WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKamcia no to kciuki zacisniete.
Chorobom mówimy NIE!!!!
Zdrówka kuruj się.
Ja właśnie rozmawiałam przez tel z ciotka Roberta bo dzwoniła.
Opowiadała jak jej synkowi naciągali.
Powiem wam że nie wygląda to ciekawie.
Jej synkowi akurat w wieku 1 roku to zrobił lekarz wcześniej kazał masciami jakimiś rozmiekczajacymi naskórek smarować i tak nic nie pomogło robili na siłę a mały się darl bo bolało
Naskórek pękł (tak jak u robcia teraz) potem się zagoilo i znowu to samo się robi i tak wkoło aż naskórek jest ok.
Przeraża mnie to wszystko.
Na dodatek jej syn się budził w nocy jak popuscil to się budził,bal się siać bo tak bolało
Dziewczynki łatwiej jednak w tym temacie chować
Muszę poczytać na necie na ten siurkow jak to teraz się robi.
Roberto znowu zaprotestowal i śpi na zwykłej poduszce.
-
Zabko
są dwie szkoły - naciagac i nie naciagac
nasza pediatra mówiła żeby nic na siłę nie robić bo gorsze są mikrouszkodzenia i blizny. Jest u nas ciasno. Ale mówiła ze nawet jakby co to do 2 latek nic się nie robi. ..i ja jej słucham. Nie grzebie i juz. .. -
Kamcia
Kciuki zacisniete. Oby choroba cie nie dopadla
Agatia
Teraz mama laska jesti wypoczeta, dopieszczona
super
Zabka
Dobrze, ze mezem wstrzasnelas. Nalezalo sie. Przyznam racje Sarci, ze oni tacy jacys niedomuslni sa. Mojemu tez musze jasno napisac co ma zrobic i jeszcze przypomniec z 30razy.
Co do siurkow i chlopskow czy tez dziewczynek. To powiem ci, ze po naszej akcji ze sklejeniem warg sromowych to ja ci powiem, ze jedna i druga plec nie jestvtaka prosta. My nadal zagladamy codziennie jak przed akcja ale codziennietez r ozsuwamy by nie doposcic do kolejnego sklejenia. -
Cos sie dzieje z Amelka. Nie wiem co, ale sie dzieje.
Od przedwczoraj noc to jakis koszmar. Myslalam, ze to przez pelnie, ale to chyba juz za dlugo trwa.
Budzi sie w nocy kilkanascie razy conajmniej. Zawsze budzi sie z krzykiem. Zaplakana, zanosi sie w minute normalnie. Biore ja na rece, tule, caluje i jakos udaje mi sie ja uspic, odkladam. Wlaczam szum i zasypia. Po 20min to samo.
Na ten tydzien tj 30 nie przypada jeszcze zaden skok (kolejny ponoc jest od 33tygodnia niiiiibyyy). Proponuje jej piers ale nie chce, odtraca. Je dopiero ok 24:00 a potem rano ok 7:00. W miedzyczasie propozycja jedzenia wywoluje jeszcze wiekszy placz.
Normalnie nie wiem co robic i az sie boje nadchodzacej nocy -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny.
Mnie czeka chyba jedna z tych okropny nocek
Rybus już ładnie spał od 20 i sie obudził z wrzaskiem machać nogami!!!
Jak przy kolkach
Mąż wpadł do pokoju a ja nie mogłam za nic go uspokoić.
Otworzyłam pieluszke ucichl po chwili znowu płacz wrzask.
Jego to chyba boli.
Mąż mówi że pewnie siać mu się chce i go boli albo popuscil mocz i piecze.
Ja pitole na łeb dostanę.
Dałam czopka no bo jak mam mu ulżyć jeszcze w noc?
Na dodatek łapie się za buzię, trze ja w okolicach nosa, ust.
Może ten ząb się wreszcie przebije?
Posmarowalam dziąsła przytulilam poglaskalam i się uśmiechnął lezymy szumis nam gra może usniemy.
Mm nie chciał bo kazała zrobić małemu.
Za to pić wypił 30ml.
Ooo oczka zamknął.
Czytałam żeby przebywać rivanolem w sprayu i dupke kąpać w rumianku.
Po trzech dniach powinno się zamówić.
Jutro zaatakuje rano aptekę po śniadaniu.
Co do lekarzy.
Wiecie co mnie najbardziej WKU.....IA?
Że każdy się uczy z innej książki!!!!
Porabani są wiedzą że można krzywdę zrobić i mówią czy robią takie rzeczy?
Żebym bardziej była obczytana czy doinformowana to bym dzisiaj zrobiła raban pediatrze.
Ale teraz mleko się rozlalo((
Edition: już nie śpi kupę zrobił!
Posmarowalam bephantenem, może pomoże przecież smaruje się sutki pokaleczone przynosi ulgę więc może i jemu pomoże.
DobranocWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 22:29
-
Jutro mamy szczepienie a wiec i wazenie, mierzenie. Trzymajcie kciuki cioteczki.
P.S. od 45min Mela spi. Ech... oby ta chwila trwala, chociaz strasznie sie wierci -
Sarcia, super że Iguś tak ładnie przespał noc, przynajmniej teraz wiesz że budził się z głodu, a jak po mm śpi to nie ma co się męczyć, Ty też musisz być wyspana żeby funkcjonować i mieć siły zajmować się dwójką dzieci i domem. Ja też na noc podaję mm już od dłuższego czasu i Antoś ładnie przesypia całe noce. Tylko 1-2 razy w miesiącu zdarzy mu się obudzić w nocy więc to jest do wytrzymania.
Natka, kciuki zaciśnięte za Amelkę
-
No i dupa
juz mam dosc
skonczylam dzien o 1:00 i zaczelam go o 4:00. Tyle spalam. Reszta to bylo wstawanie, noszenie,lulanie i bog wie co jeszcze. Teraz nadal nie spi. Ja oczywiscie z tym sama bo D na nocce i jak przyjedzie do domu to pojdzie spac na caly dzien.
Cholera, co sie stalo z tym dzieckiem?!?!
-
nick nieaktualnyNatka współczuję.
Aż mnie przeraża te nie spanie naszych dzieci.
Ja też nie wiem co się stało z moim.
Ja miałam pobudke o 22-23,3-4:30,6- ja już wstaje bo nie umiem zasnąć a tak naprawdę mam dość.
Biedny ma zatkany nos!
Płacze bo się męczy:-(
Mam nadzieję że to od zębów a nie od córki?
Ahhhhh
Idę sobie kawkę zrobię.
Edition: ma 38st.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 06:09
-
nick nieaktualnyU nas nie najgorzej cochciaz jestem nie wyspana. Maly zjadl kp o 19 usnalmo 22, o 12 sie 8budsil z przyzwyczajenie dostal kp w nagrode obudzil sie o 3 dosttal mm, wypil nie wiele 70 ml zaledwie i wlasnie sie obudzil ale co najlepsze jesc nie chce tylko sie rozglada. Ja sciagam mleko bo moj cyc to jeden wielki guz mleczny po nocy
-
U nas Z powoli wraca do normy...dziś tylko jedna pobudka o 4 bo kupkę zrobiła
teraz jeszcze śpi ale coś się kręci już
Żabka,
Nie doradzeale myślę że to może go boleć
nawet jeśli to jest tylko podrażnienie to może boleć
myślę że bepanthen powinien pomóc i tak jak ktoś pisał, psiknij może octeniseptem aby w razie czego zdezynfekowac
A ta temperatura to myślę że od szczepieniaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 07:21
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
nick nieaktualnyTak wiem że od szczepienia też.
Pisałam na szybko bo temp przyszła nagle!
Nie mam osceniseptu bo mi się skończył.
Tak czy tak muszę wyjść do apteki.
Dziś mu zrobię kąpiel w rumianku i kupię oscenisept albo rivanol.
Mały jeczacy na maksa
Ciężki dzień przede mną.
Dobrze ze mnie brzuch nie boli (@) i żołądek.
Na forum IO doradztwa dziewczyna żeby metę brać z 30min po posiłku i wtedy się nie ma takich rewolucji.
Miała rację nic nie boli.
Chciałabym już wieczór!
Mały zjadł z 10 łyżeczek kaszki malinowej a tak to pije.
-
nick nieaktualnyMy nie ruszamy siuraka, starszemu tez nie ruszaliśmy i nie ma reklamacji. Biedny Robercik, może w ciągu dnia mu się polepszy.
Wczoraj spacer zaliczony ku niezadowoleniu męża i starszaka wg których jestem delikatnie mówiąc niepoważna - wkurzyli mnie. Spacer super, w lesie cichutko, mały pospał nadprogramowo i pewnie dlatego o 4 rano chciał się bawić i musiałam wyłączyć lampkę żeby zasnął.
Zaraz się inhalujemy i matka spada do urzędu i jak się uda to do gina. I dziś idę w zastępstwie za koleżankę do pracy bo ma pogrzeb więc Leon wieczorem jest cały taty -
Bisacz,
Myślę że dobrze zrobilas ze spacerem
Pamiętam jak w styczniu mój chrześniak mial meeeega kaszel ale nie miał temperatury to pediatra wręcz zachęcał do wychodzenia z nim na spacery pomimo dużych mrozów bo to pomaga na układ oddechowy...
bisacz lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny