WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
A mi Piotruś popsuł plany spacerowe tzn spał 1.5 h zamiast standardowych 30 min. Przez to spacer byłby później. ..i chyba nie mam sił. Leci z nosa i okropnie wyglądam. Może później się zdrzemne? Przespalbym się rano ale Piotrek nie informuje mnie na ile czasu idzie spać
szkoda mi pogody ale jutro nadrobimy
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDariah wrote:Sarcia,
U nas jak szly dolne to nie bylo niecheci do jedzenia, ale faktycznie niektóre dzieci mniej jedza jak ida zabki
A kp też nie chce? ?
Daria on mm dostaje tylko jedna butelke dziennie na wieczor, a tak to tylko kp no wlasnie tez nie chce pije jak wrobelek a cycki chca mi wybuchnac i znowmusze sciagac laktatorem bo bol nieziemski -
nick nieaktualnyMy właśnie wróciliśmy z spacerku i zaraz zabieramy się na obiad, dziś dla Małego skromnie - krem z batatów z kaszą jaglaną. Dla nas zrobiłam roladki wieprzowe z szynką, papryką, cebulką i natką pietruszki
pogoda w końcu wiosenna, oby tak zostało na dłużejDariah, agatia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPogoda jest bardzo wiosenna, mam taka ochotę złapać za grabki i porządkować działkę, że pojęcia nie macie ale Ktoś mnie w domku trzyma hehe. Zamówiłam sobie 2 siostrzenice na sobotę to mam nadzieję, że małego będą w wózku wozić a spokojnie ogarnę teren
-
My po szczepieniu. Amelka byla baaardzo dzielna. Zaplakala tylko troszke. Kolejne szczepienie juz po ukonczeniu roczku
Amelka zwazona 7650g (od czwartku przybrala 80g- to chyva calkiem fajnie?) I wskoczylysmy z 25centyla na 50! Juuuuuupiiii!
Mierzy 71cm. Dluuuuuga na swoj wiek. Obliczono nam 75/95 centyl
Potem bylysmy na 4h spacerku (z przerwa na kawe u znajomej i karmoenie). Super pogoda dzisiaj.agatia, Dariah, bisacz lubią tę wiadomość
-
Sarcia
Mela juz od dluzszego czasu pije po 3min. Max 5min i rzadziej niz kiedys. Przybiera, wiec nie jest zle. Taki urok widocznie. Jesli Igus bedzie przybieral to nie ma co sie martwic. Dobrze, ze zaczal ci lepiej spac
Bisacz
My mielismy tez konkretny kaszelek i smarki i laryngolog wrecz nakazal nam spacery. Pod warunkiem, ze nie ma goraczki. Nawet sam powiedzial, ze jesli bedzie mrozik to tym bardziej namawia.
Kamcia
Ladnie ci synek pospal
Agatia, Foxik
Ale pysznosci dzieciaczkom gotujecie
Zabka
Octanisept czyni cuda (slyszalam nawet, ze teraz na ospe lekarze nie zapisuja juz tego bialego mazidla po ktorym dzieciaki w biale kropki byly tylko kaza psikac octaniseptem) wiec trzymam kciuki by wam pomoglo
Dariah
Ile Zosienka juz ma zabkow?
U nas narazie poza wkladaniem wszystkiego do buzi i slina na potege zebow ani widu.bisacz lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatka gratki dla dzielnej córeczki.
Mój też ma 71cm:-)
Dlugasne te nasz dzieci
No masz rację teraz przy ospie każą plikac oseniceptem.
Tak córce szybko wysuszylam kropki.
Mój mały nos zatkany, gile ciemna z nosa, oczy zalzawione i marudzi że szok.
Aż mnie głowa boli:-( nawet kawa nie pomogła ale widzę że u mnie ma padać dziś albo w nocy więc tu bardziej na pogodę stawiam.
I znowu gorączki dostał.
Dałam paracetamol i usnal.
Zjadł mm tylko 100ml i kawaleczek banana.
Kamcia chociaż pospalas
Mi samej się oczy zamykają ale później pójdę spać.
Jeszcze małego chce w rumianku wykąpać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 16:58
Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Octenisept nie piecze na ranie
działa bakterio - wiruso - i grzybobojczo i to do mnie przemawia
w szpitalu w tym kapia dzieci przed operacja
Sobie zasuszalam opryszczke w ciąży
Ale mały ma prawdopodobnie alergie na octenisept wiec ja jestem z nim ostrożna -
nick nieaktualny
-
Nadrobilam was trochę jestem z szynkiem u rodziców bo dziś przyszli nam kryć dach
Byliśmy na spotkaniu kredytowym może i się uda ale czy chcemy ?rodzice o jedno i studzę ze nie absolutnie teściowa wręcz awanturę urzadzila ech
Czekam aż szynek wstanie bo muszę to wykąpać bo mi nieplanowanie padł
Co do jedzenia to wracamy na dobre tory ale tylko z mlekiem bo słoiki nadal są fe.
Dziś ciężki dzień bo dużo rzeczy załatwić trzeba było. M wrócił do Krakowa a ja zostałam.
Co do spacerów to ja też chodzę z szymkiem bo liczę ze mu powietrze pomaga dziś trochę mniej kaszlal zobaczymy w nocy.
Żabko niestety chłopy myślą że my to mamy urlop Ciechocinek
Ech nie pamiętam di czego chciałam się odnieść
-
nick nieaktualnyMój nie może biedny usnac.
Nos zapchany nawet krople nie pomagają na dłużej.
Horror.
Temperatura znowu idzie w górę
Tak mi go szkoda.
Miejsca sobie nie może znaleźć na poduszce i płacze co chwila
Zabrałabym te gile i zatkany nos na siebie byle on nie cierpiał.
O 20 myślałam że biegunki dostał ale na szczęście ustąpiły zrobił dwie kupy w ciągu godziny i to rzadkie.
W ciągu dnia to chyba z pięć było.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 21:45
-
Zabka
A probowalas smarowac mu klatke piersiowa po kapieli a przed spaniem aromactivem? Nam to pomoglo. Po kapieli odciagalam gile katarkiem, smarowalam aromactivem, karmilam i do spania. Dodatkowo w sypialni na grzejnik kladlam mokra pieluche a nawet wlaczalam nawilzacz. W dzien robilam inhalacje sola fizjologiczna po ktorej gile sie rozrzedzaly i splywaly same. -
nick nieaktualnyU nas Ignacusmwlasnie padl wypil na noc 120 ml mm, oby ladnie pospal w nocy
ja pije kakao i ogladam Agenta na tvn
Agatia
no jak musi nosić to trzeba dziecku kupicmam nadzieje ze i u was sie sprawdza. No i zalezy co macie kupic adidaski czy kapciuszki ? No najlepiej zeby mial tl i to, ale po kolei mozna kupic bo to wydatek jednak