X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 05:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, Kuba, Maja, Hania, to teraz w Polsce popularne imiona? Weszłam na wątek o imionach, a tam mówią, że co trzecie dziecko tak się nazywa... A ja myślałam, że są same Jasie, Zosie i Julki... Coś jestem chyba mocno do tyłu :/

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry moje drogie :-)
    Przede wszystkim gratuluje wszystkich wizyt! Super maluszki! :-)
    Ja wczoraj miałam jakiś koszmarny dzień, strasznie bolały mnie plecy w odcinku ledzwiowym i pośladki jak kiedyś przy rwie kulszowej, oj nie polecam nikomu :-\
    Na szczęście noc minęła jakoś znosnie i na razie z rana nie boli, tfu tfu
    Jak to dobrze, że juz piątek!
    Coraz bardziej skłaniam się zeby od kwietnia isc na l4, jakoś coraz trudniej mi idzie to siedzenie w pracy...
    Sabinka nie daj sie paskudzie! Przegon to cholerstwo!

Sabina lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemotka Kuba to faktycznie popularne od dłuższego czasu imię, ale z tą Mają to mnie zmartwilas bo chodzi mi tez takie po głowie dla dziewczynki jak coś ;-)
    Kuby niestety nie mogę, bo mój 6letni siostrzeniec tak sie nazywa :-)

Behemottka lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sprawie tego co na tym etapie naszym dzieciaczkom dynda, znalazłam taki rysunek poglądowy :P :

hv5pgi.jpg

Bratek, Ania91 lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    Behemotka Kuba to faktycznie popularne od dłuższego czasu imię, ale z tą Mają to mnie zmartwilas bo chodzi mi tez takie po głowie dla dziewczynki jak coś ;-)
    Kuby niestety nie mogę, bo mój 6letni siostrzeniec tak sie nazywa :-)

A naprawdę dużo tych Kubusiów?

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha! Drugi trymestr :) Co prawda u mnie jeszcze czwartek, ale dziecię poczęte pod polskim wigilijnym niebem, więc chyba liczy się numerek z ojczystego suwaczka. Już nie takie pierwszaki, my ;)

martta, violett, bbeczka91, Bratek, mmargol lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosiu, super pierwsza strona! Przewaga chłopaków:) Dopiero dzisiaj zauważyłam, że jest i dziewczynka, taka nieśmiała, bladoróżowa :)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Słuchajcie, Kuba, Maja, Hania, to teraz w Polsce popularne imiona? Weszłam na wątek o imionach, a tam mówią, że co trzecie dziecko tak się nazywa... A ja myślałam, że są same Jasie, Zosie i Julki... Coś jestem chyba mocno do tyłu :/

Bardzo popularne. U nas Hania, u sąsiadki Hania, Filip ma w przedszkolu dwie Maje, i jedna jest u kuzynki.. Jak jest z Kubusiami to nie wiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    W sprawie tego co na tym etapie naszym dzieciaczkom dynda, znalazłam taki rysunek poglądowy :P :

hv5pgi.jpg

Nie stresuj mnie! U mnie nic nie dyndało, nie wystawało. :D

• KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do różnic w terminie porodu wg. OM a usg lekarz powiedział, że jest istotna powyżej 2 tygodni. Dziecko rozwija się w różnym tempie, raz przyspiesza, raz zwalnia, a nie według tabelki. Ja wg. jednego z pomiarów mam termin o 6 dni do przodu. Zdaniem lekarza teraz na tym etapu łatwo o błąd pomiaru, bo dziecko malutkie, a zaraz wychodzą zmiany w terminie, i że to normalne, że tak wychodzi.

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/90c13c0807ab.jpg

Ta górka to dzidzia.

Behemottka, żabka04, Żabcia_, bisacz, szpilka, mmargol, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana, dobrze, że dziś już piątek, a w pracy tylko do 13, więc damy radę! :) Wczoraj się lekarka pytała czy chcę L4 (w sumie na pierwszej już proponowała), ale ja jako przodowniczka pracy i pierwsza matka mojej korpo odmówiłam - choć kumpel twierdzi, że jednak ostatnia, bo wszystkie pozostałe poszły już na zwolnienie, jedna nawet na drugi dzień po podpisanej umowie :P ciekawe ile osób bierze od razu skoro proponuje? ja sobie postanowiłam, że ewentualnie na trzeci trymestr zostanę sobie w domku - ale zobaczymy co z tego wyjdzie :)

Bratek lubi tę wiadomość

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Nie stresuj mnie! U mnie nic nie dyndało, nie wystawało. :D
    Bo Ty masz nieśmiałe dziecko :).

mmargol, _izunia_ lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Witam się z rana, dobrze, że dziś już piątek, a w pracy tylko do 13, więc damy radę! :) Wczoraj się lekarka pytała czy chcę L4 (w sumie na pierwszej już proponowała), ale ja jako przodowniczka pracy i pierwsza matka mojej korpo odmówiłam - choć kumpel twierdzi, że jednak ostatnia, bo wszystkie pozostałe poszły już na zwolnienie, jedna nawet na drugi dzień po podpisanej umowie :P ciekawe ile osób bierze od razu skoro proponuje? ja sobie postanowiłam, że ewentualnie na trzeci trymestr zostanę sobie w domku - ale zobaczymy co z tego wyjdzie :)
    Moja szefowa mi powiedziała, ze ona uczyła jeszcze we wtorek a w środę urodziła dziecko... Nie wiem, co chciała dać do zrozumienia, ale ja nie zamierzam iść w jej ślady. :P

Ksosia lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mojej przyjaciółki babcia pracowała na roli, powtarza że one do porodu orały, w stodole rodziły dzieci, odkładały na siano i szły dalej w pole, sama w to nie chcę wierzyć :P

Behemottka, Aga_Andzia, Bratek, A_n_k_a_80, _izunia_, Ania91 lubią tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki. Powodzenia na wizytach. :) Ja chcę do pracy! Buuu.... Deszcz pada, szaro i buro jest. :(

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Dzierzba - u mnie tez szaro, buro, zimno i pada :(
    I tym samym, jak co drugi dzień - kurde to już jakiś rytuał - nie mam na nic siły. Pewnie zalegne za chwile znowu w łożku ;(
    Dzieci i M już w szkole, posprzątane w miarę w domu, na obiad naleśniki wiec szybka piłka i co tu robić? Jak żyć? Hahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 07:58

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaLewandowska wrote:
    Dzień dobry :)
    Dzierzba - u mnie tez szaro, buro, zimno i pada :(
    I tym samym, jak co drugi dzień - kurde to już jakiś rytuał - nie mam na nic siły. Pewnie zalegne za chwile znowu w łożku ;(
    Dzieci i M już w szkole, posprzątane w miarę w domu, na obiad naleśniki wiec szybka piłka i co tu robić? Jak żyć? Hahaha
    Ha! Dzięki za pomysł na obiad. Też zrobię naleśniki. :) Ja się dobrze czuję w takie pogody, gorzej jak wieje mocno.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś robię domową pizzę jak wrócę z pracy :)
    muszę tylko kupić drożdże i jakieś dodatki, żeby samego sera nie było :D

Dzierzba, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zmykam do pracy odezwę się później, mam nadzieję że moja spódniczka ciążowa dzisiaj przyjdzie, żeby się odstrzelić z okazji weekendu! :P

AniaLewandowska, martta, _izunia_ lubią tę wiadomość

‹‹ 334 335 336 337 338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ