X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Darusia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 20:53

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Ulf, u nas z ziemniakiem "solo" słabo, lepiej w połączeniu z innym warzywem. No i dziś drugi dzień cukinii, skoro mu smakuje będzie sama, a jutro zrobię w duecie z ziemniakiem ;) zastanawiam się kiedy z owocami spróbować, czy jeszcze mu zaproponować coś z warzyw czy za parę dni podać gruszkę lub jabłuszko
    Ja jestem bardzo ziemniakowa. Uwielbiam! :)
    Mldoy tez załapał. Aż sie zdziwiłam jak ładnie mu poszło. Oczywiście nie zjadł miliarda łyżeczek Haha. Ale ładnie otwierał gębę.
    To pierwszy przysmak, który sama ugotowałam ;) może trafiło mi sie dziecko niebutelkowe i niesloikowe?
    Będę walczyć :)
    Mam jeszcze brokuła z warzyw. To następny będzie domowy brokuł. A potem zrobię sama marchewkę.

Co do obrotów to młody ogarnia obroty z brzucha na plecy. I mu sie nie podoba jak sie przekręci :)
    :)
    Ogólnie nocki mamy słabe. Nie było do tej pory tak, ze odkładany nie zasypiał. A teraz co druga pobudka to problem z zaśnięciem.
    Druga sprawa ze za namowa M nie wstałam dzis na każde kwekniecie. (Bo ja jestem miękka, tylko usłyszę cokolwiek i lecę go ratować ;)) i dwa razy sam zasnął po lekkim przebudzeniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 11:21

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    .

Leos łapie się za uszy ale najczęściej w celu ich drapania, nóżki chętnie chwyta na przewijaku. Teraz jego ulubione zajęcie to walenie prawą rączką we wszystko. Martwi mnie, że obraca się tylko w lewą stronę i leżąc na brzuszku obraca się wokół własnej osi ale tez tylko w lewo.
    Haha. Dokładnie jak mój. Wali we wszystko prawa rączka. A jak ma grzechotkę to już jbaw po pachy (choć po cichu, bo jak wspominałam rzadko śmieje sie głośno, a sam z siebie to chyba jeszcze nigdy)
    Teraz doszło mu uderzanie obiema nogami w podłoże jak leży na plecach. Całe łóżeczko sie trzęsie. Robi to z podekscytowania i radości :)
    Tez sie najpierw obracał tylko w lewo. Neurolog powiedziała ze to ok. I zacznie w druga. I zaczął :) woli w lewo, ale jak nie ma możliwości to kręci sie w prawo.
    Obroty wokół własnej osi na brzuchu robi w ten stronę, w która pokazuje mu zabawkę. Najlepiej reaguje na karty kontrastowe (i smartfona ;)). Ale to nie jest śmiganie. Raczej mozolna praca :)

bisacz, Dariah lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiku też tak ćwiczymy ale uwielbienie dla lewej strony nie mija.
    Darusia to Ci fajnie dzień zleci :)
    Ja też uwielbiam pyry, zobaczymy czy małemu posmakują.

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin mi jak się przysnil wózek to rano zrobiłam test i były dwie kreski :)

A ja jeszcze okresu ani raz nie miałam i oby go nie było bo nie tęsknię za nim w ogóle

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ubralam mala czekam na tesciowa i jade z noa do lekarza :/ biedna ztym kaszlem sie meczy boje sie czy nie ma jakiegos zapalenia oskrzeli :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde, mój od 12. płakał (albo się raczej darł) tak bardzo że się bałam że się udusi z tego płaczu, teraz mi padł, mam dość czasem :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj spal , wstal najadl sie i spowrorem poszedl spac, kurcze sobie gogus odsypia nocki a ja kiedy mam odespac jak chore dziecko w domu :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf to że łapał się za ucho to nic złego nie musi świadczyć, dziecko siebie poznaje i swoje części ciała.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, może mój jeszcze nie wie że ma uszy?? o.O
    i już się obudził, k*** niech mąż już wróci, bo cały dzień płacz jest :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wrocilosmy od lekarza dostala antybiotyk Amotaks na 10 dni o.O

zyczcie mi szczescie tyle dni z 2 dzieci mamma miaa heeeeeeelllllpppppp

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    My wrocilosmy od lekarza dostala antybiotyk Amotaks na 10 dni o.O

zyczcie mi szczescie tyle dni z 2 dzieci mamma miaa heeeeeeelllllpppppp
    Kuba ten antybiotyk bierze

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia, powodzenia! Dasz sobie radę! :)

sarcia123 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Kuba ten antybiotyk bierze

Kubus znow ma antybiotyk ?? Cos chyba przegapilam a co mu jest ? Biedne malenstwo :/

no moja ez dostala i to na 10 dni

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrówka dla maluszków!

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Free no to my po wizycie u neonatologa wszystko ok poza tym ze Szymek przybrał od ostatniej wizyty 200 gr nogi się pode mną ugiely jak to zobaczyłam równy miesiąc nawet nie chce liczyć ile na tydzień nie wiem on chyba się nie najada albo źle łapie nie ważne nie będę się zadreczac wprowadzam dodatkowe 2 mm będzie na przemian cyc butla teraz zjadł mi z cyckow i 120 butli jak on z cycka je 3 min i to cztery razy wypluje pół roku jadł nie będę się zadreczac poryczalam się postanowiłam i tak będę go dalej karmić w nocy no i w dzień pewnie dwa razy

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali ja juz sie boje jak to bedzie u nas, te afery przy butli masakra, zjada polowe tego co muesiac temu i tego co powinien :-( mam kryzysowe dni ostatnio, slabo z tym jedzenuem i ze spaniem w nocy tez coraz wieksze szopki :-( jutro mamy to usg glowki, trzymajcid prosze mocno kciuki, zeby wszystko jednak okazalo sie ok.
    Sarcia duzo zdrowka dla corci!

o148p07w5riqasy7.png
  • Darusia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 20:53

martta lubi tę wiadomość

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta, oczywiście kciuki trzymam, będzie dobrze.

Mój mały już padł przy cycu o 20:20 , widać było że zmęczony bo o 17 nie usnął na drzemkę i mąż z nim ćwiczył na macie więc był wykończony. Zjadł butlę 160 ml, później pierś i bardzo szybko usnął. I teraz niech śpi do rana, bo przez najbliższe 2 tyg mąż ma nocki więc wieczorami i w nocy jestem sama i chciałabym trochę pospać ;)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Kubus znow ma antybiotyk ?? Cos chyba przegapilam a co mu jest ? Biedne malenstwo :/

no moja ez dostala i to na 10 dni

Od ponad tygodnia walczymy z zapaleniem oskrzeli.

‹‹ 3237 3238 3239 3240 3241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ