X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobię Was wieczorem. Wracamy do domku. Jesteśmy po laserze Liwia zniosła super :) na szczęście tylko 10 impulsów, nastepny w marcu.
    Było z 15 dzieci, z całymi buziami w naczyniaczkach, pani z naczyniakiem na buzi i we włosach. Efekty u dzieci są rewelacyjne u dorosłych różnie.
    Gorzej z przetoką :( pan prof powiedział, że USG koniecznie odcinka lędźwiowego i brzucha. W marcu USG do wglądu i jeżeli przetoka będzie głęboka to do zabiegu operacyjnego. Powiedział, że taka dziurka nie jest normalna, musi być kontrolowana.

Ulfenstein, Angela89, Natka-matka wariatka :) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziecko mi uciekło z maty na panele. Poszłam sprzątać, a tu takie giganty się odstawiają

Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zqabka
    najpierw bym wzieła pod uwage wszelkie zmiany w ostatnim czasie-płyn do kapieli, do plukania i nowosci w jedzonku...nie musi wszedzie wysypywac, zareagować mogły najbardziej wrazliwe czesci ciała
    co jadł biwego? jednofazowo czy juz było???

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mybpo wizycie u pediatry mamy zrobic posiew i ogolne badanie kalu. Wedlug niej dziecko wyglada super sero śladu aby vos bylo nie tak. Do tago sprawdzila go dokladnie chyba pierwsza ktora zauwazyla dziurke, obejrzala wszystkie badania i usg. Pochwalila ze ladnie przybiera ma ponad 7.300 na ich wadze w jednej chwili nawet pokazalo 7.450.
    Opierdxielila nas ze do niej a nie do pierwszego kontaktunze to musi byc jeden lekarz bo kazdy inaczej prowadzi dziecko. No nic musze poszukac jakiegos lekarza w Luxmedzie i miec tam dodatkowo bo ta na NFZ mnie drażni.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plyn do płukania zmieniłam z dzidziusia na cocolino sensitive.
    Płyn do kąpieli mieliśmy z ziajki a kupiłam Nivea (emolium) .

Z nowości to zjadł banana, jagody z Gruszka i malina, jabłko z mango,kaszka bezglutenowa z Babilonu.

Mm "ha" nowe które wprowadzamy nie brałam pod uwagę choć być może bo ta wysypka jest od kat banana zjadł.

Jemy cały czas jabłko z czymś tam.
    Zupka jarzynowa.
    Nutramigen.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin to czas na zmianę lekarza.
    Tym bardziej że cię drażni.
    Cieszę się że wszystko ok
    Waga super!:-)

Agata gratki dla Liw.
    Dzielna dziewczynka.
    Możesz odetchnąć nie było tak źle.

Lrf spryciarz.

Co mam wszystko odstawić? Poczekać aż zniknie i zacząć od nowa????

• Dariah Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka,
    a nie ma np. kilku krostek tez w okolicach łokci od środka, kolan od środka?
    Często uczulenie na płyny, proszki itd. ujawnia się w miejscach gdzie się najbardziej grzeje, poci ciało, tam gdzie najbardziej materiał się ociera..

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    osobiscie odstawiłabym chemię
    radząc komuś-wszystko

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żeby nie było, byłam w przedpokoju który się na salon otwiera i cały czas widziałam Małego. Tylko jak wkładałam jego za małe ubranka do kartonu to się odwróciłam na chwilkę. Wiedziałam że się kręci, a tu kilka ruchów i już dupcia za matą :D

kamciaelcia, Dariah, Natka-matka wariatka :) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za uchem (te nieszczęsne co wskazywało na skaze) klika ma kropek.

No właśnie nie ma.
    Będę go kąpać zaraz tzn jak wstanie to bardziej mu się przyjrzę ale nie widziałam.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mm ha od kiedy pije?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko a to nie trzydniówka?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia od tygodnia.

A czy może go uczulil balsam firmy la Roche-porsay????
    To jest typowo dla uczuleniowych.
    Właśnie byłam w łazience bo szykuje sobie wszystko do kąpieli i mi się przypomniało że wczoraj tylko klatkę piersiowa posmarować tym balsamem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 17:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Żabko a to nie trzydniówka?

Ale nie miał typowych objawów trzydniowki tylko ten stan podgoraczkowy.
    Tez o niej myślałam ale brak objawów mnie zmylil.
    Jest zachartowany wir d.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Plyn do płukania zmieniłam z dzidziusia na cocolino sensitive.
    Płyn do kąpieli mieliśmy z ziajki a kupiłam Nivea (emolium) .

Z nowości to zjadł banana, jagody z Gruszka i malina, jabłko z mango,kaszka bezglutenowa z Babilonu.

Mm "ha" nowe które wprowadzamy nie brałam pod uwagę choć być może bo ta wysypka jest od kat banana zjadł.

Jemy cały czas jabłko z czymś tam.
    Zupka jarzynowa.
    Nutramigen.
    Odstaw nivea.. Kubie raz kupilam bo nie bylo hipp.. następnego dnia caly brzuch wysypany. Odstawiłam poczekalam az zeszło i znow spróbowałam i co znow to samo. Nivea ten biały poszedl do śmieci

agatia, żabka04, Dariah lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadal twierdze(osobiście) - odstaw chemię, czyli też ten balsam...wszstko moze uczulić
    i tu nie chodzi wyrzuć wszystko-tylko odstaw a mniej podejrzane wprowadzaj pojedynczo

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysypka na brzuchu tylko.
    Właśnie go wykąpalam i obejrzałam.
    Ok.
    Dzięki dziewczyny.
    Odstawiamy :-)

• marta258 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia, super że Liwka tak dzielnie zniosła laser, na kolejnych już nie musisz się obawiać, a z przetoką też będzie ok, będziecie kontrolować i dziurka się zmniejszy, trzymam kciuki :)

A u nas Antoś dzisiaj szaleje na macie, bardzo mu się spodobały przewroty na brzuszek, cały czas ćwiczy i pierwszy raz udało mu się zrobić cały przewrót, najpierw z plecków na brzuszek i dalej na plecki, jestem z niego taka dumna :)

agatia, Dariah, kamciaelcia, żabka04, Natka-matka wariatka :), Skali89 lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia bedzie dobrze z dziurka a laser super to dobrze ze u dzieci sa super
    efekty :)
    Dodam ze dzis pierwszy raz pediatra nowa babka u ktorej bylismy zauwazyla dziurke pytala sie czy jest przetoka powoedzialam ze nie wiem bo czekamy na usg. Patrzy w papierach ze mielismy USG brzucha, dodam ze przegladnela wszystkie papiery od a do z mlodego i dodala ze przetoka powinna byc widoczna w usg brzuvha jak nic nie bylonwidac powinno byc ok ale trzeba zrobić usg odcinka lędźwiowego.

Wiec widzisz Agatia ze co lekarz to opinia ale wazne ze bedzienpod kontrola.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze sie wam pochwalic ze ciasto ze szpinakiem to hit ! Juz prawie go nie ma :) az mi sie wierzyc nie chce ze moj maz stwierdzil ze czesciej musze je robic szok :)

i to wszystko zasluga naszej Angeli zdolniachy co wrzucila zdjecie tego ciasta i zains
    irowala mnoe do zrobienia ;)

Natka-matka wariatka :), Angela89, Dariah, Ulfenstein lubią tę wiadomość

‹‹ 3176 3177 3178 3179 3180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ