X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia
    zapisałam sie na usg na 24. marca

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Skąd takie ubranka dla wcześniaków można wziąć? Przekopałam internet i ciężko z małymi rozmiarami. Jak są to brzydkie w większości.

W smyku są od 44 bodajże, w tesco. No i lumpki :P Tam sporo tego zwłaszcza 50.

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    W którym tygodniu robicie polowkowe? W 20 czy trochę wcześniej lub później? Jestem ciekawa jak dr mój zdecyduje.
    Kazali 18-20, ja robię w 19. :)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polowkowe 18 -22tc

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    W smyku są od 44 bodajże, w tesco. No i lumpki :P Tam sporo tego zwłaszcza 50.
    Dziękuję :)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonilam do lekarza prosil zeby wziac nifuroksazyd 3 razy dziennie po 2 i do tego saszetki z makroelementami. Masakra siadam na toalecie i fru :/

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zapomniałam Wam powiedzieć, że wybieram się dziś od szkoły rodzenia!
    Generalnie jest od 26 tc, ale moja bratowa jest w 29 i dopiero zaczyna, więc jak mi pozwolą to zostanę i zaczne wcześniej, a jak nie to trudno, wrócę w 26 :)

Zastanawiałyśmy się w ogóle czy ktoś tam bedzie, bo jak M. była sie dowiedzieć czy informacja o szkole rodzenia jest aktualna to panie były w ciężkim szoku, że ktoś w ogole o to pyta i powiedziały żeby przyjść dziś...
    Sprobuje - zobaczymy! :)
    Zdam relacje :)

A na wieczór kupiłam desery panna cote i mascarpone i mam zamiar dać memu mężczyźnie ogrom przyjemności, czyli masaż :) Oboje uwielbiamy masaże i wszelkie zakłady sa właśnie o to "kto kogo" :)

Miłego popoludnia! :*

Dzierzba, Bratek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam o tej aborcji w Warszawie i się poryczałam. Jak tam można?! My się k***a staramy, żeby donosić całe i zdrowe.. A tu? :( ehh

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Czytałam o tej aborcji w Warszawie i się poryczałam. Jak tam można?! My się k***a staramy, żeby donosić całe i zdrowe.. A tu? :( ehh
    Wierzysz w to, że dziecko jak dobrze pamiętam w 24 tyg ma na tyle rozwinięte płuca by mogło płakać i krzyczeć przez godzinę?

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Polowkowe 18 -22tc
    Mój bobas jest trochę starszy niż to wynika z ostatniej @ i lekarz ustawił połówkowe biorąc pod uwagę jego rozmiary na ostatni dzień 20 tygodnia.

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazałam mężowi wyłączyć telewizor, a Wy tu o tym na forum ... :/

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Wierzysz w to, że dziecko jak dobrze pamiętam w 24 tyg ma na tyle rozwinięte płuca by mogło płakać i krzyczeć przez godzinę?
    Ja nie wierzę.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisacz
    Osobiście uważam ze najlepiej 20/21 tc
    Poprzednio robiłam w 20 tc ale w 23 dodatkowo lekarz tak samo dokonał pomiarów i analizy na usg. Tu nie ma takiej granicy jak przy usg genetycznym. ..może więcej chodzi o tygodnie terminacji. ...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:

Nie wierzę. Płuca do 36 tygodnia podobno się rozwijają... Człowiek się źle czuje to cholera goopiej tabletki się boi wziąć...

• _izunia_ Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już was nadrobiłam :)

Dzierzba super, że już synkiem lepiej :) Na wizycie też będzie wszystko ok :)

Bisacz super wiadomości :)

Violett ja skończyłam brać kwas foliowy, jak zaczęłam witaminy mama dha bo w nich jest kwas foliowy.

Badanie połówkowe myślę, że będę miała w 20tc (19tc 4dzień). Dowiem się pewnie na wizycie 21.03.

Nie udało mi się dzisiaj załatwić tego zwolnienia dzisiaj bo moja gin. zapomniała mi zostawić :) Co się odwlecze to nie uciecze ;) Jutro muszę się wybrać :)

Lecę poprasować trochę będę później :)

bisacz, Dzierzba, Sabina, szpilka lubią tę wiadomość

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Bisacz
    Osobiście uważam ze najlepiej 20/21 tc
    Poprzednio robiłam w 20 tc ale w 23 dodatkowo lekarz tak samo dokonał pomiarów i analizy na usg. Tu nie ma takiej granicy jak przy usg genetycznym. ..może więcej chodzi o tygodnie terminacji. ...
    Wiesz, ja tego wcale nie analizowałam, całkowicie zdałam się na lekarza.
    Kupiłam w Netto legginsy ciążowe za niecałe 30zł :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polowkowe to poprostu ocena biometryczna płodu. Większe dziecię a więc więcej widać.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela- zazdroszczę takiej pokaźnej sterty łaszków ;-) ja właśnie jestem online w h&m i chcę w końcu coś zamówić (mam jutro wizytę, mam nadzieję, że dowiem się kto mi broi w brzuszku- mały Stasiek czy Kornelka)- to jest silniejsze ode mnie i zamówie dzisiaj 3 kompleciki bardzo neutralne (jeden ze star wars- dla męża ). Mam tylko pytanie- jaki rozmiar wziąc? 56 czy 62? Lepiej większe i starczy na dłużej czy typowe 56 (ktore może być za duże albo za małe)..nie wiem...jakie Wy rozmiary kompletujecie? Ja jestem bardzo początkująca w tym temacie ;-)

Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za jutrzejsze wizytujące- jestem wśród Was ;-) Myślalam, że taki patologiczny stres będe miała tylko przy prenatalnych, ale wychodzi na to, że chyba przed każdą wizytą...

mhsvi09k4211dm8g.png

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki bede nadrabiać Was wieczorkiem. Jestem po wizycie. Dzidzi ciagle tydzień starsze, przyziernosc ok, struktury mózgu ok, żołądek i reszta na miejscu. Serce dokładnie sprawdzała bo sie obawiała arytmii po infekcji ale jest super. Mała miała czkawkę! Ale ja swigalo;) ale najlepsze było jak pływała i wypinała przy tym pupencje! Cudo!
    Następna wizyta 30.03:) Może wtedy będzie widać co jest miedzy nogami;)

claudiuszek, Dzierzba, Angela89, bbeczka91, mychakruszyna, Strazaczka1990, martta, violett, żabka04, szpilka, bisacz, megg, mmargol, _izunia_, Behemottka, Bratek, Żabcia_, Magdziulla lubią tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    Angela- zazdroszczę takiej pokaźnej sterty łaszków ;-) ja właśnie jestem online w h&m i chcę w końcu coś zamówić (mam jutro wizytę, mam nadzieję, że dowiem się kto mi broi w brzuszku- mały Stasiek czy Kornelka)- to jest silniejsze ode mnie i zamówie dzisiaj 3 kompleciki bardzo neutralne (jeden ze star wars- dla męża ). Mam tylko pytanie- jaki rozmiar wziąc? 56 czy 62? Lepiej większe i starczy na dłużej czy typowe 56 (ktore może być za duże albo za małe)..nie wiem...jakie Wy rozmiary kompletujecie? Ja jestem bardzo początkująca w tym temacie ;-)

Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za jutrzejsze wizytujące- jestem wśród Was ;-) Myślalam, że taki patologiczny stres będe miała tylko przy prenatalnych, ale wychodzi na to, że chyba przed każdą wizytą...
    Ja od 44-56 oddaje teraz koleżance która W maju rodzi bliźniaki. Później ona mi odda swoje I moje od 56 mniejszych nie planuje i nawet nie chcę ich mieć w domu. Ale myślę że każda z nas kilka 56 może mieć bo mogą się przydać na początek a Tak 62

‹‹ 329 330 331 332 333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ