WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAjrin
Ogolem dostalam info ze bez konkretnego zalecenia nie mlzna eliminowac nabialu ktory stanowi glowny budulec kosci i dostarcza wapnia,ktory jest dziecku potrzebny, jesli cos typowo nie wplywa na zmiane zachowania dziecka nie nalezy tego elkminowac z diety mamy.
A jak kupa z krwia to cos sie dzieje ,wiadomo pojedzcie do lekarza. Daj znac co i jak! -
Ajrin, już też myślałam, że bodźce, bo ostatnie tygodnie właśnie jadła słabiej gdy wszystko wokół "do niej wołało" i karmię w sypialni z szumem, z zasłoniętymi roletami i było ok. Odbijać też próbowałam. Jak tylko wezmę ją do pionu to płacz ustępuje, ona zaczyna bawić się moimi włosami. Próbowałam też karmić ją w innych pozycjach i też dupa. Nie zmieniałam ostatnio diety, więc odpada, że nagle mleko smakuje inaczej. Normalnie cyrk i szopka.
Agatia, no nie mów, błagam... aż 4tygodnie? O matulu! Toż to ja oszaleję. Szarpię się z tym dzieckiem i szarpię. Próbuję karmić na siłę, ale wiem, że to nie ma sensu, bo tylko nabierze uprzedzeń do cyca. Boję się, że spadnie z wagi
W ogóle mam dziwne wrażenie, że te skoki trwają u nas non stop z pojedynczymi dniami, w których jest ok.
Zmęczona jestemCiągle sama w domu z dzieckiem i psem i chwilami jest mi mega ciężko. Każdy jej uśmiech rekompensuje mi to zmęczenie, ale powoli dopada mnie brak cierpliwości i bezsilność, bo nie wiem co mam zrobić w takich chwilach. Przecież ona nie może nie jeść.
-
Ajrin
koniecznie jedź do lekarza. Smużki krwi to może być wszystko w sumie. Możliwe, że zrobienie kupki sprawia mu dużo kłopotu i wymaga siły i tylko małe naczynko pękło. U nas tak kiedyś było z jedną z kup. Kolejna była już ok. Jak powiedziałam o tym lekarzowi to właśnie mi to tak wytłumaczył, ale powiedział, że jeśli przy kolejnej i kolejnej by to się zdarzyło to mam do niego przyjść jeszcze raz. -
Natka gdzieś apropo skoków to czytałam
Podnobno po 23 tyg zaczyna się lęk separacyjny, gdy mama znika, ale gdy jest blisko to ciekawość bierze górę i dziecko nie ma czasu na jedzenie. Ale raczej zagłodzić się nie da
Liwia cmoknie 2 razy cycka i rozgląda się, fika, szaleje, odgina -
nick nieaktualny
-
Sarcia ja sama sobie nabialu noe eliminowalam Pediatra o Dermatolog nakazali bo my mamy mega problemy skórne. Wiec mam poki co nie jeść i smarowac preparstami jesli przejdzoe próbować z nabialem po malu czy nie wróci znowu bo jesli wroci to niestety skaza a jesli nie to pewnoe lojotokowe zapalenie skóry.
-
agatia wrote:Sarcia nie pomogę z granatem bo ja antytalent ciastowy jestem
i nie wiem co on wnosi do mchu
Natka u nas też cyrk z jedzeniem. Czytałam, że ok 23 tygodnia tak może być i trwać bagatela 4 tygodniepocieszyłam Cię, co?
-
Agatia, to jak ty sobie dajesz radę z jedzeniem? Dotychczas było u mnie tak, że dorwała się do cycka, jadła intensywnie ok 6min aż go opróżniła do końca i przesiadała się na drugiego. Drugiego też do końca i dopiero była najedzona. Całość karmienia zajmowała nam ok 15min. Teraz karmię ją 30min a z tego to może 3min je. I co ona je? Tą wodę z I fazy i nic więcej.
Żywi się jak Stachurski, energią z nieba?Ulfenstein lubi tę wiadomość
-
Little Red Fox wrote:wróciliśmy z spaceru, korzystaj z trwającej nadal fascynacji nad własną stopą Filipa, żeby zjeść na spokojnie obiad
temat szczepień to masakra, ja wolę już go w towarzystwie nie podejmować, zwłaszcza że całkiem niedawno odkryłam że kilkoro moich znajomych jest anty (uwaga! żaden z nich nie ma dzieci) ale konkretnie mają nakupkane w głowach
Może dobrze ze antyszczepieniowcy nie maja dzieci.
Mi dzis dermatolog powiedziała ze mam ograniczyć mleko, ale jeść jogurty i kefiry. Oczywiście nie spytałam dlaczego tak. Kostek w trakcie badania które polegało na obejrzeniu polikow i szyi, Wiec nic strasznego lrobil podkówkę. A jak go wzięłam na ręce to strzelał uśmiechy do pani dr 'ha, i co mi teraz zrobisz? Jestem bezpieczny u mamy'Dariah lubi tę wiadomość
-
Taaa...temat szczepien zrobil sie ostatnio dosc drazliwy...np mam kuzynke ktora nie szczepi...! Jak mi wujek to powiedzial na poczatku to myslalam ze po prostu nie szczeoi na te nieobowiazkowe....ale nie....ona w ogole nie szczepi...masakra!!
A co do skutkow ubocznych....staram sie nie czytac inrernetu ani nie ogladac reportazy w tym temacie... wierze ze mimo wszystko szczepienia cos daja.
np we Francji wycofali z listy obowiazkowyvh szczepionek wzw b bo powoduje stwardnienie rozsiane...ponoc..
Sporo czasu mi zajelo zeby wytlumaczyc ze to jest obwowiazkowe i ze musi byc zaszczepiona09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Natka,
u nas tez od jakiegos czasu Zoska jest bardziej nerwowa, bardziej drazliwa przy jedzeniu. Wszystko ja dekoncentruje. Wczesniej moglam sobie spokojnie zadzonic w czasie gdy ona jadla, teraz ledwo cos powiem to juz puszcza cyca z mina "matka cicho bo mi przeszkadzasz !"...
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
nick nieaktualnyu nas Igi tez drazliwy, marudny wrecz chwilami wkurzajacy!! ale coz ewidentnie to zęby, bo najedzony,ma sucho, brzuszek miękkiu, kupa juz ladna zolta a ten steka marudzi placze slini sie jak bernardyn i pcha wszystko co mozliwe do dzioba
Dariah lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sarcia,
no ja tez teraz na milczka ja karmiebo Krolewnie sie nie podoba jak sluga rozmawia przy jedzeniu
Juz nie wspomne o jakis halasach dookola..to juz koniec jedzenia...09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
nick nieaktualnya mój Królewicz od 1,5 godz. śpi
chwilowo uregulowały się nam drzemki, a dwie ostatnie noce spędził w swoim łóżeczku, jest progres
kurczę pojechałabym na zakupy, ale u nas na podjeździe jest taki lód że ledwo dziś wózkiem przejechałam i się boję że zaryję w ogrodzenie
któraś miała może coś takiego? Małemu się uszy syfią, a myję je i delikatnie wycieram po kąpieli pieluszką tetrową a nadal dużo woskowiny wstrętnej się zbiera http://www.rossmann.pl/Produkt/Babycap-higiena-uszka-maluszka-myjka-do-uszka-powyzej-3-miesiaca-zycia-15-ml,329095,7241
-
nick nieaktualnySzczepienie na pewno odrocze.
w poniedziałek zadzwonię nie wiem na ile przełożenie bo..........mam zgawostke kochane.
Temp się waha raz 37 raz 37,6.
Ale
Na klatce piersiowej mamy wysypke?!!!!!!!
Cała klatka piersiowa w kropki od piersi do brzuszka:-(
Są to kropeczki czerwone:-(
Oczywiście były takie jak zjadł banana przeszło a teraz więcej:-(
Co to k*****a jest????
Teraz to jestem głupia.
Przypomina mi się że zmieniliśmy płyn do kąpieli.
Bo nigdzie naszego nie ma.
Już byłam w sklepie i kupiłam atoperal.
Zaraz go wykapie.
Co odstawić stały pokarm i zostać przy mm??,
No wiecie ci oczy zrobiłam jak to zobaczyłam rym bardziej że nie miał tego.
Gdyby chodziło o płyn do płukania (zmieniłam) to na całym ciele chyba by było.
Tak na dobrą sprawę po płynie do kąpieli też powinno być wszędzie.
Siedzę i myślę
Ulf ale cwaniak mały hihihi
Ja też mam coraz częściej takie dni bezradności.
Mam wrażenie że tylko ja jestem matka i ojcem dla dziecka.
Jak się drze to już nawet cycki mi opadają bo nie wiem co mu jest.
Kryzys???? -
nick nieaktualnyDariah wrote:Sarcia,
no ja tez teraz na milczka ja karmiebo Krolewnie sie nie podoba jak sluga rozmawia przy jedzeniu
Juz nie wspomne o jakis halasach dookola..to juz koniec jedzenia...
U mnie tak jest od początku.
Ma być cisza królewicz je!
A nie daj Boże butla wypadnie z Dziuba koniec jedzenia jakby brudny smoczek był.
Mamy drzemke.
Chwilowo dlugoooooo trwaj.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 16:41
Dariah lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny