X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    Angela- zazdroszczę takiej pokaźnej sterty łaszków ;-) ja właśnie jestem online w h&m i chcę w końcu coś zamówić (mam jutro wizytę, mam nadzieję, że dowiem się kto mi broi w brzuszku- mały Stasiek czy Kornelka)- to jest silniejsze ode mnie i zamówie dzisiaj 3 kompleciki bardzo neutralne (jeden ze star wars- dla męża ). Mam tylko pytanie- jaki rozmiar wziąc? 56 czy 62? Lepiej większe i starczy na dłużej czy typowe 56 (ktore może być za duże albo za małe)..nie wiem...jakie Wy rozmiary kompletujecie? Ja jestem bardzo początkująca w tym temacie ;-)

Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za jutrzejsze wizytujące- jestem wśród Was ;-) Myślalam, że taki patologiczny stres będe miała tylko przy prenatalnych, ale wychodzi na to, że chyba przed każdą wizytą...

Ja 56 kupuje 3 pary bodów, skarpetusie, czapeczki. Pajacyk i resztę w 8-9 miesiącu, bo może się okazać że dziecko już będzie miało 56cm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 16:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wróciłam do domku, teraz czekam na wizytę, do lekarza mam na szczęście blisko więc zdążę się ogarnąć - tym razem nic nie jem od 14:30, żeby nie było że przez moje gazy w jelitach dziecięcia nie widać :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja wróciłam do domku, teraz czekam na wizytę, do lekarza mam na szczęście blisko więc zdążę się ogarnąć - tym razem nic nie jem od 14:30, żeby nie było że przez moje gazy w jelitach dziecięcia nie widać :P

Moje dziecię jak za mocno fikało na usg to doktor pytała czy aby głodna nie jestem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak więc wolę sobie pojeść dopiero po wizycie :D

Behemottka lubi tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej . Ja mam dzien wiecznego glodu co chwila ruszam buzia . Sniadanie ,wafelki truskawkowe ,banana ,lasagne . I mam ochote zrobic jakis deser tam podczytalam ze dalyscie przepis .
    Co do ubranek po nicoli znow odlozylam 2 wory kolejne i siostra po synku tez odlozyla od 3-6 do 9-12 prawie 4 wory tylko bede musiala dla chlopca dokupic 0-3 bo ona wydala . Wiec juz troche tego mam . Z wiekszych wydatkow bede miala tylko wozek bo lozeczko tez mamy po nicoli :) wiec druga ciaza to zdecydowanie mniejszy wydatek :)
    Bylismy z nicola na spacerku piekna mamy dzis pogode :)
    Ide zrobic chleb w jajku bo znow czuje glod .
    Milego dnia

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    Hej . Ja mam dzien wiecznego glodu co chwila ruszam buzia . Sniadanie ,wafelki truskawkowe ,banana ,lasagne . I mam ochote zrobic jakis deser tam podczytalam ze dalyscie przepis .
    Co do ubranek po nicoli znow odlozylam 2 wory kolejne i siostra po synku tez odlozyla od 3-6 do 9-12 prawie 4 wory tylko bede musiala dla chlopca dokupic 0-3 bo ona wydala . Wiec juz troche tego mam . Z wiekszych wydatkow bede miala tylko wozek bo lozeczko tez mamy po nicoli :) wiec druga ciaza to zdecydowanie mniejszy wydatek :)
    Bylismy z nicola na spacerku piekna mamy dzis pogode :)
    Ide zrobic chleb w jajku bo znow czuje glod .
    Milego dnia

U nas dokładnie to samo. Z większych wydatków wózek, chcę komplet minky do wózka i jakiś komplet nowy do łóżeczka. No i ciuszki dla noworodka. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - pojechałam dzisiaj do lekarza po kolejne L4, bo tydzień temu nie mógł mi jeszcze wypisać. I co?? Na moje zapytanie, czy mogę ćwiczyć powiedział, że musi mnie zbadać. Zbadał więc ginekologicznie i na szczęście wszystko ok.
    Stwierdził, że mimo tego, że tydzień temu robił usg, to też dla pewności sprawdzi.
    Dzidziulek pięknie urósł :):):):) w ciągu tyg. o prawie, 1,20 cm ;) obecnie mierzy 4,57 i ma takie długie nogi, że huhuhu. Znowu był bardzo ruchliwy, a dziś dodatkowo to głową kręcił, raz w lewo, raz w prawo ;) Jedyny niepokojący objaw, choc dr mnie pocieszał, to akcja serduszka. Wydaje mi się, że ciągle jest mało. Dziś biło ok. 130 ud/min.
    Do czasu prenatalnych zwariuje :(
    Bóle, które mam z lewej strony to ewidentne rozciąganie macicy. Na usg ładnie było widać jak się poszerzyła od ostatniego tyg.
    I jeszcze jedna dobra wiadomość: mogę dziś odstawić Duphaston :):):) więc może skończą się wymioty :)
    Kolejną wizytę mam 07.04 - możecie mnie wpisać na listę. Wtedy też mam zrobić badanie krwi i stężenie całkowite białka, w związku z moimi bólami głowy.

A teraz uciekam na chwilkę odpocząć :)

Bratek, Żabcia_ lubią tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    U nas dokładnie to samo. Z większych wydatków wózek, chcę komplet minky do wózka i jakiś komplet nowy do łóżeczka. No i ciuszki dla noworodka. ;)
    Tez myslalam o komplecie minky . Ale zobacze . Jeden mam po Nicoli malo uzywalismy . Wiec jak bedzie dziewczynka to mamy . No i do lozeczka bede musiala posciel pokupowac . Ale to juz nie taki wielki wydatek . No i kosz mojzeszowy chce kupic . Tak jak nicola spala w nim 3 msc na poczatku . A pozniej rozloze lozeczko :)
    Wozek tez kupuje z drugiej reki . Tym razem nie bede wkladala mase kasy bo z nivola szalalam i polowe bylo nie potrzebne wozek kupilam nwy i zaraz sprzedalam bo okropnie sie prowadzilo .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    Tez myslalam o komplecie minky . Ale zobacze . Jeden mam po Nicoli malo uzywalismy . Wiec jak bedzie dziewczynka to mamy . No i do lozeczka bede musiala posciel pokupowac . Ale to juz nie taki wielki wydatek . No i kosz mojzeszowy chce kupic . Tak jak nicola spala w nim 3 msc na poczatku . A pozniej rozloze lozeczko :)
    Wozek tez kupuje z drugiej reki . Tym razem nie bede wkladala mase kasy bo z nivola szalalam i polowe bylo nie potrzebne wozek kupilam nwy i zaraz sprzedalam bo okropnie sie prowadzilo .

Ja na wózek mam zamiar przeznaczyć max 600zł. Marzy mi się żeby bebetto były tańsze. Oczywiście z drugiej ręki. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam na oku ładny wózek, ale że jest w komisie - nie wiadomo jak długo jeszcze będzie dostępny, a póki co jest za wcześnie na takie zakupy :( jednak jestem dobrej myśli - na pewno coś się znajdzie w rozsądnej cenie :)

• Broszka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2017, 08:19

bbeczka91, żabka04, claudiuszek, Dzierzba, Anulka01, martta, violett, Malutka92, szpilka, bisacz, mmargol, Pysiaczek89, _izunia_, Bratek, Żabcia_ lubią tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia
    jak to nie problem to dopisz proszę, że 21 mam prenatalne badanie :) dzięki

żabka04 lubi tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Ja na wózek mam zamiar przeznaczyć max 600zł. Marzy mi się żeby bebetto były tańsze. Oczywiście z drugiej ręki. ;)
    Ja wlasnie na bebetto bede polowala . Nialam z nicola jako drugi i bardzo fajnie sie prowadzi ,lekko i nie telepie tak dzieckiem

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia co tam u ciebie?????
    Jak się czujesz????
    Opowiadaj:-)

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was ponownie :) neurolog w końcu jakas konkretna babka zdiagnozowala ze mam uszkodzone nerwy na zakończeniu karku w skutek urazu z przed kilku lat. Niestety w ciąży nie możemy wykonać żadnych badań, jedyny ratunek to apap. Dala mi zaświadczenie jakieś do ginekologa i zastanawiam się czy to nie będzie wskazaniem do cc...:/ za godzinę na prenatalne. Zjadłam obiad i dostałam takiego skrętu żołądka ze juz 2 godziny trzyma nie wiem jak sobie z tym poradzić :/aż boli oddychanie :(

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli się potwierdzi, ze rosnie dziedzic, to js muszę całą garderobę kupić. Zakładałem że będzie córeczka, Ale nie będę narzekać na synka
    Wózek mam po Milence. Jest świetny, tyle km ile on zrobił w Tatrach i żadnej szkody dla niego, to zamieniać go nie będę! Łóżeczko tez mam. Dokupie tylko pościel.
    Żeby tylko dziecko zdrowe było :/ martwię się, bo znowu jestem chora :(

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naszla mnie ochotą na pierogi ruskie ;) właśnie z moim S siedzimy w Karczmie ;) ale ją głodna.

Wysłany: 10 marca 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co chwilę ktoś mnie widzi i mówi "przytylas" takie uroki ciąży odpowiadam ;)

Skoczek cappy pomarańczowy pychaaaa ;) kwasny

Wysłany: 10 marca 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Jeśli się potwierdzi, ze rosnie dziedzic, to js muszę całą garderobę kupić. Zakładałem że będzie córeczka, Ale nie będę narzekać na synka
    Wózek mam po Milence. Jest świetny, tyle km ile on zrobił w Tatrach i żadnej szkody dla niego, to zamieniać go nie będę! Łóżeczko tez mam. Dokupie tylko pościel.
    Żeby tylko dziecko zdrowe było :/ martwię się, bo znowu jestem chora :(
    Sabinka mnie się też co chwilę coś czepiac :(,

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Sabinka mnie się też co chwilę coś czepiac :(,
    Czyli nie tylko ja tak mam? ;)
    A tak na serio, dopiero w sobotę przestałam kaszlec. Od wczoraj znowu jestem chora. Zaraz zabije się własną pięścią :(

‹‹ 330 331 332 333 334 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ