X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, moze jestem durna... moze to za wcześnie, ale przy mojej córce pierwsze ruchy miałam w 14 tygodniu.
    Kilkanaście minut temu siedziałam na kanapie, rozmawiałam z moim M i nagle... poczułam "tąpnięcie" kilka centymetrów nad spójniejsza łonowym. No to nie mogło byc nic innego!!!

Sabina, bbeczka91 lubią tę wiadomość

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój małż jest od dzisiaj na konferencji i jestem sama z Fasolakiem tylko, aż do niedzieli :( I z tego powody jakaś taka zła jestem, denerwują mnie kierowcy na drodze i sprzątacze i w ogóle cały świat. Ja chcę mojego męża!

Sabina lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    A mój małż jest od dzisiaj na konferencji i jestem sama z Fasolakiem tylko, aż do niedzieli :( I z tego powody jakaś taka zła jestem, denerwują mnie kierowcy na drodze i sprzątacze i w ogóle cały świat. Ja chcę mojego męża!
    Mam to samo od wtorku.. jutro juz wraca wieczorem na szczescie. A nieobecnosc odczuwam, bo bardzo rzadko ma takie wyjazdy...buuu.
    Oby Ci szybko zleciało!

Behemottka lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Ania91 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaLewandowska wrote:
    Wiecie co, moze jestem durna... moze to za wcześnie, ale przy mojej córce pierwsze ruchy miałam w 14 tygodniu.
    Kilkanaście minut temu siedziałam na kanapie, rozmawiałam z moim M i nagle... poczułam "tąpnięcie" kilka centymetrów nad spójniejsza łonowym. No to nie mogło byc nic innego!!!
    Mi się też tak czasem wydaje, ale czekam na jakieś wyraźniejsze znaki ;)

w57vikgnszqgz528.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nawet nie wiem czego się spodziewać jeśli chodzi o ruchy dziecka :P

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja nawet nie wiem czego się spodziewać jeśli chodzi o ruchy dziecka :P

Poczujesz delikatnie motylki w brzuszku. ..takie tyci laskotki :) za pierwszym razem może zignorujesz ale potem przy powtórkach od razu wyczujesz ze to dzidzia

Angela89, _izunia_, Bratek lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ania91 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za pierwszym razem czułam tak jakby dzidzi puszczało gazy :P takie delikatuśne słodkie i zarazem kochane ale teraz jest wszystko inne prawie cała ciąża inna :)

w57vikgnszqgz528.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczę, u mnie się wiecznie coś w jelitach dzieje, to się boję że nie rozróżnię zwykłej perystaltyki od ruchów malucha :( póki co idę spać, miałam wcześniej się położyć i znowu nic z tego nie wyszło :P spokojnej nocy! :)

Bratek, martta, mychakruszyna lubią tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Mój tez mnie zostawił:( ale na szczęście moi kochani rodzice przyjechali na nockę!
    Dobranoc dziewczynki!

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miełam taką przygodę, tak jakoś w 9-10 tygodniu(?), że siedziałam na kanapie, nogi i brzuch pod kocem, a na kocu laptop. Zrobiło mi się ciepło i od razu pomyślałam, że przegrzałam Fasolka, więc nie myśląc chwyciłam szklankę i przyłożyłam do brzucha, żeby schłodzić. A w brzuchu takie hop, jak fikołek. nie wiem co to było, pomyślałam, że za wcześnie na ruchy, więc zignrowałam.

Ale teraz od czasu do czasu coś tak mi miźnie, na przykład teraz po kapusniaczku, i nie czuję tego tak jak gazy/wzdęcia, więc kto wie? Nie wiem czego oczekiwać. Ogólnie, to książkowo czekam na 18-20 tydzień.

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Mój tez mnie zostawił:( ale na szczęście moi kochani rodzice przyjechali na nockę!
    Dobranoc dziewczynki!
    Dobrze masz:) U mnie małż daleko, i najlepsza koleżanka w San Diego z rodziną, a ja sama jak paluszek (ale z ludziem w brzuchu, więc będę do ludzia mówić chyba)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 11:27

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania a skąd jesteś? Ta zmiana reala podpowiada mi że stąd co i ja :)

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • Ania91 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katowice os. Paderewskiego

w57vikgnszqgz528.png
  • Ania91 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _izunia_ wrote:
    Ania a skąd jesteś? Ta zmiana reala podpowiada mi że stąd co i ja :)
    A Ty? Teraz to wszędzie pozmieniali

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 23:02

w57vikgnszqgz528.png
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z Kielc a u mnie też właśnie real zmienili na Auchan i tak pomyślałam :)

Gratuluję udanych wizyt i wiercących się maluszków :)
    Powodzenia na jutrzejszych badaniach.

Dobranoc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 23:15

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania91 wrote:
    Katowice os. Paderewskiego

Mam tam znajomch :)

Ania91 lubi tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Ania91 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę tam do końca kwietnia w ciągu tygodnia później już na stałe za Oświęcimiem będę mieszkać :)
    pora zażyć orzeźwiającej kąpieli i spać
    Dobrej nocy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 23:26

w57vikgnszqgz528.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka, dobry, zaufany opiekun do zwierzaka jest na wagę złota ;)
    A tak btw - miałam kilku podopiecznych, których niańczyłam przez kilka lat, aż do końca ich życia :) Gwarantuję, że czasem im się do domu wracać nie chciało po urlopie ;)))))
    A Szefowa Dobra Rada rozłożyła mnie na łopatki :))))

bisacz, Anulka, Broszka, LRF, megg, mysza - gratki z racji dobrych wizyt :)))

Strażaczka, mądry Twój! :) Jak pilnuje chipsów i coli, to mądry, ciesz się !!!! :))))

Ksosia - oj tak tak, wybieramy się do szkoły rodzenia - tylko jeszcze chwilkę zaczekamy :)

My już po wizycie :)
    Goopia ja, myślałam, że jeszcze po pracy pośpię (wizyta na 21:00), a tu wpadłam z wywalonym ozorem, jedząc obiad na jednej nodze, a snickersa (coby się Ludek ruszał ;) ) w drodze do przychodni.
    Początkowo Ludek się nie ruszał... i aż mi się ciepło zrobiło, zresztą Małżowi też. Ostatecznie jednak rozruszał się, że hej, więc uznaliśmy, że po prostu po matce wie, że po jedzeniu, to się nie fika koziołków.... tylko się idzie SPAĆ :P

CRL 6,6 cm (AAAAAAAAAAAA, JUŻŻŻ?????? <3 ). Kość nosowa b.ładna, NT 0,23mm. Przepływy przez serce, a także wszystkie główne naczynia - bez zarzutu. Małe hiperechogenne ognisko w sercu, ale lekarka mówi, że to właściwie uznaje się za kompletnie nieistotne. Tętno 160/min <3 Wszystkie narządy, kręgosłup etc. - potwierdziło się, że na chwilę obecną - bez zarzutu.
    Łożysko niestety nisko, ale ponoć jest bardzo duża szansa, że jeszcze się podniesie.
    No i.... na 70% chłopak ;))))) Najpierw myślała, że dziewczynka, ale powiedziała, że poczekamy na lepsze ułożenie. Po czym wiercipięta ułożyła się bardziej sensownie i kąt przy wyrostku płciowym (czy jak to się kurtka nazywa :P) bezlitośnie kieruje nas raczej na faceta :P

Btw - po raz kolejny okazało się, że maluch twardo wyprzedza o jakieś 4 dni - i po raz pierwszy dostałam na wypisie datę porodu nie tylko z OM, ale też z USG. No i z USG mam 16.09. :)
    Ksosia, myślę, że możesz mi zmienić :-* Od początku Maluch gonił, więc myślę, że i z USG utrzyma się ta wcześniejsza data (swoją drogą, bardzo dla mnie miła ;) ). No i możesz chłopa zaznaczyć - niech się przyzwyczajam..... ;]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 00:17

Behemottka, A_n_k_a_80, martta, Angela89, żabka04, violett, Broszka, Żabcia_, bisacz, bbeczka91, szpilka, Malutka92, mmargol, _izunia_, Ewelina.Irl, Ania91 lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mamy taka sama datę, Bratku :). Gratuluje chłopaka!!

Bratek lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
‹‹ 333 334 335 336 337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ