X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Ale ciekawa teoria z tym katem nachylenia u chlopcow ;) ja mam zapis usg, probowalam zatrzymac i w sumie jest cos miedzy nogami, wiec od razu pomyslalam, ze chlopak, ale wlasnie nie jest raczej na prosto, a juz na pewno nie w 90 stopniach.
    Zdziwilo mnie, ze lekarz jeszcze nie okreslil, ale sam powiedzial, ze mowi dopiero, jak jest pewny.
    Hm, caly czas bylam orzekonana, ze bedzie chlopak, czyzby jeszcze miala mnie zaskoczyc dziewczynka? :D

A tak w ogole, to leze sobie z herbatka i nadrabiam tu Was, lewa noge mialam zgieta w kolanie i nagle cos poczulam w lewym dolnym boku. Najpierw pomyslalam, ze to jelita, ale po chwili do mnie dotarlo, ze tak nisko i w sumie jelita mi nie dokuczaja. To bylo chyba malenstwo, ale kurcze, tak szybko mozna czuc ruchy?

Jestem zachwycona :D
    Kochana ją czuje tylko takie bulgotanie w brzusiu ;)

violett lubi tę wiadomość

Wysłany: 10 marca 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mniam próbuje je zrobić

Wysłany: 10 marca 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    Hej kochane.

Dzis umieram. Cala noc mialam przeswiadczenie, ze dziecko mnie skopalo jak glupie od srodka. Bol mnie obudzil, sen byl niespokojny, boli mnue wszystko - krzyz, brzuch, miednica... A jak na zlosc w ciagu dnia i popoludniami sobie spi, bo to czuje i potwierdzaja to badania. USG o 13 - spi, USG o 17-18 - spi...

A jutro prenatalne... Musi wspolpracowac :)

Wlasnie przyszla mi pensja i jest wyzsza niz normalnie :o

Powiedzcie mi - czy te miesiace, ktore jestesmy na L4 wliczaja sie do macierzynskiego potem jak obliczaja?
    Ja też dostalam o dużo więcej..mniej dostawalam jak pracowalam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 13:40

Wysłany: 10 marca 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego Miska dziś Zdzwilam...Śnił mi się seks z nim.Musialam zacząć go tarmosic jak się obudziłam.A on zasypany..i mówi "brzuch mnie boli" ja mu dam brzuch hehehe

• Dzierzba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Jeju....ile bym dała za chipsa i puszkę coli...Ale mój mnie tak pilnuje .Że masakra

Ciągle głodna jestem na twarzy Przytylam
    Ja też! Laysy cebulowe mi sie marzą i coli też bym się napiła choć nigdy nie lubiłam. Zajadam jabłko maczane w kremie z awokado, banana i kakao i zagryzam kabanosem wołowym.
    Kurczę z mięsa teraz to bym tylko wołowinę jadła i to najlepiej w domowych burgerach.

Strazaczka1990, _izunia_, YvonnElizabeth lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie właśnie wkurzyłam jak zobaczyłam wypłate :-( liczyłam na więcej :-(

• Sophia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello Babki,
    Tak strasznie mnie plecy bolą, że się ruszać nie mogę.
    Czy ja mogę się smarować jakimiś specyfikami na bóle mięśniowe??
    Musiało mnie wczoraj przewiać. Wybrałam się na zakupy do factory i jak to mam w zwyczaju kurtkę zostawiłam w aucie. Niby zaparkowałam przed wejściem ale i tak musiało mnie zawiać.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png

Wysłany: 10 marca 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Ja też! Laysy cebulowe mi sie marzą i coli też bym się napiła choć nigdy nie lubiłam. Zajadam jabłko maczane w kremie z awokado, banana i kakao i zagryzam kabanosem wołowym.
    Kurczę z mięsa teraz to bym tylko wołowinę jadła i to najlepiej w domowych burgerach.
    Ja zaspokoilam się ziemniakami, kotletem z łopatki i surówka z pomidorów i ogórków ze śmietanka.Ale co jak minęło 30min a ją głodna jestem mimo tego że kopiec zjadlam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 13:50

Dzierzba lubi tę wiadomość

Wysłany: 10 marca 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophia wrote:
    Hello Babki,
    Tak strasznie mnie plecy bolą, że się ruszać nie mogę.
    Czy ja mogę się smarować jakimiś specyfikami na bóle mięśniowe??
    Musiało mnie wczoraj przewiać. Wybrałam się na zakupy do factory i jak to mam w zwyczaju kurtkę zostawiłam w aucie. Niby zaparkowałam przed wejściem ale i tak musiało mnie zawiać.
    Mi gina kazała brać paracetamol z nospa albo fastum zelem smarowac

Sophia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jako że nie ma mnie w domu jadłam rybę po grecku na obiad. Ja ostatnio jem wszystko co związane z morzem. Zupełnie inna ta ciąża niż pierwsza. W pierwszej nie mogłam się odkleić od spaghetti.

Strazaczka1990, Dzierzba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophia, musisz zapytac w aptece. Ja na poczatku ciazy smarowalam kilka razy kostki mascia Voltaren i potem dowiedzialam sie, ze nie wolno, bo wszystko sie wchlania eh.

Ja mam problem z kostkami wlasnie i stopami, nie moge w nocy spac, zimno mi w nie i bola, podskakuja, no masakra. Skarpetki nic nie daja. Chcialam kupic jaki krem rozgrzewajacy i nic nie mozemy :(

A jeszcze swedza mnie piszczele :p smaruje kremem nawilzajacym, a w nocy i tak sie drapie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis robie kapusniaczek. Moja ukochana zupka w ciazy :):):)

Behemottka lubi tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Ja zaspokoilam się ziemniakami, kotletem z łopatki i surówka z pomidorów i ogórków ze śmietanka.Ale co jak minęło 30min a ją głodna jestem mimo tego że kopiec zjadlam
    U mnie kurczak pieczony w rozmarynie, kasza jęczienna z pieczarkami i korniszony alena 16 dopiero bo mój tak z pracy wraca. Ehh... Może mu powiem, żeby kupił wołowinę i buły i zrobię burgery na kolację. Powiem, że na dzień chłopaka ;) Co my mamy z tym objadaniem to nie wiem. Ja już tak kombinuję,żeby tych kcal nie było jak dla górnika a i tak zawsze coś ponad program zjem... Na szczęście staram się zdrowo, a słodycze tylko domowe choć jest ciężko, chwilami bardzo. :P

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png

Wysłany: 10 marca 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophia może Zadzwon do swojego gina lepiej Ci doradzi

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    U mnie kurczak pieczony w rozmarynie, kasza jęczienna z pieczarkami i korniszony alena 16 dopiero bo mój tak z pracy wraca. Ehh... Może mu powiem, żeby kupił wołowinę i buły i zrobię burgery na kolację. Powiem, że na dzień chłopaka ;) Co my mamy z tym objadaniem to nie wiem. Ja już tak kombinuję,żeby tych kcal nie było jak dla górnika a i tak zawsze coś ponad program zjem... Na szczęście staram się zdrowo, a słodycze tylko domowe choć jest ciężko, chwilami bardzo. :P

Ja tan jem prawie wszystko. Jak mam zachciankę to ulegam. Staram soę jeść jak najwięcej warzyw i owoców jak mam napady głodu. Wczoraj czekałam na małza do 22.30, bo razem oglądamy Singielkę, a ostatni raz jadłam o 19. Z lodówki wyżarłam wszystkie kwaszone ogórki i dwa plastry kurczaka w galarecie

Wysłany: 10 marca 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Został mi kotlet duży z łopatki to zjem go jeszcze z ta śmietanka z surówki ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Mojego Miska dziś Zdzwilam...Śnił mi się seks z nim.Musialam zacząć go tarmosic jak się obudziłam.A on zasypany..i mówi "brzuch mnie boli" ja mu dam brzuch hehehe

Jak mi się baaaardzo chce,a małżonek się wykręca to odwracam się tyłkiem i udaje obrażoną. I tak cały następny dzień. Zawsze dostaję to co chcę.

Wysłany: 10 marca 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kwaszonego ogólnie zaczęło mnie odrzucać ....wolę słone...jeszcze w 9tyg ciąży potrafilam zjeść cały duży słoik majonezu i do tego wkroic sobie ogórki kwaszone a teraz na sama myśl mdli mnie..Tato się śmieje bo ja strasznie mieszam zareło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 14:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A za mną chodzi sos tatarski...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majonez to ja mam na każdaj kanapce! :P do tego szyneczka i warzywny obkładzik. Mniam.

A za trzy godziny zjem kiwi i pomarańcza. ;P

‹‹ 327 328 329 330 331 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ