X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin

Ogolem dostalam info ze bez konkretnego zalecenia nie mlzna eliminowac nabialu ktory stanowi glowny budulec kosci i dostarcza wapnia,ktory jest dziecku potrzebny, jesli cos typowo nie wplywa na zmiane zachowania dziecka nie nalezy tego elkminowac z diety mamy.

A jak kupa z krwia to cos sie dzieje ,wiadomo pojedzcie do lekarza. Daj znac co i jak!

• Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin, już też myślałam, że bodźce, bo ostatnie tygodnie właśnie jadła słabiej gdy wszystko wokół "do niej wołało" i karmię w sypialni z szumem, z zasłoniętymi roletami i było ok. Odbijać też próbowałam. Jak tylko wezmę ją do pionu to płacz ustępuje, ona zaczyna bawić się moimi włosami. Próbowałam też karmić ją w innych pozycjach i też dupa. Nie zmieniałam ostatnio diety, więc odpada, że nagle mleko smakuje inaczej. Normalnie cyrk i szopka.

Agatia, no nie mów, błagam... aż 4tygodnie? O matulu! Toż to ja oszaleję. Szarpię się z tym dzieckiem i szarpię. Próbuję karmić na siłę, ale wiem, że to nie ma sensu, bo tylko nabierze uprzedzeń do cyca. Boję się, że spadnie z wagi :(

W ogóle mam dziwne wrażenie, że te skoki trwają u nas non stop z pojedynczymi dniami, w których jest ok.

Zmęczona jestem :( Ciągle sama w domu z dzieckiem i psem i chwilami jest mi mega ciężko. Każdy jej uśmiech rekompensuje mi to zmęczenie, ale powoli dopada mnie brak cierpliwości i bezsilność, bo nie wiem co mam zrobić w takich chwilach. Przecież ona nie może nie jeść.

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dziś Szymek zrobił trzy kupy pod rząd jedna do pampersa zielona druga na przewujaku zielona i trzecia zadsza zielono żółta chyba warzywka go ruszyły bo tak to jedna mała była z rana teraz śpi po swoich wojazach

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png

Wysłany: 27 stycznia 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin

koniecznie jedź do lekarza. Smużki krwi to może być wszystko w sumie. Możliwe, że zrobienie kupki sprawia mu dużo kłopotu i wymaga siły i tylko małe naczynko pękło. U nas tak kiedyś było z jedną z kup. Kolejna była już ok. Jak powiedziałam o tym lekarzowi to właśnie mi to tak wytłumaczył, ale powiedział, że jeśli przy kolejnej i kolejnej by to się zdarzyło to mam do niego przyjść jeszcze raz.

5v79kzu.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka gdzieś apropo skoków to czytałam :) Podnobno po 23 tyg zaczyna się lęk separacyjny, gdy mama znika, ale gdy jest blisko to ciekawość bierze górę i dziecko nie ma czasu na jedzenie. Ale raczej zagłodzić się nie da ;)
    Liwia cmoknie 2 razy cycka i rozgląda się, fika, szaleje, odgina ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nic mi nie mówcie o lęku separacyjnym, ja czasem pół dnia do toalety wyjść nie mogę :/

• AJrin Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia ja sama sobie nabialu noe eliminowalam Pediatra o Dermatolog nakazali bo my mamy mega problemy skórne. Wiec mam poki co nie jeść i smarowac preparstami jesli przejdzoe próbować z nabialem po malu czy nie wróci znowu bo jesli wroci to niestety skaza a jesli nie to pewnoe lojotokowe zapalenie skóry.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jem bardzo mao nabialu, ciut doslownie w tygodniu, nie lubie zbytnio

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Sarcia nie pomogę z granatem bo ja antytalent ciastowy jestem ;) i nie wiem co on wnosi do mchu ;)

Natka u nas też cyrk z jedzeniem. Czytałam, że ok 23 tygodnia tak może być i trwać bagatela 4 tygodnie :-D pocieszyłam Cię, co? ;)
    Borze. Jeszcze gorzej niż teraz :(

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g

Wysłany: 27 stycznia 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia, to jak ty sobie dajesz radę z jedzeniem? Dotychczas było u mnie tak, że dorwała się do cycka, jadła intensywnie ok 6min aż go opróżniła do końca i przesiadała się na drugiego. Drugiego też do końca i dopiero była najedzona. Całość karmienia zajmowała nam ok 15min. Teraz karmię ją 30min a z tego to może 3min je. I co ona je? Tą wodę z I fazy i nic więcej.
    Żywi się jak Stachurski, energią z nieba?

Ulfenstein lubi tę wiadomość

5v79kzu.png

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    wróciliśmy z spaceru, korzystaj z trwającej nadal fascynacji nad własną stopą Filipa, żeby zjeść na spokojnie obiad ;) temat szczepień to masakra, ja wolę już go w towarzystwie nie podejmować, zwłaszcza że całkiem niedawno odkryłam że kilkoro moich znajomych jest anty (uwaga! żaden z nich nie ma dzieci) ale konkretnie mają nakupkane w głowach :)
    Mój tez dzis odkrył nogę!

Może dobrze ze antyszczepieniowcy nie maja dzieci.

Mi dzis dermatolog powiedziała ze mam ograniczyć mleko, ale jeść jogurty i kefiry. Oczywiście nie spytałam dlaczego tak. Kostek w trakcie badania które polegało na obejrzeniu polikow i szyi, Wiec nic strasznego lrobil podkówkę. A jak go wzięłam na ręce to strzelał uśmiechy do pani dr 'ha, i co mi teraz zrobisz? Jestem bezpieczny u mamy' :)

Dariah lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa...temat szczepien zrobil sie ostatnio dosc drazliwy...np mam kuzynke ktora nie szczepi...! Jak mi wujek to powiedzial na poczatku to myslalam ze po prostu nie szczeoi na te nieobowiazkowe....ale nie....ona w ogole nie szczepi...masakra!!

A co do skutkow ubocznych....staram sie nie czytac inrernetu ani nie ogladac reportazy w tym temacie... wierze ze mimo wszystko szczepienia cos daja.
    np we Francji wycofali z listy obowiazkowyvh szczepionek wzw b bo powoduje stwardnienie rozsiane...ponoc..
    Sporo czasu mi zajelo zeby wytlumaczyc ze to jest obwowiazkowe i ze musi byc zaszczepiona :/

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka,
    u nas tez od jakiegos czasu Zoska jest bardziej nerwowa, bardziej drazliwa przy jedzeniu. Wszystko ja dekoncentruje. Wczesniej moglam sobie spokojnie zadzonic w czasie gdy ona jadla, teraz ledwo cos powiem to juz puszcza cyca z mina "matka cicho bo mi przeszkadzasz !"...

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas Igi tez drazliwy, marudny wrecz chwilami wkurzajacy!! ale coz ewidentnie to zęby, bo najedzony,ma sucho, brzuszek miękkiu, kupa juz ladna zolta a ten steka marudzi placze slini sie jak bernardyn i pcha wszystko co mozliwe do dzioba

Dariah lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah

zgadza sie, moj Igi tak samo wczesniej moglam gadac przez telefon z mezme cora, a teraz dokladnie to samo puszcza cyca patrzy sie na mnie i w ryk, dlatego teraz nic nie mowie jak go karmie, bo inaczej nie chce jesc jak cicho nie jestem

• Dariah Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia,
    no ja tez teraz na milczka ja karmie ;) bo Krolewnie sie nie podoba jak sluga rozmawia przy jedzeniu ;)
    Juz nie wspomne o jakis halasach dookola..to juz koniec jedzenia...

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój Królewicz od 1,5 godz. śpi ;) chwilowo uregulowały się nam drzemki, a dwie ostatnie noce spędził w swoim łóżeczku, jest progres ;) kurczę pojechałabym na zakupy, ale u nas na podjeździe jest taki lód że ledwo dziś wózkiem przejechałam i się boję że zaryję w ogrodzenie :( któraś miała może coś takiego? Małemu się uszy syfią, a myję je i delikatnie wycieram po kąpieli pieluszką tetrową a nadal dużo woskowiny wstrętnej się zbiera http://www.rossmann.pl/Produkt/Babycap-higiena-uszka-maluszka-myjka-do-uszka-powyzej-3-miesiaca-zycia-15-ml,329095,7241

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczepienie na pewno odrocze.
    w poniedziałek zadzwonię nie wiem na ile przełożenie bo..........mam zgawostke kochane.
    Temp się waha raz 37 raz 37,6.
    Ale
    Na klatce piersiowej mamy wysypke?!!!!!!!
    Cała klatka piersiowa w kropki od piersi do brzuszka:-(
    Są to kropeczki czerwone:-(
    Oczywiście były takie jak zjadł banana przeszło a teraz więcej:-(

Co to k*****a jest????
    Teraz to jestem głupia.

Przypomina mi się że zmieniliśmy płyn do kąpieli.
    Bo nigdzie naszego nie ma.
    Już byłam w sklepie i kupiłam atoperal.
    Zaraz go wykapie.

Co odstawić stały pokarm i zostać przy mm??,

No wiecie ci oczy zrobiłam jak to zobaczyłam rym bardziej że nie miał tego.
    Gdyby chodziło o płyn do płukania (zmieniłam) to na całym ciele chyba by było.
    Tak na dobrą sprawę po płynie do kąpieli też powinno być wszędzie.
    Siedzę i myślę :-(

Ulf ale cwaniak mały hihihi

Ja też mam coraz częściej takie dni bezradności.
    Mam wrażenie że tylko ja jestem matka i ojcem dla dziecka.
    Jak się drze to już nawet cycki mi opadają bo nie wiem co mu jest.
    Kryzys????

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Sarcia,
    no ja tez teraz na milczka ja karmie ;) bo Krolewnie sie nie podoba jak sluga rozmawia przy jedzeniu ;)
    Juz nie wspomne o jakis halasach dookola..to juz koniec jedzenia...

U mnie tak jest od początku.
    Ma być cisza królewicz je!:-)
    A nie daj Boże butla wypadnie z Dziuba koniec jedzenia jakby brudny smoczek był.

Mamy drzemke.
    Chwilowo dlugoooooo trwaj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 16:41

Dariah lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabko, może poczekaj aż wysypka zniknie ;)
    ja też teraz zrobiłam przerwę w rozszerzaniu, bo Małego zęby dokuczały :)

żabka04 lubi tę wiadomość

‹‹ 3175 3176 3177 3178 3179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ