X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulf, u nas z ziemniakiem "solo" słabo, lepiej w połączeniu z innym warzywem. No i dziś drugi dzień cukinii, skoro mu smakuje będzie sama, a jutro zrobię w duecie z ziemniakiem ;) zastanawiam się kiedy z owocami spróbować, czy jeszcze mu zaproponować coś z warzyw czy za parę dni podać gruszkę lub jabłuszko

• Darusia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 20:53

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie
    Jak pisałam wcześniej rozłożyło mnie choróbsko, w piątek w najlepszych chwilach mówiłam jak Rozenkowa, mój syn dziwnie na mnie patrzył i śmiał się z matki :) Dziś lepiej ale pospałam 12 godzin z przerwami na karmienie małego został tylko mokry kaszel.
    Przez to chyba nie pójdę z nim na szczepienie w czwartek bo moja pediatra twierdzi, ze jak w domu ktoś jest chory to lepiej odroczyć szczepienie. To będzie cud jak on się ode mnie nie zarazi.
    Weekend zleciał szybciutko, mąż pracował, syn starszy wpadł w sobotę a wczoraj m go odwoził, byli goście i my w gościach i pyk po weekendzie :)

Nie udało mi się was nadrobić tak jakbym chciała, obiecuję poprawę.

Leos łapie się za uszy ale najczęściej w celu ich drapania, nóżki chętnie chwyta na przewijaku. Teraz jego ulubione zajęcie to walenie prawą rączką we wszystko. Martwi mnie, że obraca się tylko w lewą stronę i leżąc na brzuszku obraca się wokół własnej osi ale tez tylko w lewo.

Dariah lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz, mój też się kręci w jedną stronę, więc staram się podczas zabawy pokazywać, że w drugą też się da i ćwiczymy na macie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dzis noc z cyklu "nie wiem jak sie nazywam" masakra....Igunio wstawal co 2 godziny przez cala noc w miedzy czasie jeczel...a jak spal to Corka wstawala 2razy myslalam ze zwariuje :/ ona nada ze mna w domu kaszle jak gruzlik syropy nic nie daly idzie dzis z nia do lekarza chyba bez antybiotyku sie nie, obejdzie. Prosze pozyczcie spluwe! Dzieki

• Darusia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

żabka04 lubi tę wiadomość

Pokonałam PCO...

4K5ap1.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc super :) co prawda Młoda zasbęła o 22 (brat o 21) to była jedna pobudka o 5 na kp i spali do 10 :-D ja wstałam na chwilę koło 8, wypiłam kawę i poszłam spać dalej ;)
    Na 15 mamy kontrolę bioderek, więc prosimy o kciuki.

Dariah lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka

trzymamy kciuki :) daj znac !

agatia lubi tę wiadomość

• Darusia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

agatia lubi tę wiadomość

Pokonałam PCO...

4K5ap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia wrote:
    A ja wam powiem, że Julia nie myśli nawet o przewracaniu z brzucha na plecy i na odwrót. Co ją kładę na ziemii to po 5 minutach leżenia już się wkurza i trzeba ją podnosić :P

Edit: przestałam się przejmować. Widocznie to jeszcze nie jej czas na przewroty. Każde dziecko idzie swoim tempem.

Pewnie ze sie tym kochana nie martw moj Igi starszy omtydzien o Twojej i tez ma w pupie przewroty, kilka razy bujnal sie z brzucha na plecy i to tyle, stopy tez go nie interesuja a przewroty tymbardziej :) ja sie ez tym nie przejmuje kazde dziecko ma swojczas na wszystko pkznoej e dysproporcje w rozwoju sie wyrownaja :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dałam dziś mojemu pierwszy raz od 6 mcu smoczka, bo już tak wył że nie miałam pomysłu co zrobić, biedulek nie wiedział co z nim zrobić ;D trochę pociumkał, złapał w rączkę i rzucił nim ;D teraz śpi, ogarnęłam mu cukinię na parze i szukam nosidła na wiosnę ;)

Dariah lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata trzymamy.

Darusia i super nie ma czym się przejmować.

A mój poszedł spać a ja tu ziemniaki obrać, ty umylam kafelki nad kuchenka gazowa bo mnie w oczy porazil brud! Trochę przy kompie usiadłam szukam wczasów tzn noclegu ale marnie to idzie.

I co.......dostałam kurna okres!

Nic nakarmić małego i idę po jakieś prochy bo umrę.
    Będę siedzieć popołudnie w domu:-(

Lrf mój łapie nie często za te ucho ciągnie niby drapie.
    Przy zapaleniu ucha jest gorączka i dziecko się drze okropnie, nie może spać i slania się z nóg.
    Także nie nakręcaj się nie potrzebnie.
    Przerabialam zapalenie z córką nie życzę nikomu!
    Strasznie dziecko cierpi.

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia kciuki zaciśnięte :)

Maly pokasłuje i zrobił już drugą, rzadką kupę co mu się nie zdarza więc pewnie choróbsko się do niego dobiera grrr!

Ja wiem, że każde dziecko rozwija się w swoim tempie i nie jestem typem panikary ale on jest taki uparty na te lewą stronę, zresztą to ciągnie się już od urodzenia bo początkowo główkę układał tylko na jednym boku, będąc na rekach też obraca się tylko w jedną stronę także to taki bardziej złożony problem. Będę u lekarza to ogarniemy temat.

agatia lubi tę wiadomość

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też dziś dwie rzadkie kupy ale żółte jedną taka ze od razu pod kran bo wszystko było w kupie łącznie z moją bluzką poszłam wzorować ciuchy wracam żeby skończył butelkę a on śpi.

Chyba z wyjazdu do rodziców nici bo boje sie ze trzeba będzie do lekarza iść a tam prywatnie bym musialam już wczoraj na wieczór była mąla rzadka kupa więc sam mu diciflor jak się obudzi

A tymczasem wypije inke i zjem placka samolubnie :)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka04

ja biore tabsy i karmie, go i nadal okresu jak nie bylo tak nie ma, wcale mi go nie brakuje ale mimo to wllaa bym go miec :)

• AJrin Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lapaniem za uchem sie nie martw dotknij go sama i zobacz czy ne reaguje bolem jesli nie to poprostu je odkryl. Ja tak samo ponad miesiac temu panikowalam bo tylko prawa raczka caly czas męczył iszko i nawet tak zasypial. Ale u na pediatra sprawdzila i sie tylko zasmiala ze je odkryl.
    U nas nocka calkiem 3 pobudli z tym ze ja spalam az 4 godziny bo od 3 do 7 wow, o 6M przejął mlodego ktory juz wstal.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja okresu nie dostalam minelo juz ponad 30 dni mhmm snilo mi sie ze jestem w ciazy ;)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• marta258 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia, kciuki zaciśnięte za Liwkę :)

Darusia, nie przejmuj się że Julcia się nie przekręca, mój narazie z brzuszka na plecki też za bardzo nie umie, tylko 2 razy mu się udało, jedynie z plecków na brzuszek umie i głównie w lewo, chociaż już coraz częściej próbuje w prawo i jakoś mu się udaje.

U nas kolejna noc przespana, Antoś spał od 21:20 do 7, tak się wyspał że po cycu już nie usnął na drzemkę, dopiero o 10 jak było kolejne karmienie to przysnął przy cycu na pół godzinki. Teraz się bawi w bujaku i zaraz będziemy się szykować na spacerek :)

agatia lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po porodzie mam tak bolesne jajeczkowania, że w nocy myślałam że nie zasnę :(
    ale w ciąży na bank nie jestem i nie będę, no choćby że się wiatropylna zrobiła :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz, ja z moim tak ćwiczę ;)
    https://www.youtube.com/watch?v=mDGTrXr5j5s

‹‹ 3236 3237 3238 3239 3240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ