WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Aha jzanim zaczelam rozszerzac diete juz z brzuszkiem nie bylo problemow...bylo ok, zaczelam dawac sloiczki i raz z gorki a raz pod gorke, do tego ciezko odzie jej jedzenie sloiczkow, zje pol malego max 2/3.. i raz okmraz brzuszek boli nawet po tym samym..wczoraj dalam kaszke zjadla chetnie a wieczorem sajgon...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sprobuje, teraz wlasnie zaczne gotowac pojedyncze warzywka i potem mixy...nie znam sie na tym totalnie bo cora starsza jadla sloiczki do 9-10 m i nie bylo zadnych problemow...a kolki trwaly dom2,5 m i koniec..a tu jest dramat z brzuszkiem...i juz nie wiem jak to ugryzc, no ale moge sprobowac dac wlasna marchew...czy inne warzywa...skoro moze byc roznjca...
-
nick nieaktualnyNormalnie ugotuj osobno marchew zblenduj z odrobinka wody w ktorej sie gotowala, to samo z ziemniakiem pojedynczo jak zaakceptuje to laczyc jedno z drugim, potem, dynie, brokul, po 5 miesiacu miesko moja 1 cora byla na mm i wszystko gotowalam sama jedhne ze sloikow co dawalam to kaszki na dobranoc j owoce. To wymaga poswiecenia i jest mniej wygodne niz sloik ale jak mozna dzieckumpkmoc to trzeba to zrobic
-
My już po szczepieniu
Mała dzielna, generalnie więcej płacze przy ubieraniu kombinezonu niż na szczepieniu
Waga 6025 g...biorąc pod uwagę, że miesiąc temu miała 5980 g...to jest kiepskoale...miesiąc temu była ważona na innej wadze, i do tego w pieluszce! tak więc jak powiedziała dzisiaj pediatra, trzeba ze 150 odjąć czyli przybrała prawie 200 gr. Do tego chodzi na rehabilitację i dużo ćwiczy w domu więc dużo spala
Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnybella84 wrote:Moja ur 3 wrzesnia 2016, ok to samej wody troszke dodawac do warzywek? Tak sprobuje..dziekuje
tak troszkę wody trzeba dac bo sama marchew moze byc zbyt gęsta i malej ciezko bedzie lykac, poprostu robisz swoj przetwor o konsystencji takiej jak twoj dzidzius lubi i bedzie w stanie swobodnie przelknąćbella84 lubi tę wiadomość
-
My dzis znowu sporo spacerowalismy jakies 8 kilometrów wydreptalam.
No i zaliczylam pierwsza od 3 miesiecy kawe z mlekiem z kawiarni och jaka pyszna. Czekajac na nia sline wycieralam z podlogi a pod koniec siorbalam slomka ostatnie lrople tak ze wnet sie udysilam a przez moke krztuszenie mlody sie obudzil.
Smak boski od czasu do czasu jesli mlodego kupa i slora pozwoli bede sobie fundowac
U nas waga idzie w gore na szczescie i mamy 7.77 obecnie choc z jedzeniem ciagla walka znowu kazde karmienie to 30 min bo walcze w roznych pozycjach aby dojadl. Juz już mu tak latwo nie odpuszczam.
Sarcia jesli to prezenturodzinowy to kurde wypadalo by poczekac bo zapomni ze dostal prezent;)Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość
-
Sarcia
Odganiaj chorobe. A sio! Lykaj moze do tego wit c 1000. Ja jak czuje,ze cos mnie drapie to wlasnie wit c 1000, argentin i hallsy czarne. Na szczescie mija po jednym dniu.
Dariah
200g to dobry wynik. Trzeba pamietac, ze dzieciaczki zaczynaja zwalniac z waga chocby dlatego, ze sie wiecej ruszaja i duzo spalaja. Ciekawe ile moja wazy? Hmmm...
Ajrin
7700g to juz spory dzidziusjeszcze troche i 8kg, no, no
ja tez nadal karmie w pozycji jogina
taki urok naszych dzieci, ze chca by matki po kp zaciagnely sie do cyrku
My dzis mialysmy pochmurny dzien. Ciagle padalo. Zatem spaceru nie bylo. Bylo za to tarzanie sie po podlodze, gilgotki, smiechy i szczerze.... paaaadaaaaam na twarz
Co do gotowania to ja juz przechodze na swoje dania. Mloda wciaga na obiadek caly duzy sloiczek wiec nieoplacalne jest kupowanie. Wczoraj nagotowalam jej zupki cos na ksztalt barszczu ukrainskiego: marchew, pietruszka, ziemniak, buraczek i piers z kurczaka. Buraka i kurczaka zmiksowalam na gladko, reszta z grudeczkami. Dodalam wody by byla raczej zupka. Zapakowalam w sloiczki po poprzednich kupnych daniach, zagotowalam i mam na 9 obiadkowdzis gotuje rosolek
tez mi wyjdzie kilka sloiczkow. Zauwazylam, ze Amelka bardzo lubi zupki
wiec co jej bede bronila skoro lubi hihi
-
nick nieaktualnyAgatia
Haha no ten mowie sobie w duchu prezent schowam do szafy i oolezy do maja, 2chodzi maz i mowi a coty takazadowolona ? A ja wypalilam no bo eee...twoj prezent na urodziny przyszedl jak znajdziesz to jesttwoj xD no i zanalzl ! I mowi czym sobie zasluzylem na taki prezsnt ? O.O a ja mowie no wlasnie nie zwsluzyles! Ale kocham cie to ci kupilam bo wiem ze taki chciales hahaaz mu sie oczy zaswiecily jak go ubralkamciaelcia, agatia, AJrin, Natka-matka wariatka :), Dariah lubią tę wiadomość
-
Natka no trzeba soe nagimnastykowac nie ma łatwo ale ma szczescie przybiera znowu.
Ciagle sie zastanawiam czy zaczynac od sloiczkow czy swoje i blw ale jeszcze mam chwile nad myslenien zanim zacznoeny 6 mieisac.
M dzis rozlozyl duze lozeczko dla mlodegoJutro sklada kolyske oj bede ryczeć...
-
sarcia123 wrote:dariah
to masz kruszynke, moj slon wazy 8,500
Kruszyka kruszynka
Jak sie zmobilizuje żeby włączyć komputer to wrzucę jakąś fotkę
A Twój Iguś będzie dużym chłopcem09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Ajrin
To Ignas jeszcze w kolysce spal? Nie balas sie, ze ci wyskoczy? Wooowmy od samego poczatku w lozeczku,ale jak obnizylismy na ten srodkowy poziom (bo mi siadala w lozeczku i probowala podciagnac sie) to masakra jaka histeria. Od kilku dni mamy taki sajgon z usypianiem, ze szok.
A co do wzruszenia to rozumiem cie dobrze. ja sie poryczalam jak chowalam w karton ciuszki w rozmiarze 56 i podejrzewam, ze bede znow ryczec kiedy trzeba bedzie wyniesc gondole na strycha to juz niedlugo. Mysle, ze max pod koniec marca.
-
Ja nawet kawy nie probuje. Boje sie, ze ten moj maly cyborg w ogole odmowi spania w dzien
ale wypilabym.... mmmmm.... takia kawe z lodami waniliowymi. Mniaaam
Dariah lubi tę wiadomość