X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie ukrywam ze dla mnie słoiczki to wygoda plus fakt ze codziennie dziecko co innego
    my dla siebie nie gotujemy codziennie wiec w tym sedno sprawy sloikowej. Dobrze ze lubi słoiki

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja je już po pół słoiczka i to też zależy czego :)Dynia ewidentnie jej nie podchodzi. Dziś spróbujemy troszkę jabłuszka. Mam nadzieję,że mimo, że ma katar to jej zasmakuje.
    Ogólnie to my ciągle zasmarkani :( Po nocy Amelka ma straszne gluty, niestety dziś zauważyłam, że są już w kolorze podchodzącym pod żółć i zaczynam się martwić i to mocno ;( macie jakieś rady?
    Odciągam regularnie, psikam do noska wodą morską i mucofluidem, w domu 4razy dziennie chodzi nawilżacz, na noc zostawiam mokre ręczniki na kaloryferach. Nic nie przechodzi :(

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, a próbowałaś inhalować Amelkę?

Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość

Wysłany: 14 stycznia 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF to jak najbardziej kup sobie gaz pieprzowy i noś w kieszeni. warto też kupić pistolet hukowy, jest bez zezwolenia a nie dość, że zrobiłabyś wrażenie na napastniku to jeszcze ogłuszysz i zdążysz uciec a myślę, że jeśli dziecko jest tak opatulone w wózku, z zakrytym daszkiem i w ogóle w czapce to nie powinno mu się nic stać od tego huku.

5v79kzu.png

Wysłany: 14 stycznia 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    9LRF zamówiłam inhalator i czekam aż mi przyślą. Narazie stawiam miskę z gorącą wodą i solą fizjologiczną niedaleko niej ale to niewiele pomaga ;(

5v79kzu.png

Wysłany: 14 stycznia 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I LRF jeśli ktokolwiek by cię zaczepił (mam nadzieję, że nie) to nigdy nie krzycz, że cię napadli czy ratunku a "POŻAR". Ponoć na "pożar" reaguje większa ilość osób niż na "złodziej" czy "pomocy" :) tak przynajmniej mi mówili na takim spotkaniu o samoobronie dla kobiet.

5v79kzu.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też słyszałam, żeby krzyczeć że się pali :)
    ale mimo wszystko czarne myśli znowu mi po głowie chodzą
    i pewnie będę się bała wyjść z domu, tak jak wtedy co cyganie się w mojej okolicy do paru domów włamali, a nam kury ukradli (tak przynajmniej sąsiadka twierdzi że widziała)

Dariah lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały się z drzemki obudził, lecę dokończyć obiad - dziś zapiekane naleśniki ze szpinakiem i fetą z sosem pomidorowym, nakarmię Maluszka i się polenimy dzisiaj

zastanawiam się nad spacerem, boję się że za dużo w dzień śpi i później w nocy się wybudza co godzinę :/ czy myślicie że to nie ma kompletnie związku ze spaniem w ciągu dnia?? On zaraz uśnie mi w wózku...

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas to kompletnie nie ma zwiazku

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie widzę u nas związku więcej snu w dzień = mniej w nocyzdarzyło się 2 razy ze jak bardzo wyspal się na spacerze to nie zaliczal trzeciej drzemki

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja jestem ciekawa co się stało że tak w nocy przespał ładnie spać? :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas cały zeszły tydzień to wariacja ze spaniem w nocy - pobudki o dziwnych porach, nie spanie przez godzinę, bardzo niespokojny sen. Wiążę to ze szczepieniem bo dziś już było lepiej.

Natka my dziś odebraliśmy inhalator i zrobiliśmy próbę z końcówką smoczkiem, małemu się podobało, w zasadzie sam sobie tę końcówkę trzymał :) Po pewnym czasie od inhalacji dobrze jest dziecko oklepać, żeby się tam wszystko ładnie odrywało.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF a to nie kolejny skok?

Nie straszcie z tymi napadami bo ja też wybieram trasy leśne i do teraz obawiałam się dzikich zwierząt a teraz będę tez myśleć o tych napadach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nadal gnije w lozku i nic lepiej sie nie csuje :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz, oby ten permanentny skok nie był jego charakterem!! :(
    i oby wszystko wróciło do normy i z powrotem zaczął przesypiać noce

poza tym napady miały miejsce przy mojej ulicy jakiś kawałek dalej, to jedna z głównych ulic i wylotówka z miasta, więc tym bardziej ktoś TO musiał widzieć, jeszcze jeden dowód że w naszym kraju jakaś kompletna znieczulica, niedaleko stacja paliw, przystanek autobusowy, sklep, kilka firm i całkiem spory hotel z restauracją. Szok :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 16:23

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia odlozony na pozniej, bo mysle nad chusta. MOj maly ma dopiero 4 miesiace i nie wydaje mi sie, zeby usiadl na pol roku. Sama nie wiem, co zrobic. Spodobaly mi sie chusty Tula. Ale na spotkanie z doradca musialaby jechac do trojmiasta, a to 120 km ode mnie. Na pewno cos wybiore..

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Sarcia nie daj się wirusiakom :-*

staram sie walcze dzielnie! :) oby mi przeszlo i obylo sie bez antybiotyku...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, a zostawiasz swoją tulę?

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj sie tu przyczailam zza ekranu. Kurcze, rok temu pisałyśmy o czym... już chyba nie o betach i kreseczkach? Chociaz chyba tak...! Ja byłam w piatym tyg dopiero:). Ale czas pędzi.

Oooo, Adasiowatośc chyba ma pieluchę do wymiany....

agatia lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Chyba niskie ciśnienie dzisiaj, bo Liwka pospała 3h na spacerze i 2h w eomu :) Borek też pospał :) miałam 2h spokoju dla siebie :)

Cud jakiś? :D Super, oby tak dalej!

agatia lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
‹‹ 3113 3114 3115 3116 3117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ