X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela u nas pediatra składa roczny raport o szczepieniach, odchylenia o miesiąc dwa to nawet sanepidu nie obchodzą, ale jest sporo mam, które nie szczepią wcale. U nas na regionalnej grupie jest moda na zabieranie kart z przychodni, chodzenie prywatnie na wizyty i nieszczepienie. Trochę mnie to przeraża ile dzieci jest niezaszczepionych :/

My już gotowe do drogi, B u dziadków. Jeszcze ze 30 min na zebranie myśli ;) i ruszamy.

Jeszcze rozwaliłam szafkę w przedpokoju bo mi krople pod nią wpadły :-D brawo ja ;) dodatkowy wydatek w tym mc ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 10:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Angela
    chyba jeszcze niekoniecznie na koniec roku takie skrupulatne rozliczanie się bo nam szczepienie nie wypaliło w grudniu a wypaliło w styczniu i lekarka nic nie kazała pielęgniarce pisać
    Mówię tu o osobach ktore unikaja szczepien a nie jedno szczepienie które nie wypalilo. Mam kilka kolezanek które w ogóle nie szczepia i ponaglenia dostają na początku stycznia / lutego zazwyczaj. Jedna nawet dostala kare. Np drugs zabrala kartę szczepień i chodzi prywatnie do lekarza. Ale to sa skrajne przypadki. Ja mam podkladke ze szczepic Kubę nie mogę wiec nawet sie nie przejmuje. Ciesze sie ze mmr bedziemy mieli mocno przesuniete wiec pewnie juz chodzic bedzie a dla mnie to wazne.

• AJrin Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia przesylamy dobre fluidy dawaj znac jak bedziesz po.

U nas smog dzis 440 ale bylonraz cos powyzej 800 wiec to dopiero masakra.
    Ale ja powyzej 300 nie wychodze juz jak jest 250 to czesto odpuszczam.
    Przedwczoraj chyba po raz pierwszy od 2 miesiecy bulo ponizej 100 i na zielono przykre to na maksa.

Najgorsze jest to ze jak wyszlam wcxoraj a bylo ponad 250 to w nocy mam napady kaszlu na maksa :/

agatia lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Angela u nas pediatra składa roczny raport o szczepieniach, odchylenia o miesiąc dwa to nawet sanepidu nie obchodzą, ale jest sporo mam, które nie szczepią wcale. U nas na regionalnej grupie jest moda na zabieranie kart z przychodni, chodzenie prywatnie na wizyty i nieszczepienie. Trochę mnie to przeraża ile dzieci jest niezaszczepionych :/

My już gotowe do drogi, B u dziadków. Jeszcze ze 30 min na zebranie myśli ;) i ruszamy.
    Właśnie o tym mowilam ;) znaczy pisalam.

Powodzenia!

agatia lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela u nas jest masakra z tym zabieraniem kart :/ na regionalenj jest plaga takich mam :/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Mówię tu o osobach ktore unikaja szczepien a nie jedno szczepienie które nie wypalilo. Mam kilka kolezanek które w ogóle nie szczepia i ponaglenia dostają na początku stycznia / lutego zazwyczaj. Jedna nawet dostala kare. Np drugs zabrala kartę szczepień i chodzi prywatnie do lekarza. Ale to sa skrajne przypadki. Ja mam podkladke ze szczepic Kubę nie mogę wiec nawet sie nie przejmuje. Ciesze sie ze mmr bedziemy mieli mocno przesuniete wiec pewnie juz chodzic bedzie a dla mnie to wazne.

własnie to miałam na mysli-że krótkie odrtoczenia ani lekarza ani sanepidu nie obchodza, a ci unikajacy to inna sprawa...ja jestem za karami i tyle
    bo unikanie to nie odraczanie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi sie ze w najwiekszym stopniu to media, internet kreuja ta nagonke na nie szczepienie, wszedzie pelno fam niepsojnych informacji ludzie jak oglupieni czytaja i wierza we wszystko co w necie zobacza zapominajac o zdrowym rozsadku. A jak zaczna wracac te choroby przeciw ktorym szczepimy dzieci to zobaczymy czy rodzice nieszczepiacy beda tacy madrzy, ja tam w te wxzystkie glupoty nie wierze. Ja bede szczepic dziecko bo wierze ze to dla jego bezpieczenstwa i jego dobra

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Agatia przesylamy dobre fluidy dawaj znac jak bedziesz po.

U nas smog dzis 440 ale bylonraz cos powyzej 800 wiec to dopiero masakra.
    Ale ja powyzej 300 nie wychodze juz jak jest 250 to czesto odpuszczam.
    Przedwczoraj chyba po raz pierwszy od 2 miesiecy bulo ponizej 100 i na zielono przykre to na maksa.

Najgorsze jest to ze jak wyszlam wcxoraj a bylo ponad 250 to w nocy mam napady kaszlu na maksa :/
    A gdzie sprawdzasz?
    Bo mi Apka pokazuje 101 PM10 i 79,4 PM2,5.
    I stan jako dostateczny w polskiej apce i Unhealthy w angielskiej :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • agatia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedziemy, Liwson śpi :)
    Sarcia mnie przy cc znieczulała Pani anestezjolog, która ma powikłania po Hajnego Medina sama mówiła, ze nie została zaszczepiona, jako dziecko.
    Sama mam koleżankę pediatrę, która jest przeciwna szczepieniom i czasem po rozmowie z nią mam mętlik w głowie ;)
    Ale szczepię z nadzieją, że robię słusznie i dla dobra dzieci. Jedyne ale mam odnośnie szczepionki na HPV dla dziewczynek. Nie wiem czy już jest obowiązkowa, czy nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 11:32

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja szczepie, ale stracha mam. No zreszta u nas po pierwszych szczepieniach byla goraczka, ktorej wcale nie zbil pierwszy czopek, na 100 % zadzialal drugi. Po meningow pierwszej dawce byla spora gula na udzie.

Ja tez szczepie z nadzieja, ze robie slusznie, ale w powiklania wierze, moze nie kazde opisywane w internetach, ale to na 100% nie jest obojetne dla organizmu, no baa..
    Ale powiklania po niezaszczepieniu i chorobach to juz w ogole wiadomo, ze sa i nie ma nad czym sie rozwodzic.

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak offtpop powie mi ktos co do ciatsa mphe dac zamoast granatu :) ? To wplywa na smak czy tylko chodzi o dekoracje ? Bo granata nie zdpgylam w sklepie

• AJrin Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulf sprawdzam na tej apce co ty podawalas. Punkt mam tsrgowek kondradowicza bo to naj blizej mnie.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia
    trzymam kciuki!

LRF
    gratulacje dla synka!

agatia lubi tę wiadomość

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moje dziecko wstąpił jakiś diabeł :(

Nie chce jeść. Tzn głodna jest, bo widzę jak "wcina" zabawki, ale wystarczy, że ją "podłączę" pod pierś to possie z 3min i się wygina, płacze, spina się.
    Karmienie to jakaś droga przez mękę. Trwa to od szczepienia w sumie :(
    Chce jeść, bo łapie pierś aż z nerwem, ale za chwilę puszcza i następuje jak wyżej.
    Już myślałam, że to może zapalenie ucha, ale gorączka ustała, była tylko tą noc po szczepieniu a na drugi dzień po miała temp podwyższoną, ale gorączki jako takiej nie było. Poza tym smoczek ssie normalnie.

W nocy zdarza się też jej normalnie jeść. Gdyby to było zapalenie ucha to pewnie w nocy też by miała pewnie takie akcje z jedzeniem a nie do każdego karmienia są.

Co się dzieje? :( Już ją straszyłam, że ją ochrzcimy jak tak dalej będzie haha by wygonić diabła a ta się uśmiecha i tyle :)

Bawi się ładnie, nie jest jakaś marudna ani nic, tylko to jedzenie.
    Dziś karmiłam ją w nocy ok 3:00 i zjadła w miarę, nie super bo po jakimś czasie mnie odepchnęła ale ok. Rano o 9:30 (6,5h) dałam jej pierś i dupa :( zjadła tyle o ile. Spróbowałam po godzinie i też lipa :(

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka a spróbuj karmiac wlaczyc szum i zredukowac inne bodźce. Moze swiat jest bardziej interesujacy? A może odbij ja w trakcie? Albo masz mnoej pokarmu? Noe wiem co doradzic ale u nas kedna z tych 3 rzeczy zawsze jest jak mlody tak sie szarpie lub czasem mial gorszy dzien i skok to powodował.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• agatia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia nie pomogę z granatem bo ja antytalent ciastowy jestem ;) i nie wiem co on wnosi do mchu ;)

Natka u nas też cyrk z jedzeniem. Czytałam, że ok 23 tygodnia tak może być i trwać bagatela 4 tygodnie :-D pocieszyłam Cię, co? ;)

• AJrin Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy kupkowe problemy i jade dzis do pediatry. Juz od 3 dni robi czesciej kupe jest zielonkawa i ma smugo sluzu. Dzis zrobil jiz 4 kupy 3 miala ladny kokor zolty jak nigdy za to duzo sluzu a czwarta miala smugi krwi, noewiele ale jednak. Wiec nie bede sie stresowac w weekend jedziemy do pediatry na 15:40. Nie jem nabialu ano jajek ani orzechow nic prawie nie jem już wiec dziwi mnie ta kupa i to bardzo :/

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• agatia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin pewnie lepiej isc do pediatry, niż w week sie stresować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciliśmy z spaceru, korzystaj z trwającej nadal fascynacji nad własną stopą Filipa, żeby zjeść na spokojnie obiad ;) temat szczepień to masakra, ja wolę już go w towarzystwie nie podejmować, zwłaszcza że całkiem niedawno odkryłam że kilkoro moich znajomych jest anty (uwaga! żaden z nich nie ma dzieci) ale konkretnie mają nakupkane w głowach :)

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie u neurologa, ogólnie ok wg niej odcięcia już nie ma ale może tak protestować natomiast mamy ćwiczyć rączki bo jeszcze piastki zaciska głównie kciuka nie jakoś mocno ale trzeba na to zwrócić uwagę Szymek jest wg niej nadpobydluwy ruchowo bo oczywiście machal rączkami i nóżkami jak oszalaly był głodny więc pewnie dlatego śmieszy mnie to u jednej leży spokojnie to za spokojny u drugiej szaleje to za bardzo kazała go wycuszsc masaż etc

Natka-matka wariatka :), AJrin, Madziuuuula, Ulfenstein, Dariah, żabka04, marta258 lubią tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
‹‹ 3174 3175 3176 3177 3178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ