X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie ukrywam ze dla mnie słoiczki to wygoda plus fakt ze codziennie dziecko co innego
    my dla siebie nie gotujemy codziennie wiec w tym sedno sprawy sloikowej. Dobrze ze lubi słoiki

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja je już po pół słoiczka i to też zależy czego :)Dynia ewidentnie jej nie podchodzi. Dziś spróbujemy troszkę jabłuszka. Mam nadzieję,że mimo, że ma katar to jej zasmakuje.
    Ogólnie to my ciągle zasmarkani :( Po nocy Amelka ma straszne gluty, niestety dziś zauważyłam, że są już w kolorze podchodzącym pod żółć i zaczynam się martwić i to mocno ;( macie jakieś rady?
    Odciągam regularnie, psikam do noska wodą morską i mucofluidem, w domu 4razy dziennie chodzi nawilżacz, na noc zostawiam mokre ręczniki na kaloryferach. Nic nie przechodzi :(

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, a próbowałaś inhalować Amelkę?

Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość

Wysłany: 14 stycznia 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF to jak najbardziej kup sobie gaz pieprzowy i noś w kieszeni. warto też kupić pistolet hukowy, jest bez zezwolenia a nie dość, że zrobiłabyś wrażenie na napastniku to jeszcze ogłuszysz i zdążysz uciec a myślę, że jeśli dziecko jest tak opatulone w wózku, z zakrytym daszkiem i w ogóle w czapce to nie powinno mu się nic stać od tego huku.

5v79kzu.png

Wysłany: 14 stycznia 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    9LRF zamówiłam inhalator i czekam aż mi przyślą. Narazie stawiam miskę z gorącą wodą i solą fizjologiczną niedaleko niej ale to niewiele pomaga ;(

5v79kzu.png

Wysłany: 14 stycznia 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I LRF jeśli ktokolwiek by cię zaczepił (mam nadzieję, że nie) to nigdy nie krzycz, że cię napadli czy ratunku a "POŻAR". Ponoć na "pożar" reaguje większa ilość osób niż na "złodziej" czy "pomocy" :) tak przynajmniej mi mówili na takim spotkaniu o samoobronie dla kobiet.

5v79kzu.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też słyszałam, żeby krzyczeć że się pali :)
    ale mimo wszystko czarne myśli znowu mi po głowie chodzą
    i pewnie będę się bała wyjść z domu, tak jak wtedy co cyganie się w mojej okolicy do paru domów włamali, a nam kury ukradli (tak przynajmniej sąsiadka twierdzi że widziała)

Dariah lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały się z drzemki obudził, lecę dokończyć obiad - dziś zapiekane naleśniki ze szpinakiem i fetą z sosem pomidorowym, nakarmię Maluszka i się polenimy dzisiaj

zastanawiam się nad spacerem, boję się że za dużo w dzień śpi i później w nocy się wybudza co godzinę :/ czy myślicie że to nie ma kompletnie związku ze spaniem w ciągu dnia?? On zaraz uśnie mi w wózku...

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas to kompletnie nie ma zwiazku

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie widzę u nas związku więcej snu w dzień = mniej w nocyzdarzyło się 2 razy ze jak bardzo wyspal się na spacerze to nie zaliczal trzeciej drzemki

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja jestem ciekawa co się stało że tak w nocy przespał ładnie spać? :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas cały zeszły tydzień to wariacja ze spaniem w nocy - pobudki o dziwnych porach, nie spanie przez godzinę, bardzo niespokojny sen. Wiążę to ze szczepieniem bo dziś już było lepiej.

Natka my dziś odebraliśmy inhalator i zrobiliśmy próbę z końcówką smoczkiem, małemu się podobało, w zasadzie sam sobie tę końcówkę trzymał :) Po pewnym czasie od inhalacji dobrze jest dziecko oklepać, żeby się tam wszystko ładnie odrywało.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF a to nie kolejny skok?

Nie straszcie z tymi napadami bo ja też wybieram trasy leśne i do teraz obawiałam się dzikich zwierząt a teraz będę tez myśleć o tych napadach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nadal gnije w lozku i nic lepiej sie nie csuje :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz, oby ten permanentny skok nie był jego charakterem!! :(
    i oby wszystko wróciło do normy i z powrotem zaczął przesypiać noce

poza tym napady miały miejsce przy mojej ulicy jakiś kawałek dalej, to jedna z głównych ulic i wylotówka z miasta, więc tym bardziej ktoś TO musiał widzieć, jeszcze jeden dowód że w naszym kraju jakaś kompletna znieczulica, niedaleko stacja paliw, przystanek autobusowy, sklep, kilka firm i całkiem spory hotel z restauracją. Szok :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 16:23

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia odlozony na pozniej, bo mysle nad chusta. MOj maly ma dopiero 4 miesiace i nie wydaje mi sie, zeby usiadl na pol roku. Sama nie wiem, co zrobic. Spodobaly mi sie chusty Tula. Ale na spotkanie z doradca musialaby jechac do trojmiasta, a to 120 km ode mnie. Na pewno cos wybiore..

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Sarcia nie daj się wirusiakom :-*

staram sie walcze dzielnie! :) oby mi przeszlo i obylo sie bez antybiotyku...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, a zostawiasz swoją tulę?

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj sie tu przyczailam zza ekranu. Kurcze, rok temu pisałyśmy o czym... już chyba nie o betach i kreseczkach? Chociaz chyba tak...! Ja byłam w piatym tyg dopiero:). Ale czas pędzi.

Oooo, Adasiowatośc chyba ma pieluchę do wymiany....

agatia lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Chyba niskie ciśnienie dzisiaj, bo Liwka pospała 3h na spacerze i 2h w eomu :) Borek też pospał :) miałam 2h spokoju dla siebie :)

Cud jakiś? :D Super, oby tak dalej!

agatia lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
‹‹ 3113 3114 3115 3116 3117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ