X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    patrzac po zdjeciach to obstawiam 9, ale z tylu ;)
    Nie nie przytyło mi się pierwszy 1kg w ciąży i pojawiła się 9 ale z przodu.. do 100 pewnie dobije do końca ciąży :( Ale mi zaległości zostały po ciąży z córka..

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Żabcia_ przegrałaś :P ja mam 9... dziś zobaczyłam..
    Ja tez mam 9 z przodu ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    To już mi trochę lepiej :D I mówicie, że normalnie przez brzuch miałyście?
    Tak. Miałam normalnie przez brzuch. Nie martw się :)

Żabcia_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ja tez mam 9 z przodu ;)
    Miło że nie jestem sama :)

Sabina lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela, ale po zdjęciach naprawde tej 9 z przodu nie widac
    sabina
    a ty tak trochę okragło wyglądasz, jak na pisankę przystało ;)

Sabina lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka mamuśki:)

Sorki, że mnie nie było znowu, ale pracuję nad tym weselem plus mój synek= kompletny brak czasu dla siebie :P

Zamierzam uśpić tego małego żarłoka i Was ponadrabiać.:) Stęskniłam się już!

PS. Mój synek żeby dosięgnąć dziś do ciastek na stole wszedł sobie kolanami na stojący obok pojazd- pandę, po czym stanął na niej i osiągnął swój cel! Mało się nie zsunął z tego plastikowego cuda. Więc oczy muszę mieć szeroko otwarte. :)

Sabina, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    sabina

Mówię mało kto by zgadł że miałam jeszcze wczoraj 8 z przodu :P a tym bardziej dziś 9 :P U mnie się to rozkłada.

Sabina lubi tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na wadze 56 teraz i to po obiedzie i w ubraniach. I tak mi mówią, że za chuda bo tłuszczu nie mam, a mięśnie mniej miejsca zajmują. To też nie fajne słuchać, że patyczak męski jestem, za bardzo umięśniona, teściowa o anoreksję posądza mimo, że jak biegałam to jadłam 3,500 kcal dziennie. A tam... mojemu się podobam i sobie też. Mój do chudych nie należy, a sport to piwo i pizza więc się uzupełniamy. ;)

Sabina, _izunia_ lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela
    mi sie niestety nie rozklada ;)
    ale od poczatku ciąży jestem -4,5 kg
    a wczoraj oszukalam dioabetologa ile waze-dodałam 1kg, by sie nie czepiała :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Mówię mało kto by zgadł że miałam jeszcze wczoraj 8 z przodu :P a tym bardziej dziś 9 :P U mnie się to rozkłada.
    A gdzie ty masz to 90? W cyckach chyba ;)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przestać się czepiać :D Cyckach w pupie i udach wszędzie :P Ale odczekam chwile po cc i się biorę za siebie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    sabina
    Muszę zmienić avatar XD dodaję mi kg :)

mychakruszyna, Macioszczyczka, żabka04, kamciaelcia, Malutka92, Dzierzba, mmargol, Bratek, _izunia_, Behemottka lubią tę wiadomość

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Ja mam na wadze 56 teraz i to po obiedzie i w ubraniach. I tak mi mówią, że za chuda bo tłuszczu nie mam, a mięśnie mniej miejsca zajmują. To też nie fajne słuchać, że patyczak męski jestem, za bardzo umięśniona, teściowa o anoreksję posądza mimo, że jak biegałam to jadłam 3,500 kcal dziennie. A tam... mojemu się podobam i sobie też. Mój do chudych nie należy, a sport to piwo i pizza więc się uzupełniamy. ;)

Dzierzba a ile masz wzrostu :)?

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Ot a to ja :D Nie wiem czemu mi się bokiem wkleja... http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fe5e246d5d18.jpg

Dzierzba!!!!!! no ja Cie prosze!!!! dlaczego Ty nam to robisz???? Gdzie Ty masz te bliźniaki?? Wrrrrrrrrr
    Jeszcze rok temu ważyłam tyle co Ty. Jak zaczęłam ćwiczyć na Crossfit nagle zaczęłam przybierać. I tak w ciągu roku przybyło mi 6 kg. Mój M mnie pocieszał, że to mięśnie. I może ma rację, bo rzeczywiście dużo znajomych mówiło: ale Ci łapki i uda się umięśniły ;)

Moja waga wejściowa w ciąży to 62. Tydzień temu miałam spadek do 61,8 a dzisiaj: o matko!!!! 63,3!!!! Zaczęło się :(
    Dobrze, żde teraz zapisałam się z powrotem na zajęcia i lekarz wyraził zgodę, bo nie chcę doprowadzić do sytuacji podobnej jak w pierwszej ciąży: +25kg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 11:45

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Przestać się czepiać :D Cyckach w pupie i udach wszędzie :P Ale odczekam chwile po cc i się biorę za siebie.
    Jak to jest po cc? Ja powiem szczerze, że się boję tego bólu. Co prawda po sn dochodziłam do siebie 8 tyg ze względu na dużo szwów, ale słyszałam, że to nic w porównaniu do cc...

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • martta Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam i tak wszystkie jesteśmy najfajniejsze! ;-)
    A proos cyckow, to ja właśnie czekam na dostawę kolejnych biustonoszy, bo te kupione na początku ciąży, a i tak większe niz normalnie sa juz za małe, zalamka!

Sabina lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to avatara takiego powinam mieć http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b56a858b145d.jpg :D

Sabina, mychakruszyna, Żabcia_, Malutka92, żabka04, KasicaLisica, bbeczka91, YvonnElizabeth, Pysiaczek89, Gumcia, mmargol, Ewelina.Irl, A_n_k_a_80, _izunia_, Anulka01, Behemottka, Magdziulla lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Jak to jest po cc? Ja powiem szczerze, że się boję tego bólu. Co prawda po sn dochodziłam do siebie 8 tyg ze względu na dużo szwów, ale słyszałam, że to nic w porównaniu do cc...

Nie wiem jak to jest sn.. ale albo dostałam super mocy po cc albo po prostu szybko po niej doszłam do siebie. O 10 córka była na świecie a ja o 16 już chodziłam. Wzięłam prysznic i funkcjonowałam. Chodziłam prosto a nie jak babcia. Po operacji dostałam tylko coś przeciwbólowego a później nic nie brałam. Gorzej wspominam wyrostek.

Dzierzba lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba ty chudzinka!!!!!!!

Angela nie no co ty daleko ci do tej księżniczki hahahha

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaLewandowska wrote:
    Dzierzba!!!!!! no ja Cie prosze!!!! dlaczego Ty nam to robisz???? Wrrrrrrrrr
    Jeszcze rok temu ważyłam tyle co Ty. Jak zaczęłam ćwiczyć na Crossfit nagle zaczęłam przybierać. I tak w ciągu roku przybyło mi 6 kg. Mój M mnie pocieszał, że to mięśnie. I może ma rację, bo rzeczywiście dużo znajomych mówiło: ale Ci łapki i uda się umięśniły ;)

Moja waga wejściowa w ciąży to 62. Tydzień temu miałam spadek do 61,8 a dzisiaj: o matko!!!! 63,3!!!! Zaczęło się :(
    Dobrze, żde teraz zapisałam się z powrotem na zajęcia i lekarz wyraził zgodę, bo nie chcę doprowadzić do sytuacji podobnej jak w pierwszej ciąży: +25kg.
    No to normalne, że mięśnie swoje ważą. Moja koleżanka przy mojej wadze obecnej nosi rozmiar M i nie ćwiczyła nigdy, a ja xs i mam sporo cm mniej od niej w udach, pupie itp. Kg tłuszczyku zajmuje ze dwa razy więcej miejsca niż kg mięśni. Jak się ćwiczy to nie powinno się zwracać uwagi na wagę, a na ilość tkanki tłuszczowej właśnie także się nie przejmuj. Można ważyć więcej a chydnąć w obwodach. Ja tak miałam. :)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
‹‹ 338 339 340 341 342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ