SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, noc taka sobie i wstaliśmy dużo wcześniej niż zwykle.
    Młody właśnie na pierwszą drzemkę się udał, ja kończę śniadanie, które zrobiłam sobie po 6.

Oby ten dzień był bardziej łaskawy...

• agatia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka matka nie śpi od 3h :/ a dzieci śpią. To chore ;)
    Wczoraj bioderka ok, więcej kontroli nie wymagają.

Sarcia zdrówka dla córci :-*

Darusia, Natka-matka wariatka :), marta258, żabka04 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja
    U nas standard poranna kupa zaliczona, butla i jak nie wyciągam małego z łóżeczka to dosypia do 9-tej.

Marta 2 tygodnie nocek z rzędu to ciężka sprawa a Antoś jest grzeczny i da mamie pospać

Martta oczywiście kciuki zaciśnięte, przypomnij czemu to usg główki

Natka-matka wariatka :), marta258 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia super, że bioderka ok
    ja mam też problem ze spaniem ale ja nie mogę zasnąć na noc za to rano mogłabym spać do dziesiątej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się już o poranku czuję wypluta, u nas taka sraczka że się zastanawiam nad wprowadzeniem banana, bo samej marchewki nie chce jeść.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiku to może dziś nic mu nie podawaj, niech się jelitka wyciszą.

Wczoraj kupiłam w biedronce 2 paki pieluch, obie 4-ki ale jak się okazało jedne są soft a drugie premium, kupowałam dady drugi raz w życiu więc nie zauważyłam różnicy i niestety nie dostałam rabatu, chciałam te pieluchy zwrócić ale regulamin nie pozwala na zwrot pieluch a szkoda :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz, Sarcia chyba miała podobny problem z dadą w biedronce :/
    u nas żadnego bólu brzuszka nie ma, po prostu te kupy są paskudnie luźne i spore
    zobaczymy z resztą w jakim humorze wstanie z drzemki. Pokończyły się niestety nam wszystkie rzeczy na ząbkowanie, więc czekam na paczkę z gemini. Nie chcę go też faszerować paracetamolem..

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas interesująca noc. Niestety :) wole te nudne :)
    Zasnął uśpiony przez M o standardowej 8.
    O północy obudził sie na cyca. Zjadł i przysnął. Obudził sie odłożony do łóżeczka. Ukołysalam i udało sie za drugim razem odłożyć.
    O 3 kolejny cyc. No i tym razem odłożyć sie nie dał :)
    Oczy szeroko otwarte i Dzień Dobry!
    Noszenie na rękach, w bujaczku, suszarka, kolejny cyc. Na nic. Zasypiał a odłożony budził sie.
    W końcu ok 5 wzięłam go na karmienie do łóżka naszego. Nie chciał :)
    Ale grzecznie miedyz nami leżał. Dałam mu smoczka. Nie wiedział co z nim zrobić, ale bawił sie i gadał dl siebie.
    Nagle cisza.
    Patrzę, a on śpi. My nad nim debatujemy: odnosimy czy zostawiamy.
    Odnosimy!
    Dziecko w twardym śnie!
    Spał do 8:10 w lozeczku.

Czuje sie nawet ok. Ale wiem ze będzie tylko gorzej;)

Nie bardzo wiem, czemu Kosio sie popsuł :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te problemy zaczęły sie odkąd M zaczął wprowadzać 'naukę samodzielnego zasypiania'
    Niewiem czemu to miałoby mieć wpływ, ale w czasie sie pokrywa.

Mam nadzieje, ze za nauka przyniesie rezultaty i powiem sobie wkrótce, ze było warto ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 08:51

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Foxiku to może dziś nic mu nie podawaj, niech się jelitka wyciszą.

Wczoraj kupiłam w biedronce 2 paki pieluch, obie 4-ki ale jak się okazało jedne są soft a drugie premium, kupowałam dady drugi raz w życiu więc nie zauważyłam różnicy i niestety nie dostałam rabatu, chciałam te pieluchy zwrócić ale regulamin nie pozwala na zwrot pieluch a szkoda :(

bisacz mi tez nie chcieli wymienic to powiedzialam ze pojde do rzecznika praw konsumenta, a na kierownictwo sklepu napisze skarge do centrali bo to jest utrudnianie wymiany towaru kloentowi, ktory bul w stanie jie naruszonym, jedynie bledny zakup. I wymieni mim4 opakowania na wieksze

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my ruszamy na spacer, może się nie zabiję na tym lodzie przed domem! :)

Darusia lubi tę wiadomość

• Darusia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 20:53

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • Darusia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Pokonałam PCO...

4K5ap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez marze o spacerze ...alemz 2 dzieci w tym jedynym chorym moge, jedyniempomarzyc //

• Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela
    trzymajcie się tam cieplutko. Oj, nie odpuszczają wam te choroby :( biedactwa. Trzeba codziennie im mówić dowidzenia, może w końcu się odczepią.

Marta
    ja też mam teraz samotne nocki. Mój mąż ma jeszcze 4 tygodnie nocek a już jeden tydzień skończył.

Sarcia
    oby choroby od was poszły w siną dal.

Darusia
    Zwykłym mlekiem tzn. po kp też ci ulewa?

LRF
    miłego spacerku

Bisacz
    też czasem tak mam, że zasnąć nie mogę, ale rano ale bym pospała hihi :) ale trzeba tyłek z łóżka ruszyć. Możliwe, że to po treningach tak zasnąć nie mogę, rozbudzona jestem, pełna endorfinek :) Może w twoim przypadku też tak jest :)

Martta, Skali
    u nas też nadal cudowanie z jedzeniem. Za to kaszkę czy słoiczek to je bez opamiętania. Mleko jest bleeee i po 3min jedzenia w dzień ma dość i się wykręca :( dziewczyny pisały, że to taki czas. U nas to trwa już tygodniami (chyba już ze 4) i nadal nie widzę poprawy :( oby u was było inaczej, szybciej minęło

Agatia
    super, że bioderka wyszły tak ok. Szczerze, my na bioderkach byliśmy 2 razy. Z czego na wizycie kontrolnej facet nas trochę zjeżył, bo powiedział, że w sumie to po co przyszliśmy bo potrzeby nie było. No i tak się zastanawiam (bo wiele dziewczyn chodzi po kilka razy) czy czasem nie powinnam się jeszcze raz przejść do innego specjalisty.

U nas dziś zaskakująca noc. Usnęła mi w sumie przed 20:00 ale do 23:00 budziła się średnio co ok 15min i marudziła. Bolał ją brzuszek, miała gazy. Myślę, że to od glutenu, bo wczoraj przed południem podałam jej pierwszy raz 2 łyżeczki (te dziecięce) kaszki mannej. Ale nakarmiłam ją ok 23:30 i położyłam spać i laski .... cud !!! obudziło mnie śpiewanie Amelki, patrzę na zegarek a tam 7:30 !! Przespałyśmy karmienie o 5:00. Wyspałam się jak nigdy hihi :)

Aaaaa! Życzę wam miłego dnia!

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia specjalnie przeczytałam regulamin zwrotu i jest zapis, że pieluch nie można zwrócić, nie mam chęci się kłócić, zresztą już je otworzyłam żeby zobaczyć czym się różnią.
    Na spacerek poszłabym ale moje gardło jeszcze w opłakanym stanie a i mały jakiś marudny, wczoraj pokasływał więc odpuszczę dzisiaj.

No tak Foxiku wasze kupy mogą być luźne przez ząbkowanie, zapomniałam.

Sprawdziłam prognozę pogody i u nas w czwartek ma padać.....deszcz!

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Natka to więcej takich nocek oczywiście bez pobudek do 23 :)

Nam kazali jeszcze raz skontrolować bioderka jak dziecko będzie zaczynać chodzić ok. 10 miesiąca życia. Sami wyznaczali wizyty a teraz mam zadzwonić jakoś miesiąc wcześniej. Niby jeden kraj a wszędzie inna polityka.
    Dodam, że bioderka mamy ok.

• Darusia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Pokonałam PCO...

4K5ap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia wrote:
    No uważajcie na siebie. A szczególnie Ty, żebyś się nam nie połamała :P
    U nas też pełno lodu przed domem, aż strach się poruszać. Ale wolniutko będziemy się kulać z Julią. Musimy się dotlenić!
    kurczę, niech to potopnieje! jak wracałam to prawie wywinęłam orła pod samą bramą, a u nas podjazd pod górkę i już miałam wizję staczającego się wózka na główną i ruchliwą ulicę :( mroźnie, ale słonecznie. Jakieś obce babsko do mnie biadoliło że dziecko na taki mróz ciągnę, a nikt nie zwrócił uwagi, że ja rękawiczek zapomniałam :( :( :(

• Darusia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Pokonałam PCO...

4K5ap1.png
‹‹ 3238 3239 3240 3241 3242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ