X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha jzanim zaczelam rozszerzac diete juz z brzuszkiem nie bylo problemow...bylo ok, zaczelam dawac sloiczki i raz z gorki a raz pod gorke, do tego ciezko odzie jej jedzenie sloiczkow, zje pol malego max 2/3.. i raz okmraz brzuszek boli nawet po tym samym..wczoraj dalam kaszke zjadla chetnie a wieczorem sajgon...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze sprobuj sama jej cos ugotowac, bo sloiczki nie wszystkim dzieciom sluzaa poprostu imzobacz czy będzie lepiej

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znam przypadek że dziecko po słoiczkach mega wymiotowało a po swoim nigdy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynu

ja, muslicie dac prezent dzisiaj mezowi niech juz korzysta czy kisisc go w szafie do maja do urodzin ??

• bella84 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprobuje, teraz wlasnie zaczne gotowac pojedyncze warzywka i potem mixy...nie znam sie na tym totalnie bo cora starsza jadla sloiczki do 9-10 m i nie bylo zadnych problemow...a kolki trwaly dom2,5 m i koniec..a tu jest dramat z brzuszkiem...i juz nie wiem jak to ugryzc, no ale moge sprobowac dac wlasna marchew...czy inne warzywa...skoro moze byc roznjca...:/

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja zyga/ ulewa na potege..po mleku a po sloikach to juz wogole

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie ugotuj osobno marchew zblenduj z odrobinka wody w ktorej sie gotowala, to samo z ziemniakiem pojedynczo jak zaakceptuje to laczyc jedno z drugim, potem, dynie, brokul, po 5 miesiacu miesko moja 1 cora byla na mm i wszystko gotowalam sama jedhne ze sloikow co dawalam to kaszki na dobranoc j owoce. To wymaga poswiecenia i jest mniej wygodne niz sloik ale jak mozna dzieckumpkmoc to trzeba to zrobic

• bella84 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ur 3 wrzesnia 2016, ok to samej wody troszke dodawac do warzywek? Tak sprobuje..dziekuje

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po szczepieniu :) Mała dzielna, generalnie więcej płacze przy ubieraniu kombinezonu niż na szczepieniu ;)
    Waga 6025 g...biorąc pod uwagę, że miesiąc temu miała 5980 g...to jest kiepsko ;) ale...miesiąc temu była ważona na innej wadze, i do tego w pieluszce! tak więc jak powiedziała dzisiaj pediatra, trzeba ze 150 odjąć czyli przybrała prawie 200 gr. Do tego chodzi na rehabilitację i dużo ćwiczy w domu więc dużo spala :)

Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dariah

to masz kruszynke, moj slon wazy 8,500 o.O

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Moja ur 3 wrzesnia 2016, ok to samej wody troszke dodawac do warzywek? Tak sprobuje..dziekuje

tak troszkę wody trzeba dac bo sama marchew moze byc zbyt gęsta i malej ciezko bedzie lykac, poprostu robisz swoj przetwor o konsystencji takiej jak twoj dzidzius lubi i bedzie w stanie swobodnie przelknąć;)

bella84 lubi tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis znowu sporo spacerowalismy jakies 8 kilometrów wydreptalam.

No i zaliczylam pierwsza od 3 miesiecy kawe z mlekiem z kawiarni och jaka pyszna. Czekajac na nia sline wycieralam z podlogi a pod koniec siorbalam slomka ostatnie lrople tak ze wnet sie udysilam a przez moke krztuszenie mlody sie obudzil.
    Smak boski od czasu do czasu jesli mlodego kupa i slora pozwoli bede sobie fundowac ;)
    U nas waga idzie w gore na szczescie i mamy 7.77 obecnie choc z jedzeniem ciagla walka znowu kazde karmienie to 30 min bo walcze w roznych pozycjach aby dojadl. Juz już mu tak latwo nie odpuszczam.

Sarcia jesli to prezenturodzinowy to kurde wypadalo by poczekac bo zapomni ze dostal prezent;)

Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    Odganiaj chorobe. A sio! Lykaj moze do tego wit c 1000. Ja jak czuje,ze cos mnie drapie to wlasnie wit c 1000, argentin i hallsy czarne. Na szczescie mija po jednym dniu.

Dariah
    200g to dobry wynik. Trzeba pamietac, ze dzieciaczki zaczynaja zwalniac z waga chocby dlatego, ze sie wiecej ruszaja i duzo spalaja. Ciekawe ile moja wazy? Hmmm...

Ajrin
    7700g to juz spory dzidzius :) jeszcze troche i 8kg, no, no :) ja tez nadal karmie w pozycji jogina :D taki urok naszych dzieci, ze chca by matki po kp zaciagnely sie do cyrku :)

My dzis mialysmy pochmurny dzien. Ciagle padalo. Zatem spaceru nie bylo. Bylo za to tarzanie sie po podlodze, gilgotki, smiechy i szczerze.... paaaadaaaaam na twarz :)
    Co do gotowania to ja juz przechodze na swoje dania. Mloda wciaga na obiadek caly duzy sloiczek wiec nieoplacalne jest kupowanie. Wczoraj nagotowalam jej zupki cos na ksztalt barszczu ukrainskiego: marchew, pietruszka, ziemniak, buraczek i piers z kurczaka. Buraka i kurczaka zmiksowalam na gladko, reszta z grudeczkami. Dodalam wody by byla raczej zupka. Zapakowalam w sloiczki po poprzednich kupnych daniach, zagotowalam i mam na 9 obiadkow :) dzis gotuje rosolek :) tez mi wyjdzie kilka sloiczkow. Zauwazylam, ze Amelka bardzo lubi zupki :) wiec co jej bede bronila skoro lubi hihi :)

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia

Haha no ten mowie sobie w duchu prezent schowam do szafy i oolezy do maja, 2chodzi maz i mowi a coty takazadowolona ? A ja wypalilam no bo eee...twoj prezent na urodziny przyszedl jak znajdziesz to jesttwoj xD no i zanalzl ! I mowi czym sobie zasluzylem na taki prezsnt ? O.O a ja mowie no wlasnie nie zwsluzyles! Ale kocham cie to ci kupilam bo wiem ze taki chciales hahaaz mu sie oczy zaswiecily jak go ubral :)

kamciaelcia, agatia, AJrin, Natka-matka wariatka :), Dariah lubią tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka no trzeba soe nagimnastykowac nie ma łatwo ale ma szczescie przybiera znowu.
    Ciagle sie zastanawiam czy zaczynac od sloiczkow czy swoje i blw ale jeszcze mam chwile nad myslenien zanim zacznoeny 6 mieisac.

M dzis rozlozyl duze lozeczko dla mlodego :/ Jutro sklada kolyske oj bede ryczeć...

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Dariah Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    dariah

to masz kruszynke, moj slon wazy 8,500 o.O

Kruszyka kruszynka :)
    Jak sie zmobilizuje żeby włączyć komputer to wrzucę jakąś fotkę :)

A Twój Iguś będzie dużym chłopcem :) :)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin,
    Padlam ze smiechu jak czytalam o kawie hehhe wyobrazilam sobie to wszystko! ! :)
    Ale bym też wypila taka kaweeee !! :)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png

Wysłany: 7 marca 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin
    To Ignas jeszcze w kolysce spal? Nie balas sie, ze ci wyskoczy? Wooow :) my od samego poczatku w lozeczku,ale jak obnizylismy na ten srodkowy poziom (bo mi siadala w lozeczku i probowala podciagnac sie) to masakra jaka histeria. Od kilku dni mamy taki sajgon z usypianiem, ze szok.

A co do wzruszenia to rozumiem cie dobrze. ja sie poryczalam jak chowalam w karton ciuszki w rozmiarze 56 i podejrzewam, ze bede znow ryczec kiedy trzeba bedzie wyniesc gondole na strych :P a to juz niedlugo. Mysle, ze max pod koniec marca.

5v79kzu.png

Wysłany: 7 marca 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet kawy nie probuje. Boje sie, ze ten moj maly cyborg w ogole odmowi spania w dzien :) ale wypilabym.... mmmmm.... takia kawe z lodami waniliowymi. Mniaaam :)

Dariah lubi tę wiadomość

5v79kzu.png

• marta258 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj pogoda była ok, nawet ciepło więc spacerek zaliczony. Popołudniowa drzemka była trochę krótsza, więc Antoś był już wieczorem zmęczony, oczka mu się zamykały przy butelce i szybko padł przy cycu :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
‹‹ 3305 3306 3307 3308 3309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ