X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Jeśli się potwierdzi, ze rosnie dziedzic, to js muszę całą garderobę kupić. Zakładałem że będzie córeczka, Ale nie będę narzekać na synka
    Wózek mam po Milence. Jest świetny, tyle km ile on zrobił w Tatrach i żadnej szkody dla niego, to zamieniać go nie będę! Łóżeczko tez mam. Dokupie tylko pościel.
    Żeby tylko dziecko zdrowe było :/ martwię się, bo znowu jestem chora :(

Sabina, jaki masz wózek? Bo my też jesteśmy tatromaniakami i szukamy jakiegoś terenowego, który szybko się nie rozleci

Sabina lubi tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny błagam pomóżcie co mam zrobić na skręty żołądka? Miętowa herbata nic nie dała a ja umieram już!! :(:(

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Dziewczyny błagam pomóżcie co mam zrobić na skręty żołądka? Miętowa herbata nic nie dała a ja umieram już!! :(:(
    no-spa?

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    Sabina, jaki masz wózek? Bo my też jesteśmy tatromaniakami i szukamy jakiegoś terenowego, który szybko się nie rozleci
    To nie jest wózek terenowy. Wybraliśmy fo bo świetnie i lekko się prowadził, jest też dość miękki, więc w górach sprawdził się rewelacyjnie. I nie omówię tu o trasie nad Morskie Oko ;)
    Moja córka jest duża, wysoka. W te wakacje tez byliśmy w górach, ona wazyla wtedy blisko 25kg i wózek dla radę ;)
    Wiadomo, ze są lepsze wózki, ale ten wcale nie był najdroższy :)

Obejrzyj. My kupiliśmy bezpośrednio z tej strony
    http://www.babyseka.pl/
    Mamy Carlo Lux
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e07aa90cd79b.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 18:38

claudiuszek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia85 wrote:
    Ksosia
    jak to nie problem to dopisz proszę, że 21 mam prenatalne badanie :) dzięki

Super - to będziemy razem tego dnia przeżywały :)

Zalogowałam się dzisiaj do elektornicznej ewidencji ZUS - kurde, kapitalne to. Widać dokładnie jaka kwota będzie wypłacona za L4, kiedy będzie przelew itd. :):):) i nawet ile z tego zabierają jako zaliczkę na podatek dochodowy.

Mychakruszyna - kciuki za prenatalne :) a skręt? może spróbuj usiąść w wygodnej pozycji. Mi ostatnio pomogło. Choć trzymało tylko chwilę, nie tak jak u Ciebie.

i wrzucam jeszcze dzisiejsze foto Bobasa:
    def31e3dea9651ccmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 18:53

violett, AISAK, Anulka01, Angela89, Dzierzba, żabka04, Malutka92, Ewelina.Irl, Strazaczka1990, Ania91, mmargol, Behemottka, Pysiaczek89, _izunia_, Bratek, Żabcia_ lubią tę wiadomość

• Broszka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:

Espumisan? To pewnie ze stresu...:(

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, a jak sie zaklada takie konto w Zus?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Ania, a jak sie zaklada takie konto w Zus?

Musisz najpierw wejść na stronę:
    https://pue.zus.pl/portal/rejestracja.npi
    tam zakładasz swój profil; na maila którego podasz podczas rejestracji otrzymujesz wiadomość z loginem. Następnie jedziesz do swojego oddziału ZUS, podajesz swój login, który otrzymałaś i pracownik dodaje Twój profil do zaufanego. Wtedy logujesz się ponownie i widzisz już wszystko ;)

Angela89, Ulfenstein, violett lubią tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Rumianek wypij

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak każdemu polecam założyć konto na ZUS :) Ułatwia to planowanie wydatków :D

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a23afbd4b6e3.jpg

Najnowsze zdjęcie mojej myszki

AniaLewandowska, claudiuszek, kamciaelcia, Angela89, Dzierzba, żabka04, Malutka92, szpilka, bbeczka91, Ewelina.Irl, Strazaczka1990, Sabina, violett, A_n_k_a_80, megg, mmargol, Behemottka, Pysiaczek89, _izunia_, Bratek, martta, Żabcia_ lubią tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela :) chętnie bym założyła to konto ale nie chce aby mnie w zusie widzieli. ..odwołuje się od pewnej decyzji zusu i tym samym sprawa trafi do sądu pracy...juz obstawiam że będą mnie kontrolowali na l4 za to ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się pochwale wczorajszym

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 20:25

Anulka01, żabka04, Sabina, Dzierzba, Malutka92, szpilka, bbeczka91, AniaLewandowska, Ewelina.Irl, Strazaczka1990, violett, A_n_k_a_80, bisacz, megg, mmargol, Behemottka, Pysiaczek89, _izunia_, Bratek, martta, Żabcia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Angela :) chętnie bym założyła to konto ale nie chce aby mnie w zusie widzieli. ..odwołuje się od pewnej decyzji zusu i tym samym sprawa trafi do sądu pracy...juz obstawiam że będą mnie kontrolowali na l4 za to ;)
    No to kiespko :( Niestety chyba się nie da tego jakoś ominąć :(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odwołanie od decyzji zusu jest równocześnie wnioskiem do sądu pracy (za pośrednictwem zus ). Do chorobowego za ciążę z corka zus przyznał mi rację , kasę juz oddali. Mamy inne zdanie w kwestii naliczania macierzynskiego wiec się odwołuje. ..głupia bym była gdybym nie walczyła o te pieniądze i rację (dla mnie to duża kwota ). Z zusem tez się w sądach wygrywa. Ale przeczuwam zemstę w postaci kontroli na zwolnieniu lekarskim ; )

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Odwołanie od decyzji zusu jest równocześnie wnioskiem do sądu pracy (za pośrednictwem zus ). Do chorobowego za ciążę z corka zus przyznał mi rację , kasę juz oddali. Mamy inne zdanie w kwestii naliczania macierzynskiego wiec się odwołuje. ..głupia bym była gdybym nie walczyła o te pieniądze i rację (dla mnie to duża kwota ). Z zusem tez się w sądach wygrywa. Ale przeczuwam zemstę w postaci kontroli na zwolnieniu lekarskim ; )

Pewnie że się wygrywa, tylko niestety to wojna długo trwała :( Ale trzymam kciuki bo pewni odsetki też ładne są :) Walcz walcz!

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja postanowiłam dozować przyjemność kupowania :D Bo przy córce kupowałam jak szalona i później już nie miałam co kupować :D Na ten miesiąc już nakupowałam. Teraz czekam na kwiecień

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra :( zjadlam te pierogi i tylko weszlam do domu i zwymiotowalam.:( były pieprzne aż za bardzo

• Ania91 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś się nie najlepiej czuje zjadłam całą paczuszkę małych krakersów i mam za swoje mdli mnie jak fiks czytałam o tych zawrotach głowy na moim etapie to normalne, ale nieco uciążliwe :/

w57vikgnszqgz528.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Dzierzba chyba ty pytalas o to gdzie mozna male ubranka kupic,bylam dzisiaj w Auchan i tam jest mnostwo ubranek wlasnie rozmiary 40-50 maciupeńkie takie piekne po 7zl 8zl tanie jak barszcz! :-)
    Musialam kilka sztuk kupic rozm. 56 i 62
    Aaaaa dzięki! Zajrzę na pewno.

Malutka92 lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
‹‹ 331 332 333 334 335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ