SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha jzanim zaczelam rozszerzac diete juz z brzuszkiem nie bylo problemow...bylo ok, zaczelam dawac sloiczki i raz z gorki a raz pod gorke, do tego ciezko odzie jej jedzenie sloiczkow, zje pol malego max 2/3.. i raz okmraz brzuszek boli nawet po tym samym..wczoraj dalam kaszke zjadla chetnie a wieczorem sajgon...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze sprobuj sama jej cos ugotowac, bo sloiczki nie wszystkim dzieciom sluzaa poprostu imzobacz czy będzie lepiej

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znam przypadek że dziecko po słoiczkach mega wymiotowało a po swoim nigdy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynu

ja, muslicie dac prezent dzisiaj mezowi niech juz korzysta czy kisisc go w szafie do maja do urodzin ??

• bella84 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprobuje, teraz wlasnie zaczne gotowac pojedyncze warzywka i potem mixy...nie znam sie na tym totalnie bo cora starsza jadla sloiczki do 9-10 m i nie bylo zadnych problemow...a kolki trwaly dom2,5 m i koniec..a tu jest dramat z brzuszkiem...i juz nie wiem jak to ugryzc, no ale moge sprobowac dac wlasna marchew...czy inne warzywa...skoro moze byc roznjca...:/

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja zyga/ ulewa na potege..po mleku a po sloikach to juz wogole

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie ugotuj osobno marchew zblenduj z odrobinka wody w ktorej sie gotowala, to samo z ziemniakiem pojedynczo jak zaakceptuje to laczyc jedno z drugim, potem, dynie, brokul, po 5 miesiacu miesko moja 1 cora byla na mm i wszystko gotowalam sama jedhne ze sloikow co dawalam to kaszki na dobranoc j owoce. To wymaga poswiecenia i jest mniej wygodne niz sloik ale jak mozna dzieckumpkmoc to trzeba to zrobic

• bella84 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ur 3 wrzesnia 2016, ok to samej wody troszke dodawac do warzywek? Tak sprobuje..dziekuje

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po szczepieniu :) Mała dzielna, generalnie więcej płacze przy ubieraniu kombinezonu niż na szczepieniu ;)
    Waga 6025 g...biorąc pod uwagę, że miesiąc temu miała 5980 g...to jest kiepsko ;) ale...miesiąc temu była ważona na innej wadze, i do tego w pieluszce! tak więc jak powiedziała dzisiaj pediatra, trzeba ze 150 odjąć czyli przybrała prawie 200 gr. Do tego chodzi na rehabilitację i dużo ćwiczy w domu więc dużo spala :)

Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dariah

to masz kruszynke, moj slon wazy 8,500 o.O

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Moja ur 3 wrzesnia 2016, ok to samej wody troszke dodawac do warzywek? Tak sprobuje..dziekuje

tak troszkę wody trzeba dac bo sama marchew moze byc zbyt gęsta i malej ciezko bedzie lykac, poprostu robisz swoj przetwor o konsystencji takiej jak twoj dzidzius lubi i bedzie w stanie swobodnie przelknąć;)

bella84 lubi tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis znowu sporo spacerowalismy jakies 8 kilometrów wydreptalam.

No i zaliczylam pierwsza od 3 miesiecy kawe z mlekiem z kawiarni och jaka pyszna. Czekajac na nia sline wycieralam z podlogi a pod koniec siorbalam slomka ostatnie lrople tak ze wnet sie udysilam a przez moke krztuszenie mlody sie obudzil.
    Smak boski od czasu do czasu jesli mlodego kupa i slora pozwoli bede sobie fundowac ;)
    U nas waga idzie w gore na szczescie i mamy 7.77 obecnie choc z jedzeniem ciagla walka znowu kazde karmienie to 30 min bo walcze w roznych pozycjach aby dojadl. Juz już mu tak latwo nie odpuszczam.

Sarcia jesli to prezenturodzinowy to kurde wypadalo by poczekac bo zapomni ze dostal prezent;)

Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    Odganiaj chorobe. A sio! Lykaj moze do tego wit c 1000. Ja jak czuje,ze cos mnie drapie to wlasnie wit c 1000, argentin i hallsy czarne. Na szczescie mija po jednym dniu.

Dariah
    200g to dobry wynik. Trzeba pamietac, ze dzieciaczki zaczynaja zwalniac z waga chocby dlatego, ze sie wiecej ruszaja i duzo spalaja. Ciekawe ile moja wazy? Hmmm...

Ajrin
    7700g to juz spory dzidzius :) jeszcze troche i 8kg, no, no :) ja tez nadal karmie w pozycji jogina :D taki urok naszych dzieci, ze chca by matki po kp zaciagnely sie do cyrku :)

My dzis mialysmy pochmurny dzien. Ciagle padalo. Zatem spaceru nie bylo. Bylo za to tarzanie sie po podlodze, gilgotki, smiechy i szczerze.... paaaadaaaaam na twarz :)
    Co do gotowania to ja juz przechodze na swoje dania. Mloda wciaga na obiadek caly duzy sloiczek wiec nieoplacalne jest kupowanie. Wczoraj nagotowalam jej zupki cos na ksztalt barszczu ukrainskiego: marchew, pietruszka, ziemniak, buraczek i piers z kurczaka. Buraka i kurczaka zmiksowalam na gladko, reszta z grudeczkami. Dodalam wody by byla raczej zupka. Zapakowalam w sloiczki po poprzednich kupnych daniach, zagotowalam i mam na 9 obiadkow :) dzis gotuje rosolek :) tez mi wyjdzie kilka sloiczkow. Zauwazylam, ze Amelka bardzo lubi zupki :) wiec co jej bede bronila skoro lubi hihi :)

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia

Haha no ten mowie sobie w duchu prezent schowam do szafy i oolezy do maja, 2chodzi maz i mowi a coty takazadowolona ? A ja wypalilam no bo eee...twoj prezent na urodziny przyszedl jak znajdziesz to jesttwoj xD no i zanalzl ! I mowi czym sobie zasluzylem na taki prezsnt ? O.O a ja mowie no wlasnie nie zwsluzyles! Ale kocham cie to ci kupilam bo wiem ze taki chciales hahaaz mu sie oczy zaswiecily jak go ubral :)

kamciaelcia, agatia, AJrin, Natka-matka wariatka :), Dariah lubią tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka no trzeba soe nagimnastykowac nie ma łatwo ale ma szczescie przybiera znowu.
    Ciagle sie zastanawiam czy zaczynac od sloiczkow czy swoje i blw ale jeszcze mam chwile nad myslenien zanim zacznoeny 6 mieisac.

M dzis rozlozyl duze lozeczko dla mlodego :/ Jutro sklada kolyske oj bede ryczeć...

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Dariah Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    dariah

to masz kruszynke, moj slon wazy 8,500 o.O

Kruszyka kruszynka :)
    Jak sie zmobilizuje żeby włączyć komputer to wrzucę jakąś fotkę :)

A Twój Iguś będzie dużym chłopcem :) :)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin,
    Padlam ze smiechu jak czytalam o kawie hehhe wyobrazilam sobie to wszystko! ! :)
    Ale bym też wypila taka kaweeee !! :)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png

Wysłany: 7 marca 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin
    To Ignas jeszcze w kolysce spal? Nie balas sie, ze ci wyskoczy? Wooow :) my od samego poczatku w lozeczku,ale jak obnizylismy na ten srodkowy poziom (bo mi siadala w lozeczku i probowala podciagnac sie) to masakra jaka histeria. Od kilku dni mamy taki sajgon z usypianiem, ze szok.

A co do wzruszenia to rozumiem cie dobrze. ja sie poryczalam jak chowalam w karton ciuszki w rozmiarze 56 i podejrzewam, ze bede znow ryczec kiedy trzeba bedzie wyniesc gondole na strych :P a to juz niedlugo. Mysle, ze max pod koniec marca.

5v79kzu.png

Wysłany: 7 marca 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet kawy nie probuje. Boje sie, ze ten moj maly cyborg w ogole odmowi spania w dzien :) ale wypilabym.... mmmmm.... takia kawe z lodami waniliowymi. Mniaaam :)

Dariah lubi tę wiadomość

5v79kzu.png

• marta258 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj pogoda była ok, nawet ciepło więc spacerek zaliczony. Popołudniowa drzemka była trochę krótsza, więc Antoś był już wieczorem zmęczony, oczka mu się zamykały przy butelce i szybko padł przy cycu :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
‹‹ 3305 3306 3307 3308 3309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ