X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia, Twój synek ma złote serducho :)

Sarcia, dużo zdrówka dla Ciebie, kuruj się i zdrowiej jak najszybciej :)

Jeżeli chodzi o pieluchy to u nas najlepiej się sprawdzają dady, mieliśmy rozm 1, 2 i teraz pomarańczowe 3, nie wiem tylko jak fioletowe. Używaliśmy też babydream z rossmanna i też są ok, ale trochę grubsze i mniejsze od dady. Mieliśmy też zielone i białe pampersy w rozm 2 które dostaliśmy ale nie widzę żadnej różnicy od dady więc nie będziemy ich kupować bo są droższe więc po co przepłacać.

A dzisiaj u nas małe święto, Antoś skończył 4 miesiące :)

kamciaelcia, Natka-matka wariatka :), Dariah, żabka04, bisacz lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już stresa
    jutro okulista małego
    pojutrze sąd rodzinny

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, no to trzymam kciuki jutro i pojutrze :) Nie stresuj się, na pewno będzie dobrze :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wizję że jednak sąd może nie pozwolić mi w imieniu Piotrka zrzec się spadku :(
    A z okulista wiadomo. ..ale mąż będzie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia no co Ty, masz niemozliwa do spelnienia wizje. Nie wierze w takie cos.

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:
    Kamcia no co Ty, masz niemozliwa do spelnienia wizje. Nie wierze w takie cos.

Niestety na to uczulil mnie radca. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wtedy co jak bedzie ta wizja spalniona? co dalej?

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Mam wizję że jednak sąd może nie pozwolić mi w imieniu Piotrka zrzec się spadku :(

E tam ty nie baw sie w wizjonera kochana a dlaczego mial by ci nie pozwolic ? Sad zada ci pare pytan na temat twojego taty i dlaczego chcesz odrzucic spadek i nic wiecej :)

edit. A jeslimsa dlugi w spadku to zapyta skad o tym wiesz to zawze sie mowi ze od rodziny, bo np. Z tata przez ostatnie lata nie mialas kontaktu i tyle. Odpowiadaj krotko nie rozwlekaj sie i bedzie dobrze, twojego meza zapytaja tylko o tp czy potwierdza twoja wersje i to tyle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 18:39

kamciaelcia, Dariah lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od długach wiem bo Janka dzwoniła ze mam je spłacać. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Testowaliśmy dady fioletowe i oboje z mężem odrzucilismy. Wole pomarańczowe. Ale od pomarańczowych lepsze zurki I tak jesteśmy im wierni
    Póki nie traficie na partie śmierdząca klejem :(

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:

Spokojnie Kamcia.
    Pozwoli i dostaniesz zgodę na odrzucenie spadku
    Nie wiem co we wniosku pisałaś
    Ja miałam napisane że dziecka dziadka na oczy nie widziało i że ja też dobrych kontaktów z nim nie miałam.
    Zgoda była na posiedzeniu nie jawnym.
    Radca ci tak powiedział bo takie procedury.
    Będzie dobrze.
    Trzymam kciuki :-)

P.s. Wybaczcie ale nie mam czasu mały jest tak marudny że nawet mąż wymieka przy noszeniu.
    Nie dodzwonilam się do pediatry prywatnego. Mm już zakupiłam na allegro bo braknie mi, większość od dwóch dni wylalismy do zlewu bo mały mało je za chwilę więcej i nigdy nie wiadomo.
    Wszystko slini, gryzie,dentinox i viburcol działa na chwilę :-(

Kolejna próba rejestracji we wtorek.
    Trzymajcie kciuki!:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 20:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Od długach wiem bo Janka dzwoniła ze mam je spłacać. ..
    Kochana bedzie dobrze,kto da rade jak nie Ty ????

No glowa do gory, kciuki zacisniete za pomyslne wiesci :)

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś drugi dzień świętowaliśmy ojadlam się jak głupia od jutra koniec i post bo cel to minus 2 do końca stycznia musi się udać chociaż obiadki u mamusi będę musiała dużo ruchu wprowadzić mam nadzieję że wytrzymam tydzień muszę auto naprawić i koszt mnie przeraża poszedł pasek od alternatora ale i tak najgorsze ze skrzynią biegów strzela co chwila bieg wywala a to automat to pewnie zabule

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka
    Pewnie że kciuki zaciśnięte
    i pewnie przechodzicie ten nieszczęsny skok :( ale skończy się i wróci fajniutki juniorek

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali my też ostatnio bezustannie naprawiamy coś w samochodach więc łączę się w bólu.

Jeśli chodzi o pieluchy to ja jednak zostaje przy zielonych pampkach bo w innych pupsko mokre a że wrażliwe to wolę dołożyć i się nie martwić o odparzenia.

Żabka też obstawiam skok minie i będzie ok.

Kamcia powodzenia.

• Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś zupełnie na nic nie miałam czasu. Podczytywałam was chwilami, ale nie znalazłam chwili by cokolwiek napisać.
    Kamcia- trzymam kciuki by się udało w sądzie, będzie dobrze.
    Agatia- gratuluje wylicytowanych przedmiotów, cel szczytny, super postawa!
    Żabcia- każdy skok w końcu musi minąć, chociaż chwilami mi się wydaje, że te skoki nie mijają tylko przeksztacają się w nowe, ale zobaczycie, niedługo będziemy pisać o pierwszych buntach 2-latka hihi. Czas tak szybko leci.
    Sarcia- jak zdrówko? Ja już o niebo lepiej, chociaż nawet nie wyleżałam choroby, bo mąż w domu był chory i Amelka chora, więc wiesz...dwoje dzieci miałam na głowie :)

Tak jak wspomniałam u mnie zdrowie już lepiej, pozostał kaszel i troszkę katar, ale to już i tak mało. Mąż też się wykurował, jutro wraca do pracy i mam nadzieję, że mi za 2 dni znów z gorączką nie wróci, bo pracuje suma summarum w przeciągach i ze zmienną temperaturą.
    Pozostała nadal zagilona Amelka. Ja już nie mam pomysłu normalnie :( Odciągam te gile i odciągam i końca nie widać. Na szczęście kaszel już jej minął, ale może nawrócić jak tylko znów katar zacznie jej spływać do gardła. Czekam na inhalator i aromactiv, maść majerankowa działa tylko na 1 max 2h.

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pieluch to ja używam głownie białych pampków. Dada przeciekała nam na całej linii, więc niestety nie dla nas. Tużurki są lepsze, aaaale jeśli kupka jest rzadka (co teraz już prawie się nie zdarza, bo Mela wciąga kaszkę jak wariatka:) ) to przelatuje bokiem, tak jakby te "firanki" nie przylegały do ciałka. Zielone pampki też mi przeciekły, więc sobie odpuściłam.

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 03:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kaszka pozwala przesypiać całe noce :)
    Hurra. W końcu odespie :)
    Nie :)

Mam nadzieje ze chociaż na wagę wpłynie :)
    Młody zjadł na wieczór 110ml (porcja z 85ml, docelowo ms być ze 125ml). I dopił normalnie cycem po godzinie.
    Jakiś glodomor :)
    No ale niech je. Cycki mi twardnieją i bolą wciąż jak nie zje. Na forum pisalyscie ze laktacja sie stabilizuje i blabla. U mnie chyba sie nie stabilizuje :)
    Wiec pierwsze karmienie wybawiajace prawego cyca było o 23. Teraz wybawiamy lewego ;)
    Ze Y mie było - to młody sie budzi. Popłakuje i marudzi z palcami w gębie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2017, 03:10

Dariah lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 03:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein
    tez kaszkę na noc testujemy :)

ale teraz karmię na spiocha bo rano okulista i gdyby była krótka przerwa między posiłkami (tym i sniadankiem) mielibyśmy cyrki przy butli. Piotrek zazwyczaj je o 9 a jednak dziś musze mu wepchnac wcześniej. Przed lekarzem. I dzisiejsza próba będzie wzorcem dla wtorku -wtedy sąd i jeszcze bardziej musimy się zorganizować . Sąd w innym mieście. ..poza tym na czas rozprawy małym ma zająć się mój brat tzn ma z nim spacerować bez względu na pogodę. Takie jajca ze on nigdy dzieckiem się nie zajmował ba! !chyba nawet nigdy wózka nie prowadził :D

Wiec
    test kaszkowy trwa...i nie było akcji typu niespodziewanie pobudka na amu o 24...śpi jak zabity i je później (bo mu matka podaje z w/w względów )

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 04:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po pierwszym nocnym karmieniu co prawa mm było później no po 22 to wstał 3 44. Znowu całe popołudnie nie chciał jeść a o 18 zjadł odciagniete 200 ml i padł tak ze się po 22 obudził widać jemu nie wiele trzeba trochę mleka i może żyć powietrzem.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
‹‹ 3116 3117 3118 3119 3120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ