X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    zmykam do pracy odezwę się później, mam nadzieję że moja spódniczka ciążowa dzisiaj przyjdzie, żeby się odstrzelić z okazji weekendu! :P
    Ja dzisiaj ledwo dopięłam moja spódniczkę przedciążową... Chyba czas ma zmiany w garderobie.

Dobranoc dziewczyny! Miłego dnia :)

AniaLewandowska, martta, Dzierzba lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro planujemy podróż do Ikea - przyszedł już czas, na nowe talerze, bo do dziś odkąd jesteśmy razem mamy zebrane po 2-3 szt. z życia "porozwodowego" ;)
    Przy okazji idziemy pomarzyć już o nowej kuchni, mamy nadzieje już do nowego domu i moze kupimy łóżko piętrowe dla Naszych dziewczynek :) ale znając mojego M i jego zakupoholizm (tak tak, to w naszym związku ma mój M!!!!) nie wyjdziemy tylko z tym ;)

Dzierzba - ja dziś tworze naleśniki z serem ;) jakoś tak mnie wzięło ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 08:19

martta, Dzierzba, mmargol, _izunia_ lubią tę wiadomość

• martta Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha tak to przeważnie jest, ta co idzie do pracy chciałabym zostac w domu, a jak juz w domu to może jednak do pracy :-) mi tez lekarka od pierwszej wizyty proponowala l4 ale pomyślałam, ze nie, w domu w takim czasie zimowym to oszaleje, a teraz juz coraz częściej o tym myślę, też będzie coraz trudniej wysiedziec 8h na tyłku bo kręgosłup itd wiec chyba jak wiosna sie zrobi to pójdę na zwolnienie.
    Ja ostatnio jakoś znowu nie mam apetytu i boję sie ze jak czasami głodna chodzę to szkodze dziecku, ehhh juz glupota rzuca mi sie na głowę :-\

o148p07w5riqasy7.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaLewandowska wrote:
    My jutro planujemy podróż do Ikea - przyszedł już czas, na nowe talerze, bo do dziś odkąd jesteśmy razem mamy zebrane po 2-3 szt. z życia "porozwodowego" ;)
    Przy okazji idziemy pomarzyć już o nowej kuchni, mamy nadzieje już do nowego domu i moze kupimy łóżko piętrowe dla Naszych dziewczynek :) ale znając mojego M i jego zakupoholizm (tak tak, to w naszym związku ma mój M!!!!) nie wyjdziemy tylko z tym ;)

Dzierzba - ja dziś tworze naleśniki z serem ;) jakoś tak mnie wzięło ;)
    Ja zrobię z dzemem dla siebie adla chłopaków z owocami i bitą śmietaną :)

AniaLewandowska lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twój organizm sam wie czego potrzebuje. ;)

Marzy mi się już słoneczko i spacery. Będzie motywacja by zażywać więcej ruchu.

Ania91 lubi tę wiadomość

• Agape89 Koleżanka

Wysłany: 11 marca 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Witam się z rana, dobrze, że dziś już piątek, a w pracy tylko do 13, więc damy radę! :) Wczoraj się lekarka pytała czy chcę L4 (w sumie na pierwszej już proponowała), ale ja jako przodowniczka pracy i pierwsza matka mojej korpo odmówiłam - choć kumpel twierdzi, że jednak ostatnia, bo wszystkie pozostałe poszły już na zwolnienie, jedna nawet na drugi dzień po podpisanej umowie :P ciekawe ile osób bierze od razu skoro proponuje? ja sobie postanowiłam, że ewentualnie na trzeci trymestr zostanę sobie w domku - ale zobaczymy co z tego wyjdzie :)

Ja od początku ciąży jestem na l4

• Agape89 Koleżanka

Wysłany: 11 marca 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie dlaczego jak coś się pisze a napisałam długiego posta. Wszystko się kasuje?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Ja zrobię z dzemem dla siebie adla chłopaków z owocami i bitą śmietaną :)
    My czasami robimy z serkiem waniliowym (najlepszy jest ten z Biedronki z pokruszoną laską wanilii) i bananami pokrojonymi w plasterki - mmmmmmm pycha ;)

Dzierzba, Ania91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaLewandowska wrote:
    Wiecie co, moze jestem durna... moze to za wcześnie, ale przy mojej córce pierwsze ruchy miałam w 14 tygodniu.
    Kilkanaście minut temu siedziałam na kanapie, rozmawiałam z moim M i nagle... poczułam "tąpnięcie" kilka centymetrów nad spójniejsza łonowym. No to nie mogło byc nic innego!!!

Ja też tak właśnie miałam.
    W drugiej ciąży szybciej czujesz ruchy.
    A więc się ciesz obserwuj.
    Ja jestem pewna ze to Bąbel :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape89 wrote:
    Wiecie dlaczego jak coś się pisze a napisałam długiego posta. Wszystko się kasuje?
    użylas minek z telefonu? One kasuja posta

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hallo
    Cześć dziewczęta :)
    Gratuluję udanych wizyt i kolejnych siusiakow :)

Moja córka dziś robi w przedszkolu sałatka jarzynowa, nie mogła się doczekać, ile emocji :)
    Izunia gdzie w Kielcach jest Auchan? W tym centrum gdzieniest Practiker i Jysk?
    Zjem.śniadanie i idę lezec. No ile.można chorować, jak rany :/

Bratek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :-)
    Ja po ciężkiej nocy :-(
    Z bólami brzucha bardziej to rozciąganie niż bóle ale bynajmniej nie miłe uczucie i cała noc mnie trzymało, na siku biegalam i spalam na raty.
    Teraz lezakuje bo też brzuch daje o sobie znać wrrrrr
    Chciało mi się pistacji poszłam do sklepu a tam za 250g aż 33zl!!!! Ocipieli! Jestem zmuszona iść do Lidla i kupić na wagę są najlepsze:-)
    Ale to potem bo yeraz nie dam rady się doczolgac.
    Mąż zaraz do pracy a ja w kimono.
    Obiad gotowy tylko podgrzać:-)
    Wczoraj na kolacje robiłam nalesniki ale nie mogłam ich zjeść bo sprawdziłam w moim dzienniku zapisów pomiarów cukru i po 3szt miałam wynik 129! A norma do 120. A nie chce brać insuliny i w ten oto sposób popatrzyłem i wachalam :-(

Poniedziałku przybywaj!:-)

Udanych wizyt dziewczyny i miłego dnia życzę:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalę się Wam jaki prezent zakupiłam dla mojego M na Zająca:
    http://slonskidizajn.pl/treski/99-lord-fater.html

bbeczka91, mmargol, Broszka lubią tę wiadomość

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Byłam u Endo i zmierzył mi ciśnienie.
    Mam pozwolenie na leżenie, ale nie wiem czy uwzględnia je w pracy ;)
    95/65.
    Miłego dnia.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Witam się z rana, dobrze, że dziś już piątek, a w pracy tylko do 13, więc damy radę! :) Wczoraj się lekarka pytała czy chcę L4 (w sumie na pierwszej już proponowała), ale ja jako przodowniczka pracy i pierwsza matka mojej korpo odmówiłam - choć kumpel twierdzi, że jednak ostatnia, bo wszystkie pozostałe poszły już na zwolnienie, jedna nawet na drugi dzień po podpisanej umowie :P ciekawe ile osób bierze od razu skoro proponuje? ja sobie postanowiłam, że ewentualnie na trzeci trymestr zostanę sobie w domku - ale zobaczymy co z tego wyjdzie :)

Mój lekarz też na każdej wizycie się pyta po 5 razy czy na pewno chce pracować. A ja chce póki się da :) na razie zaplanowałam sobie ze do końca czerwca zostanę, ale zobaczymy co z tego wyjdzie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04

Ja w nocy czułam takie kłucie w pępku, macica się rozciąga :) maluch rośnie :) to samo miałam w pierwszej ciąży :)

Brak apetytu dalej mi dokucza, mdłości :( a jak Ty się czujesz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie witam w pochmurny dzien, eh. A musze na zakupy wyjsc i totalnie mi sie nie chce.

Dziewczyny, nie czaje tego zdjecia z roznicami plci, dla mnie to wyglada tak samo! :D

Tez mialam ciezka noc, pobolewal mnie brzuch i wstawalam siku chyba ze 4 razy. Rano tez mnie bolal poki nie poszlam siku, to mozliwe, ze maluch uciska pecherz i jak jest pelny to boli? Kurcze nigdy nie bolal mnie pecherz i nie wiem :p

Powodzenia na wizytach!

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Ja tez sie witam w pochmurny dzien, eh. A musze na zakupy wyjsc i totalnie mi sie nie chce.

Dziewczyny, nie czaje tego zdjecia z roznicami plci, dla mnie to wyglada tak samo! :D

Tez mialam ciezka noc, pobolewal mnie brzuch i wstawalam siku chyba ze 4 razy. Rano tez mnie bolal poki nie poszlam siku, to mozliwe, ze maluch uciska pecherz i jak jest pelny to boli? Kurcze nigdy nie bolal mnie pecherz i nie wiem :p

Powodzenia na wizytach!
    Wygląda Tak samo ale kat nachylenia jest ważny. Mi potwierdziło 2 lekarzy że jest syn to chyba aż Tak się nie pomylili ale fakt Wygląda to tak samo

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) Zbieram się do fryzjera a co! zainspirowałyście mnie:) Powodzenia dziś wszystkim

bbeczka91, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:

Powodzenia na wizytach!

Boli, boli. Jak mam pełny pęcherz to w pewnych momentach czuje taki mega nacisk.

‹‹ 335 336 337 338 339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ