WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
żabka04 wrote:Ja też bym zjadła ale od kogoś bo jak sama robię to zjem że dwa i mam dość a jak ktoś mi gotuje to pochłaniam i nie mogę się najeść tak mi smakuje.
Ale to ogólnie jedzenie zjem wszystko co ktoś przygotuję.
Jestem odmienne uwielbiam szpitalne jedzenie, przedszkolne i szkolne hahahażabka04 lubi tę wiadomość
-
żabka04 wrote:A ja po drzemce 30min ale lepiej.
Ja tam nie patrzę czy można czy nie można kto ma czysto kto nie czy to kaloryczne czy nie.......itp.
Jem to co chce co mogę bo na inne nie patrzę i nie zawracam sobie głowy takimi artykułami bo w większości knajp nie da się zjeść gdyby spojrzał jak wygląda to w środku.
Więc uważam bez przesady.
Nie dajcie się zwariować!
tez tak uważam.
ja jem wszystko w granicach rozsądku.. od czasu do czasu jakiś słodycz i fast food nie zaszkodzi. oczywiście nie mowie tutaj o przypadkach, gdy dziewczyna w ciąży ma cukrzyce ciązową itp..
W internecie większość Dziewczyn pisze,że tak super zdrowo się odżywia,a jak teraz patrze to wiekszośc moich ciężarnych kolezanek w ,, realu,, to jedzą na co tylko mają ochote:)
Cordy- zdrówka!Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 17:38
Cordy lubi tę wiadomość
-
mmargol wrote:Az takiej tragedii nie ma we wszystkich kebabach i fastfoodach, knajpy tureckie i wietnamskie maja najgorszy syf, nigdy tam nie pojde zjesc.
Odzywczego? jak to fastfood, zalezy od dodatkow, sosow itp. Mieso i warzywa z papieru nie sa, takze cos tam jest, bardziej chodzi o warunki higieniczne i temp.
I wcale nie bronie tej zywnosci zeby nie bylo ;p -
nick nieaktualnyTo która się podzieli krokietami????
Gadamy o żarcie a ja slinotoku dostaje hahahha
O 12 jadłam kebaba i do tej pory mnie trzyma nie dam rady nic zjeść nauka napuszona jestem.
Mąż właśnie z córką odkurza a ja mam wyrzuty sumienia bo mogłabym dupe ruszyć i im pomóc ale dobrze się bawią córką mu rozkazuje i pokazuje gdzie ma odkurzac hihi
mmargol, Justyna_89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
mmargol wrote:danie tureckie, ale knajpa niekoniecznie. Polskie tez sa kebaby, a mialam na mysli takie gdzie pracuja Turcy i Wietnamczycy
I nigdy sie nie zatrulam, ale w ciazy ryzykować nie będę
Zgadza sie - nie należy przesadzać, ale wytrzymam rok czy półtora bez syfu
Jakby sie coś potem stało dziecku to bym sobie nie darowała.
No i nie chce przytyć za dużommargol lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymasz rację, lepiej raz na jakiś czas pójść do KFC lub Maca, gdy się zachce takiego jedzenia, bo tam jednak rygorystycznie podchodzą do kwestii jedzenia. Raz nawet byłam świadkiem jak szykowano dla mnie zamówienie to kierownik podszedł i z mojej tacki wyrzucił frytki, bo podobno za długo stały i zaraz przyniesie mi świeże staram się mądrze wybierać to co jem, ale nie zawsze mi wychodzi, a potem mam wyrzuty sumienia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 17:53
-
nick nieaktualnyLittle to nie ponieważ się jak trochę Ci zjem????
O której wpaść????
Jak myślisz?????
P.s. Szkoda ze daleko mieszkasz ode mnie.
Chyba sama sobie muszę zrobić????
Zapodajcie jakiś przepis plis chce żeby były takie jak wasze chce pojesc hihi
Będą niby od kogośWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 17:54
mmargol, Little Red Fox lubią tę wiadomość
-
Ksosia wrote:Też ostatnio zastanawiałam się nad tymi wędzonymi surowymi wędlinami....
Często mam na nie ochotę jak jestem w mięsnym, ale jeszcze nie jadłam... muszę o tym poczytać... wiem tylko że nie możemy tak surowego jak do tatara i ponoć nie możemy salami, ja jeszcze unikam (bo nie lubie i bałabym sie)kaszanki i uwielbiam te włoskie surowe szynki lub typu szwardzwaldzka z lidla, ale też się boję.
Ksosia, mi gin odradzała też wędzonego, więc ja unikam, chociaż na zdrowy rozum w dzisiejszych czasach raczej nie jemy mięsa niewiadomego pochodzenia, są różne wymogi, ale wiadomo, lepiej dmuchać na zimne -
Ksosia wrote:Ja babydream w rossmana. Ma najlepszy i najbezpieczniejszy skład. Słyszałam że kolagen jest super, ale jest drogi i nie wiem czy jest dostęny w aptekach
ja używam olejku ze słodkich migdałów, jestem zwolenniczką naturalnych kosmetyków, bo wszystko mnie uczula...a ten olejek podobno zapobiega rozstępom i można go stosować u maluszków -
nick nieaktualnyżabka04 wrote:Little to nie ponieważ się jak trochę Ci zjem????
O której wpaść????
Jak myślisz?????
P.s. Szkoda ze daleko mieszkasz ode mnie.
Chyba sama sobie muszę zrobić????
Zapodajcie jakiś przepis plis chce żeby były takie jak wasze chce pojesc hihi
Będą niby od kogoś
hmm... niestety dość daleko, choć nie pamiętam z której części PL dokładnie jesteś
ja zrobię ciasto naleśnikowe - choć tak się zastanawiam czy na krokiety takie samo jak na tradycyjne, czy po prostu grubsze smażyć?
Pieczarki na grubych oczkach zetrę, zeszklę cebulkę na masełku, dodam pieczarki, sól pieprz, na naleśniki, sypię serem zawijam, panieruję smażę
przydałby się jeszcze barszczyk czerwony do tego, ale nie chce mi się gotować
leniwa jestem...
mmargol wrote:Żabka, ja robie na oko przepis na ciasto wiec nie bardzo pomoge
podobnie jak na nalesniki tylko nie leje samego mleka, ale tez wode - wtedy ciasto jest bardziej elastyczne i latwiej sie je zwija
teraz to jak nic jutro bede je jadla!
ja nawet do naleśników leję wodę + mleko,
jak jeszcze mogłam to się piwo lało, to były bardziej puszysteWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 18:02
mmargol lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymmargol wrote:Żabka, ja robie na oko przepis na ciasto wiec nie bardzo pomoge
podobnie jak na nalesniki tylko nie leje samego mleka, ale tez wode - wtedy ciasto jest bardziej elastyczne i latwiej sie je zwija
teraz to jak nic jutro bede je jadla!
Hahha to do ciebie tez wpadnę mogę tak na krzywy ryj??????
A farsz jak robicie????
A z barszczem??????mmargol lubi tę wiadomość