WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyclaudiuszek wrote:Angela- zazdroszczę takiej pokaźnej sterty łaszków
ja właśnie jestem online w h&m i chcę w końcu coś zamówić (mam jutro wizytę, mam nadzieję, że dowiem się kto mi broi w brzuszku- mały Stasiek czy Kornelka)- to jest silniejsze ode mnie i zamówie dzisiaj 3 kompleciki bardzo neutralne (jeden ze star wars- dla męża ). Mam tylko pytanie- jaki rozmiar wziąc? 56 czy 62? Lepiej większe i starczy na dłużej czy typowe 56 (ktore może być za duże albo za małe)..nie wiem...jakie Wy rozmiary kompletujecie? Ja jestem bardzo początkująca w tym temacie
Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za jutrzejsze wizytujące- jestem wśród WasMyślalam, że taki patologiczny stres będe miała tylko przy prenatalnych, ale wychodzi na to, że chyba przed każdą wizytą...
Ja 56 kupuje 3 pary bodów, skarpetusie, czapeczki. Pajacyk i resztę w 8-9 miesiącu, bo może się okazać że dziecko już będzie miało 56cm.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 16:31
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLittle Red Fox wrote:ja wróciłam do domku, teraz czekam na wizytę, do lekarza mam na szczęście blisko więc zdążę się ogarnąć - tym razem nic nie jem od 14:30, żeby nie było że przez moje gazy w jelitach dziecięcia nie widać
Moje dziecię jak za mocno fikało na usg to doktor pytała czy aby głodna nie jestem -
nick nieaktualny
-
Hej . Ja mam dzien wiecznego glodu co chwila ruszam buzia . Sniadanie ,wafelki truskawkowe ,banana ,lasagne . I mam ochote zrobic jakis deser tam podczytalam ze dalyscie przepis .
Co do ubranek po nicoli znow odlozylam 2 wory kolejne i siostra po synku tez odlozyla od 3-6 do 9-12 prawie 4 wory tylko bede musiala dla chlopca dokupic 0-3 bo ona wydala . Wiec juz troche tego mam . Z wiekszych wydatkow bede miala tylko wozek bo lozeczko tez mamy po nicoliwiec druga ciaza to zdecydowanie mniejszy wydatek
Bylismy z nicola na spacerku piekna mamy dzis pogode
Ide zrobic chleb w jajku bo znow czuje glod .
Milego dnia
-
nick nieaktualnyEwelina.Irl wrote:Hej . Ja mam dzien wiecznego glodu co chwila ruszam buzia . Sniadanie ,wafelki truskawkowe ,banana ,lasagne . I mam ochote zrobic jakis deser tam podczytalam ze dalyscie przepis .
Co do ubranek po nicoli znow odlozylam 2 wory kolejne i siostra po synku tez odlozyla od 3-6 do 9-12 prawie 4 wory tylko bede musiala dla chlopca dokupic 0-3 bo ona wydala . Wiec juz troche tego mam . Z wiekszych wydatkow bede miala tylko wozek bo lozeczko tez mamy po nicoliwiec druga ciaza to zdecydowanie mniejszy wydatek
Bylismy z nicola na spacerku piekna mamy dzis pogode
Ide zrobic chleb w jajku bo znow czuje glod .
Milego dnia
U nas dokładnie to samo. Z większych wydatków wózek, chcę komplet minky do wózka i jakiś komplet nowy do łóżeczka. No i ciuszki dla noworodka.
-
nick nieaktualnyDziewczyny - pojechałam dzisiaj do lekarza po kolejne L4, bo tydzień temu nie mógł mi jeszcze wypisać. I co?? Na moje zapytanie, czy mogę ćwiczyć powiedział, że musi mnie zbadać. Zbadał więc ginekologicznie i na szczęście wszystko ok.
Stwierdził, że mimo tego, że tydzień temu robił usg, to też dla pewności sprawdzi.
Dzidziulek pięknie urósłw ciągu tyg. o prawie, 1,20 cm
obecnie mierzy 4,57 i ma takie długie nogi, że huhuhu. Znowu był bardzo ruchliwy, a dziś dodatkowo to głową kręcił, raz w lewo, raz w prawo
Jedyny niepokojący objaw, choc dr mnie pocieszał, to akcja serduszka. Wydaje mi się, że ciągle jest mało. Dziś biło ok. 130 ud/min.
Do czasu prenatalnych zwariuje
Bóle, które mam z lewej strony to ewidentne rozciąganie macicy. Na usg ładnie było widać jak się poszerzyła od ostatniego tyg.
I jeszcze jedna dobra wiadomość: mogę dziś odstawić Duphastonwięc może skończą się wymioty
Kolejną wizytę mam 07.04 - możecie mnie wpisać na listę. Wtedy też mam zrobić badanie krwi i stężenie całkowite białka, w związku z moimi bólami głowy.
A teraz uciekam na chwilkę odpocząćBratek, Żabcia_ lubią tę wiadomość
-
Macioszczyczka wrote:U nas dokładnie to samo. Z większych wydatków wózek, chcę komplet minky do wózka i jakiś komplet nowy do łóżeczka. No i ciuszki dla noworodka.
Wozek tez kupuje z drugiej reki . Tym razem nie bede wkladala mase kasy bo z nivola szalalam i polowe bylo nie potrzebne wozek kupilam nwy i zaraz sprzedalam bo okropnie sie prowadzilo .
-
nick nieaktualnyEwelina.Irl wrote:Tez myslalam o komplecie minky . Ale zobacze . Jeden mam po Nicoli malo uzywalismy . Wiec jak bedzie dziewczynka to mamy . No i do lozeczka bede musiala posciel pokupowac . Ale to juz nie taki wielki wydatek . No i kosz mojzeszowy chce kupic . Tak jak nicola spala w nim 3 msc na poczatku . A pozniej rozloze lozeczko
Wozek tez kupuje z drugiej reki . Tym razem nie bede wkladala mase kasy bo z nivola szalalam i polowe bylo nie potrzebne wozek kupilam nwy i zaraz sprzedalam bo okropnie sie prowadzilo .
Ja na wózek mam zamiar przeznaczyć max 600zł. Marzy mi się żeby bebetto były tańsze. Oczywiście z drugiej ręki. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Macioszczyczka wrote:Ja na wózek mam zamiar przeznaczyć max 600zł. Marzy mi się żeby bebetto były tańsze. Oczywiście z drugiej ręki.
-
nick nieaktualny
-
Witam was ponownie
neurolog w końcu jakas konkretna babka zdiagnozowala ze mam uszkodzone nerwy na zakończeniu karku w skutek urazu z przed kilku lat. Niestety w ciąży nie możemy wykonać żadnych badań, jedyny ratunek to apap. Dala mi zaświadczenie jakieś do ginekologa i zastanawiam się czy to nie będzie wskazaniem do cc...
za godzinę na prenatalne. Zjadłam obiad i dostałam takiego skrętu żołądka ze juz 2 godziny trzyma nie wiem jak sobie z tym poradzić :/aż boli oddychanie
-
nick nieaktualnyJeśli się potwierdzi, ze rosnie dziedzic, to js muszę całą garderobę kupić. Zakładałem że będzie córeczka, Ale nie będę narzekać na synka
Wózek mam po Milence. Jest świetny, tyle km ile on zrobił w Tatrach i żadnej szkody dla niego, to zamieniać go nie będę! Łóżeczko tez mam. Dokupie tylko pościel.
Żeby tylko dziecko zdrowe byłomartwię się, bo znowu jestem chora
-
Sabina wrote:Jeśli się potwierdzi, ze rosnie dziedzic, to js muszę całą garderobę kupić. Zakładałem że będzie córeczka, Ale nie będę narzekać na synka
Wózek mam po Milence. Jest świetny, tyle km ile on zrobił w Tatrach i żadnej szkody dla niego, to zamieniać go nie będę! Łóżeczko tez mam. Dokupie tylko pościel.
Żeby tylko dziecko zdrowe byłomartwię się, bo znowu jestem chora
,
-
nick nieaktualny