X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, noc taka sobie i wstaliśmy dużo wcześniej niż zwykle.
    Młody właśnie na pierwszą drzemkę się udał, ja kończę śniadanie, które zrobiłam sobie po 6.

Oby ten dzień był bardziej łaskawy...

• agatia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka matka nie śpi od 3h :/ a dzieci śpią. To chore ;)
    Wczoraj bioderka ok, więcej kontroli nie wymagają.

Sarcia zdrówka dla córci :-*

Darusia, Natka-matka wariatka :), marta258, żabka04 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja
    U nas standard poranna kupa zaliczona, butla i jak nie wyciągam małego z łóżeczka to dosypia do 9-tej.

Marta 2 tygodnie nocek z rzędu to ciężka sprawa a Antoś jest grzeczny i da mamie pospać

Martta oczywiście kciuki zaciśnięte, przypomnij czemu to usg główki

Natka-matka wariatka :), marta258 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia super, że bioderka ok
    ja mam też problem ze spaniem ale ja nie mogę zasnąć na noc za to rano mogłabym spać do dziesiątej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się już o poranku czuję wypluta, u nas taka sraczka że się zastanawiam nad wprowadzeniem banana, bo samej marchewki nie chce jeść.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiku to może dziś nic mu nie podawaj, niech się jelitka wyciszą.

Wczoraj kupiłam w biedronce 2 paki pieluch, obie 4-ki ale jak się okazało jedne są soft a drugie premium, kupowałam dady drugi raz w życiu więc nie zauważyłam różnicy i niestety nie dostałam rabatu, chciałam te pieluchy zwrócić ale regulamin nie pozwala na zwrot pieluch a szkoda :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz, Sarcia chyba miała podobny problem z dadą w biedronce :/
    u nas żadnego bólu brzuszka nie ma, po prostu te kupy są paskudnie luźne i spore
    zobaczymy z resztą w jakim humorze wstanie z drzemki. Pokończyły się niestety nam wszystkie rzeczy na ząbkowanie, więc czekam na paczkę z gemini. Nie chcę go też faszerować paracetamolem..

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas interesująca noc. Niestety :) wole te nudne :)
    Zasnął uśpiony przez M o standardowej 8.
    O północy obudził sie na cyca. Zjadł i przysnął. Obudził sie odłożony do łóżeczka. Ukołysalam i udało sie za drugim razem odłożyć.
    O 3 kolejny cyc. No i tym razem odłożyć sie nie dał :)
    Oczy szeroko otwarte i Dzień Dobry!
    Noszenie na rękach, w bujaczku, suszarka, kolejny cyc. Na nic. Zasypiał a odłożony budził sie.
    W końcu ok 5 wzięłam go na karmienie do łóżka naszego. Nie chciał :)
    Ale grzecznie miedyz nami leżał. Dałam mu smoczka. Nie wiedział co z nim zrobić, ale bawił sie i gadał dl siebie.
    Nagle cisza.
    Patrzę, a on śpi. My nad nim debatujemy: odnosimy czy zostawiamy.
    Odnosimy!
    Dziecko w twardym śnie!
    Spał do 8:10 w lozeczku.

Czuje sie nawet ok. Ale wiem ze będzie tylko gorzej;)

Nie bardzo wiem, czemu Kosio sie popsuł :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te problemy zaczęły sie odkąd M zaczął wprowadzać 'naukę samodzielnego zasypiania'
    Niewiem czemu to miałoby mieć wpływ, ale w czasie sie pokrywa.

Mam nadzieje, ze za nauka przyniesie rezultaty i powiem sobie wkrótce, ze było warto ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 08:51

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Foxiku to może dziś nic mu nie podawaj, niech się jelitka wyciszą.

Wczoraj kupiłam w biedronce 2 paki pieluch, obie 4-ki ale jak się okazało jedne są soft a drugie premium, kupowałam dady drugi raz w życiu więc nie zauważyłam różnicy i niestety nie dostałam rabatu, chciałam te pieluchy zwrócić ale regulamin nie pozwala na zwrot pieluch a szkoda :(

bisacz mi tez nie chcieli wymienic to powiedzialam ze pojde do rzecznika praw konsumenta, a na kierownictwo sklepu napisze skarge do centrali bo to jest utrudnianie wymiany towaru kloentowi, ktory bul w stanie jie naruszonym, jedynie bledny zakup. I wymieni mim4 opakowania na wieksze

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my ruszamy na spacer, może się nie zabiję na tym lodzie przed domem! :)

Darusia lubi tę wiadomość

• Darusia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 20:53

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • Darusia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Pokonałam PCO...

4K5ap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez marze o spacerze ...alemz 2 dzieci w tym jedynym chorym moge, jedyniempomarzyc //

• Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela
    trzymajcie się tam cieplutko. Oj, nie odpuszczają wam te choroby :( biedactwa. Trzeba codziennie im mówić dowidzenia, może w końcu się odczepią.

Marta
    ja też mam teraz samotne nocki. Mój mąż ma jeszcze 4 tygodnie nocek a już jeden tydzień skończył.

Sarcia
    oby choroby od was poszły w siną dal.

Darusia
    Zwykłym mlekiem tzn. po kp też ci ulewa?

LRF
    miłego spacerku

Bisacz
    też czasem tak mam, że zasnąć nie mogę, ale rano ale bym pospała hihi :) ale trzeba tyłek z łóżka ruszyć. Możliwe, że to po treningach tak zasnąć nie mogę, rozbudzona jestem, pełna endorfinek :) Może w twoim przypadku też tak jest :)

Martta, Skali
    u nas też nadal cudowanie z jedzeniem. Za to kaszkę czy słoiczek to je bez opamiętania. Mleko jest bleeee i po 3min jedzenia w dzień ma dość i się wykręca :( dziewczyny pisały, że to taki czas. U nas to trwa już tygodniami (chyba już ze 4) i nadal nie widzę poprawy :( oby u was było inaczej, szybciej minęło

Agatia
    super, że bioderka wyszły tak ok. Szczerze, my na bioderkach byliśmy 2 razy. Z czego na wizycie kontrolnej facet nas trochę zjeżył, bo powiedział, że w sumie to po co przyszliśmy bo potrzeby nie było. No i tak się zastanawiam (bo wiele dziewczyn chodzi po kilka razy) czy czasem nie powinnam się jeszcze raz przejść do innego specjalisty.

U nas dziś zaskakująca noc. Usnęła mi w sumie przed 20:00 ale do 23:00 budziła się średnio co ok 15min i marudziła. Bolał ją brzuszek, miała gazy. Myślę, że to od glutenu, bo wczoraj przed południem podałam jej pierwszy raz 2 łyżeczki (te dziecięce) kaszki mannej. Ale nakarmiłam ją ok 23:30 i położyłam spać i laski .... cud !!! obudziło mnie śpiewanie Amelki, patrzę na zegarek a tam 7:30 !! Przespałyśmy karmienie o 5:00. Wyspałam się jak nigdy hihi :)

Aaaaa! Życzę wam miłego dnia!

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia specjalnie przeczytałam regulamin zwrotu i jest zapis, że pieluch nie można zwrócić, nie mam chęci się kłócić, zresztą już je otworzyłam żeby zobaczyć czym się różnią.
    Na spacerek poszłabym ale moje gardło jeszcze w opłakanym stanie a i mały jakiś marudny, wczoraj pokasływał więc odpuszczę dzisiaj.

No tak Foxiku wasze kupy mogą być luźne przez ząbkowanie, zapomniałam.

Sprawdziłam prognozę pogody i u nas w czwartek ma padać.....deszcz!

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Natka to więcej takich nocek oczywiście bez pobudek do 23 :)

Nam kazali jeszcze raz skontrolować bioderka jak dziecko będzie zaczynać chodzić ok. 10 miesiąca życia. Sami wyznaczali wizyty a teraz mam zadzwonić jakoś miesiąc wcześniej. Niby jeden kraj a wszędzie inna polityka.
    Dodam, że bioderka mamy ok.

• Darusia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Pokonałam PCO...

4K5ap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia wrote:
    No uważajcie na siebie. A szczególnie Ty, żebyś się nam nie połamała :P
    U nas też pełno lodu przed domem, aż strach się poruszać. Ale wolniutko będziemy się kulać z Julią. Musimy się dotlenić!
    kurczę, niech to potopnieje! jak wracałam to prawie wywinęłam orła pod samą bramą, a u nas podjazd pod górkę i już miałam wizję staczającego się wózka na główną i ruchliwą ulicę :( mroźnie, ale słonecznie. Jakieś obce babsko do mnie biadoliło że dziecko na taki mróz ciągnę, a nikt nie zwrócił uwagi, że ja rękawiczek zapomniałam :( :( :(

• Darusia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Pokonałam PCO...

4K5ap1.png
‹‹ 3238 3239 3240 3241 3242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ