X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś jadę na ubraniowe zakupy wieczorkiem :) Może dorwę parę oversizów , bo nie chcę kupować dużo typowo ciążowych, chcę to jeszcze ponosić po ciąży :) Mam 3 pary spodni ciążowych bo tego nie przeskoczę, a bluzki preferuję normalne

mmargol, _izunia_ lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Wygląda Tak samo ale kat nachylenia jest ważny. Mi potwierdziło 2 lekarzy że jest syn to chyba aż Tak się nie pomylili ale fakt Wygląda to tak samo

W tym samym artykule jest kolejne zdjęcie. Z tym katem nachylenia.

19208547fd675708med.png

Wiec ja patrząc na zdjęcia Konstantego, zaczęłam nastawiać tatusia, zeby brał pod uwagę pomyłkę lekarza ;)

Choć ten sie zapiera, ze lekarz nie powiedział 'prawdopodobnie' tylko z taka pewnością w głosie- chłopak! :)

violett lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia85 wrote:
    żabka04

Ja w nocy czułam takie kłucie w pępku, macica się rozciąga :) maluch rośnie :) to samo miałam w pierwszej ciąży :)

Brak apetytu dalej mi dokucza, mdłości :( a jak Ty się czujesz?

Nie dlugo przejdzie kochana:-)
    Jedz to na co masz ochotę lepiej wchodzi i jest szansa że nie oddasz do WC:-)

Ja walczę z pomiarach cukrów.
    Mam wrażenie że gębą mi się nie zamyka bo co 2h jestem głodna i muszę zjeść żeby nie doprowadzić do niedocukrzenia wrrr
    Na wadze stoję także służy mi ta dieta.
    Dziś lezakuje bo tak jak pisałam wcześniej okropne czucie brzucha ciągnie jakiś dziwny ten ból ale wiem ze to się lokum dla bąbelka rozciąga.
    Ogólnie żyje poniedziałki już bym chciała niedzielę. Nie mogę się doczekać tej wizyty:-(

Kornelia85, Bratek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie strasznie kusi ściąć włosy mam już długie sporo za łopatki i są gęste suszenie ich zajmuje wieki. Myślę o przedłużonym bobie więc trochę włosów pójdzie. Raz mi szkoda a raz mam ich dosyć i co zrobić :)

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    nie strasznie kusi ściąć włosy mam już długie sporo za łopatki i są gęste suszenie ich zajmuje wieki. Myślę o przedłużonym bobie więc trochę włosów pójdzie. Raz mi szkoda a raz mam ich dosyć i co zrobić :)
    Znam ten ból, ja mam za połowę pleców ;)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Boli, boli. Jak mam pełny pęcherz to w pewnych momentach czuje taki mega nacisk.
    Mam to samo, najgorzej w nocy właśnie... masakra

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    Mam to samo, najgorzej w nocy właśnie... masakra

Martta a masz tak, że jak MUSISZ już iść do toalety w nocy to śnią Ci się głupie lub straszne sny, takie że powodują że musisz otworzyć oczy??

• Agape89 Koleżanka

Wysłany: 11 marca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    użylas minek z telefonu? One kasuja posta
    Nom dokładnie używałam. Nooo to.już wiem heheh

• Pauka Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Ogólnie żyje poniedziałki już bym chciała niedzielę. Nie mogę się doczekać tej wizyty:-(
    A zaraz potem poprosze srode! Juz chce wiedziec czy wszystko ok, ale boje sie okropnie, jeszcze nie umiem znalezc tętna kluski, głupi detektor, wrrrr

Jak Wam zazdroszczę tych II trymestrow, strasznie mnie wyprzedzacie :)

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • Agape89 Koleżanka

Wysłany: 11 marca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj taka zdechal jestem. Głowa boli i wogole. Wczoraj nawet późnym wieczorem poszłam do łazienki i Zaczęło mi dzwonić w uszach i ślabo się robić. Myślałam że zemdleje.Pewnie ie ta pogoda. Dziś z łóżka wstać nie mogę. Maskara... Ale za to o 14 będzie kurier z nowymi spodniami z hm ciążowym. Super promocja z 129 zł po rabatowy przez zakup na aplikacji zapłaciłam 77 zł.

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja po wczorajszej wizycie. Na badaniu wszystko ok choć maluch strasznie ciężki we współpracy :P przy pomiarach wiercil się ze lekarz serducha nie umiał zbadać nie mówiąc o NT, natomiast jak przeszliśmy na tryb 4D żeby film nagrać - zasnął. Więc film niczym się nie różni od zdjęć. 3D:P trochę tam lekarz poszturchał brzuch więc tylko ręce przełożył tyłkiem się odwrócił i dalej spal:P ale z serduszkiem wszystko ok, NT też,kość nosowa ok, paluchy wszystkie. CRL 7.74cm więc rośnie ładnie :) zdjęcia bardzo ciemne ale zobaczę może uda mi się wam filmik pokazać później :)

Dzięki za wczorajszą pomoc w spr żołądka choć ja IDIOTKA bo juz tak trzeba to nazwać po badaniu zjadłam pól kebaba męża...trzustka mi tak nawaliła ze ryczałam z bólu :/ całą noc nie spałam, dalej czuje ból więc dziś chyba cały dzień na owsiance.

Dzierzba, martta, AniaLewandowska, żabka04, Żabcia_, bisacz, bbeczka91, Anulka01, szpilka, violett, Pysiaczek89, Sabina, mmargol, _izunia_, Ania91, Broszka, Bratek lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Martta a masz tak, że jak MUSISZ już iść do toalety w nocy to śnią Ci się głupie lub straszne sny, takie że powodują że musisz otworzyć oczy??
    Macioszczyczka dokładnie, chociaż ostatnio w ogóle ciągle mi się śnią głupoty i straszne rzeczy :-\
    Mycha no to super wiadomości ;-) owsianka pomoże na pewno

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 10:15

mychakruszyna lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • Pauka Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super wieści :)
    A owsiankę polecam, ja cały zeszły tydzien na niej jechałam i to było najlepsze co mogłam zrobić dla mojego biednego żołądka :)

mychakruszyna, żabka04 lubią tę wiadomość

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa no i lekarz stwierdził że nie chce być prorokiem ale ewidentnie dynda coś między nogami...ze niby chłopak. Aczkolwiek dziewczynkom na tym etapie też dynda! Ale na szybko pokazał i nawet nie przyjrzałam się temu katowi ale chyba stał na baczność :P ja i tak mam przeczucie że synek będzie :)

Dzierzba, Pauka, AniaLewandowska, żabka04, martta, mmargol, _izunia_, Bratek lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabcia trzymam kciuki ciekawe kto u ciebie mieszka hihi
    Dawaj tu znać i mniej stresa matka!!!
    Przecie wszystko jest ok:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:43

AniaLewandowska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    Ja się stresuje, że nie zobaczy przez brzuch (jestem troszkę okrąglejsza od Was), a źle znoszę badanie dowcipne, zwłaszcza, że to nie będzie trwało 5 min tylko 20-30... :/

Nie nastawiam się negatywnie, bo co ma być to będzie :)

Hehe też się zastanawiam, czy dzidziuś będzie bezwstydny :P Na pewno ostatnio nocami daje matce popalić, a przez dzień sobie śpi i odpoczywa... Także URWIS!

Żabcia nie tyle urwis tylko ty przez cały dzień chodząc go kołyszesz i usypiasz. A jak się kładziesz to dzidzia zaczyna się nudzić. ;)

żabka04, mmargol, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabcia ja też jestem z tych okraglejszych ale ja się tym nie zamartwiam że nie zobaczy przez brzuch bo zobaczy. Gin na ostatniej wizycie powiedział że przez brzuch więc na pewno będzie widać!

Kurcze od wczoraj skóra mnie swędzi różne dziewczyny dzisiaj to samo od nocki brzuch boli a teraz skróra swędzi :-)

• elfiona Przyjaciółka

Wysłany: 11 marca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny chcialam dopisac sie do wrzesniowek termin mam na 4 wrzesnia. mam dwa pytania czy ktoras z was miala pierwsza cesarke a teraz sie zastanawoa nad naturalnym? a drugie pytanie dotyczy sposobu na dorobienie 200-300 zl w miesiacu ., nie chce szukac na necie informacji bo pelno oszustw

w57v9n73tsztg0x5.png
‹‹ 336 337 338 339 340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ