...?
    to usg 11-14 tygodnia nazywane jest genetycznym, aby wynik był dokładny, miarodajny to łaczy się dane z usg z wynikami pappy- lekarz coś dodaje i wylicza prawdopodobieństwo wad

mhsvi09k4211dm8g.png

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tutaj poczytajcie sobie o składzie kosmetyków - któraś z Was podała linka do bloga o kosmetykach na starym forum więc zapożyczam i przekazuję: http://www.srokao.pl/2015/08/analiza-babydream-fur-mama.html

mhsvi09k4211dm8g.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:31

• Moonicorns Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po kilkudniowej przerwie i powiem Wam ze jestem w szoku, ale moze najpierw prośba o dopisanie mnie rownież do listy :) TP 14.09 a następna wizyta 19.02 :D.

Bardzo zaskoczyło mnie to co sie ostatnio tutaj działo kilka godzin z przerwa na drzemkę nadrabialam to wszystko na starym wątku i potem tutaj na nowym :D najpierw zanim weszłam na forum zajrzałam na Nasza tabelke i sie zdziwiłam czemu nie ma tam Blair i zmartwiłam sie czy cos sie nie stało złego, a tutaj taka afera, nie podejrzewałam jej w ogole, moze dlatego ze innych wątków nie czytałam i nie miałam porównania ale jeju... Dobra mniejsza z tym najwazniejsze ze juz jest spokoj (mam nadzieje)

Ja osobiście jesli dostanę teraz zdjecie USG to wstawię, o ile ogarne jak to sie robi :D

+ w tabelce Blair podawała swoj numer telefonu ciekawe co to był za numer w takim razie :P

++ jesli chodzi o samopoczucie to czuje sie strasznie i czekam z utęsknieniem az te wymioty mdlosci zgaga i wszystko sie skonczy, a brzuch mam taki nienaturalnie duzy nie wiem czy to wzdęcia czy co, bo jakos znacznie nie przytyłam :D

f2w3ugpj6tnh1br3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pół dnia mnie nie było a lecicie!!!!!:-)
    U endo ok.
    Dostałam większą dawkę letroxu co drugi dzień.
    Pytałam o tsh ma być do 2 w ciąży. Jeśli jest powyżej to trzeba zażywać leki od endo.
    Nie pamiętam która z was miała tsh wysokie a lekarz nic z tym nie robi.
    Przepraszam ale mózg mi się dzisiaj wyjątkowo opóźnia i nie myśli hihi
    Endo moja powiedziała że to niedopuszczalne mieć takie tsh i musisz udać się koniecznie do endo.
    Proponuję zrobić badania tsh,ft3,ft4 i szukać na gwałt prywatnie wizyty.
    Na własną rękę nie bierz niekombinuj.

Co do ft3 też któraś pisała że jej lekarz każe badać. Przepraszam ale nie pamiętam a za dużo wytwórnia i szukania.
    Ft3 sprawdza się jak masz raka tarczycy i on o różnej porze dnia jest inny.
    Endo w ciąży bierze pod uwagę tsh który jest prawidłowy po 6 tyg.
    A ft4 najbardziej jest brane pod uwagę.
    Ty chyba nie masz raka tarczycy więc proszę upewnij się lekarza co masz badać.

W ciąży normalne jest to że tsh rośnie a ft4 spada trzeba zwiększać dawkę leku.

Byłam u kumpeli zamówiliśmy kebaba dla mnie wyjątkowy bo obfity w ilości sosu czosnkowego. Hmmmmmm
    Prawie pękłam lepiej mi za to mózg słuchajcie dzisiaj mi nie pracuje nie myśli nie mam siły nawet przeczytać co naskrobalyscie.
    Chyba ta pogoda na mnie działa u mbie śnieg pada a wcześniej deszcz:-(
    A ja tak chciałam słońce:-)

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia tez biore pod uwagę ten wózek :) jesli chodzi o łóżeczko to muszę wybrać coś wąskiego z racji malej sypialni aczkolwiek to co wybrałam posłuży ok rok tylko bo później urządzimy pokoik dziecku w nowym domu. To mój wybór choć cena mnie powala bo niecaly tysiąc :/ http://babystore24.pl/roba-kolyska-rock-star-baby

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze 2dni mnie nie było a tu takie jaja i tyle stron do nadrobienia.
    Zapiszecie mnie na pierwsza strone? Tp. 30.09.2016 a termin wizyty 04.03.2016

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Bee85 Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moonicorns wrote:

+ w tabelce Blair podawała swoj numer telefonu ciekawe co to był za numer w takim razie :P

:D

na grudniówkach od których zaczęła się afera też podawała numer i tam dziewczyny dzwoniły i z nią rozmawiały - tą drogą dowiedziały się jak naprawdę się nazywa; bo po jakimś czasie włączała się poczta

h4zpdqk39i22byyb.png
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka04 ja właśnie czekam na kontakt mojego endo, bo mi tsh z 3,5 spadło na 0,55 a ft4 lekko przekroczyło normę (tą dla kobiet nie w ciąży, bo u mnie tylko tradycyjne normy podają w tabeli)

Pewnie będę musiała zmniejszyć dawkę, a wizytę u endo mam dopiero na 11 marca, więc nie mam co czekać, a na własną rękę w ciąży też lepiej nie kombinować.

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia_M wrote:
    Żabka04 ja właśnie czekam na kontakt mojego endo, bo mi tsh z 3,5 spadło na 0,55 a ft4 lekko przekroczyło normę (tą dla kobiet nie w ciąży, bo u mnie tylko tradycyjne normy podają w tabeli)

Pewnie będę musiała zmniejszyć dawkę, a wizytę u endo mam dopiero na 11 marca, więc nie mam co czekać, a na własną rękę w ciąży też lepiej nie kombinować.

Oczywiście.
    Mecz go aż Ci odpowie łaski nie robi.
    Ja też nie mam norm dla kobiet w ciąży dlatego pytałam o wszystko dzisiaj endo bo się martwię o zdrowie koleżanek.
    A niestety ryzyko jest duże choć nie zawsze przy nie leczone tarczycy w ciąży.
    Na pewno każe zmniejszyć dawkę.
    Wiesz to już do porodu będa nasze wyniki się wahać tego nie unikniemy.
    Będzie dobrze:-)

• martta Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też muszę zrobić kontrolnie sobie wyniki tarczycy i zobaczyć czy spadło, bo na początku ciąży mocno ponad normę mi skoczyło i tak łykam sobie letrox 75 i wizytę mam dopiero 2 marca, wiec teraz jakoś na dniach sprawdzę jak się sprawa ma. Jezu jak mi się nie chce juz dzisiaj siedzieć w pracy, byle juz była ta 16.... bleeeee

o148p07w5riqasy7.png
‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ