X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Cordy Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ja jestem jednak w szpitalu. Moja lekarka stwierdziła bardzo mocno napięty brzuch, plus te bóle nocne i już mnie nie wypuściła. Odzywam się dopiero teraz, bo mąż mi laptopa przywiózł. Dostałam kroplówkę z magnezem, leżę i czekam.

Już razem <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po drzemce 30min ale lepiej.

Ja tam nie patrzę czy można czy nie można kto ma czysto kto nie czy to kaloryczne czy nie.......itp.
    Jem to co chce co mogę bo na inne nie patrzę i nie zawracam sobie głowy takimi artykułami bo w większości knajp nie da się zjeść gdyby spojrzał jak wygląda to w środku.
    Więc uważam bez przesady.
    Nie dajcie się zwariować!

Justyna_89, Robotka1 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cordy wrote:
    No a ja jestem jednak w szpitalu. Moja lekarka stwierdziła bardzo mocno napięty brzuch, plus te bóle nocne i już mnie nie wypuściła. Odzywam się dopiero teraz, bo mąż mi laptopa przywiózł. Dostałam kroplówkę z magnezem, leżę i czekam.

Cordy kochana trzymaj się:-)
    Odpoczywaj i grzecznie przyjmuj te kroplowki.
    Zdrówka.
    Dawaj znać na bieżąco co tam u was:-)

Cordy lubi tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    a jeśli chodzi o surowe rybki tu nie chodzi o bakterię listerii?
    w wielu produktach chodzi głownie o listerie monocytogenes, salmonelle i escherichie coli, i nie musi byc koniecznie surowe by mogly tam sie znajdowac te bakterie, ale nie ma sie co stresowac, produkty sa badane i przez producentow i z rynku tez sa pobierane losowo do badan

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04

O co chodzi z tym nowym wątkiem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno muszę was uprzedzić żeby latem nie jeść hod-dogow czy to w barze czy na cpn. Ja już dwa razy się zatrulam albo jak już tak bardzo będziecie głodne to powiedzcie że świeże mają nałożyć.

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cordy wrote:
    Trzymaj się cieplutko i odpoczywaj. :)

Cordy lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia85 wrote:
    żabka04

O co chodzi z tym nowym wątkiem?

Nowy wątek to wspólna decyzja ponieważ poprzedniego nie ma kto prowadzić gdyż Blair to osoba podszyta.
    Była nią jakąś gowniara prawdziwe imię to Halina. Była na dwóch innych wątkach grudniowkach 2015 i jakimś jeszcze pod nickiem Kortney i Flakonik.
    Czujemy się oszukane itp i postanowilysmy założyć nowy wątek bo ktoś musi być przewodnicząca i ogarniać temat :-)
    Zamykamy temat Blair i rozmawiamy tutaj.

• mmargol Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja też nie czuję potrzeby robienia PAPPA, bo lekarz mi powiedział, że to dodaje tylko 10 % do wyniku, a samo usg niby 70 %, więc te liczby i tak mnie nie zachęcają do badań :( a niestety stres jest i będzie... aż do poniedziałku! :(

ja próbuję się zmobilizować do wyjścia do sklepu, żeby kupić coś na jutrzejszy obiad, a nadal nie mam pomysłu co zrobić, chodzą za mną krokiety, ale z czym...?
    A ja nie robie PAPPA, jestem umowiona tylko na usg genetyczne, mam nadzieje, ze lekarz powie, ze jest git :)

Krokiety ja uwielbiam zwyczajne z pieczarkami i cebulka, az mnie ochota naszla! :D

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cordy wrote:
    wiem ,że trudno ale relaksuj się, zadbają o ciebie troszkę

Cordy lubi tę wiadomość

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Co do wózków to też chorowałam na quinny mood ale spacerowka nie spełnia moich wymogów. To moje typy póki co
    Allegro oferta: http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5135342248
    http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5313065985
    http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5639819509
    co do obiadu już mam zjedzony-salatka cezar:)
    A tak poza tym fatalny dzień teścia pogotowie zabrakło chyba wylew:/ więc nawet mojemu nie marudzę ze źle się czuję.
    śliczne te wózki są, tylko czemu takie drogie?? ech.
    Przykro mi z powodu teścia, zdrówka dla niego i oby było dobrze

mychakruszyna lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    A ja nie robie PAPPA, jestem umowiona tylko na usg genetyczne, mam nadzieje, ze lekarz powie, ze jest git :)

Krokiety ja uwielbiam zwyczajne z pieczarkami i cebulka, az mnie ochota naszla! :D

Ja też bym zjadła ale od kogoś bo jak sama robię to zjem że dwa i mam dość a jak ktoś mi gotuje to pochłaniam i nie mogę się najeść tak mi smakuje.
    Ale to ogólnie jedzenie zjem wszystko co ktoś przygotuję.
    Jestem odmienne uwielbiam szpitalne jedzenie, przedszkolne i szkolne hahaha

mmargol, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:32

Cordy, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• Cordy Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    Cordy trzymaj się tam sóweczko i z nudów nam nie padnij ;) Oh a mężowi koniecznie powiedz żeby poza laptopem dostarczył Ci jedzenie... Kuchnia szpitalna do najlepszych nie należy...

Dostarczył :) A i moja mama zadeklarowała się, że mi obiady będzie przywozić :) Także luzik. A co do kolacji szpitalnej - jestem pod wrażeniem, że dostałam chociaż 1 liść sałaty do 3 kromek chleba i wątpliwej jakości wędliny ;)

Żabcia_, Sabina, Sophia lubią tę wiadomość

Już razem <3
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu Cordy wystraszylas mnie. Ja tez mam ciagle brzuch napiety i pobolewa. Jutro mam wizytę i jak mnie wyśle do szpitala to zejdę na zawał.

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cordy wrote:
    Trzymam kciuki, wszystko będzie dobrze, oby jak najszybciej i do domku!

Cordy lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    A ja po drzemce 30min ale lepiej.

Ja tam nie patrzę czy można czy nie można kto ma czysto kto nie czy to kaloryczne czy nie.......itp.
    Jem to co chce co mogę bo na inne nie patrzę i nie zawracam sobie głowy takimi artykułami bo w większości knajp nie da się zjeść gdyby spojrzał jak wygląda to w środku.
    Więc uważam bez przesady.
    Nie dajcie się zwariować!
    Też uważam, że nie ma co przesadzać, ale jednak znam to "od środka" także niestety nie wszystko jest z palca wyssane

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • ggohaa Znajoma

Wysłany: 17 lutego 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cordy wrote:

Trzymaj się Kochana,wszystko będzie dobrze!Jesteśmy z Tobą :)

Cordy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cordy chociaż tyle dobrze, że nie masz kochana narzuconej diety ;) odpoczywaj i wracaj szybko do zdrówka ;)

Cordy lubi tę wiadomość

• Cordy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Jezu Cordy wystraszylas mnie. Ja tez mam ciagle brzuch napiety i pobolewa. Jutro mam wizytę i jak mnie wyśle do szpitala to zejdę na zawał.

Jak mnie pobolewał to też sobie nic nie robiłam, ale to co przeżyłam dziś w nocy skutecznie mnie nakłoniło do wizyty i zasadności położenia się w szpitalu. Nie darowałabym sobie, gdybym przez moją niechęć do leżenia, same wiecie co...

Także nie bój się moja droga, tylko jak powie leżeć - to trzeba słuchać i leżeć ;)

Sabina lubi tę wiadomość

Już razem <3
‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ